• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aile baskisi..Ilk Torun..arada kaldim

Tamda annemin istedigi o ...ordan hic gitmemek cikmamak ama esim olmicak..o isden sonra gelsin görsün cocugun sonra gitsin...böyle bisey varmi görülmüsmü? Nicin peki haz etmedikleri icin

Anne ve çocuk bağlanması açısından yaptığınız çok yanlış.aşırı zaruriyetler dışında çocuğun 3-4 yaşına kadar-2 yılen elzemi-anneden ayrılmaması gerekir.
Çocuğunuz sizin bağımsızlığınızı elde etme vesileniz. Surat da assalar kızslarda bırakmayın ve uzmanların uyardıklarını söyleyin. Şimdiden böyleyse bir çocuğunuz daha olursa sahiplenirler bile ki sonra çocuğunuzla asla bağınız olmaz hatta nasıl bıraktım diye sizekızar.

Kızmasınlar surat asmasınlar diye beklemeyeceksiniz siz umursamadıkça gerçeği fark edecekler. Anne ve babanız ne kadar iyibakarsa baksın en fazla anne gibi bakar anne olmaz.
Eşinizi de arkanıza alın hem bu kadar sık gitmeyin hem de hiç bırakmayın
Çocuğu sevme amaçlı bırakmak ne demek yahu?
Eşyanızı kullansın diye vermiyorsunuz, annesi olduğunuz bir bebekten bahsediyoruz.
Bir bebeğin yeri ailesinin yanıdır ve zorunlu durumlar (tabi çiftlerin ilişkilerini sağlamlaştırmak adına yaptığı küçük kaçamaklar hariç) asla ailelere bırakılmaması taraftarıyım.
Bebeğim ailemin ilk torunu ve hiçbir zaman keyfi bırakmadım, o da maksimum 3 saat.
Düğün, cenaze hariç bırakmayı planlamıyorum zaten.
Haftada bir aile ziyareti yapıyoruz, daha fazla arzu eden evime gelir sever bu kadar basit.
O çocuk sizin, bence aileniz dahi olsa herkese bir haddini bildirin.
ısınd

yanlış alıntılama yapmışım kusura bakmayın
Çocuğu sevme amaçlı bırakmak ne demek yahu?
Eşyanızı kullansın diye vermiyorsunuz, annesi olduğunuz bir bebekten bahsediyoruz.
Bir bebeğin yeri ailesinin yanıdır ve zorunlu durumlar (tabi çiftlerin ilişkilerini sağlamlaştırmak adına yaptığı küçük kaçamaklar hariç) asla ailelere bırakılmaması taraftarıyım.
Bebeğim ailemin ilk torunu ve hiçbir zaman keyfi bırakmadım, o da maksimum 3 saat.
Düğün, cenaze hariç bırakmayı planlamıyorum zaten.
Haftada bir aile ziyareti yapıyoruz, daha fazla arzu eden evime gelir sever bu kadar basit.
O çocuk sizin, bence aileniz dahi olsa herkese bir haddini bildirin.
ısınd

Haklisin canim.
Benim annem ne evimi ne evliligimi benimsemis biri degilki..eve cok gelmez zaten ruhum sıkılıyo burda...evim dedimmi dogru sen kari oldun artik diyor..evimde yemek temizlik yapmakmi?ben cocuk bakiyorum oluyor adam gelsin isden o yapsin hizmetcisi degilsin onun oluyor...yemek yaptimi görünce veya duyunca yap yap adama hazir et saatinda yemeli o sen yeme onu yedir laflari.

Bugün gittim geldim ...annem herzamanki gibi yine bozuk küs..neymis efendim persembe günü ordan ciktimda haber etmemisim eve geldime ... stressden unutmus olabilirim cocugu üstünü degidir yemek yap yemek yedir alisverise gidilcek derken ..bunun icin butün haftasonu aramalarima cevap verilmezmi? Ben hep öyleymisim...abim trye gitti haftasonu o arayip sormus durmadan falan filan...yani ne yapsam kabahatliyim

