Aile arasında tartışma. Siz olsanız ne yapardınız?

Sevgiliplath

İmkansız diye bi şey var bence ya.
Kayıtlı Üye
15 Mayıs 2013
3.034
3.208
373
Öncelikle merhaba, geçen hafta hiç yaşanmasını istemediğim bir durum oldu. Düşünüyorum ama işin içinden çıkamadım. Farklı fikirlere ihtiyacım var. Çok kısa anlatmaya çalışayım.
2 buçuk ay önce 2. evliliğimi yaptım. Çok güzel giden bir evliliğim var. Eşim değer veren, her zaman sevdiğini hissetiren biri. Tabiri caizse gözümün içine bakıyor beni üzmemek için.
Diğer tarafta da ablam var. Ablam normalde hoş sohbet, eğlenceli biridir. Ama bunun yanında sinirlendiği zaman aşırı asabi, kırıcı olur. Yani söyledikleri sözlere dayanmak biraz zor. Karşısındakini nereden vuracağını çok iyi bilir. Biz, kendi eşi de dahil genelde alttan alırız. Burada bizde de hata var tabi. Ama inanın ona cevap verip olayı uzatmamak için kestirip atıyorum çünkü çok sıkıldım ona laf anlatmaktan. Anlamıyor çünkü hep en iyiyi en doğruyu o bilir. Böyle bir insana ne anlatabilirsiniz ki.

Çok uzatmadan konuya geçeyim. Daha öncesinde eşimin yanında şakayla karışık bir kaç kez bana laf söylemişliği vardı eşimde beni savununca bu da karısına hiç laf ettirmiyor demişti. Yani eşimin tepkisini biliyor. Geçen hafta bir olay sonrası eşim ve bir ortak arkadaşımızın yanında üzerime yürüyüp, bağırıp küfretti. Hakaretlerde cabası. Ben olay büyümesin diye sesimi çıkarmadım. Bu bağırdı çağırdı gitti akşam geldi. Konuşalım dedi. Bende seninle konuşacak bir şeyim yok sen ancak kalp kırarsın dedim. O sırada eşim o anı bekliyormuş sanırım. Benim eşime o şekilde bağıramazsın, ben buna izin vermem. Kimse bağıramaz kendi annem babam dahil dedi. Varsa bir problemin konuşursun bağırıp çağıramazsın öyle dedi. Tabi ablam da sen karışamazsın bağırırım diye inatlaştı derken konuyu bir şekilde kapatıp çıktık biz. O günden beri de konuşmuyoruz. Ama iş dolayısıyla aynı yerdeyiz o yüzden bu durum benim çok canımı sıkıyor.
Yani eşimin araya girmesi doğru mu sizce? Ablam o gün orada olan ortak arkadaşımıza söylemiş, eşimin yanında hakaret etmesine rağmen eşim karışmamalıymış, eşime çok kırılmış falan yani siz olsanız ne yapardınız? Ya da eşiniz böyle bir tepki verse ne düşünürdünüz. Lütfen biraz fikir verin. Şimdiden teşekkür ederim.
 
Benim eşim de olsa araya girerdi ve bence doğrusu budur.
İnsan sevdiğine kıyamıyor.
Sen sessiz kalırsın da yanındaki insan dayanamaz.

Dediğiniz gibi bende öyle düşünürüm insan sevdiğine kıyamaz. Eşim de o yüzden dayanamadı bir de ben genel anlamda kavga gürültü sevmeyen, konuşarak iletişim kurmaya çalışan biriyim. Eşimde bu huyumu bilir o beni ezdiğini düşündüğü için dayanamadı sanırım. Ama ben araları böyle olsun istemezdim. Üzüldüm açıkcası.
 
Bu zamana kadar kimse dur demedi aslında çok doğru söylediniz. Eşim bir daha yapmaya kalksın yine yaptırmam sana düzgün davranmayı öğrenecek dedi. Ablamın normalde öfkeli olması gerekirdi ama kırılmış bu sefer. Bence böyle bir tepki hiç görmediği için kırıldı diye düşünüyorum.
 
Eşime laf düşmeden öyle bir konumda ağzının payını verir çenesini kapatırdım ablamın, siz fena alıştırmışsınız öfkeli piremsesi tahtına. Alttan almak, hadsizin kendisinde daha çok had bulmasına sebep olmaktan başka bir işe yaramıyor. Yazık adamcağız da siz ezilmeyin diye araya atlamak zorunda hissetmiş kendini.
 

Benim eşim olsaydı çok daha fevri davranırdı. Asla kimsenin benimle o şekilde konuşmasına izin vermez, vermemesi de doğru olanı zaten. Onun başına gelse bende müdahale ederim, o benim eşim kimsenin şamar oğlanı değil.
 
Ben olsam tepki gostermem esimle kardesinin arasindaki kavgaya. Onlar kardes,yarin barisirlar ve ben ortayi karistiran insan olarak anilirim,hic gerek yok
İnanın bu kısmı da çok düşündüm hatta eşime de söyledim. Ne olursa olsun ablam bana söylediklerini unuturum da senin içinden çıkmaz sen keşke sessiz kalsaydın dedim. O da böyle ablalık olmaz haksız olsan sesimi çıkarmazdım ama sabahtan beri yanındayım her şeyi görüyorum dedi.
 
Vala bu durumda karışmayan erkekten şüphe ederim ben ufak bi atışma değil çünkü bu , tebrik ederim eşinizi bence en doğrusunu yapmış bu arada kimseyi alttan almak idare etmek zorunda değilsiniz
 
Eşinize helal olsun. Tabi ki karışacak size niye hakaret edilsin. Siz niye kendinize hakaret ettiriyorsunuz? Kalp kıran kendi kalbinin kırılmasını göze alacak. Öyle yağma yok. Bana hakaret eden kimseyle konuşmam. Bak hele bak hem Kocamın yanında bana laf sayacak bir de pişkin pişkin "o no korosoyor " diyecek. Ben de kocam mi haksız acaba diye düşüneceğim... Saçını yolar eline veririm efenim abla mabla anlamam. Gerçi benim ablam yok. Ben yaparsam da kardeşim yolsun...
 

Çok haklısınız. Bende cevap verirdim de bu sefer daha da sinirlenir, olay büyür eşim de araya girer diye ses etmemiştim. Ama eşim zaten akşam konuşmak için beklemiş. Bana hiç bir şey dememişti konuşacağına dair. Ben genel anlamda sessiz olduğum için dediğiniz gibi eşim kendini tutamadı.
 

Evet; yanında sevdiği birinin, haklıyken türlü azarı yeyip susmasını hazmedemez insan. Ancak eşinizin yerinde olsam ben size de kızardım "Kendini ne ezdiriyorsun, ne susuyorsun?!" diye.
 
Herkes kendi agzini acabiliyor aslinda,savunsunlar kendilerini beni alakadar etmez ki. En sevmedigim sey birilerinin kavgasina taraf olmak ya.
Tamam da canım benim o birilerinden biri eşin.
Elbette savunsun ama ya yapamıyorsa...
Kişi sessiz diye ezilecek mi?
Bunca zaman ezildi yetmez mi?
Bilmiyorum ya ben asla müsade etmem.
 
Ya iste bunun bir de sonrasi var. Ablaniz edepsizin biri olsa da yarin esiniz ablanizin bu yaptiklarini size hatirlatsa veya bir yerlerde dile getirse ofkelenirsiniz bence
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…