• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aile baskisi..Ilk Torun..arada kaldim

Esimde sorunum yok ..kavgalarimiz hep ailem yüzünden cikiyor bastan beri

Esim iyi biri karsidan bana göre soguk biri gibi gelsede öyle degil 4 duvarda cok sevecen beri .. herdeyimizi beraber yapariz ..esim öyle sevgi göstermez disda ailemde odun gibi biri diyor. saygisi yok sana ..biz olmasak seni süründürür bizde korkuyorda ondan diyorlar halbuki hiiic bi alakasi yok

Benimle herseyi danisir küs kalamaz hemen gönül alir kendince..parasi benim hesabimda sormaz bile ne harcadim ettim..cocuga bakar haftasonlari ben 1-2 saat uyurum ...bensiz gezmeye gitmez ..evinden ise isinden eve...yeri gelir kendi aileme karsi korur ..bisey diyolarsa sana baski yapiyorlarsa ben konusurum diyor.
İyi çok şükür,en azından eşinden yana yüzün gülüyormuş.
Yani mesafe koymakla geç kalmışsın bence,şu saatten sonra gideyim de yarım saat oturup kalkayım diyemezsin.
Ben olsam keskin olurdum sanırım.
Höt hçt yapmaya da gerek yok.
Açıkça evde işlerimin olduğunu söylerdim bugün gitmezdim.
Yarın gider 1 saat oturup eve geçeceğimi söylerdim.
Ertesi gün yine gitmezdim.
Ama bunu sürekliliğe bağlardım.
Haftaya 2 gün üstüste gitmezdim,sonraki hafta 3 gün gitmezdim.
Hiç bir bahane bulamazsam evimde yatmak istediğimi söylerdim.
Onların ısrarlarına kulak asmazdım mesela. Dinlerdim,sözlerini kesmeden,sustukları zaman da beklemeyin,gelmiyorum,görüşürüz diyerek telefonu kapatırdım.

Aynen canim..10 ay geldi gecti ama bisey anlamadim okadar yani ..git gel mekik dokumaktan..ailemlerin orda oldugum zaman cocugu istedigim gibi davranamiyodum.
Sen iyi dayanmissin canım. Ben cocugumla annemlerde max. 2 saat oturabilirim. Yada oturamam bile ya. Sıkılırım. Eşimin ailesinde de öyle. Çok tartışmalar yaşadık bu yüzden.

Evim barkın gibi yok. Cocugumla geçireceğim vakit değerli. Sende tepkini koy. Yada yoruldum de . Sizde alışın buna yada siz gelin de. Bir çare bulman lazım. Yoksa bebeğine doyamadan büyüyecek .

Cocuga mama alirlar elbise alirlar parasini al esinden diyor.. kenara para at gibisi ama öyle olmuyor yapamam ben onu.

Maas geliyor o senin paran al gel ev alicaz sana diyorlar türkiyeden beraber otururuz.Hem istemiyolar esimi hemde hala ayni yerde oturma hayali.
Bi birikimizi oldu annem sorar hep kac paran oldu diye..
Bizde tabi oturdumuz yerden almayi düsünüyoruz önce..

Parayi ceksem esim neder sonucta onun maasida ayni kasaya gidiyor.

Sen iyi dayanmissin canım. Ben cocugumla annemlerde max. 2 saat oturabilirim. Yada oturamam bile ya. Sıkılırım. Eşimin ailesinde de öyle. Çok tartışmalar yaşadık bu yüzden.

Evim barkın gibi yok. Cocugumla geçireceğim vakit değerli. Sende tepkini koy. Yada yoruldum de . Sizde alışın buna yada siz gelin de. Bir çare bulman lazım. Yoksa bebeğine doyamadan büyüyecek .

Nekadar güzel yazmissin..bende bunaliyorum 8 saat ama iste gönülleri olsun diye ama yetmiyor iste.
Yoruluyorum tabii önceleri her allahin günü 6ida uyan ..uyan cocugu uyandiriyorum bazen..esim ise yetiscek o bi telas zamaninda varsin diye..simdi kar kis gelicek bide

Bazen annem dogru senin evin var kari oldun artik diyo düsün artik.

Aksinede esimin ailesinin yaninda gittigimiz zaman kaliyoruz 1 hafta hic sıkılmiyorum cünkü kafa dengiler.

