Aile baskısı-özgürlük kısıtlanması ve dayak...

Erkek arkadaşına anlattın mı onu merak ettım ? Onun tepkısı ne ?

1

Valla gayet Turkiye' de yasiyorum, 18 yasinda ayri eve ciktim, kiz kardesim 18 yasina geldiginde yanima tasindi. Ben birkac aya yurtdisina okyanus asiri bir ulkeye tek basima tasinacagim, kiz kardesim yalniz yasayacak. Cevremde de bir dolu kadin var yalniz yasayan. Rica ederim Turkiye' yi kendi kucuk cevrenizle sinirlandirmayin. Ayrica gayet de cozumu var benim arkadasim bir tokat icin babasini sikayet etti darp raporu alip. Koca siddet uygulayinca ortaligi yikalim, baba yapinca cozumu yok diye oturalim mi? Susup oturmayan kadinlar var bu ulkede, bilginiz olsun. Ne demek 26 yasindaki kadini dovmek ya.
Aile yapınız buna musaade etmis...Sizin durumunuz konu sahibi ile farklı...Kiyaslanamaz bile...

Ya bu deveyi gudersin ya bu diyardan gidersin, aile yapin belli, onlara gec saatlere kadar erkek arkadasinla gezmeyi eve arabayla birakilmayi fln kabullendiremezsin. Ya onlarin yonetimi altindan cikip kendi hayatini kuracaksin, ya da onlarin kurallarina uyacaksin.

Dayak yiyip oturmayacak tabiki.Biraz daha dikkatli davranacak.Babasının öyle oldugunu biliosa en azindan evlenene kadar suyuna gidebilir.Ev ayırmakla bu işler cozulmez...Benim çevremde 50 yasınada gelinse bi kadını ayrı ewe cikarmazlar ayrıca...Görmedim de hiç.
Evlenene kadar babasinin sizunden cikmasin evlenince kocasinin sozunden cikmasin mi yani
Dayak yiyip oturmayacak tabiki.Biraz daha dikkatli davranacak.Babasının öyle oldugunu biliosa en azindan evlenene kadar suyuna gidebilir.Ev ayırmakla bu işler cozulmez...Benim çevremde 50 yasınada gelinse bi kadını ayrı ewe cikarmazlar ayrıca...Görmedim de hiç.
neden kadin ayri eve cikamiyor? Kadin insan degil mi? Birilerine bagimli olmak zorunda mi? Evlendi ve esi de boyle diyelim ne olacak. Sizin zihniyetinize gore o zaman da esinin suyuna gidecek. Neden? Cunku kadin.. once bu zihniyetten kurtulmak lazim. Ustelik boyle dusunenin de kadin olmasi cok vahim gercekten..

gercekten iyi güzel diyorsun, keske senin dedigin Kadar basit olsa iste..

ailen seni silecek, anan sütünü helal etmeyecek..kardesler düsman.. piskolojik siddet göreceksin.. ozmn yine mutsuzluk..

kolay degl iste.. okdr kolay degl malesef...
Ama zaten psikolojik şiddeti geçmiş ki ev. Fiziksel şiddette eklenmiş. Buna dayanıyorsa onada dayanır.

Annem sütünü emzirdiği, canından can verdiği kızını eşine karşı koruyamıyorsa, hadi korumayı geçtim eve çıkacağım dediğimde “git kurtul” yerine sileceğim diyorsa, onuda düşünmem.

Herkesin yaşamak için 1 hayatı var. Siz kendinizinkini de ailenize veriyorsunuz. Neden? 2 kere mi doğacaksınız siz? Yapmayın ya. En güzel zamanınızda şiddet görüp baskılanıyorsunuz. Yazık değil mi? (Direk size değil, bu düşünceye ithafen belirttim)

Çok kolay vallahi. Çalışıyorsan, kendine güveniyorsan, özgürlüğünün kısıtlanmasına itirazın varsa çok kolay çıkarsın. Minicik bir eve kiraya çıkarsın, güvenliği olan bir yerde oturursun. Karın tokluğuna yaşarsın gerekirse, en azından dayak yemezsin.

ya bi şey diyim mi ben de sizin gibi düşünüyorum, sıkıntı yok o konuda ama tek başına kiraya çıkmak hiç de kolay falan değil.

güvenli yer dediğiniz mahallelerin kiraları yüksek oluyor. (şehrine göre değişir ama yine de artık düşük değil) Depozitosu, su faturası, elektrik faturası. Öyle ha deyip eve çıkmak hiç kolay falan değil. Anca kenarda birikmiş paran olacak onunla depozitodur, faturadır cart curt işlerini halledeceksin ilk başta düzeni kuracaksın. eve aygaz, ocak, şu bu alacaksın da asgari ücret anca o zaman yeter.

