• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

aile baskısı ile boşanma?

[/QUOTE[/QUOTE]
merhaba arkadaslar,

29 yasındaki kuzenim yurtdışında master eğitimi yaptığı sırada biriyle tanışmış ve birkaç yıllık flört döneminden sonra aileye evlenmek istediklerini belirtmişler. fakat aile din farkı ve kültür farkı gibi nedenlerden dolayı evliliğe izin vermemişler. bunlarda onaysızca evlenmişler. aileye evlendiklerini söyledikten sonra kızı dövüp eve kapattılar, eşiyle görüştürmüyorlar ve ayrılması konusunda baskı yapıyorlar.

bu aile aynı zamanda benimde ailem (dayımın kızı olduğu için) kızın durumuna üzülüyorum ne yapmam lazım boşanmaya ikna mı etmeliyim? ayrılırlarsa ailedeki herkes rahatlayacak. herkes aranızda cinsellik yaşandı mı diye soruyor kız cevap vermiyor hatta hamilelik testi bile yaptırdılar. ne yapılması gerekir?

Suç bunlar. Alı koyma ve şiddet suçu. Eğer sen de bunu bildiğin halde ihbar etmiyorsan suça yardım ve yataklıktan sen de suçlusun. İhbar etmezsen biz seni ihbar edeceğiz. O zaman görürsün bakalım dünya kaç bucak.

Suç bunlar. Alı koyma ve şiddet suçu. Eğer sen de bunu bildiğin halde ihbar etmiyorsan suça yardım ve yataklıktan sen de suçlusun. İhbar etmezsen biz seni ihbar edeceğiz. O zaman görürsün bakalım dünya kaç bucak.[/QUOTE]

+1

Kesinlikle ihbar edilmeli, konu sahibinin rahatlığı 7 kat yabancı olan bizleri bile ortadan çatlattı, eşim yardımcı olur aslında diye cevap vermiş ama arkadaş sorana kadar ya da buraya yazana kadar 50 kere yapabilecek her şeyi yapabilirdi.

Öyle şey olurmu reşitse zaten kimse nikahlanmasına karışamaz.Ayrıca buraya girip soru sorabildiğinize göre polisi de arayabilirsiniz eşine telefondan sosyal medyadan bir şekilde ulaşıp zor durumda oldugunu polislerle gelerek kızı alıp gitmesini söyleyebilirsiniz.Yazık siz de bu günaha ortak olmayın.Belli ki çekiniyorsunuzbir de empati kurun çok sevdiğiniz eşinizi sizden sorla ayırmaya çalıştıklarını ve o durumda olduğunuzu.Bence beklemniz bile hata Allah yardımcısı olsun kızcagızın

ailesinin öfkesini dindirmeye çalışıyor o yüzden evden kaçmıyor ailede devamlı eşine karsı kıza tehdıt savuuyorlarlar kızda bu yüzden eşine polis çağır gel beni al diyemmıyor

Ailesi kızı odaya kapatmış, dövüyor diyorsunuz bu kız nasıl öfke dindirecek, vurun vurun elleriniz dert görmesin diyerek mi ? ben böyle tehdit, şiddet altında yaşasam silerim o anne babayı 7 sülaleyi, arsızlık yapmamışım, hırsızlık yapmamışım bu neyin şiddeti, baskısı. Sizin konularınız zaten hepten acayip ya neyse.

merhaba arkadaslar,

29 yasındaki kuzenim yurtdışında master eğitimi yaptığı sırada biriyle tanışmış ve birkaç yıllık flört döneminden sonra aileye evlenmek istediklerini belirtmişler. fakat aile din farkı ve kültür farkı gibi nedenlerden dolayı evliliğe izin vermemişler. bunlarda onaysızca evlenmişler. aileye evlendiklerini söyledikten sonra kızı dövüp eve kapattılar, eşiyle görüştürmüyorlar ve ayrılması konusunda baskı yapıyorlar.

bu aile aynı zamanda benimde ailem (dayımın kızı olduğu için) kızın durumuna üzülüyorum ne yapmam lazım boşanmaya ikna mı etmeliyim? ayrılırlarsa ailedeki herkes rahatlayacak. herkes aranızda cinsellik yaşandı mı diye soruyor kız cevap vermiyor hatta hamilelik testi bile yaptırdılar. ne yapılması gerekir?
Tabi ki hemen polisi araman gerekiyor sorumlu bir vatandaş ve bir insan olarak. Bir insan dövülmüş, kaçırılmış ve alıkonulmuş vaziyette şuan. Sen yapamıyorsan adresi adını soyadını ver kişinin biz yapalım.