Evet güzel cümle doyamamak aynen en güzel tarifi bu

10 aylık bebeği kimseye bırakamam. İster küssün ister ağlasınlar. benden habersiz saçını keserlerse kv,anne farketmez ağzının payını veririm. para mevzusuna karışırlarsa sanane derim. derim, yaparım , bozarım bilirler. o yüzden hepsi dikkat ederler.

10 aylık bebeği kimseye bırakamam. İster küssün ister ağlasınlar. benden habersiz saçını keserlerse kv,anne farketmez ağzının payını veririm. para mevzusuna karışırlarsa sanane derim. derim, yaparım , bozarım bilirler. o yüzden hepsi dikkat ederler.

Anliyor aileniz negüzel...ben kizdigimda tinlamiyolar yine keserim oluyor laflari.
Kalmicak cocuk bi bildimiz var herhalde dedigimde neymis o bizde bilelim oluyor laflari

Nekadar güzel yazmissin..bende bunaliyorum 8 saat ama iste gönülleri olsun diye ama yetmiyor iste.
Yoruluyorum tabii önceleri her allahin günü 6ida uyan ..uyan cocugu uyandiriyorum bazen..esim ise yetiscek o bi telas zamaninda varsin diye..simdi kar kis gelicek bide

Bazen annem dogru senin evin var kari oldun artik diyo düsün artik.

Aksinede esimin ailesinin yaninda gittigimiz zaman kaliyoruz 1 hafta hic sıkılmiyorum cünkü kafa dengiler.

Evet güzel cümle doyamamak aynen en güzel tarifi bu
Doyamiyorsan içinde ukde kalır canım. O hissi geciremezsin de. Birde bebeğine bu dönemlerde kuracağım bağlar kalıcı olur. Senin kokunu gözü kapalıyken bilir. Evladını da kendinden mahrum ediyorsun.çok üzüldüm haline.

Geçen aylarda ayağım çıktı . Annem burda kalsin dedi. O zaman bile bırakamadım. Beraber kalın dedi. Rahat edemem diye kalmadım. Eşim de pek ilgilenmedi. Zar zor geçirdim o günleri. Bebeğimden ayrılamadım.
Bence sen onların üzülmedim düşünme. Onlar seni buyutmuş. Sende kendi çocuğunu büyüt .
Çekirdek ailene odaklan.
Çok fazla ödün vermissin. Bu yetiversin ailene.

Kizlar basliktaki dedigim gibi dertler hic bitmiyor..KONU BASLIGI YANLIS GIRDIGIM ICIN BIDA ACTIM..benim sorunum Ailem..10 aylik kizim ilk torunlari..gel zaman git zaman arada onlarda kaliyordu 1 2 günlügüne yani görsünler diye birakiyordum..esimede hep bi mazaret iste islerim var yetisemiyorum diyorum uykusuzum uyumam lazim falan..tabii esim bundan memnun degil aksamlari eve geldigimde evde görmek istiyorum diyor görsünler torunlarino diye herzaman yolluyorum iste diyor.
Ailemede her 2 günde bi giderim bazen hergün...esim ise giderken birakir isden sonra alir tüm gün kalirim yani haliyle evde yemek yapma durumu olmuyor esim sorun etmiyor ama ben rahatsizim bu konudan aileme bundan bahsetmiyorum cünkü onlar kendi yapsin diyolar.

Simdi tabii ailem durmadan haftada 1 kere olsun kalmasini istiyor ... birakmayincada bozuluyolar.
simdi 2 hafta olucak birakmiyorum bana kiziyor insanliksizmisim baban demisti diyor cocuk bize alisacak diye korkuyormusum..korksam herzaman gelip gitmem dimi? Ama 2gün veya haftasonu onlarda kaldimi hic sorun yok almaya gelince yine surat.
Artik tak etti kirmamak icin bisey demiyorum ..adam degil sensin istemiyen diyor bende esim bisey demiyor falan diyorum..esimede ailem torunu kalmasini istiyor falan demiyorum kötü bilmesin diye.