Hapsurursun aha sen cocuguda nezle grib edersin simdi ..bu ne demek sence? Benmi alinganim?
alınganlık deil tabikide saygısızlığı sevmem ama senin annen resmen bana saygısızlık et diyor. eşine yemeğini tabikide hazır etceksin o ne demek öyle kusura bakma canım ama annenin ağzına baksan yuvan yıkılır senin anneler yıkıcı deilş yapıcı olmalı bana annem asla aman yap hazır et dye kızmaz. daha ben yapmasam üşensem yemeğini eksik etme kızım der eşinin gönlünü hoş tutki evden uzaklaşmasın der bu şekilde nasihat verir.

alınganlık deil tabikide saygısızlığı sevmem ama senin annen resmen bana saygısızlık et diyor. eşine yemeğini tabikide hazır etceksin o ne demek öyle kusura bakma canım ama annenin ağzına baksan yuvan yıkılır senin anneler yıkıcı deilş yapıcı olmalı bana annem asla aman yap hazır et dye kızmaz. daha ben yapmasam üşensem yemeğini eksik etme kızım der eşinin gönlünü hoş tutki evden uzaklaşmasın der bu şekilde nasihat verir.

Ne mutlu sana canim..esimi sevmedigi icin öyle yapiyor..acaba gelini oluncada geline yapma oglum yapsin sen cocuk bakiyorsun bütün gün dicekmi!!!

Tamam sevmeye bilir birbirleriyle anlasamaya bilirler damatlarini kabullenmeye bilir ama beni zor durumda biraktinin farkinda degil...ben herzaman derim ben mutsuz olsam gelirim ve ayrilmak istedimi söylerim herhalde benim icin hükmetmeyin...seninde cocugun büyüyümce anlarsin kimse evladinin kötülünü istemez diyor ..tamam hakli ama dayak yemiyor küfür edilmiyo mutsuzda degilim öyle ....ilerde biz olmadikmi bu adam sana bakmaz falan filan bencil biri cünkü..bakmasin benim elim armutmu topluyor meslegim bi isim var muhtac kalmam en kötüsü devlet yardimi var acik acikta kalicam sanki onlar olmasa...simdide testek almiyoruzki zaten maddi yönden anlamis degilim.

Tamam mükemmel biri degil ama kötü biride degil esim. Kacarak evet bi hata isledim zamaninda ama onuda ailem itti piskolojik baskidan yoksa kimse huzurlu evinden gitmez...ama bunun farkinda degiller biler hala.

Kizim 10 ayina girene kadar hemen hemen haftada 1 gün veya haftasonlari hep biraktim simdi niye birakmiyorsun diyor annem..sizin baskilariniz yüzünden dedim iyi al git gelme bida yicez diye korktun herhalde cocugunu diyor.

Hala anlamis degil her gidip geldimizde ayni tiyatro..ben esim eve gelmeden önce evde olmak istiyorum ailemde hava kararmadan evde olayim diyorum yoksa topa tutarlar erkel delisi olurum hic birakmazlar biz seni birakiriz olur oda gece kim bili kacta olur ... ben hazirlanirim cocugu giydirrim önce ayakkabilarimi giymek icin cocugu anneme veririm sonra kapidan cocugu vericek umuduyla bittim derim anne hadi ve gidelim derim...gitmek isteyen kendi alsin gelsin cocugu ben getiremem der ...10dakdan fazla yalvartir..sonrasi ayakkabilari cikartir kendim alirim cocugu...bu bana zulüm degilmi simdi?
Sunuda anliyorum kac saat orda olsakda doyulmuyor ama gün asiri ordayiz hep zaten.
Anne yapma sunu artik derim ne yapiyomusum ben olur..veya seninde yanlis konustuklarin veya hatalarin var herkes gibi diyorum..yok benim hatalarim diyor küsüyor sonrasi ben öyle dedim diye.
Yani hep bi alinganlik hep bi küslük aramiz hicbirzaman anlasamiyoruz bekarkende öyleydi simdi dozu artti cocukdan sonra.

