• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aile baskisi..Ilk Torun..arada kaldim

senin komşun arkadaşın yokmu? sizi de babaanne ve anneanneniz mi büyüttü? annen vermiş mi sizi onlaa?

babaanne nerede ne yapıyor?

ortada çok büyük bir sorun var. ilişkiler sorunu. kim kimin nesi belli değil. 10 aylık yavrunu nasıl bırakırsın?

anne çocuk kursuna yazdır kendini. çocugunla haftada belli günler oraya git. ailene gelişimi için önemli dersin.

ailen seni HİÇ BİR konuda SAYMIYOR. sadece kocanla ilgili değil. çocğun yetiştirmesiyle ilgili.

abin evli mi? yengenden alın çocugu bakalım her gün sıkıyorsa

Hayatımda ilk defa haddini bu kadar aşan bir kız ailesi görüyorum. Bir yanım sevindi aslında hep erkek aileleri mi azıtacak sanki, içimin yağları eridi. :)
Şaka bir yana bu şekilde, çocuğun saçını keserken sana mı sorucam demiş ha? Bunu annem, kayınvalidem, feriştah, kardeş, hatta ve hatta kocam bile dese payını veririm bu kadarı da arsızlık yani..
Eşin çok ama çok sabırlı bir insanmış..

Bir de, eşinizin ailesi bir bu kadar davransa çocuk arada sefil olacak farkında mısınız.

Sanmayinki cok sevinerek gidiyorum ailemin yanina hayir MECBURIYETTEN.
Düsünün önceleri her allahin günü abim gelir alirdi beni..sabah arar alimmi diye..eh ne soruyon zaten belli..Hayir dedigim zaman bozuluyorlardi hatta bigün iyi ne halin varsa gör kocanla kal sen dedi..acayip gücüme gitti..bizaman sonrada niye kocan birakmiyor seni hep abin alip getiriyor az adam düsünceli olsa bütün gün yanliz bunlarmis cani sıkılırmısmıs..ama hic bigün demediler ara bizi istedigin zaman alalim seni veya haber et geliriz..direk dediginiz gibi emri vaki.

Ben aileme desem esim istemiyor kalmasini ohoo topa tutarlar beni zaten hep adamdan korkuyorsun sözün gecmiyor falan filan...ben ne esimi kötü bilsinler yeterince zaten hiccc ama hicc sevmiyolar onu seni kullaniyor diyorlar..nede esim ailemi kötü bilsin istiyorum hep ben öyle istiyorum oluyor.

Bende evimde cocugumla vakit gecirmek istiyorum ama anlamiyolar...dün dedim zaten burayi gelmeyi bile istemiyorum böyle yaptigin icin dedim anneme. Ama yine hep onlar hakli.
Hastanede yattim 11 gün dogumdan sonra baya problemliydi kurtulma mucizeliydi ...Allah razi olsun annem hic eve gitmedi tabii o ara ben yogun bakimdayken kavga edilmis esimle .. yani o günden beri dahada bi bozuklar ona o cocukta hakki yok onun cocugu gibi gelmiyor bana bizim cocuk bu diyorlar.

Evde oldumuz zaman annem kamaradan baglanir ben yemek yapiyor oluyorsam hemen laf eder adama yemekmi yetisdiriyon diye..saatinde yemek ister simdi zaten yap yap ..cocuguda sen bak..evide sen cekip cevir..adami o diyolar... artik cogu seyi saklar hale geldim.

Ben kacarak evlendim baska türlü sansim yoktu anlicaniz cocuk yapma yillarca tembih edildim..cocugum olcana ögrenince hic sevinemedim bile iste tam bu olaylar basima gelecek diye.
Hayretler içersinde okudum. Kocana yemek mi yetiştiriyorsun diyip kızan annen, o adamın çocuğuna tapıyor. Resmen annen kocana düşman gibi bakıyor. Valla kocayıda boşatır bu anne.