Cocugun yeme icme uyuma vakitlerini oturttum ailem pek ona dikkat etmiyor gelisi güzel uyutuyorum mesela iceri dalmalar uykuya dalmak üzere cocugu alip oynatmalar ses cikarmiyorum..hazir mamalardan vermem kendim pisirrim onlar mama verir..3 saate uykuya yatar fark etmez 5 saat sonrada yatirilar..tamam bunlar kötü seyler degil bizde sonucta öyle büyüdük..ama benim demem oki ben annesi olarak sayilmiyorim..gecen sacini kesmis annem niye kestin dedigimde bagirarak kesememmi izinmi alcam senden gibi laflar insan kiriliyor haliyle.
Kizima tek isim düsünüyorduk yok illa bu isim olacak diye iki isim koyduk tabi kendi istedikleri isimle hitap ediliyor ilk isim hic anilmiyor onlarda..göbek adi olsun dedim istemediler nufusa kayidi oldu annem sen yapmamissindir dedi nufus cüzdanini gösterdim okadar yani.

Asil sorum siz cocuklarinizi ne siklikla birakirsiniz anneanne olsun babaanne olsun?

Benim ilk cocugkm belki bida cocugum olmama ihtimali var her anini yasamak istiyorum ama 10 aylik oldu nasil geldi gecti yani vakti annemlerle ev arasinda mekik dokumaktan hic bisey anlamadim..bosa gecti gibi..cocugumla dogru dürüst ilgilenemiyorum orda bile..evimde zaten durmuyoruzki dogru dürüst ona bakarsan :/

Ben yanlismi düsünüyorum acaba?
canım o kadar çok kendinden ailenden hatta çocuğundan bile taviz vermişsin ki gerçekten şaşırarak okudum.evlendim ailem başka bir ilçede.oğlum oldu benim aileminde ilk torunu.annem de dedi bana işe başladığımda hafta içi kalsın bizde ben bakayım haftasonu alırsınız dedi ki o zamanlarda oğlum 4 yaşındaydı.buna bile razı gelmedim.eşimde asla istemez bunu seninkisi gerçekten sabırlıymış.birde daha 10 aylık bir bebek benim oğlum 10 aylıkken ben diğer odada uyuduğunda bile özlerdim gün içinde gidip gidip bakardım.sırf başkası mutlu olacak alınmasın kırılmasın diye asla çocuğumun düzeninden de yaşamından da taviz veremem annem babam olsa bile ki annen gerçekten çok düşüncesiz biri.seviyordur benim ki çok seviyor özlüyorda kış olduğunda aylarca gidemem ailemin yanına.çocuğumun bağışıklık yetmezliği var çok çabuk hasta oluyor ve çektiği acıyı içtiği antibiyotikleri görünce onu bu duruma asla sokmamaya çalışıyorum.bana da bazen sitem ediyorlar gelmiyorsun diye bende söylüyorum çocuk hasta oluyor gelemiyorum çok özlediyseniz siz gelin kapım her zman açık diyorum onlar geliyor bir kaç gün kalıp hasret giderip gidiyorlar.birde acaba annen babana yemek yapmaz mı hiç merak ettim.evlenmeden önce pak bir yemek bilmezdim ama evlendim kimi kitaplardan baktım kimi netten hepsini öğrendim.şimdi çalışıyorum bu haldeyken bile evim yemeksiz olmaz eşimi düşünmesem çocuğumu düşünürüm geldiğinde karnı aç oluyor çünkü.benden sana tavsiye anneni fazla dinleme çünkü adamlarında sabrı bir yere kadar.aileni düşün önce evlendin ve artık senin bir ailen var.

Cocuga mama alirlar elbise alirlar parasini al esinden diyor.. kenara para at gibisi ama öyle olmuyor yapamam ben onu.

Maas geliyor o senin paran al gel ev alicaz sana diyorlar türkiyeden beraber otururuz.Hem istemiyolar esimi hemde hala ayni yerde oturma hayali.

BENCE sen uzaklaş biraz ailenden. Mesafe koy. Ilerde yanlız kalırım. Onlar benim güvencem siye mi dusunuyorsun anlamadım ama bu tutumlar ortada bir yuva bırakmaz. Ailen cok kontrolcü. Gözüm korktu benim.

