o zincirleri kırmak zorundasın.Annemi tabiki takarim sonucta annem.. esimide bi okadar önemsedigimde arada kalanim..kimse kimseyi suclayamasin diye ortaya atlayan benim
Evet hatam cok dis göstermedigim icin buda zayif noktam ama cocuguma ne kötü anneyim nede birilerine atma derdindeyim..
Siz ailemin nekadar sik bogaz eden ..annemin baskin bi karakter oldugunu bilmiyorsunuz ..evin horozu yani..herkes onun dediklerine uyar uygular..ben kacarak evlendim..evlenemezdimde kimseyi begenmedikleri icin...begendikleri biri vardi onada benim rizam olmadan zorla evlendirdiler dügüne az kala annemin demesiyle hatasini gördügü icin ayrildik. yani ben istemisim istememisim fark etmiyor.
Ben zincirleri kirdim evlenerek ama hala bi sekil baglamak istiyolar hep evin kizi muamelesi. MISAL Misafir gelir hadi gel..türkiyeye dönmek istiyorlar sizde dönün iste surda calisir surdan ev aliriz..esimde ayni memleketli degil.
Yani ben onlari kirmadan halletmek istedikte üstüme üstüme geliyorlar..
o zincirleri kırmak zorundasın.
senin ailen kocan ve çocuğun.
diğerleri artık akraban.
ne olursa olsun yahu. bırak küssünler.
sık mı arıyorlar bir süre engelle.
onları sana saygı duymaya mecbur et.
ben annemle, eşime bir hatası yüzünden tam iki ay görüşmedim. evi karşı binadaydı üstelik.
çok haber gönderdi, laf çarptı. ama sabrettim.
onların ne düşündüğü mühim değil.Keske bende onu yapabilsem yelkenleri suya indirmesem.
Annem zaten aramiyor 2 gündür.Bozuk yani.Ne yapsam anlamaz.Dedigim dedik cünkü.Bi bagirmasiyla akan sular duracak onun icin.
Ama yok nezaman canim keyfim isterse ozaman ugricam.
Ve niye gelmedigime hesap verme duruma düsüyorum hep ordan cikamiyorum.
Kendi kafalarina göresi artik yeter.
Yanlis olan ben degilim cünkü bunu biliyorum ama onlara göre benim davranisim yanlis.
gitmeyeceksin. bu kadar.O adam seni biz olmasak satar yani takmaz bakmaz birakir parayi bulunca diyorlar..sen safsin kaniyorsun 2 lafina..ailen kötülünü istemez sen bizi kötü biliyorsub onu iyi diye laf sokmalar baslar..ne halin varsa gör gelme falan..ben mutlu degilsem gelirim zaten kapiniza diyorum anlamiyorlar her oraya gittigimde laf ile esimden aciliyor nekadar görgüsüz ne kadar bencil biri falan filan..gercekten nasil basa cikilir artik bilmiyorum
Daha cok cekiceksin bu bizim kaderimiz sanirim..Bayagi oldu en son yazismamdan....simdi kizim 1 yasinda ve ailemde postivi diyebilecegim hic bisey olmadi..artik kizimi onlarda birakmiyorum acil olmadikca..artik birakmazda oldun diyor annem ...neden birakmaliyim hemen hergün tüm gün görüyorsun zaten diyorum..ama yinede ayni laflari hemen hemen herhafta tekrarlar benimde cevabim ayni.
Havalar soguk gidiyor ve karli haftada 2 kere ugruyorum annemlere. Arabam var. Ama gecenhaftadan beri abim habersiz sabahin 7sinde kapiya dayandi sizi almaya geldim diye...hoppala kim dedi sana gel diye dedim eh iste araba sicak alim dedim hava -10derece falan...iyi neyse sustum...2 gün gecmedi yine sabahdan zil basiyor gece zaten uyumadik cocukla burmu tikaliydi yavrumun yeni dalmisti ..cok sinirlendim...kim dedi sana gel diye bu ne ya dedim ..neymis efendim kar yagiyormus...ben yatiyorum dedim biz uyanan kadar bizi bekledi oturma odasinda...ertesi gün yine damlar diye mesaj cektim gelme sakin dedim gelcem zaman arabam var gelmesini bilirim dedim abim öncesi arabam yokken kendisi alirdi bi zaman sonra bana firca atmisi neden kocan getirmiyo diye simdi yine gelmeye basladi ...iyilik yapiyor güya!
Asil sorunum kizimin anneme düskünlügü..orda oldumuz zaman bana kucaga falan gelmez direk anneme...annemde zate kucaktan indirmez
Misal: Kizim bana gelmisti kucakta hopplatip oynuyorduk annemde hemen gell kizim diyip cekti benden..napiyorsun sen dedim?ne yaptini farkindamisin..suan biz oynuyoruz birakda bitsin veririm sana korkma dedim.. ben sen oynarken onla alip cekiyormuyum dedin karismiyorum bile dedim...yani kiskanclik seziyorum..
