• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aile baskisi..Ilk Torun..arada kaldim

Ben emziremedim simdi düsünüyorumda oda annemden dolayisi.

Hastanede yogun bakimin ertesi günü sütümü sagmam icin hemsireler geldi..annem yaptirma dedi okadar ilac verdiler zarari olur sütüne gecmistir diye..tabii doktorlari dinlemedim ve emzirmek istemiyorum dedim..annem biz evde deneriz dedi ne denendi ne denetti..tabii gögüslerim agri yapti ve süt kesme hapi verdiler.

Simdi isey olunca hep ana sütü emmediya ondan diyorlar sinirlerim bozuluyor.

Cocugun yeme icme uyuma vakitlerini oturttum ailem pek ona dikkat etmiyor gelisi güzel uyutuyorum mesela iceri dalmalar uykuya dalmak üzere cocugu alip oynatmalar ses cikarmiyorum..hazir mamalardan vermem kendim pisirrim onlar mama verir..3 saate uykuya yatar fark etmez 5 saat sonrada yatirilar..tamam bunlar kötü seyler degil bizde sonucta öyle büyüdük..ama benim demem oki ben annesi olarak sayilmiyorim..gecen sacini kesmis annem niye kestin dedigimde bagirarak kesememmi izinmi alcam senden gibi laflar insan kiriliyor haliyle.
Kizima tek isim düsünüyorduk yok illa bu isim olacak diye iki isim koyduk tabi kendi istedikleri isimle hitap ediliyor ilk isim hic anilmiyor onlarda..göbek adi olsun dedim istemediler nufusa kayidi oldu annem sen yapmamissindir dedi nufus cüzdanini gösterdim okadar yani.

anneniz babanız olabilir ama çocuk sizin çocuğunuz
hayır demesini bilmelisiniz

Ben doğduğundan beri yanımda yatırıyorum. Emiyor da gelcek ay 2 yaş dolacak ve yatağını ayırıp memeyi keseceğim. O kadar çok üzülüyorum ki. Anlatamam. İçim cız ediyor.
Napçaksın canım bundan sonra merak ettim. Bence cesaretini topla , ailene anlat. Onlar torunu bu kadar severken sana da küsemezler. İllaki senin dediğin olmalı. Sonuçta annesi sensin.

Ben cocugu onlardan kiskaniyormusum onlara alisir diye onlarin aciklamasi bu baska bi sorun göremiyorlar.
Benim tanidik arkadaslarim var cocuk hep babaanneyle dedeyle büyüdügü
icin onlara anne baba diyordu..kendi anne babasina ismiyle hitap ediyordu..onlara dönücez..ama onlar bu duruma sevinir hatta

Hastanede yogun bakimin ertesi günü sütümü sagmam icin hemsireler geldi..annem yaptirma dedi okadar ilac verdiler zarari olur sütüne gecmistir diye..tabii doktorlari dinlemedim ve emzirmek istemiyorum dedim..annem biz evde deneriz dedi ne denendi ne denetti..tabii gögüslerim agri yapti ve süt kesme hapi verdiler.

siz küçük çocuk değilsiniz
annemden ötürü diye birşey olmamalı artık hayatınızda siz annesiniz
çocuğunuza birşey olduğunda anneniz benden ötürü demeyecek hep size söylyecek

Eşiniz çok sabırlıymış. Bunları yapan onun annesi olsa siz ne tepki verirdiniz? Ayrıca sadece çocuğun orada kalması değil sizin sürekli oraya gitmenizde hata. Anne babanızı kırmayın tamamda eşinizden olacaksınız bu gidişle.

Senin haline çok üzüldüm arkadaşım. içim cız etti resmen. Bu sorunun çözümü senin iradene bağlı. Ya ne demek emzirmene engel oldu. En güzel duygualrdan birini yaşamana engel olmuş. Daha ne diyeyim. Eşin iyiymiş Allahtan. Bence susma.

Ben cocugu onlardan kiskaniyormusum onlara alisir diye onlarin aciklamasi bu baska bi sorun göremiyorlar.
Benim tanidik arkadaslarim var cocuk hep babaanneyle dedeyle büyüdügü
icin onlara anne baba diyordu..kendi anne babasina ismiyle hitap ediyordu..onlara dönücez..ama onlar bu duruma sevinir hatta
plana gerek yok.
çocuk senin. isterse kıskanç desinler.
ailen resmen düşman gibi sana.

bazen annem der büyüğü bana ver büyüteyim. zaten ilgilenemiyorsun. vs. her bahaneye laf sokmaya aynı cevabı veriyorum.
evladımdan ayrılmam. bitti.

