Aile baskisi..Ilk Torun..arada kaldim

Orkide82

Guru
Kayıtlı Üye
19 Ağustos 2009
444
85
318
Almanya
Kizlar basliktaki dedigim gibi dertler hic bitmiyor..KONU BASLIGI YANLIS GIRDIGIM ICIN BIDA ACTIM..benim sorunum Ailem..10 aylik kizim ilk torunlari..gel zaman git zaman arada onlarda kaliyordu 1 2 günlügüne yani görsünler diye birakiyordum..esimede hep bi mazaret iste islerim var yetisemiyorum diyorum uykusuzum uyumam lazim falan..tabii esim bundan memnun degil aksamlari eve geldigimde evde görmek istiyorum diyor görsünler torunlarino diye herzaman yolluyorum iste diyor.
Ailemede her 2 günde bi giderim bazen hergün...esim ise giderken birakir isden sonra alir tüm gün kalirim yani haliyle evde yemek yapma durumu olmuyor esim sorun etmiyor ama ben rahatsizim bu konudan aileme bundan bahsetmiyorum cünkü onlar kendi yapsin diyolar.

Simdi tabii ailem durmadan haftada 1 kere olsun kalmasini istiyor ... birakmayincada bozuluyolar.
simdi 2 hafta olucak birakmiyorum bana kiziyor insanliksizmisim baban demisti diyor cocuk bize alisacak diye korkuyormusum..korksam herzaman gelip gitmem dimi? Ama 2gün veya haftasonu onlarda kaldimi hic sorun yok almaya gelince yine surat.
Artik tak etti kirmamak icin bisey demiyorum ..adam degil sensin istemiyen diyor bende esim bisey demiyor falan diyorum..esimede ailem torunu kalmasini istiyor falan demiyorum kötü bilmesin diye.

Cocugun yeme icme uyuma vakitlerini oturttum ailem pek ona dikkat etmiyor gelisi güzel uyutuyorum mesela iceri dalmalar uykuya dalmak üzere cocugu alip oynatmalar ses cikarmiyorum..hazir mamalardan vermem kendim pisirrim onlar mama verir..3 saate uykuya yatar fark etmez 5 saat sonrada yatirilar..tamam bunlar kötü seyler degil bizde sonucta öyle büyüdük..ama benim demem oki ben annesi olarak sayilmiyorim..gecen sacini kesmis annem niye kestin dedigimde bagirarak kesememmi izinmi alcam senden gibi laflar insan kiriliyor haliyle.
Kizima tek isim düsünüyorduk yok illa bu isim olacak diye iki isim koyduk tabi kendi istedikleri isimle hitap ediliyor ilk isim hic anilmiyor onlarda..göbek adi olsun dedim istemediler nufusa kayidi oldu annem sen yapmamissindir dedi nufus cüzdanini gösterdim okadar yani.

Asil sorum siz cocuklarinizi ne siklikla birakirsiniz anneanne olsun babaanne olsun?

Benim ilk cocugkm belki bida cocugum olmama ihtimali var her anini yasamak istiyorum ama 10 aylik oldu nasil geldi gecti yani vakti annemlerle ev arasinda mekik dokumaktan hic bisey anlamadim..bosa gecti gibi..cocugumla dogru dürüst ilgilenemiyorum orda bile..evimde zaten durmuyoruzki dogru dürüst ona bakarsan :/

Ben yanlismi düsünüyorum acaba?

Çocuğu sevme amaçlı bırakmak ne demek yahu?
Eşyanızı kullansın diye vermiyorsunuz, annesi olduğunuz bir bebekten bahsediyoruz.
Bir bebeğin yeri ailesinin yanıdır ve zorunlu durumlar (tabi çiftlerin ilişkilerini sağlamlaştırmak adına yaptığı küçük kaçamaklar hariç) asla ailelere bırakılmaması taraftarıyım.
Bebeğim ailemin ilk torunu ve hiçbir zaman keyfi bırakmadım, o da maksimum 3 saat.
Düğün, cenaze hariç bırakmayı planlamıyorum zaten.
Haftada bir aile ziyareti yapıyoruz, daha fazla arzu eden evime gelir sever bu kadar basit.
O çocuk sizin, bence aileniz dahi olsa herkese bir haddini bildirin.