Veya annemin kucakdan baska kucaga gitmel istemiyor kafa salliyor istemiyorum diye veya agliyor..bunada annem bayiliyor her seferinde gelde bakalim de diyor bana..bende niye diyeyimki zaten hayir dicek de sen olsun diyor resmen hosuna gidiyor...sizce benmi abartiyorum????
Ilerde sizi uyutup kacip anneannesine gelir bu bak diye gülüyor annem.
Oturdumuz evi begenmiyor annem ...benim ruhum sıkılır bu evde diyor cocugunda sıkılıyor ondan kucagimdan inmek istemiyor diyor.. hem bu cocuk burali degil onlarin oturdugu köydenmis nede olsa o sehirde dogmus...annesi nerdedeyse cocuguda orda evi dedim sesini kesti....cocuk daha 1 yasinda ne anlasin.
1 gün görmeseler o gün eve damlarlar.yani 1 gün rahatim yok anlicaniz
Annem sinirini bilmiyor ama hakli ve dogru görüyor...bizde insanlik var sende yok diyor...ne insanlikmis anlayamadim.
Herzaman gelmedigime bi hesap kitap niye gelmiyorsun ne isin var senin oluyor.
Gecen abimle tartistik..senin ne isin olabilir diyo 1 gün geliyorsun 2 gün gelmiyorsun söylede bizde bilelimmis. AYIP DEDIM ARTIK ...sen gibi yatagimi beklemiyorum dedim benimde kendime göre islerim hayatim var dedim..ama kime diyorum ha duvara konusmusum ha onlara.
Telefonlari acmasam 100kere ararlar..telefonu bikere acmadimi niye acmiyorsun masusmu acmadin oluyor.
Kizimi aksam en gec 19:30da yatiriyorum..gecen 19da kapidayiz biz cocugu indir asagi sevicez...disarisi kar kis..sinirlendim tabii..esimde sagolsun bisey demedi..kislik tulumu geceligin üstüne giydirdim artik indim..yukariya gelmezler esim var diye..sevdiler ettiler iyi hos..biz götürelim sabah gelirsin erkenden diyo annem bi kac kere üst üste söyledigi zamanda babami dürtüyor bak ne dicek diye..böyle bisey olabilirmi arkadaslar? Artik sinirlari sabrimi siniyorlar resmen...ailemdir kirmim dedikce ...bilemiyorum bazen uzaklara git tasin diyor seytan
Ben daha ne yapim?
Herkes burada konu sahibine yok eziksin yok anne degil anneciksin demiste unuttugunuz birsey var oda yetistirilme tarzi bende bastirilarak buyumus biriyim cocugum yok ama esimi sadece annem istemedigi icin bir suru sorun yasiyorum ve annemle bas etmek mumkun degil ayni durum surekli vicdanima oynar ben olursem hakkim helal degil sebebim olcaksin yillarca onun istedigi gibi yasadim ne dogru ne yanlis su yasimda ayirt edemiyorum cunku herseyime annem karar verirdi konu sahibine gelince canim 6 aylik evliyim ve evliligimi daha yeni yasiyorum.Evde ac susuz kal ailen degil seni inan bana kocan dusunuyor.anlatcak o kadar seyim var ki bu konudan muzdarip biri olarak tez vakitte ailene mesafe koymalisin herkes yerini yurdunu bilmeli ben omrum boyunca hep baska annelere ozendim ozenmeyede devam edicem...
nasıl bırakabiliyosun çok şaşkınım doğrusu onun sana ihtiyacı var güvenini zedeliceksin. annen çok saygısız ailen çok baskıcı bu ne demek ben eşinizin yerinde olsaydım tepkim çok farklı olurdu eşiniz çok sabırlı. bu eşya deil sizin çocuğunuz neden onlarda kalıcak ki canım çok sessiz kalıyosun az önce isim konunu okudum ailen çok baskıcı
zaten ederinden fazla görüyolar çocuğu bi bebeği nasıl annesinden ayrı kalsın isterlerki canım hiç kafana takma bak çocuk buyudüğünde sana gelmez orda kalmak ister ve çocuğun üstünde hiç bir dsiplin kuramazsın oraya gtmek ister şimdiden tavrını koy hayır de benim çocuğum zorunlu olmadıkça benden ayrı yatamaz herkesin evi var herkez evinde uyucak de sessiz kalma
benim babamda bebeğimi çok özler biz haftada 1 kez gideriz çalışıyorum annem bizim evde bakıyor oğluma. babam özler çok 70 yaşında adam ta biizm eve gelir oğlumu sevmeye getirin bile demez çıkar gelir sever oynar gider. ve hiç bişeyede karışmazlar isim konusunda şunu koy bıle demediler kararlarımıza saygı duyarlar baskı yapmazlar yani bence böyle olmalı eşinde haklı olarak eve geldğinde çocuğunu karısını evde bulmak ister sana bsey söylimmi benim eşim oğlumu ailesinde bırakmaya kalksa bu belkide boşanma sebebine döner yani bir deil iki deil sürekli çocuk kalınmazve sen sürekli ailendesin evde işin olmuyormu yemek temizlk
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?