Yazık günah.
Kendi egoları uğruna resmen bebenin rızkını kesmişler.
Ben uzun bir süre görüşmezdim...

Esim beni kendi isteyerek birakiyor oraya hem beni hemde cocugu görsünler diye ama yatiya kalmasini istemiyor,hakli!
Haftada 2 kere gitmeye calisiyorum ...3 oluyor bazen onada bisey demiyor..haftasonlari evdeyiz..oda cok cabuk geciyor 2 gün kafam rahat oluyor..esim evde olunca gelmemi beklemiyolar

Çözümü şu. Kocan, annene kızımı bırakmak istemiyorum diyecek. O kadar. Bu kadar ezik davranmana gerek yok...

Diyemiyorum, edemiyorum, üzülmelerini istemiyorumlarla ömür geçmez.

Hem annenle baban da çok tuhaf. El kadar bebe annesinin yanında kalmalı.

Ayrıca nerdeyse hergün onlardaymışsın. Sen daha aile kurduğunun farkında bile değilsin. Bekarlıktaki gibi annenlerde yaşıyorsun.

Otur evinde yap işini, yemeğini yap, kızınla oyna, uyu.... akşam kocanı evde bekle.

Zannedersem yemek yapmadığında annen kocan için kendi yapsın demiş. Ne saçma. Yarın öbür gün kocan patlıcak. Annene de babana da diye.... ki haklıda. Bi bırak annenlere gitmeyi.
Bunların üstüne denilecek birşey yok zaten ama konu sahibi çocuk hasta olursa ben hasta ettim olurum kızarlar diyor.bende buna takıldım o bebek sizin bebeğiniz anne ve babanızın değil.ve bebekle ilgili kararları anne-babası vermeli bana göre

Bunların üstüne denilecek birşey yok zaten ama konu sahibi çocuk hasta olursa ben hasta ettim olurum kızarlar diyor.bende buna takıldım o bebek sizin bebeğiniz anne ve babanızın değil.ve bebekle ilgili kararları anne-babası vermeli bana göre
Konu sahibi evlendiğinin, bir kocası olduğunun farkında değil. Halaaa annesinin kanunlarına göre yaşıyor ne desek boş.

Evet şimdi anladım.
Eşin istenmeyen damatmış,hem de daha yüzük bile takılmadan.
Burada defalarca sana akıl verilmiş,ama dinlememişsin arkadaşım.
Eşin sabırlıymış.
Ama nereye kadar.
Üzülmeni istemem de bu işin sonu pek parlak değil bence.

Haklisiniz naif kaliyorum aileme karsi..bas kaldiramiyorum..2 saat oturup kalkmak ha :) hic gelmeseydin git gelme al cocugunuda der annem okadar yani...araba aldilar yeni bana rahat gidip gelmem icin simdi..önceleri esim birakip alirdi isden sonra tabii is cikis saati ben hazirlanirdim cocuguda hazirlamak isterim ama umrunda olmazdi onlar devam sevmeye oksamaya oynamaya hatta uyutmak bile istemislerdir..asagida bekleyen beklesin yani isi ne beklesin diyolar cocuk onun degilmis

Simdi kendim gidip geliyorum hava kararmadan eve gelmel istiyorum haliyle karanliga kalmak istemiyorum dedimde ama nerdeeeee..bugün cocuk 4e kadar uyudu uyandi hazirladim gidicem diye niye gidiyomu bu cocuk oluyor ...eh ben niye bu saate kadar burda basini bekliyorum acaba cocugun dimi?Hem esim gelmis isten..o gelmeden gelmek istiyorum ama onu dersem adam delisi oluyorum
valla suc sızın ben aılemle evlendıkten sonra hıc bu kadar samımı olmadım torunlarıda oldu herkes yerını bıldı anneme sende kalsın desem bıle sakasına sacmalama cocuk anasının yanında kalmalı der. burda tek iş sizde aılenızle oturun konusun bebegınde senınde bır aılen oldugunu yoksa evlılıgın cok uzun surmez

Sizce ne sıklıkla gitmem lazim veya siz ne sıklikla gidersiniz ailenizin yanina ayni yerde oturuyorsaniz?
Çok yakın oturuyoruz biz.
Hergün uğramaya çalışırım.
Bazen bir sigara içer kaçarım bazen yarım saat bazen 1 saat otururum.
Belli bir rutini yok.