Bende aynisini düsünüyorum ama gel gör..kabul etmiyorlar..beni insanliksizlikla itham ediliyorum...Mesela Haftada 1 gün büyük alisveris yapariz bütün gün annemlerdeyim zaten... esim isden sonra alir kizim kalir annemlerde daha rahat edelim diye alisverisi..tabii biz dönene kadar gec oluyor hava kararmis oluyor dönüste cocugu aliyoruz..uyumus oluyor..annem bozuk ..bi kac kez birakalim dedim esime kabul etti..simdi istemiyor artik..hakli haliyle..bügünde ordaydim cocugu giydiriyorum hadi gidiyoruz diye ne cocuk gidicekmi diyor evet herhalde dedim hemennn surat asildi gitti mutfaga vedalasmadi bile bende kapiyi cektim gittim öyle..
Sabahda uyaninca kizimin altini degistirdim ve kaka yapmis geceden sanirim..geceleri degistirmiyorum bezini..herneyse pisik olmus tabii cok degil ama belli..annem gördü tabii acikladim kaka yapmis geceden sanirim fazla kalmis hic yapmazdi aslinda..annemde ben 3 kere aliyorum geceleri bekletiyorsun almiyorsun laflari..babam geldi babama yetistirdi tabii oda hemen gec aliyor ondandir diyor..alakasi yok dedim ... bikeresinde annemde birakmistim iste 2 gün aldigim gün bi baktim kizimin poposu kipkirmizi hemen esime resim cek dedim inanmazlar cünkü baya ugrastim gecmesi icin..neyse onun üstünden günler gecti bahsetmedim üzülmesin diye hani gözleri görmemistir diye..yani anlatmak istedigim ben okadar üzülmesinler olsun vardin fedakarlik ediyorum onlaran öyle konularda bisey göremiyorum hep alt etmek istemeleri..gerci hep vardi cocuk olduktan sonraki olay degil bu..hep vardi kendimi bildim bileli..bende kendimi ispat etmek istiyorum basara bilirim diye cocuk olsun evliligim olsun hersey..sen kendi dedigim olsun istiyorsun oluyor sonra

önceki postlarimi okusan anlarsin canim..gönül rizasiyla birakmiyorum..aile baskisi..okursan anlarsin..ben aileme karsi fazla disli degilim zayifim o konuda oda acaba ailem bana okadar yapiyolar ben asi evlatim diye kendimce diyorum

Ailemi bunu alatamiyorum iste..anlamak istemiyorlar..annem aglamaya basliyor cocugu götürünce sanki dünyanin bi ucuna gidiyor ertesi gün yine ordayiz zaten..
Esimi evet simdiye kadar idare ettim ama artik bahanelerim kalmadi..oda artik istemiyor cocugun zaten kalmasini..ailemede diyemiyorum esim istemiyor diye kötü bilmesinler diye..ben annesiyim benimle kalicak tabiki diyorum bozuluyorlar

Merak ediyorum acaba KV çocuk bizde kalacak die baskı yapıp sorun çıkarsa tepkiniz ne olurdu..
Eminim burada konu acar siz dahil herkes KV veryansın yaparsınız

Illaki ben zaten suan kendi Aileme veryansin ediyorum gördünüz gibi..hakli bulmuyorum zaten iyice okuduysaniz..ben neyapabilirim baska diye soruyorum..veya benmi haksizimki bukadar üstüme geliniyor diyorum..hani insanlik hali olurya gaflete düsersin..ama bir cocugun yeri annesinin yani benim icin..cocuguma bu yüzden cok gec isindim zaten bunu anneme anlatamiyorum umrundada degil zaten bence öyle seymi olur der kesin

ama siz takilmayin bu duruma anneniz cok abartiyor cocuk sizin tabiki herzaman orda kalamaz duzenide bozulur zaten cogunlukla gorusuyormussunuz bence mesafe koymanin vakti gelmisde geciyor buyuzden suratini asiyorsada anneniz yapicak birsey yok

ama siz takilmayin bu duruma anneniz cok abartiyor cocuk sizin tabiki herzaman orda kalamaz duzenide bozulur zaten cogunlukla gorusuyormussunuz bence mesafe koymanin vakti gelmisde geciyor buyuzden suratini asiyorsada anneniz yapicak birsey yok

Gönül yinede elvermiyor suratini asmasinin iste

mecbur biraz goz ardi ediceksiniz surat asmalarini yoksa esinizle de bu konu sorun olucak aranizda..kışa da giriyoruz devamli cocugu goturup getirmekde hasta eder