Kizlar basliktaki dedigim gibi dertler hic bitmiyor..KONU BASLIGI YANLIS GIRDIGIM ICIN BIDA ACTIM..benim sorunum Ailem..10 aylik kizim ilk torunlari..gel zaman git zaman arada onlarda kaliyordu 1 2 günlügüne yani görsünler diye birakiyordum..esimede hep bi mazaret iste islerim var yetisemiyorum diyorum uykusuzum uyumam lazim falan..tabii esim bundan memnun degil aksamlari eve geldigimde evde görmek istiyorum diyor görsünler torunlarino diye herzaman yolluyorum iste diyor.
Ailemede her 2 günde bi giderim bazen hergün...esim ise giderken birakir isden sonra alir tüm gün kalirim yani haliyle evde yemek yapma durumu olmuyor esim sorun etmiyor ama ben rahatsizim bu konudan aileme bundan bahsetmiyorum cünkü onlar kendi yapsin diyolar.

Simdi tabii ailem durmadan haftada 1 kere olsun kalmasini istiyor ... birakmayincada bozuluyolar.
simdi 2 hafta olucak birakmiyorum bana kiziyor insanliksizmisim baban demisti diyor cocuk bize alisacak diye korkuyormusum..korksam herzaman gelip gitmem dimi? Ama 2gün veya haftasonu onlarda kaldimi hic sorun yok almaya gelince yine surat.
Artik tak etti kirmamak icin bisey demiyorum ..adam degil sensin istemiyen diyor bende esim bisey demiyor falan diyorum..esimede ailem torunu kalmasini istiyor falan demiyorum kötü bilmesin diye.

Cocugun yeme icme uyuma vakitlerini oturttum ailem pek ona dikkat etmiyor gelisi güzel uyutuyorum mesela iceri dalmalar uykuya dalmak üzere cocugu alip oynatmalar ses cikarmiyorum..hazir mamalardan vermem kendim pisirrim onlar mama verir..3 saate uykuya yatar fark etmez 5 saat sonrada yatirilar..tamam bunlar kötü seyler degil bizde sonucta öyle büyüdük..ama benim demem oki ben annesi olarak sayilmiyorim..gecen sacini kesmis annem niye kestin dedigimde bagirarak kesememmi izinmi alcam senden gibi laflar insan kiriliyor haliyle.
Kizima tek isim düsünüyorduk yok illa bu isim olacak diye iki isim koyduk tabi kendi istedikleri isimle hitap ediliyor ilk isim hic anilmiyor onlarda..göbek adi olsun dedim istemediler nufusa kayidi oldu annem sen yapmamissindir dedi nufus cüzdanini gösterdim okadar yani.

Asil sorum siz cocuklarinizi ne siklikla birakirsiniz anneanne olsun babaanne olsun?

Benim ilk cocugkm belki bida cocugum olmama ihtimali var her anini yasamak istiyorum ama 10 aylik oldu nasil geldi gecti yani vakti annemlerle ev arasinda mekik dokumaktan hic bisey anlamadim..bosa gecti gibi..cocugumla dogru dürüst ilgilenemiyorum orda bile..evimde zaten durmuyoruzki dogru dürüst ona bakarsan :/

üç kızım var. yaşları 3,5 - 2 yaş ve 3 aylık. hiçbirini bırakmadım. annem çok istiyor, küsüyor ama bırakmıyorum.
çok seviyor olabilir ama onlar benim evladım.
uyudukları zaman bile özlüyorum. birkaç gün ayrı kalamam.
kırılırsa kırılsınlar boşver.

Doyamiyorsan içinde ukde kalır canım. O hissi geciremezsin de. Birde bebeğine bu dönemlerde kuracağım bağlar kalıcı olur. Senin kokunu gözü kapalıyken bilir. Evladını da kendinden mahrum ediyorsun.çok üzüldüm haline.

Geçen aylarda ayağım çıktı . Annem burda kalsin dedi. O zaman bile bırakamadım. Beraber kalın dedi. Rahat edemem diye kalmadım. Eşim de pek ilgilenmedi. Zar zor geçirdim o günleri. Bebeğimden ayrılamadım.
Bence sen onların üzülmedim düşünme. Onlar seni buyutmuş. Sende kendi çocuğunu büyüt .
Çekirdek ailene odaklan.
Çok fazla ödün vermissin. Bu yetiversin ailene.

Evet simdiden okadar varki..ilk dogdugunda 10dak.kucagimdaydi sonra ameliyata girdim 2 gün sonra gördüm o 2 gün beni mahvediyor simdi.
11 gün hastanede kaldim toplam 3 kere cocugum kucagimda degildi belki hep annemdeydi yanimda yatirmadi ...tamam agrilarim vardi ama yinede istiyordum.
40im cikana bu böyle gitti diyebilirim..annem gecen diyor anneyi babayi 2 3 yasinda taniyomus yok daha neler sacmala dedim.