Sizce ne sıklıkla gitmem lazim veya siz ne sıklikla gidersiniz ailenizin yanina ayni yerde oturuyorsaniz?
kızıma annem bakıyo cok yakınız sabah gelır esım erken gelıyor gelınce evıne gıder telefonda konusuruz bırakacagım alacagım bırsey olursa ugrarım yoksa haftada bır gorurum. cocuk yokken ıkı haftada gorustugum bıle oldu calısıyorum belkı ondan ama suanda yakınız yıne ugramam esımıde asla arada bırakmam

Kizlar basliktaki dedigim gibi dertler hic bitmiyor..KONU BASLIGI YANLIS GIRDIGIM ICIN BIDA ACTIM..benim sorunum Ailem..10 aylik kizim ilk torunlari..gel zaman git zaman arada onlarda kaliyordu 1 2 günlügüne yani görsünler diye birakiyordum..esimede hep bi mazaret iste islerim var yetisemiyorum diyorum uykusuzum uyumam lazim falan..tabii esim bundan memnun degil aksamlari eve geldigimde evde görmek istiyorum diyor görsünler torunlarino diye herzaman yolluyorum iste diyor.
Ailemede her 2 günde bi giderim bazen hergün...esim ise giderken birakir isden sonra alir tüm gün kalirim yani haliyle evde yemek yapma durumu olmuyor esim sorun etmiyor ama ben rahatsizim bu konudan aileme bundan bahsetmiyorum cünkü onlar kendi yapsin diyolar.

Simdi tabii ailem durmadan haftada 1 kere olsun kalmasini istiyor ... birakmayincada bozuluyolar.
simdi 2 hafta olucak birakmiyorum bana kiziyor insanliksizmisim baban demisti diyor cocuk bize alisacak diye korkuyormusum..korksam herzaman gelip gitmem dimi? Ama 2gün veya haftasonu onlarda kaldimi hic sorun yok almaya gelince yine surat.
Artik tak etti kirmamak icin bisey demiyorum ..adam degil sensin istemiyen diyor bende esim bisey demiyor falan diyorum..esimede ailem torunu kalmasini istiyor falan demiyorum kötü bilmesin diye.

Cocugun yeme icme uyuma vakitlerini oturttum ailem pek ona dikkat etmiyor gelisi güzel uyutuyorum mesela iceri dalmalar uykuya dalmak üzere cocugu alip oynatmalar ses cikarmiyorum..hazir mamalardan vermem kendim pisirrim onlar mama verir..3 saate uykuya yatar fark etmez 5 saat sonrada yatirilar..tamam bunlar kötü seyler degil bizde sonucta öyle büyüdük..ama benim demem oki ben annesi olarak sayilmiyorim..gecen sacini kesmis annem niye kestin dedigimde bagirarak kesememmi izinmi alcam senden gibi laflar insan kiriliyor haliyle.
Kizima tek isim düsünüyorduk yok illa bu isim olacak diye iki isim koyduk tabi kendi istedikleri isimle hitap ediliyor ilk isim hic anilmiyor onlarda..göbek adi olsun dedim istemediler nufusa kayidi oldu annem sen yapmamissindir dedi nufus cüzdanini gösterdim okadar yani.

Asil sorum siz cocuklarinizi ne siklikla birakirsiniz anneanne olsun babaanne olsun?

Benim ilk cocugkm belki bida cocugum olmama ihtimali var her anini yasamak istiyorum ama 10 aylik oldu nasil geldi gecti yani vakti annemlerle ev arasinda mekik dokumaktan hic bisey anlamadim..bosa gecti gibi..cocugumla dogru dürüst ilgilenemiyorum orda bile..evimde zaten durmuyoruzki dogru dürüst ona bakarsan :/

Ben yanlismi düsünüyorum acaba?
Çok yorucu bi durum annenin gelini olsa nasıl davranır merak ettim doğrusu yanlış anlama ama buna sınır koymalısin eşin çok haklı

Cok ilginç.. ben bırakmam zaten tatile gitmediğim surece olsa ama aileniz biraz fazla abartmış sanki.

9 aylik bebegim var.

Ailemin ilk torunu.

Ben calisiyorum annem bakiyor.

Bir gun bile gece birakmadim onlarda.

Sen en bastan ipleri onlarin eline vererek hata etmissin.

Benim annemlerde yazin bebegimi memlekete goturmek istediler.

Tepkimi koydum hayir hicbir yere gidemez annesi olmadan dedim.

Annem kustu tavir aldi ama geri adim atmadim.

Simdi bensiz kalmadini teklif dahi etmiyorlar. Cunku biliyorlar ki birakmam.

Bu konuda net ol. Taviz verme. Bana baski yaparsaniz gorusme sikligini da azaltirim de. Bak gor nasil geri adim atiyorlar. Sen kararli ol ki geri adim atan taraf onlar olsun.

Back
X