Dogru diyorsunuz onuda düsündüm ama aileden bi tepki gelmedi kar kis gelicek diye..hasta olur tabi ..hasta olursada ben bakamamis olurum.. zaten hasta olur bisey olurda laf isitirim diye ödüm kopuyor..babamin dogdugundan beri 1 yasina kadar hasta olmazsa toparlarmis kurtarirmis kendini falan laflari
Kendine bakamiyormusm cocuga nasil bakicakmissim..kurumus gitmisim

Son düzenleme:
siz kirmayi hic istemiyorsunuzda yapi geregi naifsiniz anladigim kadariyla ama biyerde engelleme yapmazsaniz daha cok bas agritir bu durum mesela 2 gun ust uste gitmeyin gittiginiz zamanda bir saat oturup kalkin onlar sizi biliyolar dayanamaz o sesiniz cikarmaz diye ama boyle devam ederseniz bakicaklar durum bu ee torunuda gormek istiyolar mecbur sizin kurallariniza gore hareket edicekler

Haklisiniz naif kaliyorum aileme karsi..bas kaldiramiyorum..2 saat oturup kalkmak ha :) hic gelmeseydin git gelme al cocugunuda der annem okadar yani...araba aldilar yeni bana rahat gidip gelmem icin simdi..önceleri esim birakip alirdi isden sonra tabii is cikis saati ben hazirlanirdim cocuguda hazirlamak isterim ama umrunda olmazdi onlar devam sevmeye oksamaya oynamaya hatta uyutmak bile istemislerdir..asagida bekleyen beklesin yani isi ne beklesin diyolar cocuk onun degilmis

Simdi kendim gidip geliyorum hava kararmadan eve gelmel istiyorum haliyle karanliga kalmak istemiyorum dedimde ama nerdeeeee..bugün cocuk 4e kadar uyudu uyandi hazirladim gidicem diye niye gidiyomu bu cocuk oluyor ...eh ben niye bu saate kadar burda basini bekliyorum acaba cocugun dimi?Hem esim gelmis isten..o gelmeden gelmek istiyorum ama onu dersem adam delisi oluyorum

Çözümü şu. Kocan, annene kızımı bırakmak istemiyorum diyecek. O kadar. Bu kadar ezik davranmana gerek yok...

Diyemiyorum, edemiyorum, üzülmelerini istemiyorumlarla ömür geçmez.

Hem annenle baban da çok tuhaf. El kadar bebe annesinin yanında kalmalı.

Ayrıca nerdeyse hergün onlardaymışsın. Sen daha aile kurduğunun farkında bile değilsin. Bekarlıktaki gibi annenlerde yaşıyorsun.

Otur evinde yap işini, yemeğini yap, kızınla oyna, uyu.... akşam kocanı evde bekle.

Zannedersem yemek yapmadığında annen kocan için kendi yapsın demiş. Ne saçma. Yarın öbür gün kocan patlıcak. Annene de babana da diye.... ki haklıda. Bi bırak annenlere gitmeyi.

Konuya şaşkınlık içerisinde bakıyorum.
Sanki çocuğu siz doğurmamış, anneniz doğurmuş gibi davranıyorsunuz.
Bu çok saçma.

Bir aileye bir bebek doğar ve o bebeğin anne-babası bir şekilde hayatına "çocuklu" olarak devam etmeye başlar.
Kendilerini yeni düzene alıştırmaya çalışırlar.
Fakat sizde durum bu olmamış, annenizin evine her gün gitmekte nedir?
Tabii ki çocuğu görme hakları var, sevme hakları var, fakat çocuk düzen ister.
Böyle düzensiz bir yaşam tarzı çocuğunuzun gelişimini ve huylarını etkileyecektir.
İlerde siz zorlanacaksınızdır, kural tanımaz olacaktır.
Neyseki kız çocuğu, Allah ömür versin, daha sakin yapılı oluyorlar.
Fakat erkek çocuğu olsaydı, huysuzluklarını şimdiden yaşamaya başlamıştınız bile.

Tavsiyem kendi evinize adapte olun ve kızınızı da kendi evinizin kuralları çerçevesinde yetiştirmeye çalışın.
Uyku düzeni, yemek düzeni bu aylarda çok önemli, nasıl oturtursanız o şekilde gider.