En son oynuyoruz kizimla telefonun yanina gidiyordu gitmesin diye sevdigi oyuncak kucagimdaydi ve gellll kizim geell diyordum... bana dogru gelsin diye gelmeyede baslamisti... cünkü HAYIR diyip korkutmak istemiyorum..annem napiyor kucagimdaki bebegi kendine aliyor kendi basliyor gellll kizim demeye...ne bu simdi bana gelmesinimi kiskaniyorsun dedigimde bozuluyor...ben o oynarken veya yanina cagirirken aralarina girmiyorum..ben anlamiyorum gercekten...sonrasi benim gözüme bakip 2.ci adini söylüyor kizimin acaba bisey dicemmi diyede bakiyor bana (isim problemimizde var diger postumda yazdim)

Kizim orda olunca zaten hep anneannesine gider hep onun kucaginda ..zaten baskasina gitmesine tahamüllü pek yok..abime babama gitse bile ardindan gel hadi kizim der alir yanina yine ... oda hep geldigi icin annem pek sevinir..ilginc!!!

Güzelim gercekten zor bı durumdasın.tamam ailen ama artık kızın ve bı eşin var onlarda senin ailen..ve kızın senın kızın o .ve sana muhtac.annen yanlış konusmak istemem ama resmen anne gıbı degıl sana.kaynana gıbı olmus.bencılce davranıyo sana.o senın kızın onun torunuu.önce bunu bılmelerı lazım.hatayı basta yapmıssın kendını gerı planda tutmussun hep.sankı annen cocugunun annesı..yanı anneligini yasayamadıgın gıbıkızındanda gıtgıde uzaklasıcaksn..sımdı anlamıyo ama ilerde senı annesı gıbı görmicek.yol yakınken hatanı düzelt.ailenle konus ben anneliğimi yasayamıyorum anne nıye boyle yapıyosun bana dusmanmısın.herkesın cocugu yanında bu cocuk ana kuzusu onu ben dogurdum de.artık bu davranıslarınız banada kızımada zarar verıyo.boyle yaparsanız sızınle bu kadar sık gorusmıcem de .ve görüsme zamanla alısıcaklar bunu denee.gunah olmaz onlar anan babansa ona gore davransınlar.Allah görüyo ne demekmiş bı yavruyu bı anneden bu denlı uzaklaştırmak.annen dıye buna hakkı yok bunu bıl..

Dogru diyorsun onuda dedim..baban demisti cocuk bize alisacak diye korkuyorsun yemeyiz cocugu onuda demisti..abinin cabuk cocugu olsunda bunu sevmicem gör ozaman diye sacma sapan laflar..iyi aman yeterki sevmeyin dedim !

Onlarin simdi tek derdi orda yatmamasi cocugun..diyorum anne basta hataydi zaten kalmasi bebek bu daha annesi nerdeyse o orda olmali...yok anlamiyor herseferinde ayni tavirlar...gitmicem diyorum abim babam basliyor niye gelmiyorsun...ertesi sabah kapimdalar beni almaya geliyolar emri vakii yani...hersey annem üzeri...abimi ararim görsün cocugu diye hemen anneanne nerde anne anneyi gördünmü Rumeysa ...babam arar anneni aradinmi hani anneanne Rumeya...böylesi daha neler!Bana cok abartili geliyor.
Zaten cocuk herseyi anneannesiymis...uyumasi uyanmasi elleri bacaklari :) yani cocugun simdiden herseyi anneanne gibi baska sansi yok.

Benim basta kendimi geri planda tutmam isteyerek olan bisey degil..kendisi zaten vermiyordu cocugu...40im cikana kadar annem ilgilendi orda kaldik ...mesela geceleri annemin yaninda yatardi benim yanimda yatirmazdi bende sonrasi onlarla beraber yatmaya basladim artik....gece aglamasina uyanirdim annem hemen niye kalktin kontrollmu ediyon gibi laflar yani insan afaliyor saniyordumki basta annem ben rahat etim kizim yorgun falan diye ama simdi anliyorum farkli cünkü birinde konusurken yine kulak misafiri oldum annem diyorki iste bana alisik ilk benim kokumu aldi annesininkini degil falan...tamam 2 gün yogun bakimdaydim dogru 11 günde hastanede kaldik hepberaber o hastanede bile cocugu kucagima aldirmadi hep onun yataginda yatti.

Hadi ilk torun doysunlar 40gün sonra zaten evime gecicem diye göz yumdum nebileyim böyle gelisecegini olaylarin.