İyide evlendiysen yemekte yapacan temizlikte.. ne demek ona mı yapıyorsun?! Anneniz gerçekten durması gereken yeri bilmiyor.
İki gün sonra yuvan yıkılır, çok pişman olursun.
Kırılan kırılacak yapacak birşey yok!
Herkes doğumunda az yada çok sıkıntı yaşıyor. Eşi, kendi ailesi, eşinin ailesi ile.. herşeyi bu kadar büyütecek olsak barınamayız hiçbir yerde. Unutmasanda unutmuş gibi yapılır evlat hatrına.. ama anneniz maşallah yanii..

senin komşun arkadaşın yokmu? sizi de babaanne ve anneanneniz mi büyüttü? annen vermiş mi sizi onlaa?

babaanne nerede ne yapıyor?

ortada çok büyük bir sorun var. ilişkiler sorunu. kim kimin nesi belli değil. 10 aylık yavrunu nasıl bırakırsın?

anne çocuk kursuna yazdır kendini. çocugunla haftada belli günler oraya git. ailene gelişimi için önemli dersin.

ailen seni HİÇ BİR konuda SAYMIYOR. sadece kocanla ilgili değil. çocğun yetiştirmesiyle ilgili.

abin evli mi? yengenden alın çocugu bakalım her gün sıkıyorsa

Komsum var en yakin arkadasim inada durumlari acildim sonunda akil almak icin..tabiikide oda hayretler icinde

Hayir ben ailemle büyüdüm bakacak kimse yoktu olsaydi keske diyorlar..anneannem türkiyede..babaanem bakmak istememis..bizde bu imkan olsaydi diyorlar ama ben calisan bi insan degilim suan calissam hadi neyse dicem

Canim yeni bi sorun degil bu dogdu dogali böyle hemen hemen herhafta 1 2 gün kalirdi.

Tabii ailem simdiden karar veriyor ne olacak diye hoca olacakmis..imam hatiplerde okutacakmis yatili yollucakmismis falan yaninda kalirmis annem ..esimin bundan haberi yok tabii ..

Abimmi abim evli degil..evlensinde anlasin beni diye bekliyorum..o evlenemez zaten cünkü annemler kiz begenemiyor oda aileye adapte olacak birini ariyor cok arar ...ailem cocuklarina güvenmedigi icin olaylar bunlar iste.

Hayatımda ilk defa haddini bu kadar aşan bir kız ailesi görüyorum. Bir yanım sevindi aslında hep erkek aileleri mi azıtacak sanki, içimin yağları eridi. :)
Şaka bir yana bu şekilde, çocuğun saçını keserken sana mı sorucam demiş ha? Bunu annem, kayınvalidem, feriştah, kardeş, hatta ve hatta kocam bile dese payını veririm bu kadarı da arsızlık yani..
Eşin çok ama çok sabırlı bir insanmış..

Bir de, eşinizin ailesi bir bu kadar davransa çocuk arada sefil olacak farkında mısınız.

Esimin ailesi baska bi ülkede yasiyor...kayinvalidem cok iyi biri ..ama ailem begenmiyor tabiki...ne karisir ne eder..hep benden yana olur ogluyla münakasa etsem bile...severim kendisini..beraber tatil yaptik onla busene bikere bile bisey demedi cocuk hakkinda ..sen cocugunla ilglen ben yaparim herseyi diyen bi kadin..kendi halinde yani...sükür sansim iyi o konuda.

Hayretler içersinde okudum. Kocana yemek mi yetiştiriyorsun diyip kızan annen, o adamın çocuğuna tapıyor. Resmen annen kocana düşman gibi bakıyor. Valla kocayıda boşatır bu anne.

Zaten bosanmami istiyorki 5 senedir.
Evet esimi sevmiyor günahi kadar göreside gelmiyor.
Fazlada görüstürmem.
Ailem sen adami bize yakinlastirmiyorsun sen uzak tutuyorsun diyor yabanci komsu ondan yakin bize..simdi az cok anlattim ailemi sizce ?
Ailem ic güvey istedikleri icin esim buna gelmedi tabii ayni evde kalmadik.

seni çağırdıklarında komşum var de. arkadaşına madem açılmışsın. o an gerçekten orada olsun?? haftada 2 kere. sonra sen git. arkadaşım çapırdı bugün de??

hangi ülkedesin

Çok merak ettim,genel anlamda eşinle aran nasıl?

seni çağırdıklarında komşum var de. arkadaşına madem açılmışsın. o an gerçekten orada olsun?? haftada 2 kere. sonra sen git. arkadaşım çapırdı bugün de??

hangi ülkedesin

Almanya.

Onunda 2 oglu var zor cikiyor kizcaz ben bazen ugrarim evde oldugum zaman tabii.

