- 11 Ocak 2012
- 10.411
- 2.199
- 248
- Konu Sahibi biryumakmutluluk
-
Herkes cok temiz, düzenli ama nedense yasadigimiz sehirler, cevre kirli.Ben temizlik anlayisimiza bayiliyorum.Her gün kalkip evi silip süpürenmi dersin, camasir suyuyla cesitli agresif kimyasallarla evi köse bucak silenmi dersin, haftada bir perde yikayip cam silen mi...Bu böyle uzayip gider.Ne kadar bilincli oldugumuz burdan belli oluyor iste.O kimyasallarin cevreye ve size ne kadar zarar verdiklerinin farkinda misiniz?Yeter ki evleriniz camasir suyu, oda parfümleri koksun.
Her seyden korumaya calistigimiz yavrularimizi kendi ellerimizle zehirliyoruz.Bilmem kac kisi bu durumun farkinda.
Bu isin sadece saglik boyutu, diger kisimlarina hic girmicem bile.Yoksa burdan topa tutulurum:)
Ne var bu kadar buyutmeyin allah askina.ben bekarken hem okuyup hep calisip hemde koca dubleks baba evinin sorumlulugunu kaldrdim.annem yemek camasirlardan sorumluydu
Babam hasta bu yuzden bakima ihtiyaci var onunla ilgileniyordu.haftanin bi gunu bostu ondada temizlik.tum gunumu alirdi
Bu balkon iki banyo iki tuvalet.5 oda koca salon buyuklugunde teras.ve bigune bigun ah vah yapamiyorum demedim.zorlandim ama isimi biriktirmedim.
Simdi 5 aylik evliyim.haftanin uc gunu sabahtan aksama kursum var.sinavlara hazirlaniyorum.iki arti bir evdeyim.hicmi hic zorlanmiyorum.
1.giydiklerimi kire,dolaptakilere dolaba katlayip koyuyorum.asla cignemedigum kural.
2.her banyodan sonra banyo lavabo kuvet klozeti cif camasirsuyuyla o var,yeride camasirsulu bezle silerim.
3.asla bulasik bekletmem.sofrayi hemen toplar makinaya yerlesiririm.
4.camasir katlamayi sevmem kabul.ben once hepsini yatagin uzerinde tek tek katlar sonra yerlestiririm.camasir katlarken muzik acarsan keyifli olur:)
5.islak mendil..evet gozume carpan toz leke vs hemen onunla temizlerim.kabataslak.halimda leke varsa aninda elma sirkesiyle silerim.halilarim acik renk hala tertemiz duruyor bu sebepten.bekletmedigim icin.
6.tum bunlarla birlikte yogun bi sinAv surecinde oldugum icin haftada bir sadece supurup toz aliyorum.15 gunde bir genel temizlik yapiyorum.ve evim herdaim piril piril.
tek kelimeyle helal olsun
evim sahaneyi cagır onlar temizlesinler,yenilesinler
Bulursun inşallah gönlüne göre :)
Bizde boş dolap yok , dolapta dik ama devriliyor sürekli .
Hangi marka kullanıyorsunuz kızlar :26:
Durumunuz müsaitse temizlikçi falan alın eve. sizde yapabildiğiniz kadar yaparsınız eşinde yardım etsin sana
ahh ne harika olurduuu
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
Ben bir gün önceden evde dağınlık varsa onu toplarım bulaşık varsa onları yıkarım dağınıklık kalmaz. Sonra toz süpür sil derken biter bazen koltuk halı sildiğim olur ayda 1 kere hemen biter malum ev 1+1 olunca :))
iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi
Yapma çiçek getiriyorlar ya ben hiç sevmem kesin balkona atarım yada anneme verırım bılmıyorum
artik halilari yikamaya verdim ama perdeleri nasil yikayacagimi bilmiyorum.
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
Bence senin tek sorunun tembellik
ben daima evi derli toplu tutmaya çalışırım bulaşıkları hiç bekletmeden makinaya koyarım gece yatmadan da mutlaka etrafı toplarım.gün aşırı süpürür vileda yaparım.tabi bunlar günlük işler büyük temizliğim ayrıdır.çamaşırları bazen toplarken katlarım çünkü çamaşır katlamayı sevmiyorum sonra kalıyor çamaşır konusunda tembelim :)banyoyunun da kolzet ve lavabosuna hemen hemen hergün temizlerim duşakabin ve tekneyi duşa girmeden ovarım bazen.
benim kuralım daima derli toplu tutmak şu an çalışmıyorum ama çalışıyor olsam gece yine toplar yatardım hafta sonu da temizlerdim.büyük temizliğini belli zamanlar koyup yaparsın gündelik işleri de düzene koyarsan kolay olur....
bende ne güzel hergün temizliğimi yapardım ama ne oldu bilmiyorum kolumu kaldıramıyorum canım bişe istemiyor. bu ara misafirim de gelmiyor oyüzden sanırım. cuma günü memlekete gidecem ondan mıdır nedir ev batar oldu bana
Herkes cok temiz, düzenli ama nedense yasadigimiz sehirler, cevre kirli.Ben temizlik anlayisimiza bayiliyorum.Her gün kalkip evi silip süpürenmi dersin, camasir suyuyla cesitli agresif kimyasallarla evi köse bucak silenmi dersin, haftada bir perde yikayip cam silen mi...Bu böyle uzayip gider.Ne kadar bilincli oldugumuz burdan belli oluyor iste.O kimyasallarin cevreye ve size ne kadar zarar verdiklerinin farkinda misiniz?Yeter ki evleriniz camasir suyu, oda parfümleri koksun.