Ha tabii ayda 2500-3000 tl maaş alınıyorsa o zaman daha kolay. Ama 1300-1500 tl alan birinin eğer birikmişi yoksa şak diye ev tutması imkansıza yakın. Minik minik de olsa gidiyor para bu kira işlerinde.

Belki ev arkadaşı bulmak daha mantıklı olabilir...

Aile yapınız buna musaade etmis...Sizin durumunuz konu sahibi ile farklı...Kiyaslanamaz bile...

Katilmiyorum, biz ailemizin devami degiliz. Ailemizin yolundan gitmek zorunda degiliz. Universitede sinif birincisi arkadasim zorla evlendirilmek uzereyken kacip Istanbul'a gelen bir kizdi. Ne tehditler aldi ailesinden dik durusunu hic bozmadi. Ha zorla evlendirilip onlarin istedigi hayati yasamisim ha olmusum. Bir canim var onu da alsinlar dedi. Hicbir sey olmadi. Su an cok iyi bir kariyeri var.

Aileme ayri eve cikabilir miyim diye sormadim, 15 yasindan itibaren yazlari calistim butun sene de ceviri yaparak para biriktirdim. O parayla evimi tuttum, spotculardan da esyalarimi aldim. Ailemin durumu oldukca iyiydi ama tek kurus talep etmedim. Cok calistim universiteye baslayinca burs aldim zaten univerdite 2.sinifta da meslegimle alakali ise girdim. Ailemden hicbir beklentim olmadi ki bana fikir beyan etsinler. Calisip, dik durup, guclu gorununce kimse hicbir sey yapamiyor emin olun.

Cevremde yalniz ya da ev arkadasi ile yasayan bir suru kadin var. Dayak yiyip otursun mu?? Tabiki ekonomik ozgurlugu varsa evi terk edecek. Ailesi rahat birakmayip ne yapacak. Bu devletin polisi kanunu var. 26 yasinda birine hic kimse ailesi de dahil bu sekilde davranamaz.
Sanki bu devletin polisi bisey mi yapiyor? Hergün haberlerde izliyoruz. Insan gidip siddet görüyorum takip ediliyorum tacize ugriyorum diye polise sikayette bulunuyor. Polis ancak o kisi öldügü zaman devreye giriyor...

Evlenene kadar babasinin sizunden cikmasin evlenince kocasinin sozunden cikmasin mi yani

neden kadin ayri eve cikamiyor? Kadin insan degil mi? Birilerine bagimli olmak zorunda mi? Evlendi ve esi de boyle diyelim ne olacak. Sizin zihniyetinize gore o zaman da esinin suyuna gidecek. Neden? Cunku kadin.. once bu zihniyetten kurtulmak lazim. Ustelik boyle dusunenin de kadin olmasi cok vahim gercekten..
Konuları saptırıyorsunuz.aileyi terk etmek farklı esi terk etmek farkli....Size gore de o zaman herseyde terk edilmeli mi?Terk edilince yine biriyle olmadı tekrar terk
.tekrar tekrar tekrar.Olan kime oldu?Kadına...Kadın konusu hassastır..Turkiyede kadın olmak zor.Bu yuzden cozumu yok...Ben kimseyi ewi terk et diye yonlendiremem.Aile yapisini bilmedigim birini hele hiç.

ya bi şey diyim mi ben de sizin gibi düşünüyorum, sıkıntı yok o konuda ama tek başına kiraya çıkmak hiç de kolay falan değil.

güvenli yer dediğiniz mahallelerin kiraları yüksek oluyor. (şehrine göre değişir ama yine de artık düşük değil) Depozitosu, su faturası, elektrik faturası. Öyle ha deyip eve çıkmak hiç kolay falan değil. Anca kenarda birikmiş paran olacak onunla depozitodur, faturadır cart curt işlerini halledeceksin ilk başta düzeni kuracaksın. eve aygaz, ocak, şu bu alacaksın da asgari ücret anca o zaman yeter.

