ah şu temizlik :(

ben bu konuda size tamamen katılıyorum...temzilik anlayışlarımızı tamamen tiziliğe çevirdik...
herkesin evinde banyoda temzilik eşyaları 15-20 çeşit...
yazık günah verilen paralara, çevreye verilen zarara yazık..arkadaşlarım eş dostumun arasında en az temzilşk malzemesi kullanan benimdir...
mesela renklilere bir çeşit, beyazlara başka çeşit deterjan kullanmam..tek deterjanım vardır...
yumuşatıcı hiç almam kullanmam...çünkü kokusu dokunuyor bana...dokumasa da almam...temiz olduktan sonra bilmem ne marka lavanta kokusu eksik kalıversin...
çamaşır suyu kullanmam, kokusu burnuma geldiği anda bütün günüm baş ağrısıyla geçer...hiç bir zaman çeşitli deterjanlarım olmamıştır evimde..yok tül parlatıcı, yok halı şampuanı, yok kolalayıcı, ahşap temizleyici, cam temizleyici....vs..
lavaboda banyo da hala el sabunu kullanırım, bana eski kafa diyebilirsiniz..ama sıvı sabunlarda bulunan zararlı maddeler, katı sabunlarda minimum düzeyde....tek vazgeçemediğim şey krem cif...çünkü tuvalet lavabo banyo zamanla fayanslar sararıyor...cifliyorum....
daha yazsam çok şey var ...şükür ben kimyasaldan uzak durmaya çabalıyorum..bilincindeyim...temizliğim titizliğim kimyasallarla değil...hiç kullanmamak imkansız elbet, ama minimuma düşürmek de bir çabadır diye düşünüyorum...

okurken ooohh dedim pırıl pırıl oldu heryer :)

tek kelimeyle helal olsun

sanırım agar kaldırmaktan mı bılmıyorum bel agrım basladı yan komsumuza ıkı bayan gelıyor ayda bir camları kapıları yerlerı banyoyu tozu alıyor

dolap ıclerı ve mutfak harıc ıkı bayan glıyor 120 tl ye
dger kalan uc haftada ıkı bayan toz alıp makına tutup yerlere ellerıyle sılıyor 60 tl

yemek onlardan mıs

eger kadın tutma sansın varsa tut derım en azından ayda bir büyük temızlıgı yaptır bel agrıısı bacak agrısı ılerkı yaslarda cok kotu oluyor

Bayılıyorum temizlik yapmaya, çalıştığım için hafta içi çarşamba akşamları bir süpürge takıp toz alıyorum sadece ama cumartesileri, Allah Allah , kalktığım gibi nevresim takımını değiştirir kirliyi banyoya atarım.Yatak odamdaki dolapları ve çekmeceleri gözden geçirir, dağınıklıkları toplar yıkanacakları banyoya atarım.Oradan dinlenme odasına geçerim, önce güzelce balkonunu temizlerim. Kapısını çekerim, sıra eşimin oyun odasında , dağınıklıkları toplar, salona geçerim, orada da balkon olduğu için önce balkon temizlenir güzelce, kapısı kapatılır. Ev güzelce elektrik süpürgesi ile süpürülür. Sonra yatak odasından başlanarak yerler silinir, tüm koltuk altları, masa altları vs silinir.En son toz alınır.Sıra mutfakta, buzdolabı temizlenir, çürümeye başlayan sebzeler ayıklanır, kurtarılabilecek olanlar kurtarılır, örneğin biber varsa "yağda kavrulur, buzluğa atılır", yumuşamış domates vara "rendelenip buzluğa kaldırılı", yumuşamış kabak vs varsa hemen mücver yapılır. Çöp kutusu boşaltılır ve yerleri silinir. Sıra banyo da, jakuzi temizlenir, fayanslara kireç sökücü sıkılır o beklerken lavaba ovulur, tuvalette temizlendikten sonra fayanslar temizlenip son durulanır.Bornoz ve havlular yıkanmak için ayrılır.Temiz havlular asılır. Eve şöyle son bir bakış atılır ve duşa girilir.Duştan sonra, tüm çamaşırlar ayrılır, siyahlar, renkliler ve beyazlar diye. En kısa programdan başlanarak makineye atılır. Güzel bir kahve yapılır ve miss gibi evin keyfi çıkartılır. Çamaşırlar çıkınca asılır ve pazar akşamı tüm ütüler yapılarak kaldırılır.

Bu benim her hafta sonu yaptığım klasik temizlik. Detaylı temizlikte sadece, cam silmek ekleniyor. Bir de mutfak dolaplarının içleri.

Hem temiz olmayı hemde temizlik yapmayı çokk seviyorum.

Bu arada asla koltuk ve halı silmem, çünkü silme işlemi sadece kiri derine gömmeye yarıyor, sonrasında kısa zamanda kir tekrar yüzeye çıkıyor. O yüzden koltuk ve halı yıkama her zaman daha mantıklı.Daha yeni evliyim ama, tüm koltuk ve halılarım beyaz olduğu için koltuk ve halılarım birer kez yıkandı.

Son düzenleme:
canım sende toptan yapmaya çalışma hepsini ufak ufak parçalara böl ve zamana yay bir güm bir parçasını yap mesela böylece hem gözünde büyümez, hem içine sinerek yaparsın aceleye gelmez hemde çok yorulmamış olursun

artik halilari yikamaya verdim ama perdeleri nasil yikayacagimi bilmiyorum.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

artik halilari yikamaya verdim ama perdeleri nasil yikayacagimi bilmiyorum.

Ben önce güneşlikleri yıkıyorum çıkartıp katlayıp makinaya atıyorum sonra onlar çıkınca hemen asıyorum arkasından tülleri atıyorum aynı şekilde perde yıkamak en kolayı bence

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

cooooo sagolunnnn :)

evin batmasi coook iyi Anladim

ben bu yuzden amwayin urunletrini kullnyrm bitkisel diye

gercekten haklisin daginikliktan sikayetciyim ben aslinda

ben de büyük temizliğe girişecem de satenlerimi yıkadıktan sonra direkt takamıyorum kırış kırış oluyo.Yok mu bunun bir yöntemi?

kayinvalidemin tek gliniyim baska cocugu yok beraber yapalim dedi ayda ikimiz hallederz dedoi

ayy ne guzel anlattin yaaa :) ozendim vallahiiii

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…