Hani derlerya Allah sana kötülük yapanlarin cezasini verirken sana göstermez; görüpde oh olsun dersin egona yenilirsin diye. Cok inaniyorum buna. Bir insana ah edip onun yaptikalarinin cezasini görmek istiyorsaniz kibirlenmemeniz icin göremeyebilirsiniz bazi seyleri. Belki iciniz soguduktan sonra ögrenirsiniz belkide hicbir zaman. Ama muhakkak Allah sorar herseyin hesabini hem bu dünyada hem öteki tarafda.
Bir cok kez yazdim bu foruma eski nisanlimla ilgili. Hatta bu konuyada yazmistim. Kendini yükseklerde gören herkesi arkadaslarimi akrabalarimi kinayan bir insandi.
Cok yakin arkadasim dostum dedigim biri seneler önce bir hata yapip evden kacmisti. Cok aci seyler yasandi ama neyseki gec olmadan evine ailesinin yanina geri döndü. Eski nisanlim onun icin okadar kötü sözler sarfetti ki yazilcak gibi degil. En basiti "onun bunub altina yatiyor" gibi yorumlar yapti.
Onun disinda bir kac akrabamiz kacarak evlendi yada evlenip bosandi diye kötü kadin damgasini yapistirdi sürekli.
Cok dedim yeter kinama insanlari, hatalar insanlar icindir; hepimiz yanlsilar yapabiliriz yarin öbür gün ne olcagimiz belli degil diye. Birgün o laflari sözleri evli barkli ablama gelince patladim. Umarim yasattiklarini ve kinadiklarini aynen yasarsin dedim. Kiz kardeslerin var yarin öbüt gün kizinda olabilir. Dikkat et söylediklerine yaptiklarina dedim. Icten okadar kirildim ki gercekten kinadiklarini yasamasini istedim. Daha sonra tövbe edip Allaha havale ettim.
En son nisan attigimda kiz kardesi kayipdi. Evden kacmis birsürü erkekle yazismis tanismis. Duyduklarima göre aylarca yoktu ortada. Zaten annesi ve ablasini defalarca gördüm hep perisan ve mutsuz haldelerdi. Ve en sonunda ne olmus dersiniz? Kacan kiz kardes aylar sonra baba evine dönmüs karni burnunda... gördümde gencecik 20 yasindaki kiz hamile kalip dönmüs. Hem cok üzüldüm; hemde bir kez daha emin oldum insan kinadigini yasamadan ölmezmis.