Ailem böyle diretmese hergün 2 3 saatline bana göre uygun olan..bebek arabasini alip annemide yürüyüs yapar temiz hava hergün cikilsa iyi cocukla... birazda oturrruz... alisveris yapilmasi gerekse gideriz falan hayal ediyordum ama nerdeee annem evden cikmiyor..ne yürüyüse cikiyor ne alisverise..sonra ben evde hapisim zaten diyor.
Evden eve bunaliyor insan.

kaç yaşındasın? ya desene doktor vitamin d eksikliği var demiş. her gün 2 saat dışarıya çıkmam lazım. sana uğrar sonra dönerim diye? ya da gün yap arkadaşlarla. almanyada Mutter-Kind Krabbelgruppe var Spielgruppe var milyon tane sosyal gruplar var. git birine? yanlış anlama ama sen kaçtın diye çok pasif kalıyorsun ama onlar evliliğni ve anneliğini hiçe sayıyorlar. bugün bir şey yapmazsan yarın düzeltemeyeceğin bir boyuta girer

Çok merak ettim,genel anlamda eşinle aran nasıl?

Esimde sorunum yok ..kavgalarimiz hep ailem yüzünden cikiyor bastan beri

Esim iyi biri karsidan bana göre soguk biri gibi gelsede öyle degil 4 duvarda cok sevecen beri .. herdeyimizi beraber yapariz ..esim öyle sevgi göstermez disda ailemde odun gibi biri diyor. saygisi yok sana ..biz olmasak seni süründürür bizde korkuyorda ondan diyorlar halbuki hiiic bi alakasi yok

Benimle herseyi danisir küs kalamaz hemen gönül alir kendince..parasi benim hesabimda sormaz bile ne harcadim ettim..cocuga bakar haftasonlari ben 1-2 saat uyurum ...bensiz gezmeye gitmez ..evinden ise isinden eve...yeri gelir kendi aileme karsi korur ..bisey diyolarsa sana baski yapiyorlarsa ben konusurum diyor.

Bence eşini devreye sok. Tepkisini senin yerine o belli etsin. Ailen cok baski kurmus ustunde . Sen kendin olamiyorsun.

Bu zamanlar asla geri gelmeyecek. Ne demek bırakmak. Birde 10 aylık vedaya öncesi de var .

Ben sadece iş saati bırakırım . Daha sonrasında alırım anemden severim öperim kokarım yavrumu . Çok üzüldüm. Anne ayrı anneanne ayrı yani.

Kusura bakmayın anlattıklarınızdan bencil bir aile tablosu çıkıyor.
Sadece kendi çıkarları doğrultusunda hareket ediyorlar.
Bir anne nasıl der kızına "yap yemeğini yap, adama yemek mi yetiştiriyorsun" diye.
Tabii ki yemekte yapılacak, temizlikte çocukta bakılacak, biz de yapıyoruz bunları.
Aileler ancak bizlere destek olmalılar bu konularda, kavga çıkartacak, sömürecek veya huzur bozacak davranışlarda bulunmamaları gerekir.
Aileler idare edip ara bulucu olmak durumundalar.
Bu davranışlar çok yalnış.

Ama en büyük yanlış sizde.
Siz yüz veriyorsunuz, siz buna meyilediyorsunuz gördüğüm kadarı ile.
Biraz kendinizi çekip mesafe koymanız gerekir.

kaç yaşındasın? ya desene doktor vitamin d eksikliği var demiş. her gün 2 saat dışarıya çıkmam lazım. sana uğrar sonra dönerim diye? ya da gün yap arkadaşlarla. almanyada Mutter-Kind Krabbelgruppe var Spielgruppe var milyon tane sosyal gruplar var. git birine? yanlış anlama ama sen kaçtın diye çok pasif kalıyorsun ama onlar evliliğni ve anneliğini hiçe sayıyorlar. bugün bir şey yapmazsan yarın düzeltemeyeceğin bir boyuta girer

Cuma günleri Rückbildung kursuna gidiyorum diyorum gitmemek icin..veya mutter-kind kursa yazildim diyorum baska güne...nolcakmis o oluyor ... gittinmi geldinmi diye soranmi var sanki ... yeterki orda olayim...ufak degilim ben yasim 33.

Evet, hatali bi evlilik yaptim duygusuna kapiliyorum ailem esimin nekadar yaramaz bi insan oldugunu dediklerinde..

