• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aile baskisi..Ilk Torun..arada kaldim

kim olursa olsun ister kvler ister annemler o cocuk benim ben bilirim ilk ben izin veririm diyorum herkes şükür bir geri adım atıyor hatta babasına bile yeri geldiğinde ben onun annesiyim daha cok hakkım var diyorum istemediğim birseyde.
sorun sizde ilk torun olabilir zaten onlara kalsa cocugu sahiplenirler bile. ama sen o cocugu en cok düsünen olarak kimsenin olması gerekeni yıkmasına izin vermemelisin.
benim bebegim 3 aylık yeri geldiğinde annmlerede kv lerede uyku saatini sessizliği hatırlatıyorum eger bir cocugun uyku saati saparsa ben cok sinirleniyorum ve anlıyorlar zaten. ki benm kv kp titizdirde kp serttir cocugu alıp gezdirmek istiyor kucakta direk uyarıyorum hayır baba gezmeye alısmasın geri koyuyor . kendi ailemdede samimiyetten dolayı gec anlasalarda bastırıyorum.
cocugunu verme sen kendin demişşsin esime söylemiyorum diye demekki normal birsey degil. annengilde dikkat etsin .
hatta bizim kv kp sürekli bebegin dibinde durmak istiyorlar cocuk bu sefer alısıyor ilgiye tekken zor oluyor . dedim istiyosanız kendinize yapın bir tane onla oynayın. yada diyorlar biz napacaz onsuz bize verin diye töbe töbe . gidin kedi alın diyorum . agırda olsa bazıları ancak bu dilden anlıyor bıraksam beni çocuk sayıp öne gececekler her konuda

kim olursa olsun ister kvler ister annemler o cocuk benim ben bilirim ilk ben izin veririm diyorum herkes şükür bir geri adım atıyor hatta babasına bile yeri geldiğinde ben onun annesiyim daha cok hakkım var diyorum istemediğim birseyde.
sorun sizde ilk torun olabilir zaten onlara kalsa cocugu sahiplenirler bile. ama sen o cocugu en cok düsünen olarak kimsenin olması gerekeni yıkmasına izin vermemelisin.
benim bebegim 3 aylık yeri geldiğinde annmlerede kv lerede uyku saatini sessizliği hatırlatıyorum eger bir cocugun uyku saati saparsa ben cok sinirleniyorum ve anlıyorlar zaten. ki benm kv kp titizdirde kp serttir cocugu alıp gezdirmek istiyor kucakta direk uyarıyorum hayır baba gezmeye alısmasın geri koyuyor . kendi ailemdede samimiyetten dolayı gec anlasalarda bastırıyorum.
cocugunu verme sen kendin demişşsin esime söylemiyorum diye demekki normal birsey degil. annengilde dikkat etsin .
hatta bizim kv kp sürekli bebegin dibinde durmak istiyorlar cocuk bu sefer alısıyor ilgiye tekken zor oluyor . dedim istiyosanız kendinize yapın bir tane onla oynayın. yada diyorlar biz napacaz onsuz bize verin diye töbe töbe . gidin kedi alın diyorum . agırda olsa bazıları ancak bu dilden anlıyor bıraksam beni çocuk sayıp öne gececekler her konuda
Illaki ben zaten suan kendi Aileme veryansin ediyorum gördünüz gibi..hakli bulmuyorum zaten iyice okuduysaniz..ben neyapabilirim baska diye soruyorum..veya benmi haksizimki bukadar üstüme geliniyor diyorum..hani insanlik hali olurya gaflete düsersin..ama bir cocugun yeri annesinin yani benim icin..cocuguma bu yüzden cok gec isindim zaten bunu anneme anlatamiyorum umrundada degil zaten bence öyle seymi olur der kesin
anlatmana gerek yok bunu gerles bilir kusura bakmayın anneniz safa yatıyor

Evet simdiden okadar varki..ilk dogdugunda 10dak.kucagimdaydi sonra ameliyata girdim 2 gün sonra gördüm o 2 gün beni mahvediyor simdi.
11 gün hastanede kaldim toplam 3 kere cocugum kucagimda degildi belki hep annemdeydi yanimda yatirmadi ...tamam agrilarim vardi ama yinede istiyordum.
40im cikana bu böyle gitti diyebilirim..annem gecen diyor anneyi babayi 2 3 yasinda taniyomus yok daha neler sacmala dedim.