Benim bir tane oğlum var, bir tane de yolda Allah nasib ederse.
Tabii ki evimde dip temizlik olduğunda, çok acil durumlarda kayınvalideme veya anneme bırakmışlığım çoktur. Yeri gelmiştir oğlum kayınvalidemde kalmıştır, fakat bu bir elin beş parmağını geçmez. Eğer oğlumu özlediler ve çok sevmek istiyorlarsa, normalde yaptığımız rutin zamanların dışındaysa, gelsin buyursunlar evimde sevsinler torunlarını. Ne gider çocuğumu durduk yere düzeninden ederim, ne de çocuğumu bırakırım ki benimki biraz kurtartı kendini.

10 aylık çok ufak bir çocuk demek.
Ben içim sızlardı 1-2 saat bırakmak mecburiyetinde kaldığımda dahi.
Çünkü anne şefkatine ihtiyacı var o çocuğun herşeyden önce.

Eşinizin bu durumlara tepkili davranması normal.
Çocuk sizin çocuğunuz, başkasında yatılı kalma yaşında değil henüz, daha çok küçük.
Sizin yapacağınzı tek şey (ki başkası da önermiş) yeri geldiğinde eşinizi öne sürmek.
Eğer inanmıyorlarsa da eşiniz kendi ağzıyla diyecek "ben izin vermiyorum" diye.
O zaman onlarda susacaklar mecburen.

Ben ilk defa kızımı geçen ay bıraktım, oda kendi çok istediği için (3 yaş 3 aylık) ilk defa ayrı kaldım çok huzursuz oldum. Bizde iki taraftada ilk torunuz ve doğum yapacağım için tamam dedim.
Ama sizinki bi garip olmuş. 10 aylık bebek yani. Ayrıca ne kadar hükümdar davranıyorlar. Sizin aileniz anladığım kadarıyla, eşiniz cidden iyi biri sanırım ben olsam hayatta koymazdım istedikleri isimleri filan. Birde normal bi fikir beyan etme değil olay direk emrivaki!
Siz göndermeyin. Küsen küssün. Herşeyin ilklerini yaşadığı bir dönem ve kaçırırsanız çok üzülürsünüz

Sanmayinki cok sevinerek gidiyorum ailemin yanina hayir MECBURIYETTEN.
Düsünün önceleri her allahin günü abim gelir alirdi beni..sabah arar alimmi diye..eh ne soruyon zaten belli..Hayir dedigim zaman bozuluyorlardi hatta bigün iyi ne halin varsa gör kocanla kal sen dedi..acayip gücüme gitti..bizaman sonrada niye kocan birakmiyor seni hep abin alip getiriyor az adam düsünceli olsa bütün gün yanliz bunlarmis cani sıkılırmısmıs..ama hic bigün demediler ara bizi istedigin zaman alalim seni veya haber et geliriz..direk dediginiz gibi emri vaki.

Ben aileme desem esim istemiyor kalmasini ohoo topa tutarlar beni zaten hep adamdan korkuyorsun sözün gecmiyor falan filan...ben ne esimi kötü bilsinler yeterince zaten hiccc ama hicc sevmiyolar onu seni kullaniyor diyorlar..nede esim ailemi kötü bilsin istiyorum hep ben öyle istiyorum oluyor.

Bende evimde cocugumla vakit gecirmek istiyorum ama anlamiyolar...dün dedim zaten burayi gelmeyi bile istemiyorum böyle yaptigin icin dedim anneme. Ama yine hep onlar hakli.
Hastanede yattim 11 gün dogumdan sonra baya problemliydi kurtulma mucizeliydi ...Allah razi olsun annem hic eve gitmedi tabii o ara ben yogun bakimdayken kavga edilmis esimle .. yani o günden beri dahada bi bozuklar ona o cocukta hakki yok onun cocugu gibi gelmiyor bana bizim cocuk bu diyorlar.

Evde oldumuz zaman annem kamaradan baglanir ben yemek yapiyor oluyorsam hemen laf eder adama yemekmi yetisdiriyon diye..saatinde yemek ister simdi zaten yap yap ..cocuguda sen bak..evide sen cekip cevir..adami o diyolar... artik cogu seyi saklar hale geldim.

Ben kacarak evlendim baska türlü sansim yoktu anlicaniz cocuk yapma yillarca tembih edildim..cocugum olcana ögrenince hic sevinemedim bile iste tam bu olaylar basima gelecek diye.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…