El Sanatları Ahşap Boyama Için Yardım!

xsxekerim35

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Temmuz 2007
70
1
86
39
İzmir
Ahşap Boyamaya Baslamak Istiyorum Bu Işi Bilen Birileri Bana Basit Bir Sekilde Anlatabilirmi Yani Neler Lazimdir Nasil Baslaya Bilirim? Mesela Kendi Resmimin Oldugu Büyük Bir Sandik Yapmak Istiyorummm Lütfennnn Yardimmmmm

Ahşap Boyamaya Baslamak Istiyorum Bu Işi Bilen Birileri Bana Basit Bir Sekilde Anlatabilirmi Yani Neler Lazimdir Nasil Baslaya Bilirim? Mesela Kendi Resmimin Oldugu Büyük Bir Sandik Yapmak Istiyorummm Lütfennnn Yardimmmmm

Aslında bir kursa gitsen daha iyi olur arkadaşım çok zor değil ama görerek daha iyi ve daha kolay yaparsın yada ahşap boyama cd leri al görüntülü olarak çok daha iyi anlarsın...Sen yinede anlat dersen ben burdayım istediğin şeyi sorabilirsin...

arkadaşım bende ahşap boyama kursuna gittim bir süre,baya bişeyler yaptım.sende bir kursa gitsen daha güzel şeyler ortaya çıkarırsın. Ama yok ben kursa gidemem dersen internetten araştır ahşap boyamayla ilgili sana yapımını gösteren bir sürü site bulursun.Yalnız sana bir tavsiyede bulunayım bişeyler yapıcaksan küçük bişeylerden başla elin alışsın sonra yavaş yavaş kendini geliştirirsin ,hadi sana kolay gelsin.......

arkadaşım çok güzel bir uğraş ancak ben hiç kursa gitmedim ama elime alıp inceledim az çok nasıl yapılacağını anladım malzeme aldığım yerede bir kaç soru sordum olay tamam ancak bazı şeylerde teknik bilmek gerekiyor piyasa bir sürü CD var.
ama kendin öğrenirsen daha yaratıcı olursun.
önce el alıştırması olarak küçük parçalardan başla sandık çok büyük.
ama yinede ilk olarak ne yapacağını yazayım.

ilk iş zımpara objeni bir güzel zımparala tozunu al. boyanı çırpılış yoğurt kıvamında suyla incelterek hazırla güzel bir fırçayla objene sür kurusun bir kat daha zımpara at ve tekrar boya 15 dakika sonra tekrar boya tamamen kurusun .
en kolay teknik yapıştırma olabilir beğendiğin resim hazırla kenarlarından bir güzel resmin şekline göre kes. objene uygun bir şekilde yapıştır kurusun
yapıştırdığın resmin dış kenarlarını simli boya ile ince bir şekilde kontür çizgisi yaparsan daha güzel durur ve objenin köşe noktalarına da yapabilirsin.
bir gün sonra vernikle.
umarım anlatabilmişimdir.kolay gelsin

cok tesekkur ederım elım bu tarz seylere cok yatkın yapabılırım ama yınede takıldıgım bırsey olursa sıze sorarım bellıkı burada bu ısı ıyı bılenler var kurs yenı bıtmıs arastırdım yanı kurs ıcın gec kaldım

tavsıyenı dınleyecegım cok tesekkur ederım

kurs ıcın gec kalmısım 3 ay beklemem gerek okuyorum ve bos gunlerımdede calısıyorum su sıralar evdeyım ve bos durmak ıstemıyorum ınternette cok arastırma yaptım ılk baslayan ıcın cok karısık seyler yazıyor bır arkadas ufak objelerden baslamamı onermıs onu dınleyecegım sızde bana hangı malzemeler gereklı yazabılırmısınız tabı daha sonrada bır anlatım ıstıyorum neler yapacagımla ılgılı bana yardımcı olursan cok sevınırım

istersen bende yardımcı olurum sana canım çok kolay bazı teknikleri bilmen yeterli tabiki kursa gitsen daha iyi ama kurslarda başlamış diyorsun zaten o zaman ufak objelerle başlarsa daha kolay öğrenirsin sana kolay gelsin

canim cok basit bir hobi esasinda ve hic kormadan istedigini yapabilirsin cunku kurtarma imkanin var. ilk once yapacagin islemi kafanda karalasitir ki bunu yapmissin malzemelerini aldigin yere bilmediklerini sor takildigin heryerde sorabilirsin.. aldigin objenin bazi yerleri zimparalanmak isteyecek onlari zimparala sonra tozunu al cunku zimparalarken cok toz olabiliyor bir yerde boyani hazirla ama cok sulandirma bazimarkalarda hele cok az su ile oluyor yada fircanin ucunu arada suya batiripta boyaya bilirsin bir kac kat boyadiktan sonra yapacagin islemi uygula ilk olarak dekopaj teknigini yap resmini direk objenin üsütüne yapis tirabilirsin ama yapistircagin kismi beyaza boyarsa yani resmin alti beyaz olmalı daha iyi sonuc alirsin eskitme tarzi bir seyler yaparsan resmin kenarlarini hafif yaka bilirsin yapistirdiktan sonra bir pomuklu bezle yada sungerle ustune bastir baloncuklar olmasın daha sonra boncuk boyalari ile resminize suslemelr yapabilirsin daha sonrada bir gun yada objenizin iyice kuruduguna emin olduktan sonra vernigini atabilirsiniz. (boyama isleminin cabuk yaparsaniz sizin icin daha iyi olur yada boya ahsapta kalin geldiyse yada tam pruzsuz olmasini istiyorsaniz ince zimparayla zimparalaya bilirsiniz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…