Ama dikkatimi ceken abim gelir cocuk direk ona verilir hatta gözler parlar annemin..kendimce acaba yasi geciyor evlenemedi boyu kadar cocugu olurdu simdiye kadar üzüldügü icinmi yapiyor diyorum..bana gelince kucagimdayken alinir.
bir iki aylıkken tanır. skür benimki herkesten cok beni istiyor

Konu sahibi evlendiğinin, bir kocası olduğunun farkında değil. Halaaa annesinin kanunlarına göre yaşıyor ne desek boş.
Sanırım çok baskıcı bi ailede büyümüş.yani neden bu kadar sessiz kalıyor bilemiyorum ama yanlış yapıyor bence böyle giderse eşiyle de arası bu sebeple bozulur

yeni dogmustu agustos cok sıcaktı ama pencereyi az ac dedim gece yatrken eaime azdan kastım arlasına birsey koysun bir parmak oda bayagı aralık bırakmıs. gece sogumus bebeşimizib karnında sancılar oda buz gibi aglıyor . neyse ısıttık ugrastık uyudu sabah khvaltıdayız anlatıyoduk olayı kp esime normalde demez salak dedi . tabi dururmuyum biz bebegimizi sizden daha cok düsünürüz havayı bilemedik dedim bozuldu kaldı .

Hata bastan yaptim dogrudur ama okadar piskolojik baski varki üzerimde onlardan bu yillardir süre gelen .. dediklerine kandim hala kaniyorum hatta...hasta edersen iflah olmaz.. annen daha iyi bakar laflari ..sen kendine bile bakamiyorsun yemiyosun cocuga nasil balicaksin.. hasta edersen cocugu getirme bana falan.

Bikeresinde kizimla oynarken kafasi kafama tostu agladi tabi bende kucagima aldim hemen ...annem aldi cocugu kucagimdan kendi pispisliyor.. orda cikismistim ben neyim burda diye ona bile kendini hakli cikardi

Abimde yazin kiraz vermisdi sorsun diye tabi elinden kacirmis agzina aldi oda korkudan yutar bogazinda kalir diye parmagini sokmus panikle kizimda korktu tabii agladi...annemde yine cocuk tabii susturmak icin
..ve abime küsmesin veys korkmasin ondan diye durmadan ogün ay cici dayi..dayisi alsin gezdirsin falan kucagina vermeler..cok tuafima giden seyler yani cözemedim

Anneme gitmedim bugün ne aradi ne sordu küs anlicaniz.

yeni dogmustu agustos cok sıcaktı ama pencereyi az ac dedim gece yatrken eaime azdan kastım arlasına birsey koysun bir parmak oda bayagı aralık bırakmıs. gece sogumus bebeşimizib karnında sancılar oda buz gibi aglıyor . neyse ısıttık ugrastık uyudu sabah khvaltıdayız anlatıyoduk olayı kp esime normalde demez salak dedi . tabi dururmuyum biz bebegimizi sizden daha cok düsünürüz havayı bilemedik dedim bozuldu kaldı .

Gecenhafta tartistik annemle..geliyorsun buraya uyumaya hic bir isin ucundan tutmuyorsun diyor..eh bana evimde is yapma diyor bide.. ben cocugun bakicisi gibi oluyorum al bezini at..yemegini isit..mama hazirla..uyutmasi yedirmesi annemden

Benim kizim annemlere biraktimda aramaz beni aglamaz yani ...geri aldigimdada anneannesini aramaz gider herkesle
o kadar eziksin ki kocan olmasa çoktan onlara verirdin çocuğunu. kendi çocuğunu bile sahiplenemeyecek kadar korkak mısın?

Gecenhafta tartistik annemle..geliyorsun buraya uyumaya hic bir isin ucundan tutmuyorsun diyor..eh bana evimde is yapma diyor bide.. ben cocugun bakicisi gibi oluyorum al bezini at..yemegini isit..mama hazirla..uyutmasi yedirmesi annemden
taşıyıcı annesin yani.
bravo.

Onlar icin hicbiseyim farkindayim...annesi diyolar ama öylesine..
öyle olma.
sen artık evli ve annesin.
ailen için çocuğunu kocanı feda ediyorsun farkında mısın?
sen 3 yaşında çocuk değilsin.
bundan sonra uzak dur.
sana saygı duymayı böyle öğrenecekler.

Hata bastan yaptim dogrudur ama okadar piskolojik baski varki üzerimde onlardan bu yillardir süre gelen .. dediklerine kandim hala kaniyorum hatta...hasta edersen iflah olmaz.. annen daha iyi bakar laflari ..sen kendine bile bakamiyorsun yemiyosun cocuga nasil balicaksin.. hasta edersen cocugu getirme bana falan.

