Aile arasında tartışma. Siz olsanız ne yapardınız?

Bende doğru olanın bu olduğunu düşünüyorum ama işte ablamın manipülasyon yeteneği de bir hayli geniştir yani karşısındakini haklıyken haksız konuma getirir. Böyle kırıldım falan diye konuşunca dedim acaba ben yanlış mı düşündüm. Yoksa eşimin yaptığı benim içinde doğruydu. Ki bağırıp çağırmadı sakince söyledi. Ben eşimin gözünün içine bakıyorum sen ona bu şekilde davranıp, bağıramazsın dedi. Kaldı ki ona öyle davranılsa bende dayanamam müdahale ederdim. İçim rahatladı biraz teşekkür ederim

Hayatim savun kendini diye ogut veririm basbasayken ama inan karismam kavga aninda.
Ver canım ver sen öğüdü.
Emin ol uygular.
Kimi insan yapamıyor işte maalesef.
Herkes aynı karakterde değil ki.
Burada ben de veririm öğüt; "güçlü olalım,kendimizi ezdirmeyelim,hakkımızı savunalım."
Sonra bitti,gitti.
Ama gerçek dünyada kocam ya da anam birinden azar işitecek ben de aaa savun kendini diyecem!
Karşımdaki dua etsin,parçalamadığıma!

Bence eşler karismamali. Çok istiyorsa kendi ailesinden biri yaparsa karissin hatta o zaman kesin karissin. Ama ablanizla aranızdaki ilişkiye 2.5 ayda bu kadar müdahil olması yanlış. Bugüne kadar siz ablanizi alttan alarak gelmişsiniz. Baktınız yanlış yapıyorsunuz ses çıkartın yani. Benim kardeslerimle arama eşim böyle girse bozulurum şahsen ben kendimi koruyamaz miyim ablamdan.

Allah iyiligini versin
Konu sahibinin de yuzu pek yumusak. O ablayi bir kere yolsa simdiye rahatlardi abla

Evet; yanında sevdiği birinin, haklıyken türlü azarı yeyip susmasını hazmedemez insan. Ancak eşinizin yerinde olsam ben size de kızardım "Kendini ne ezdiriyorsun, ne susuyorsun?!" diye.

Ablama orada bir şey söylesem olaylar daha da büyürdü o sebeple sessiz kaldım daha sonra alır karşıma konuşurum diye ama olaylar planladığım gibi olmadı maalesef. Yani inanın orada cevap versem ve ablam bana dokunsa eşimin elinden alamazdık diye sustum.

Herkes haddini bilmeli bence.Eşlerin kardeşler arasındaki tartışmaya dahil olması çok münasebetsiz bir olay. Ablanıza eşinizin yaptığı hadsizlik başka birşey değil. Siz barışacaksınız eşiniz yaptığı ayıpla kalacak.

Ablam dokunsa derken? O zaman ablanızın öfke kontrol sorunu ciddi boyutta. Hem haksız olacak, hem bağırıp hakaret edecek, bir de üzerine olayı fiziksel şiddete döndürecek? Sonra da "Kırıldım" diye orada burada dış kapının dış mandallarına anlatacak... Böyle biri üzerine yapılacak tek plan, hangi hastanede tedavi alacağı olmalı.

2 buçuk aylık evliyim ama ondan öncesi de hep birlikteydik yani ablam eşimi iyi tanıyor eşim de ablamı gayet iyi tanıyor. Yani ablam o hakaretleri ederken eşimin sessiz kalmayacağını biliyordu ama hani hep alttan alındı ya bu da öyle geçer gider diye düşündü sanırım.

Aynen herkes kendini savunabilir. Bence kimsenin basın danışmanlığını yapmaya gerek yok.

Benim eşim de annesine hatta benim anneme bile bana laf ettirmez ki kendi de etmez sağolsun. .aynı durum bizde de olsaydı farklı olmazdı ...kaldı ki doğru olan da bu bence ...ki eşiniz o kizginken üzerine gidip konusmamis vakit geçince doğru bir şekilde söylemiş ..ben de ablayim bir Kızkardeşim var daha ben laf etmem ku eşi arkalanip Ablan bile sana böyle deyip kardeşime birsey demesin...ablanız sürekli müsamaga görmüş yeni damat oyke yapmaya alışkın olmadigindan garip gelmiş ...idare etmek zorunda değil. ..benim eşime ablasi laf etse ettirmem hatta kayinvalidem eşime kızına derim orda dur anne benim eşime onu diyemezsin diye...insan sevdiğine kiyamiyor ve bu gayet de güzel ..valla benim eşim daima boyle şükür olmasa çok uzulurdum ☺Ablan da gardini alsın bundan sonra ...sevgiler

Evet ciddi boyutta öfke kontrol problemi var. Trafikte bile sinirlensin karşısında erkek kadın farketmez iner kavga eder. Hep söylüyorum, konuşuyorum öfke kontrolü için doktora gidelim diyorum ama ben böyleyim diyip çıkıyor işin içinden. Bende bıraktım artık çocuk değiliz ki sonuçta.

Ablanız hem suçlu hem güçlü.
Herkes alttan alınca alışmış, şımarmış.
Hakaret, üstünüze yürümek!!! Nedir bunlar Allah aşkına?

Eşiniz haklı.

Ama eşinizi zor duruma düşüren sizsiniz. Size hakaret eden birine sizin önceden sınır çizmeniz gerekirdi. Siz pasif kalınca eşiniz devreye girmek zorunda kalmış.

Ama eşlerimizin velisi değiliz sonuçta hep yanında da olamayız. Ailenize hep eşinizle gidecek de değilsiniz. Bence size sesinizi çıkarmanız için destek vermeli sizi gazlamali belki de. Hem kendisi yokken böyle durumlarda altta kalmayacaginizi bilip içi rahat eder. Mesela eşim abisiyle falan söz dalaşı etse ben karismam ama sonra yanlış veya eksik bir davranışı varsa söylerim.

Aranızda ufak bir tartışma , didişme olur karışmaz ama üstünüze yürüyüp küfür , hakaret etmiş, tabi ki eşiniz sizi koruyacak orada. Asıl sus pus otursa tuhaf olurdu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…