ah şu temizlik :(

bir hafta camları kpıları sıl
bulasık makınasına fıx her gun
sonra halılar makına tutup kaldıryorm
yerlerı supurup sılıp toz alıyorum

temızlık yaptım gun dısardan yemek soluyorm yetısmıyor
dger kalan gündede yemek bir haftalık yapıp dondurucuya atıyorm

Evet işte parkelerde su lekesi kalıyor , halıdaki lekeleri de çıkarmıyor , elle silmek gerekiyor şeklindedir çoğu yorum.
Döner başlıklı mop kullanıyorum evi silmek için , su lekesi bırakmıyor , kullanımımı çok kolay . Buhar makinaları ile halı koltuk kolay ve temiz siliniyorsa almak isterim :26:

Son düzenleme:

valla canım işte bakış açısı annem teyzem aldı memnunlar kullanıyorlar ne bekleyip ne görmenle alakalı bence. bu yüzden bılemeyeceğim bizde parkelerde sorun çıkarmıyor su lekesı yok halıların uzerını onunla sılıyorlar birde bizim burda çok is olur ayda halı sılınır yada yıkanmaya verılır ama bu alet alındı alınalı 2 ay oldu daha sılınme ıslemı olmadı.

ben nıcer dıcer aldım çok yorum okudum yınede aldım kımse begenmıyor ben ayıla bayıla kullanıyorum bır sene oldu ne paslanan ne kırılan bır parçası var çok kullanışlı mutfakta elım ayağım yanı.

işte bakış açısı çok öenmlı ben ondan çok buyuk bır performans beklemiyorum oda benı sağolsun hıç mahcup etmıyor

Teşekkür edrim cevapların için .
Haklısın tabi ama genel olarak beklentimiz birbirine yakındır muhtemelen İyi ve kolay temizlik .
Son bir soru kullanımı kolay mı yani günlük kullanabilir mi , çok ağır mı ?

Ersağ markasını da araştırabilirsiniz sitesinde. , bunun da bir çok ürünü çok güzel . Kk da konusu var , fikir edinebilirsiniz .

ben daima evi derli toplu tutmaya çalışırım bulaşıkları hiç bekletmeden makinaya koyarım gece yatmadan da mutlaka etrafı toplarım.gün aşırı süpürür vileda yaparım.tabi bunlar günlük işler büyük temizliğim ayrıdır.çamaşırları bazen toplarken katlarım çünkü çamaşır katlamayı sevmiyorum sonra kalıyor çamaşır konusunda tembelim :)banyoyunun da kolzet ve lavabosuna hemen hemen hergün temizlerim duşakabin ve tekneyi duşa girmeden ovarım bazen.

benim kuralım daima derli toplu tutmak şu an çalışmıyorum ama çalışıyor olsam gece yine toplar yatardım hafta sonu da temizlerdim.büyük temizliğini belli zamanlar koyup yaparsın gündelik işleri de düzene koyarsan kolay olur....

ağır değil ınce uzun zaten sarjlı uzun süpürge bence daha ağır.

ben doğal kısmına çok takılıyorum cunku annem çok deterjan kullanılırdı loclar vs artık kullanmıyor .

bence çevrenızde bırınde var ıse alın kullanın yada satılan yer ıle anlaşın deneyın kullanın .

fayans araları ıcın mesela annemı tatmın etmedı açıldı ama bembeyaz olmadı dedı ama zamanla dahada açıldı dedı.
dediğim gibi ne bekledığın ne aldığın önemlı.

mesela ben nıcer dıcerı hem annem hem kv aldım ama ıkısıde kullanıyor ellerı daha ıyıymıs

Çevremde kimse de yok maalesef .pratik olsun istiyorum , alırsam netten alırım muhtemelen.bir sitede 100 tl şuanda indirimdeymiş . H2O mop X5 diyor , sizinkiye aynıdır herhalde . Temizlikte doğala yakın içerikte olan Ersağ kullanıyorum . Dikkat ederim bende elimden geldiğince . Nicer dicer da bi ara aklımdaydı ama ona da bıçakları çok keskin dediler bende biraz sakar sayılırım , korktum almadım

aynen bana da fenalık geldi. ben işi şöyle çözdüm.akşam yemekten sonra eşimle hemen bulaşıkları yerleştiriyoruz. sabah işe gitmeden yatağımı çocukların yatağını salonu mutfağı şöyle bir topluyorum. eve gelince toplu oluyor en azından. haftada 1 yada iki kez ev süpürüyor bazen:) tozda alıyorum. büyük temizliğe gelince geçen eşime yaptırdım. kadın çağırıyım dedim kabul etmedi ben yaparım dedi yaptı

gene büyük temizlik yapılcak hiç cnm istemiyor. iyice tembelleştim yapmaya yapmaya. geçen hafta çamaşırı eşim attı mekineye kuruyanları da o katladı o derece. giyecek çamaşır kalmamıştı artık

ütüye bayılırım . ütüsüz hiç bir şeyim yok.

tek kelimeyle helal olsun

bende ne güzel hergün temizliğimi yapardım ama ne oldu bilmiyorum kolumu kaldıramıyorum canım bişe istemiyor. bu ara misafirim de gelmiyor oyüzden sanırım. cuma günü memlekete gidecem ondan mıdır nedir ev batar oldu bana

musait ama herkes yni gelinsin onudami yapamiyorsun diyebilirler :