Annem cocugu kendine cekmek icin ben kizinca yapma kizim diyince...annem gelll kizim kiziyomu onlar sana ehh ederim ben onlari gel sen bakim diyor ..yani yapma bak anne kiziyor üzüyon anneyi destek cikicana bana köstek oluyor.

Öncesinde dizüstü bilgisayara gidiyordu gitmesin diye hayir diyordum ...ben görmedigim zaman veya obür odada olunca annem gel gel bak Rumeysa yine bilgisayarda kiz ona diyordu bende aptal gibi kiziyordum kendisi ama kizmiyordu..sonra dedim sen beni cagircagina kendin kizsana ona yasak oldugunu biliyorsun burda veya evde heryerde yasak yasakdir...annem ne dedi begenirsin...1 kisi kizmasi daha iyi degilmi ben kizmim..o ne demek dedim bi benimi kizan bilsin dedim...o yasaksa bana destek olman lazim yasak heryerde gecerli ister burda ister evde kizicaksin tabii bunu en iyi sen bilmem lazim dedim..iyi tamam dedi ama yapmiyor simdi dedigim gibi kizinda gell kizim onlari ehh ederim diyor

benim kızım da tedavıyle oldu ilk torun. 22 aylık su an ama ben 1 kere bıle bırakmadım. sevecekse severler aksam alıp evıne goturursun. kucuck bebegın boyle sacma sebeplerle gece senden ayrı kalması cok acayıp. ben 6 aylıkken ıse basladım annem bakıyor sabah bırakıp aksam alıp eve gecıyorum. ev kalabalıksa kızımla yalnız kalayım dıye alıp baska odaya gecıyorum. benımde belkı bı daha cocugum olmayacak ve tadını cıkarmka ıstıyorum. bence sınırını koy bastan hata yapmıssın zaten bastan olmaz ben gece ayrı kalamam cocugumdan desen bunlar olmazdı bellıkı sende yorgun uykusuzsun ısıne gelmıs.

Kizlar basliktaki dedigim gibi dertler hic bitmiyor..KONU BASLIGI YANLIS GIRDIGIM ICIN BIDA ACTIM..benim sorunum Ailem..10 aylik kizim ilk torunlari..gel zaman git zaman arada onlarda kaliyordu 1 2 günlügüne yani görsünler diye birakiyordum..esimede hep bi mazaret iste islerim var yetisemiyorum diyorum uykusuzum uyumam lazim falan..tabii esim bundan memnun degil aksamlari eve geldigimde evde görmek istiyorum diyor görsünler torunlarino diye herzaman yolluyorum iste diyor.
Ailemede her 2 günde bi giderim bazen hergün...esim ise giderken birakir isden sonra alir tüm gün kalirim yani haliyle evde yemek yapma durumu olmuyor esim sorun etmiyor ama ben rahatsizim bu konudan aileme bundan bahsetmiyorum cünkü onlar kendi yapsin diyolar.

Simdi tabii ailem durmadan haftada 1 kere olsun kalmasini istiyor ... birakmayincada bozuluyolar.
simdi 2 hafta olucak birakmiyorum bana kiziyor insanliksizmisim baban demisti diyor cocuk bize alisacak diye korkuyormusum..korksam herzaman gelip gitmem dimi? Ama 2gün veya haftasonu onlarda kaldimi hic sorun yok almaya gelince yine surat.
Artik tak etti kirmamak icin bisey demiyorum ..adam degil sensin istemiyen diyor bende esim bisey demiyor falan diyorum..esimede ailem torunu kalmasini istiyor falan demiyorum kötü bilmesin diye.

Cocugun yeme icme uyuma vakitlerini oturttum ailem pek ona dikkat etmiyor gelisi güzel uyutuyorum mesela iceri dalmalar uykuya dalmak üzere cocugu alip oynatmalar ses cikarmiyorum..hazir mamalardan vermem kendim pisirrim onlar mama verir..3 saate uykuya yatar fark etmez 5 saat sonrada yatirilar..tamam bunlar kötü seyler degil bizde sonucta öyle büyüdük..ama benim demem oki ben annesi olarak sayilmiyorim..gecen sacini kesmis annem niye kestin dedigimde bagirarak kesememmi izinmi alcam senden gibi laflar insan kiriliyor haliyle.
Kizima tek isim düsünüyorduk yok illa bu isim olacak diye iki isim koyduk tabi kendi istedikleri isimle hitap ediliyor ilk isim hic anilmiyor onlarda..göbek adi olsun dedim istemediler nufusa kayidi oldu annem sen yapmamissindir dedi nufus cüzdanini gösterdim okadar yani.