Kusura bakmayın anlattıklarınızdan bencil bir aile tablosu çıkıyor.
Sadece kendi çıkarları doğrultusunda hareket ediyorlar.
Bir anne nasıl der kızına "yap yemeğini yap, adama yemek mi yetiştiriyorsun" diye.
Tabii ki yemekte yapılacak, temizlikte çocukta bakılacak, biz de yapıyoruz bunları.
Aileler ancak bizlere destek olmalılar bu konularda, kavga çıkartacak, sömürecek veya huzur bozacak davranışlarda bulunmamaları gerekir.
Aileler idare edip ara bulucu olmak durumundalar.
Bu davranışlar çok yalnış.

Ama en büyük yanlış sizde.
Siz yüz veriyorsunuz, siz buna meyilediyorsunuz gördüğüm kadarı ile.
Biraz kendinizi çekip mesafe koymanız gerekir.

Dogru ama gönlümde el vermiyor iste annem evde tek basina bütün gün..babam evde degil ...abim desen uyur hep

Hepimizin ailesi var sonuçta.
Evlendik kendi yuvalarımızı kurduk, çocuk sahibi olduk.
Artık kendi düzenimiz var.
Benim ailem bu tarz tavır takınsa ben de tavır koyardım, size ne benim eşim ile olan hayatımdan diye.
Çünkü sizin aileniz çizmeyi aşmış.

Bence eşini devreye sok. Tepkisini senin yerine o belli etsin. Ailen cok baski kurmus ustunde . Sen kendin olamiyorsun.

Bu zamanlar asla geri gelmeyecek. Ne demek bırakmak. Birde 10 aylık vedaya öncesi de var .

Ben sadece iş saati bırakırım . Daha sonrasında alırım anemden severim öperim kokarım yavrumu . Çok üzüldüm. Anne ayrı anneanne ayrı yani.

Aynen canim..10 ay geldi gecti ama bisey anlamadim okadar yani ..git gel mekik dokumaktan..ailemlerin orda oldugum zaman cocugu istedigim gibi davranamiyodum.

Esim iyi biri karsidan bana göre soguk biri gibi gelsede öyle degil 4 duvarda cok sevecen beri .. herdeyimizi beraber yapariz ..esim öyle sevgi göstermez disda ailemde odun gibi biri diyor. saygisi yok sana ..biz olmasak seni süründürür bizde korkuyorda ondan diyorlar halbuki hiiic bi alakasi yok

Benimle herseyi danisir küs kalamaz hemen gönül alir kendince..parasi benim hesabimda sormaz bile ne harcadim ettim..cocuga bakar haftasonlari ben 1-2 saat uyurum ...bensiz gezmeye gitmez ..evinden ise isinden eve...yeri gelir kendi aileme karsi korur ..bisey diyolarsa sana baski yapiyorlarsa ben konusurum diyor.
İyi çok şükür,en azından eşinden yana yüzün gülüyormuş.
Yani mesafe koymakla geç kalmışsın bence,şu saatten sonra gideyim de yarım saat oturup kalkayım diyemezsin.
Ben olsam keskin olurdum sanırım.
Höt höt yapmaya da gerek yok.
Açıkça evde işlerimin olduğunu söylerdim bugün gitmezdim.
Yarın gider 1 saat oturup eve geçeceğimi söylerdim.
Ertesi gün yine gitmezdim.
Ama bunu sürekliliğe bağlardım.
Haftaya 2 gün üstüste gitmezdim,sonraki hafta 3 gün gitmezdim.
Hiç bir bahane bulamazsam evimde yatmak istediğimi söylerdim.
Onların ısrarlarına kulak asmazdım mesela. Dinlerdim,sözlerini kesmeden,sustukları zaman da beklemeyin,gelmiyorum,görüşürüz diyerek telefonu kapatırdım.

İyi çok şükür,en azından eşinden yana yüzün gülüyormuş.
Yani mesafe koymakla geç kalmışsın bence,şu saatten sonra gideyim de yarım saat oturup kalkayım diyemezsin.
Ben olsam keskin olurdum sanırım.
Höt hçt yapmaya da gerek yok.
Açıkça evde işlerimin olduğunu söylerdim bugün gitmezdim.
Yarın gider 1 saat oturup eve geçeceğimi söylerdim.
Ertesi gün yine gitmezdim.
Ama bunu sürekliliğe bağlardım.
Haftaya 2 gün üstüste gitmezdim,sonraki hafta 3 gün gitmezdim.
Hiç bir bahane bulamazsam evimde yatmak istediğimi söylerdim.
Onların ısrarlarına kulak asmazdım mesela. Dinlerdim,sözlerini kesmeden,sustukları zaman da beklemeyin,gelmiyorum,görüşürüz diyerek telefonu kapatırdım.

Back
X