Ha tabii ayda 2500-3000 tl maaş alınıyorsa o zaman daha kolay. Ama 1300-1500 tl alan birinin eğer birikmişi yoksa şak diye ev tutması imkansıza yakın. Minik minik de olsa gidiyor para bu kira işlerinde.

Belki ev arkadaşı bulmak daha mantıklı olabilir...
1300-1500lük kadar olduğunu düşünmedim açıkçası. Ama kaba bir hesap yapayım mesela. Ben metrobüse otobüsle gidiyorum. 10 dakika sürüyor. Şehrin biraz dışında sayılırım. Burada 3+1 kira 700-800 civarı. Çok büyük bir site, 2 güvenliği, havuzu, sahaları var. Ulaşım uzak olduğu için çok uygun kiraları. Ulaşımı göze alıp böyle birde yaşanabilir. Yaşadığı ili bilemiyorum tabiki. Ama her ilde bu tarz yerler var. Rahatlıktan biraz ödün verirse yetirebilir. Yoksa 30 katlı sitelerden elbette bulamaz.

Katilmiyorum, biz ailemizin devami degiliz. Ailemizin yolundan gitmek zorunda degiliz. Universitede sinif birincisi arkadasim zorla evlendirilmek uzereyken kacip Istanbul'a gelen bir kizdi. Ne tehditler aldi ailesinden dik durusunu hic bozmadi. Ha zorla evlendirilip onlarin istedigi hayati yasamisim ha olmusum. Bir canim var onu da alsinlar dedi. Hicbir sey olmadi. Su an cok iyi bir kariyeri var.

Aileme ayri eve cikabilir miyim diye sormadim, 15 yasindan itibaren yazlari calistim butun sene de ceviri yaparak para biriktirdim. O parayla evimi tuttum, spotculardan da esyalarimi aldim. Ailemin durumu oldukca iyiydi ama tek kurus talep etmedim. Cok calistim universiteye baslayinca burs aldim zaten univerdite 2.sinifta da meslegimle alakali ise girdim. Ailemden hicbir beklentim olmadi ki bana fikir beyan etsinler. Calisip, dik durup, guclu gorununce kimse hicbir sey yapamiyor emin olun.
Azminize hayran kaldım...Her kadın bunları yapamaz bu sartlarda...Eger konu sahibi bu ozguveni kendinde bulursa dediklerinizi yapabilirse ne mutlu.Ama kavgalı ayrilmamasi taraftariyim yinede.Zaten diger yorumlarimda iş için ewden ayrilabilirsin diye bahsettm...Ama burdakiler yok terket 1 dk bile durma sikayet et vs diye kelimeler ettiler...Bence oturup düşünsün...zaten okuyor yazilanlari.

Konuları saptırıyorsunuz.aileyi terk etmek farklı esi terk etmek farkli....Size gore de o zaman herseyde terk edilmeli mi?Terk edilince yine biriyle olmadı tekrar terk
.tekrar tekrar tekrar.Olan kime oldu?Kadına...Kadın konusu hassastır..Turkiyede kadın olmak zor.Bu yuzden cozumu yok...Ben kimseyi ewi terk et diye yonlendiremem.Aile yapisini bilmedigim birini hele hiç.
Herhangi bir seyde terket demem. Burada psikolojik ve fiziksel siddet var. Daha ne olsun.. Kadinlarin sindirilmesinden gina geldi..

Azminize hayran kaldım...Her kadın bunları yapamaz bu sartlarda...Eger konu sahibi bu ozguveni kendinde bulursa dediklerinizi yapabilirse ne mutlu.Ama kavgalı ayrilmamasi taraftariyim yinede.Zaten diger yorumlarimda iş için ewden ayrilabilirsin diye bahsettm...Ama burdakiler yok terket 1 dk bile durma sikayet et vs diye kelimeler ettiler...Bence oturup düşünsün...zaten okuyor yazilanlari.