Asil sorum siz cocuklarinizi ne siklikla birakirsiniz anneanne olsun babaanne olsun?

Benim ilk cocugkm belki bida cocugum olmama ihtimali var her anini yasamak istiyorum ama 10 aylik oldu nasil geldi gecti yani vakti annemlerle ev arasinda mekik dokumaktan hic bisey anlamadim..bosa gecti gibi..cocugumla dogru dürüst ilgilenemiyorum orda bile..evimde zaten durmuyoruzki dogru dürüst ona bakarsan :/

Ben yanlismi düsünüyorum acaba?
Sorun ettiğiniz konuya bak.keşke benim de böyle bir ailem olsa idi.benim konumu oku da bak aile ne kadar önemliymiş. Bulup bunamak bu olsa gerek ailenizin kıymetini bilin arkadaşım

Sorun ettiğiniz konuya bak.keşke benim de böyle bir ailem olsa idi.benim konumu oku da bak aile ne kadar önemliymiş. Bulup bunamak bu olsa gerek ailenizin kıymetini bilin arkadaşım

Canim okudum konunu..sükrediyorum ailem var diye tabiiiki.Allah razi olsun zor zamanlarimda yanlarimdalardi o ayri konu ve öyle olmasa bukadar yaptiklarina ragmen herzaman yanlarindayim gözardi ediyorum susuyorum yutuyorum sabir ediyorum.Senin ile benim konumum ap ayri. Inan benim durumdada olmayi istemezdin...Allah kolaylik ve sabir versin sanada canim!

Son düzenleme:
benim kızım da tedavıyle oldu ilk torun. 22 aylık su an ama ben 1 kere bıle bırakmadım. sevecekse severler aksam alıp evıne goturursun. kucuck bebegın boyle sacma sebeplerle gece senden ayrı kalması cok acayıp. ben 6 aylıkken ıse basladım annem bakıyor sabah bırakıp aksam alıp eve gecıyorum. ev kalabalıksa kızımla yalnız kalayım dıye alıp baska odaya gecıyorum. benımde belkı bı daha cocugum olmayacak ve tadını cıkarmka ıstıyorum. bence sınırını koy bastan hata yapmıssın zaten bastan olmaz ben gece ayrı kalamam cocugumdan desen bunlar olmazdı bellıkı sende yorgun uykusuzsun ısıne gelmıs.

Baski yüzünden biraktim bakamicamdan degil. Isteyerek birakmak var zorla israrla baskiyla biraktirmak iki ayri seyler be canim. Ben simdiye dek öyle olur öyle dogru sanirim diyip onlarin lafina inandim cünkü onlar hep kuzenim öyle yapiyordu teyzende kaliyordu kizlari diye diye aklima giriyorlardi sen onun kadar olamadin laflari.

Bunu kaynana isterse kiyamet kopardi. İyiki annen istemis. Birakmayin cocugunuzu kimseye sevmek isteyen gelsin sevsin. Birde cok kucukmus. Esiniz cidden sabirluymis...

Benden önce annem kiyameti koparirdi..zaten cocuk onlarin degil bizim diyor..haklari yok onlarin bisey demeye diyor
Vallahi bilemedim. Haddim degil ama annenize biraz mesafe koymaniz gerektigini dusunuyorum.

İnanin esinizinde birgun sabri biterse icinizden cikamayacaginiz hal alir

Allah yar ve yardimciniz olsun...