Ailesi kızı odaya kapatmış, dövüyor diyorsunuz bu kız nasıl öfke dindirecek, vurun vurun elleriniz dert görmesin diyerek mi ? ben böyle tehdit, şiddet altında yaşasam silerim o anne babayı 7 sülaleyi, arsızlık yapmamışım, hırsızlık yapmamışım bu neyin şiddeti, baskısı. Sizin konularınız zaten hepten acayip ya neyse.
o tehditleri duyunca üzerimde fena halde baskı hıssettım

Tabi ki hemen polisi araman gerekiyor sorumlu bir vatandaş ve bir insan olarak. Bir insan dövülmüş, kaçırılmış ve alıkonulmuş vaziyette şuan. Sen yapamıyorsan adresi adını soyadını ver kişinin biz yapalım.
kaçırma yok ortada kız anne babasının evınde şu anda eşi ile zaten tr de evleri yok

kaçırma yok ortada kız anne babasının evınde şu anda eşi ile zaten tr de evleri yok
Kızı zorla tutuyorlar demedin mi? İnsanın annesi babası yapınca suç olmuyor mu? Alıkoymuşlar işte.
Gerçi kendisi de aynı senin gibi düşünüyor olsa gerek hastaneye gidince bile sesini çıkarıp kurtarın beni demediğine göre.
Bir duruşma izlemiştim. Kadın akrabasından şikayetçiydi. Beni beş ay boyunca evlerinde tuttular, zorla hayat kadınlığı yaptırdılar, sattılar diye. Hakim beş ay boyunca hem akraban hem komşun olan birinin evinde zorla tutuldun da bir kere camdan bağıramadın bir kere telefona ulaşamadın mı dedi reddetti.
Dayak yesin otursun kocasından da ayrılsın kendisi razıysa biz ne yapalım. Buraya gelip milletin duygularıyla oynamayın böyle dramatize ederek olayları. Bariz bir şekilde kendisi bu baskıya boyun eğmeye razı zaten. Yoksa bir yolunu bulurdu.

Allah böyle insanları bildiği gibi yapsın . Bu nasıl bir rezalet . O kadar üzüldüm ki hem kızcağıza hem de zavallı kocasına . Bunları onlara yaşatanlar umarım cezalarını çekerler.

Kaçırma yok tamam? Zorla alıkoyma var ama değil mi ? Kendini o kızın yerine koy ve bir daha düşün... Kuzenin aynı şeyi yapsa ne hissederdin ?

cinsellik olmadıysa boşanmaları daha kolay olur diye düşünüyorlar. kızın ruh hastası olduğunu hatalı karar verdiğini düşünüyorlar

Aileye bak, akıllarınca akıl hastası diye kızı öcü gibi gösterecekler.

Siz de sanki ailenin yaptığına hak verir gibisiniz.

Bir kere yabancı evliliği çok evrak gerektirir, akıl sağlığının olduğunun kanıtı da buna dahildir. O kız akıl hastası filan değil ve hem hukuken hem dinen ailenin yaptığı bir suç!

Aileye bak, akıllarınca akıl hastası diye kızı öcü gibi gösterecekler.

Siz de sanki ailenin yaptığına hak verir gibisiniz.

Bir kere yabancı evliliği çok evrak gerektirir, akıl sağlığının olduğunun kanıtı da buna dahildir. O kız akıl hastası filan değil ve hem hukuken hem dinen ailenin yaptığı bir suç!
aile işin toplumsal ve dini boyutunda

Back
X