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

amaaan kime ne. durumun varsa al. eşinide alıştırmış olursun. günlük temizliği yaparsın. ayda birde kadın alırsın cam kapı dolap vs oldu bitti. valla alışmayınca istemiyor erkekler. bana kalsa ayda bir alırım da eşim istemiyor. ben yaparım diyor. ama içime sinmiyor pek güzel yapmıyor. annemde buldunda bunuyosun. yapıyorya nasıl yaparsa yapsın. şükret diyor

temizlikten nefret ediyorum

ayyy canım bende sakarım ama bır ıkı bıçağı bıraz tehlıkelı dıgerlerı çok değil . biz .............dan almıştık ıstersen oraya bak

ayyy canım bende sakarım ama bır ıkı bıçağı bıraz tehlıkelı dıgerlerı çok değil . biz .............dan almıştık ıstersen oraya bak

Sadece adını yazarsan sorun olmaz sanırım .
link yada com uzantısı olmadan

Herkes cok temiz, düzenli ama nedense yasadigimiz sehirler, cevre kirli.Ben temizlik anlayisimiza bayiliyorum.Her gün kalkip evi silip süpürenmi dersin, camasir suyuyla cesitli agresif kimyasallarla evi köse bucak silenmi dersin, haftada bir perde yikayip cam silen mi...Bu böyle uzayip gider.Ne kadar bilincli oldugumuz burdan belli oluyor iste.O kimyasallarin cevreye ve size ne kadar zarar verdiklerinin farkinda misiniz?Yeter ki evleriniz camasir suyu, oda parfümleri koksun.
Her seyden korumaya calistigimiz yavrularimizi kendi ellerimizle zehirliyoruz.Bilmem kac kisi bu durumun farkinda.
Bu isin sadece saglik boyutu, diger kisimlarina hic girmicem bile.Yoksa burdan topa tutulurum:)

Sicak basiyor bana yaparken ama aynen Allahtan esim ben yapmam etmem falan demiyor beceriksiz sadece biraz ama napalim

Ben de bunu anlayamıyorum işte, hayat gerçekten akıyor.

Evdeki tozlar iki gram fazla olsa ne olur, az olsa ne olur.

Boş vaktim olsa da temizlik yapsam moduna girmekten korusun Rabbim

Ben de bunu anlayamıyorum işte, hayat gerçekten akıyor.

Evdeki tozlar iki gram fazla olsa ne olur, az olsa ne olur.

Boş vaktim olsa da temizlik yapsam moduna girmekten korusun Rabbim

aminn bacımmm boş vaktim olsa gezsem tozsam sevdiklerimle eglensem demi amaaADDD allah aşkına afrikada insanlar toprak evlerde sokaklarda çamurlarda yaşıyor. evlerınde bırakın temizliği, temizleyecek eşyaları yok... ve ne güzel ki ölmüyorlar... pislik adamı öldürmez. tamm taiki şartlar gereği sağlıklı yaşanacak kadar temiz olunmalı ama her gn her gün canınıza yazık... bakın bnm kayınvalıdem temizlik hastasıymıs gencken. elini çamasır suyundan, bulasıktan cıkarmazmıs. haftada bır cam silerdim dior. elleri aşınmış... parmaklarının uçları ianılmaz hassaslasmış üstteki deri yıpranmış. şimdi sıcak çay bardağını bile tutamıyor. temizlik desen hak getire anca idare etcek kadar. şşimdi diyorki ne güzel günlerimi cam silmekle toz almakla ziyan etmişim şimdi canım istesede gezmek eğlenmek vucudum izin vermiyor.. o zamanar tmizlik yapcam diye arkadaşlarımla bile oturmazdım erkenden kalkardım ne aptalmısım diyor...

bunu yapan biziz.. kızlarrrr açık söyleyeyim evine oturmaya gittiğim arkadaşımın evindeki camın pisliğine takılmam ben... koltuklarının altındakitoz beni hiiiçç ilgilendirmez.... ben gülen yüzüne,tatlı sözüne bakarım. çünkü insannız bir ömür ttiiz olursun bir gün halin olmaz toplamazsın gelen ayy ne pis kız der. o yüzden takmayın ömrünüzüde ziyan etmeyin. hava çok mu güzel çıkın gezin oksijen alın sahilde oturun bi çay için. hava kapalımı yine çıkın iki avm gzin bir arkadaşınıza ugraın eve gelirken bi film alın oturun izleyin.... amannnnnn

Son düzenleme:
öncelikle dağınıklığını engellemelisin...mesela dışardan geldin kıyafetini çıkarıp koyup nasılsa sonra kaldırırım diye sağa sola bırakma...o esnada koyarsın sonra o orda bu burda birikir de birikir.. gözüne büyür, yapasın gelmez...normalde hep yaptığımız hatalardan biridir, iki bardak bulaştı mesela, sonra topluca atarım makineye deriz, ondan sonra tezgahın üstü dağ gibi olmuş
o iki bardağı o anda makineye koysak hiç de birikmez....
ben haftada iki kez ev süpürürüm, küçük çocuğumda olduğu için dağınıklığım çok çabuk olur...
halının üzerine pike serdim, oğlum kırıntı döktükçe toplayım çırpıyorum, halım da lekelenmiyor, bana da kolaylık oluyor...
bunun gibi pratik şeyler de bulabilirsiniz...ben mesela fazlalık düşmanıyım..evimde fazladan bi iğne bile yok, çok sade bir evim var...örneğin süs bilo tarzından nefret ediyorum, o yüzden süs eşayalarım hiç yok...kaldırdım yada hediye ettim bitti gitti...gözüme batar ıvır zıvır...
yatak odasında mesela şifoniyerin üstünde onlarca parfüm vs olanları gördükçe daral gelir bana
benim masaların komidinlerin üzeri boştur..o yüzden toz almak dert olmaz bana, boş masayı sil geç
yani demek istediğim öncelikle fazla eşyalarından kurtul, süstür biblo dur, aksesuardır..bunları azalt, bunlar çok engel olur temizlik esnasında...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…