Belki aile yapınız çok farklı bu yüzden sizi anlayamıyoruz ama aileniz madem bu konuda problem çıkartıyor. Siz bunu dert etmeyin bence çocuğun anne babasıyla kalması herşeyden önemli çoçuk büyüdüğünde sizden kopuk olacak aksi halde. Burada çözüm sizde gibi görünüyor. Aileniz kırılacak dahi olsa çoçuğunuzdan bu kadar fazla uzakta kalmayın derim

Taviz tavizi dogurur
Nasilsa her durumda siz kötüsünüz bari kendi bildiğiniz yoldan gidin. Adini bile zorla kendi istedikleri isim yapmişlar şaka gibi
Ayrica sizin kendi eviniz kendi duzeniniz yok mu? cok mantiksiz degil mi bu durum? Benim de ablam evlendi, tum ailecek aramiz cok iyi ve uzak degiller
ama ayda bir iki kere o cagirir aksam yemegine,bir iki kere biz
Bu kadar yani
Bence mantikli olan da bu :)
Madem baba evinden baba kurallarindan cikmayacaksiniz neden evlendiniz ki?
Bir sebeple ayaginizi kesmeniz lazim o evden. Anneninizin yine size bagirip cagirdigi bir gün cok alınmış gibi alin bebeginizi cikin evden, onlar ozur dileyene kadar da gitmeyin...sonra gittikce daha az gidersiniz...
Ya da daha mantiklisi tasinin
Zirt pirt gelemeyecekleri kadar uzaga gelip de kalamayacaklari kadar yakina

Kizlar basliktaki dedigim gibi dertler hic bitmiyor..KONU BASLIGI YANLIS GIRDIGIM ICIN BIDA ACTIM..benim sorunum Ailem..10 aylik kizim ilk torunlari..gel zaman git zaman arada onlarda kaliyordu 1 2 günlügüne yani görsünler diye birakiyordum..esimede hep bi mazaret iste islerim var yetisemiyorum diyorum uykusuzum uyumam lazim falan..tabii esim bundan memnun degil aksamlari eve geldigimde evde görmek istiyorum diyor görsünler torunlarino diye herzaman yolluyorum iste diyor.
Ailemede her 2 günde bi giderim bazen hergün...esim ise giderken birakir isden sonra alir tüm gün kalirim yani haliyle evde yemek yapma durumu olmuyor esim sorun etmiyor ama ben rahatsizim bu konudan aileme bundan bahsetmiyorum cünkü onlar kendi yapsin diyolar.

Simdi tabii ailem durmadan haftada 1 kere olsun kalmasini istiyor ... birakmayincada bozuluyolar.
simdi 2 hafta olucak birakmiyorum bana kiziyor insanliksizmisim baban demisti diyor cocuk bize alisacak diye korkuyormusum..korksam herzaman gelip gitmem dimi? Ama 2gün veya haftasonu onlarda kaldimi hic sorun yok almaya gelince yine surat.
Artik tak etti kirmamak icin bisey demiyorum ..adam degil sensin istemiyen diyor bende esim bisey demiyor falan diyorum..esimede ailem torunu kalmasini istiyor falan demiyorum kötü bilmesin diye.

Cocugun yeme icme uyuma vakitlerini oturttum ailem pek ona dikkat etmiyor gelisi güzel uyutuyorum mesela iceri dalmalar uykuya dalmak üzere cocugu alip oynatmalar ses cikarmiyorum..hazir mamalardan vermem kendim pisirrim onlar mama verir..3 saate uykuya yatar fark etmez 5 saat sonrada yatirilar..tamam bunlar kötü seyler degil bizde sonucta öyle büyüdük..ama benim demem oki ben annesi olarak sayilmiyorim..gecen sacini kesmis annem niye kestin dedigimde bagirarak kesememmi izinmi alcam senden gibi laflar insan kiriliyor haliyle.
Kizima tek isim düsünüyorduk yok illa bu isim olacak diye iki isim koyduk tabi kendi istedikleri isimle hitap ediliyor ilk isim hic anilmiyor onlarda..göbek adi olsun dedim istemediler nufusa kayidi oldu annem sen yapmamissindir dedi nufus cüzdanini gösterdim okadar yani.

Asil sorum siz cocuklarinizi ne siklikla birakirsiniz anneanne olsun babaanne olsun?