Bu konuda katiliyorum, zaten boyle bir aile ile buyumek yeterince ozguven problemi yasatiyordur. Sevgili konu sahibi, ilk asamada guzellikle cikmayi deneyin, olmazsa emrivaki yaparsiniz. Sehirdeki universitelerin facebook gruplarina uye olun bir evde 2-3 kisi yasarsaniz maddi sorun da cekmezsiniz. Hem de universite grubu oldugu icin guvenilirlik sorunu olmaz. Aman emlak sitelerinden ev arkadasi bulmayin.

Sizin adınıza üzüldüm çünkü şiddettin ger türlüsü tabiki çok çok kötü.

Yanlız artık ergen değilsiniz. Birincisi ailenize hala ergen gibi yalan söylüyorsunuz. Madem izin vermiyorlar ve hala bekar bi genç kızsınız ve Anne babanızla yaşıyorsunuz... sorumluluklarınızı bilmeniz ve aile kurallarına uymanız gerekir.
İkincisi eve baya geç gelmişsiniz. Yani bide üstüne babanız birinin arabasından inerken görmüş. 17, 18 yaşında olsanız tamam diycem ama bana baya abes geldi.
Madem gezmek dolaşmak istiyorsunuz üsülünce izin alıp anlatırsınız ha yine karşı çıktılar gündüz vakti görüşmenin bi yolunu bulun bi süre telefonda görüşün ailenize kabul ettirin falan.
Ben burda Anne ve babayıda sinirlenme konusunda haklı gördüm k bakmayın. Tabi şiddet olamamış

13 yaşımda okuldan sonra neden sokakta erkek çocuklarıyla oyun oynuyorum diye babam denecek insandan dayak yemiş insanım .
Ama susmadım , naptım gittim şikayet ettim.
Yedi milyar cezaları oturdu kıçının üstüne .
26 yaşında ki kadın kendini savunamıyorsa kusura bakmayın biz hiç savunamayız bir kaç cümleyle .

26 yaşındayım ailemle yaşıyorum. Dün akşam erkek arkadaşımla yemeğe gittik saat 22:30 civarı eve geldim. Eve de işyerinde ki arkadaşlarla yemeğe gidiyoruz dedim ama inanmadılar. Sat 08:00 den beri bir annem arıyor sen nerdesin bir babam arıyor sen nerdesin bir kardeşime mesaj attırıyolar nerdesin gel diye zaten keyfim kalmadı dakkda bir aradılar ve babam arayınca küfür edip kapatıyor. Eve gelirken dönüşte erkek arkadaşım arabayla eve yakın bir yerde bıraktı ama babam arabadan inerken görmüş beni. Eve girdim başladı küfürler etmeye bana vurmaya ve boğazımı sıkmaya sen kimlesin senin pezevengin mi var kimin arabasından indi vs bu tarz laflar 2 kere geldi gitti boğmaya çalıştı en son annem tuttu babamı. Canım çok sıkılıyor 26 yaşındayım hala dayak yiyorum çok sıkıldım evden uzaklaşlamak istiyorum yapamıyorum çok mutsuzum özgür olan insanlara çok özeniyorum..
hem çalışıyorsun hem yapamıyorum diyorsun bir de 26 yaşındasın ...soruyorum o halde....sebep???

Yaşınız reşit olduğu için size karışmazlar diye düşünüyorum, ben olsam terk edip başka şehirde yaşarım. Önemli olan kendinize güvenmek.

13 yaşımda okuldan sonra neden sokakta erkek çocuklarıyla oyun oynuyorum diye babam denecek insandan dayak yemiş insanım .
Ama susmadım , naptım gittim şikayet ettim.
Yedi milyar cezaları oturdu kıçının üstüne .
26 yaşında ki kadın kendini savunamıyorsa kusura bakmayın biz hiç savunamayız bir kaç cümleyle .
Acaba dewamında neler oldu özel deilse açabilir misinz? Annenizin ailenizn tepkisi neydi?Evden ayrıldinizmi? Nasıl bi yol izlednz? kendi hayatinizi kurarken bi kariyeri mi hedef aldiniz yoksa cikip gittinizmi?Yukardaki arkadasin azim öyküsü vardı.Belki sizinde vardır.Bu sekilde yön verilmeli zaten.Al cantanı cik seklinde gitmek zararlı olack bireye.

Back
X