Ama dikkatimi ceken abim gelir cocuk direk ona verilir hatta gözler parlar annemin..kendimce acaba yasi geciyor evlenemedi boyu kadar cocugu olurdu simdiye kadar üzüldügü icinmi yapiyor diyorum..bana gelince kucagimdayken alinir.

kalmasını istemiyorum, ben annesiyim, ben karar veririm diyeceksin. ailenin hatrı için babasından bu kadar süre ayırmak çok yanlış. kimseye açıklama yapmak zorunda değilsin. babası razı değil ayrılmaya ama sen ailene bırakıp geliyorsun. günah yaa resmen.

bir kere o senin paran lafını hiç sevmiyorum eşler arasında senin paran benim param olmamalı anneniz gerçekten çok yanlış düşünüyor ve evliliğinize bile karışıyor ben anneme kavgamı da sevincimi de anlatmam neler yaşadım ama asla hiçbirini bilmez çünkü bana faydası dokunmaz ki anlatmak onu üzer sadece benim hayatım var artık annem babamdan ayrı bir hayatım ailem var sorumluluklarım var ki benim parama bile karışamazlar.

üç kızım var. yaşları 3,5 - 2 yaş ve 3 aylık. hiçbirini bırakmadım. annem çok istiyor, küsüyor ama bırakmıyorum.
çok seviyor olabilir ama onlar benim evladım.
uyudukları zaman bile özlüyorum. birkaç gün ayrı kalamam.
kırılırsa kırılsınlar boşver.

Bende diyorum anneme özlüyorum diyorum hic düsünemiyormusun diyorim..veya beraber uyumak uyanmak istiyorum..sen 2 evlat büyüttün 1 torun gördün abimdende görüceksin insallah ama benim 1 evladim var 2 olmama imkani var..ama gel gör kime anlatiyorum

Evet simdiden okadar varki..ilk dogdugunda 10dak.kucagimdaydi sonra ameliyata girdim 2 gün sonra gördüm o 2 gün beni mahvediyor simdi.
11 gün hastanede kaldim toplam 3 kere cocugum kucagimda degildi belki hep annemdeydi yanimda yatirmadi ...tamam agrilarim vardi ama yinede istiyordum.
40im cikana bu böyle gitti diyebilirim..annem gecen diyor anneyi babayi 2 3 yasinda taniyomus yok daha neler sacmala dedim.

Ama dikkatimi ceken abim gelir cocuk direk ona verilir hatta gözler parlar annemin..kendimce acaba yasi geciyor evlenemedi boyu kadar cocugu olurdu simdiye kadar üzüldügü icinmi yapiyor diyorum..bana gelince kucagimdayken alinir.

Yok artık daha neler. Bebek annesini karnındayken bilir. Sesini tanır. Kokusunu bilir.

Annen çok yanlış yapıyor. Ama esas yanlışı sen yapıyorsun canım. Çocuğuna sahip çikmalisin. 3 kez kucağındaki ne demek. Of offf.

Bir planınız var mı ?

Bende diyorum anneme özlüyorum diyorum hic düsünemiyormusun diyorim..veya beraber uyumak uyanmak istiyorum..sen 2 evlat büyüttün 1 torun gördün abimdende görüceksin insallah ama benim 1 evladim var 2 olmama imkani var..ama gel gör kime anlatiyorum
götürme. gönderme. zorla kollarından mı alacak?
o küsmüyorsa sen küs.
sonra barışırsın.

eşin böyle yalan dolanla evladını kv ye bıraksa büyük olay çıkarırdın değil mi?

Ben doğduğundan beri yanımda yatırıyorum. Emiyor da gelcek ay 2 yaş dolacak ve yatağını ayırıp memeyi keseceğim. O kadar çok üzülüyorum ki. Anlatamam. İçim cız ediyor. Napçaksın canım bundan sonra merak ettim. Bence cesaretini topla , ailene anlat. Onlar torunu bu kadar severken sana da küsemezler. İllaki senin dediğin olmalı. Sonuçta annesi sensin.

ooooo
annen anne değil
resmen kv olmuş sana.
bence bir süre görüşme.

Back
X