Bikeresinde kizimla oynarken kafasi kafama tostu agladi tabi bende kucagima aldim hemen ...annem aldi cocugu kucagimdan kendi pispisliyor.. orda cikismistim ben neyim burda diye ona bile kendini hakli cikardi

Abimde yazin kiraz vermisdi sorsun diye tabi elinden kacirmis agzina aldi oda korkudan yutar bogazinda kalir diye parmagini sokmus panikle kizimda korktu tabii agladi...annemde yine cocuk tabii susturmak icin
..ve abime küsmesin veys korkmasin ondan diye durmadan ogün ay cici dayi..dayisi alsin gezdirsin falan kucagina vermeler..cok tuafima giden seyler yani cözemedim

Anneme gitmedim bugün ne aradi ne sordu küs anlicaniz.
tabiki bu baskı simdi degil yılllardan beri vardır. ama kırman gerek şunu düşün eger kıramassan cocugun bir kac yıl sonra düstüğünde ananeye kosacak . masalını dedesi anlataın isteyecek .

öyle olma.
sen artık evli ve annesin.
ailen için çocuğunu kocanı feda ediyorsun farkında mısın?
sen 3 yaşında çocuk değilsin.
bundan sonra uzak dur.
sana saygı duymayı böyle öğrenecekler.

Saygi duycaklarini sanmam..kimin ne oldugunu anladik laflari ...sende 0 insanlik varmis dicekler.. hep ayni laflar..annem burda tüm gün yanliz demiyorsun keyfindesin falan fisman..
Yani olmadik laflar

Saygi duycaklarini sanmam..kimin ne oldugunu anladik laflari ...sende 0 insanlik varmis dicekler.. hep ayni laflar..annem burda tüm gün yanliz demiyorsun keyfindesin falan fisman..
Yani olmadik laflar
anneni bu kadar takıyordun madem neden evlendin.
kocanın yerinde olsam boşamak zorunda kalsam velayeti sana vermezdim. çünkü annen çocuktan kıymetli.
anneni kaybetmemek için susuyorsun. sen kocanla aile olamadığın için kolayca yalan söylüyorsun. çocuğun eşya gibi senin için. bir babaya bir anneanneye atıyorsun.
sorumluluk almıyorsun. senin gibilere anne değil annecik diyoruz.

ayrıca şunları yazarken hiç utanmadın mı kendinden?

hemşire süt sağalım dediği halde "dr annene" inanıp bebeğini en önemli besinden mahrum ettin.

çocuk anneyi 2 yaşında tanır diyen "psikolog annene" inanıp çocuğu çanta gibi taşıyorsun.

sen ne biçim insansın, sen ne biçim annesin?

okudukça sana sinirleniyorum.

'Eşimle ortak bir karar aldık gün içerisinde kızımızı görüyorsunuz zaten bunun haricinde bizimle kendi evimizde uyumasını istiyoruz bundan sonra' diyeceksiniz hepsi bu ve bebeğinizin sorumluluğunun size ait olduğunu hem kendiniz idrak edeceksiniz hemde ailenize bunu iyice belleteceksiniz.

Annemi tabiki takarim sonucta annem.. esimide bi okadar önemsedigimde arada kalanim..kimse kimseyi suclayamasin diye ortaya atlayan benim

Evet hatam cok dis göstermedigim icin buda zayif noktam ama cocuguma ne kötü anneyim nede birilerine atma derdindeyim..

Siz ailemin nekadar sik bogaz eden ..annemin baskin bi karakter oldugunu bilmiyorsunuz ..evin horozu yani..herkes onun dediklerine uyar uygular..ben kacarak evlendim..evlenemezdimde kimseyi begenmedikleri icin...begendikleri biri vardi onada benim rizam olmadan zorla evlendirdiler dügüne az kala annemin demesiyle hatasini gördügü icin ayrildik. yani ben istemisim istememisim fark etmiyor.

Ben zincirleri kirdim evlenerek ama hala bi sekil baglamak istiyolar hep evin kizi muamelesi. MISAL Misafir gelir hadi gel..türkiyeye dönmek istiyorlar sizde dönün iste surda calisir surdan ev aliriz..esimde ayni memleketli degil.

Yani ben onlari kirmadan halletmek istedikte üstüme üstüme geliyorlar..

Back
X