Merhaba,
Benim size birkaç tavsiyem var. Benim kızım da ailemin ilk torunu.. Ve ailem de haliyle kızıma çok düşkünler.
Evlerimiz yürüme mesafesi. Ama haftada 1 kez nadiren 2 kez görüşürüz. Ben bu şekilde istedim. Onlar cagırır, ben işim var derim gitmem. Aile düzenim annemlerin mutluluğu kadar önemli çünkü. Her akşam evde benim yaptığım yemek yenir.
Onlara gittiğimizde ise dediğiniz gibi oluyor. Aman boşver onu da yemesin, aman boş ver çay içsin nolcak, size verdik bak ne güzel büyüdünüz vs
Gece kalkmak istedigimzde de iste torun bizde kalsinlar, ayrilamamlar vs. Basta net sekilde karsi ciktim. Duzeni bozulacak sizde kalamaz dedim, cay icmesini istemiyorum dedim, benim cocugum kusura bakmayin dedim, yeri geldi bazen alindilar..Yapacak bisey yok kabullenecekler dedim..
Velhasil kabullendiler de. Hatta artik mesela cocuga marketten bisey alirken bile acaba annesi izin verirmi diye bana sorar oldular. Bu beni ziyadesiyle mutlu etti. Ama inan bu evreye gelene kadar baya bi cabaladim. Kaldi ki benim esim de hoslanmaz karisilmasindan..
Sonra ise cocuk biraz daha buyudukce 2 yastan fln sonrasinda artik ben de biraz rahatlastim, bazi seylerde buyuklerin kalbini kirmaya degmedigine karar verdim, istekleri cok sacma degilse bir orta yol bulduk.. Mesela bizde kalsin demelerine soyle bir cozum bulduk:
15 gunde bir kez benle beraber olmak sartiyla onlarda kaliyoruz. Esim eve donuyor genelde kalmiyor. Boylece hem ben ailemle eskisi gibi vakit geciriyorum, hem de onlar da torunlarina doymus oluyorlar, ertesi gun kahvaltidan sonra eve geciyoruz.
Ama onun disinda, kayinvalideye hak gormeme, isim koyma baskisi vs bunlar inan hic hos degil. Demekki cok baskicilar. Yapbileceginiz tek sey daha da asi olmak. Yoksa bu boyle devam eder gider... Gerekirse alinsinlar küssünler, torun sizde eninde sonunda dayanamaz yola gelirler. Siz istemediğiniz şeyleri net şekilde anlatın, benim çocuğum, siz sıranızı savdınız artık deyin. Ancak böyle anlarlar.
Yoksa mesela benim babam da kızıma isim düşünürken ben kıyacam dedi inan kaç kez. Hep susturdum ki babama hayatımda sesimi yükseltmişliğim yoktur.. Tatlı tatlı dedim ki siz bana ve kardeşlerime isim koymuşsunuz babacım, bu da benim kızım izninle biz bulcaz şütfen müdahil olma dedim
Allah yardımcın olsun, ailen sonuçta, kırmadan mesafeni net şekilde koymalısın. Yoksa esinle aran bozulsa bu sebeplerden inan esini suçlayamazsın..
Sevgiler
Cok tsk ederim canim tavsiyelerin icin cok sevindim
Negüzel orta yolu bulmussunuz biz hic bulamicaz cünkü annem dedigim dedik biri. Ben bisey dedigimde "evet ben kötüyüm sen görme gelmede" diyip kesirip atiyor. Yani konusulmuyor bile.
Dünden bi misal...geldimizde annem teyzemle konusuyordu ve baya konustular ben o ara yatirim bari cocugu dedim bende yattim yanina cünkü ayri yatagi yok düser annemlerin yatagindan diye yerler mermer.
Neyse uyandi kizim iceri gectik o aradada Abimde vardi geldi yanimiza oynamaya. Artik söyledigimizi tekrarliyor dedim hatta haftasonu videosunuda attim. Kizim "gel gel Dedesi" diyor . Annemde türkiyedeki dedesine diyordur bizemi söyletirsin den gibi bi ima etti.Yani bu damdan düser gibi bi laf hic aklimdan gecmeyende bisey. Esimin babasi 40 yaslarinda vefat etmis bir Amcasi var onlara arada bayramda seyranda telefonlasiriz okadar yani pek sıkı fıkılımız yok ama severim.
Herneyse okadar saatdir ordayiz ve annemin ilk lafi bu..bende tabii bozuldum ..yani ne yapsam ne etsem hep sayilmiyor..sonra diyor sen bize uzaksin onlar yani esimin ailesi hosuna gidiyor...ehhh kendin itiyorsun.
Sonra bozuldumu anladi tabii ama kendisini naza cekiyor sanki ben laf ettim. Giderken artik 2 cümle söyledim böyle yapmasina gerek yok ben onun kiziyim düsman degil. Böyle yapmaköa uzaklastiriyosun herkesi kendinden. Piskolojik baskilarinda cabasi falan.Abimle Babam bisey demiyor ama onlar niye yaninda fazla durmuyor hep yanlizlikdan sikayetcisin bi düsün diyorum. Iyi ben Kaynanalil yapiyorum sana gelmede görmede beni.Misal verdim bir kiz annesini sahte öpermi..annem hep öptügümde onu istemez sahte öpücügünü diyor. Onu örnek verdim yapma böyle kiriyorsun beni dedim.Sen kirarkan laf yokmus ama artik geri cevap vermem lazim inlamiyorsun dedim.Öpmende sende sahtesin dedi artik dayanamadim cocugumu kaptigim gibi ciktim evden.Arkamsan sen insan olsan adami eve sokupda odayi kitletmezdin falan laflari.
Onafa gelim...ilk evlendimiz zaman 2 ay kadar annemlerde kaldik cati katinda. Biz tabii evimizde ne mobilya ne bisey var diye alisverise cikiyoruz. Esimde yatak odasinin kapisini bi kac kere kitledi iste benim evraklarim var, altinlarda orda annenler kapi baca kapamiyor hirsizlik olur diye aklinca.Bende basta olurmu ne gerek annemler evde ya diye karsi ciktim o diretti bende ne halin varsa gör dedim.Sonrasi annemler catiya cikmis evi süpürmeye sanirim kapi kapalo olunca annem küplere binmis nasil evimde odayi kitler bizim degerli esyalarimiz yokmu hirsiz bizim ilk kat dururken onun catisinami cikicak gibi laflar ve 5 sene oldu halaaaa bunu söyler..Tamam yaptik bi cahillik bunu mezara kadar söylicenmi diyorum evet diyor.