Her seyden korumaya calistigimiz yavrularimizi kendi ellerimizle zehirliyoruz.Bilmem kac kisi bu durumun farkinda.
Bu isin sadece saglik boyutu, diger kisimlarina hic girmicem bile.Yoksa burdan topa tutulurum:)
öncelikle dağınıklığını engellemelisin...mesela dışardan geldin kıyafetini çıkarıp koyup nasılsa sonra kaldırırım diye sağa sola bırakma...o esnada koyarsın sonra o orda bu burda birikir de birikir.. gözüne büyür, yapasın gelmez...normalde hep yaptığımız hatalardan biridir, iki bardak bulaştı mesela, sonra topluca atarım makineye deriz, ondan sonra tezgahın üstü dağ gibi olmuş
o iki bardağı o anda makineye koysak hiç de birikmez....
ben haftada iki kez ev süpürürüm, küçük çocuğumda olduğu için dağınıklığım çok çabuk olur...
halının üzerine pike serdim, oğlum kırıntı döktükçe toplayım çırpıyorum, halım da lekelenmiyor, bana da kolaylık oluyor...
bunun gibi pratik şeyler de bulabilirsiniz...ben mesela fazlalık düşmanıyım..evimde fazladan bi iğne bile yok, çok sade bir evim var...örneğin süs bilo tarzından nefret ediyorum, o yüzden süs eşayalarım hiç yok...kaldırdım yada hediye ettim bitti gitti...gözüme batar ıvır zıvır...
yatak odasında mesela şifoniyerin üstünde onlarca parfüm vs olanları gördükçe daral gelir bana
benim masaların komidinlerin üzeri boştur..o yüzden toz almak dert olmaz bana, boş masayı sil geç
yani demek istediğim öncelikle fazla eşyalarından kurtul, süstür biblo dur, aksesuardır..bunları azalt, bunlar çok engel olur temizlik esnasında...
sanırım agar kaldırmaktan mı bılmıyorum bel agrım basladı yan komsumuza ıkı bayan gelıyor ayda bir camları kapıları yerlerı banyoyu tozu alıyor
dolap ıclerı ve mutfak harıc ıkı bayan glıyor 120 tl ye
dger kalan uc haftada ıkı bayan toz alıp makına tutup yerlere ellerıyle sılıyor 60 tl
yemek onlardan mıs
eger kadın tutma sansın varsa tut derım en azından ayda bir büyük temızlıgı yaptır bel agrıısı bacak agrısı ılerkı yaslarda cok kotu oluyor
Bayılıyorum temizlik yapmaya, çalıştığım için hafta içi çarşamba akşamları bir süpürge takıp toz alıyorum sadece ama cumartesileri, Allah Allah , kalktığım gibi nevresim takımını değiştirir kirliyi banyoya atarım.Yatak odamdaki dolapları ve çekmeceleri gözden geçirir, dağınıklıkları toplar yıkanacakları banyoya atarım.Oradan dinlenme odasına geçerim, önce güzelce balkonunu temizlerim. Kapısını çekerim, sıra eşimin oyun odasında , dağınıklıkları toplar, salona geçerim, orada da balkon olduğu için önce balkon temizlenir güzelce, kapısı kapatılır. Ev güzelce elektrik süpürgesi ile süpürülür. Sonra yatak odasından başlanarak yerler silinir, tüm koltuk altları, masa altları vs silinir.En son toz alınır.Sıra mutfakta, buzdolabı temizlenir, çürümeye başlayan sebzeler ayıklanır, kurtarılabilecek olanlar kurtarılır, örneğin biber varsa "yağda kavrulur, buzluğa atılır", yumuşamış domates vara "rendelenip buzluğa kaldırılı", yumuşamış kabak vs varsa hemen mücver yapılır. Çöp kutusu boşaltılır ve yerleri silinir. Sıra banyo da, jakuzi temizlenir, fayanslara kireç sökücü sıkılır o beklerken lavaba ovulur, tuvalette temizlendikten sonra fayanslar temizlenip son durulanır.Bornoz ve havlular yıkanmak için ayrılır.Temiz havlular asılır. Eve şöyle son bir bakış atılır ve duşa girilir.Duştan sonra, tüm çamaşırlar ayrılır, siyahlar, renkliler ve beyazlar diye. En kısa programdan başlanarak makineye atılır. Güzel bir kahve yapılır ve miss gibi evin keyfi çıkartılır. Çamaşırlar çıkınca asılır ve pazar akşamı tüm ütüler yapılarak kaldırılır.
Bu benim her hafta sonu yaptığım klasik temizlik. Detaylı temizlikte sadece, cam silmek ekleniyor. Bir de mutfak dolaplarının içleri.
Hem temiz olmayı hemde temizlik yapmayı çokk seviyorum.
Bu arada asla koltuk ve halı silmem, çünkü silme işlemi sadece kiri derine gömmeye yarıyor, sonrasında kısa zamanda kir tekrar yüzeye çıkıyor. O yüzden koltuk ve halı yıkama her zaman daha mantıklı.Daha yeni evliyim ama, tüm koltuk ve halılarım beyaz olduğu için koltuk ve halılarım birer kez yıkandı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?