Benim ilk cocugkm belki bida cocugum olmama ihtimali var her anini yasamak istiyorum ama 10 aylik oldu nasil geldi gecti yani vakti annemlerle ev arasinda mekik dokumaktan hic bisey anlamadim..bosa gecti gibi..cocugumla dogru dürüst ilgilenemiyorum orda bile..evimde zaten durmuyoruzki dogru dürüst ona bakarsan :/

Ben yanlismi düsünüyorum acaba?
Merhaba,
Benim size birkaç tavsiyem var. Benim kızım da ailemin ilk torunu.. Ve ailem de haliyle kızıma çok düşkünler.
Evlerimiz yürüme mesafesi. Ama haftada 1 kez nadiren 2 kez görüşürüz. Ben bu şekilde istedim. Onlar cagırır, ben işim var derim gitmem. Aile düzenim annemlerin mutluluğu kadar önemli çünkü. Her akşam evde benim yaptığım yemek yenir.
Onlara gittiğimizde ise dediğiniz gibi oluyor. Aman boşver onu da yemesin, aman boş ver çay içsin nolcak, size verdik bak ne güzel büyüdünüz vs:KK49:
Gece kalkmak istedigimzde de iste torun bizde kalsinlar, ayrilamamlar vs. Basta net sekilde karsi ciktim. Duzeni bozulacak sizde kalamaz dedim, cay icmesini istemiyorum dedim, benim cocugum kusura bakmayin dedim, yeri geldi bazen alindilar.. :110: Yapacak bisey yok kabullenecekler dedim..
Velhasil kabullendiler de. Hatta artik mesela cocuga marketten bisey alirken bile acaba annesi izin verirmi diye bana sorar oldular. Bu beni ziyadesiyle mutlu etti. Ama inan bu evreye gelene kadar baya bi cabaladim. Kaldi ki benim esim de hoslanmaz karisilmasindan..
Sonra ise cocuk biraz daha buyudukce 2 yastan fln sonrasinda artik ben de biraz rahatlastim, bazi seylerde buyuklerin kalbini kirmaya degmedigine karar verdim, istekleri cok sacma degilse bir orta yol bulduk.. Mesela bizde kalsin demelerine soyle bir cozum bulduk:
15 gunde bir kez benle beraber olmak sartiyla onlarda kaliyoruz. Esim eve donuyor genelde kalmiyor. Boylece hem ben ailemle eskisi gibi vakit geciriyorum, hem de onlar da torunlarina doymus oluyorlar, ertesi gun kahvaltidan sonra eve geciyoruz.
Ama onun disinda, kayinvalideye hak gormeme, isim koyma baskisi vs bunlar inan hic hos degil. Demekki cok baskicilar. Yapbileceginiz tek sey daha da asi olmak. Yoksa bu boyle devam eder gider... Gerekirse alinsinlar küssünler, torun sizde eninde sonunda dayanamaz yola gelirler. Siz istemediğiniz şeyleri net şekilde anlatın, benim çocuğum, siz sıranızı savdınız artık deyin. Ancak böyle anlarlar.
Yoksa mesela benim babam da kızıma isim düşünürken ben kıyacam dedi inan kaç kez. Hep susturdum ki babama hayatımda sesimi yükseltmişliğim yoktur.. Tatlı tatlı dedim ki siz bana ve kardeşlerime isim koymuşsunuz babacım, bu da benim kızım izninle biz bulcaz şütfen müdahil olma dedim:KK76:
Allah yardımcın olsun, ailen sonuçta, kırmadan mesafeni net şekilde koymalısın. Yoksa esinle aran bozulsa bu sebeplerden inan esini suçlayamazsın..
Sevgiler :KK66:

Baski yüzünden biraktim bakamicamdan degil. Isteyerek birakmak var zorla israrla baskiyla biraktirmak iki ayri seyler be canim. Ben simdiye dek öyle olur öyle dogru sanirim diyip onlarin lafina inandim cünkü onlar hep kuzenim öyle yapiyordu teyzende kaliyordu kizlari diye diye aklima giriyorlardi sen onun kadar olamadin laflari.
Eger kuzeninizi gene örnek verirlerse, ben kuzenim değilim deyin.

Daha da uzatırlarsa cevrenizden annenizden daha iyi daha fedakar olabilecek bir anne bulup pat diye adını söleyin Falanca teyze de kızına şunu şunu yapıyor ama ben seni onla hiç kıyaslamadım bugüne kadar ben de kıyaslayım o zaman deyin üste çıkın..

Back
X