Aile baskısı-özgürlük kısıtlanması ve dayak...

1

Valla gayet Turkiye' de yasiyorum, 18 yasinda ayri eve ciktim, kiz kardesim 18 yasina geldiginde yanima tasindi. Ben birkac aya yurtdisina okyanus asiri bir ulkeye tek basima tasinacagim, kiz kardesim yalniz yasayacak. Cevremde de bir dolu kadin var yalniz yasayan. Rica ederim Turkiye' yi kendi kucuk cevrenizle sinirlandirmayin. Ayrica gayet de cozumu var benim arkadasim bir tokat icin babasini sikayet etti darp raporu alip. Koca siddet uygulayinca ortaligi yikalim, baba yapinca cozumu yok diye oturalim mi? Susup oturmayan kadinlar var bu ulkede, bilginiz olsun. Ne demek 26 yasindaki kadini dovmek ya.
ben 31 yaşımdayım , bende 16 yaşımda ayrıldım evden ,4 senedir evliyim sadece..ben de Türküm hatta anadolunun göbeğinden Konyalıyım ;)

Üniversiteye kadar hiç sevgilim olmadı. Üniversitede şimdiki eşimle tanıştım. Sevgili olur olmazda eve getirip annemle tanıştırdım. Yeri geldi gece 12 de bile eve geldiğim oldu. Annem zaten sevgilimi tanıdığı için banada güvendiği için pek bişey demiyordu. Ben anneme hiç yalan söylemedim bilemiyorum. Dayağı asla tasvip etmiyorum çok yanlış kesinlikle. Sizde anne ve babanızla konuşsanız durumu güzel bir dille izah etseniz. Belki anlayışla karşılarlar.

Acaba dewamında neler oldu özel deilse açabilir misinz? Annenizin ailenizn tepkisi neydi?Evden ayrıldinizmi? Nasıl bi yol izlednz? kendi hayatinizi kurarken bi kariyeri mi hedef aldiniz yoksa cikip gittinizmi?Yukardaki arkadasin azim öyküsü vardı.Belki sizinde vardır.Bu sekilde yön verilmeli zaten.Al cantanı cik seklinde gitmek zararlı olack bireye.
Annem kocacımcı bir kadındı.
Hala öyle
Şikayet ettikten sonra kendi evlatlarına karşı bir düşmanlık beslediler . Babamda sözlü şiddeti sürdürünce
Bende 16. Yaşında kendi isteğimle 18'e kadar çocuk esirgemede kaldım
18'den sonrada eşimle tanıştım
İşe girdim ayrı apartta ünili kızlarla yaşadım
Sonrada eşimle evlendim
Özgürlük özgürdür zaten
Kendini tutsaklaştıran insandır
Annemde olsa babamda olsa kimse bana şiddet uygulayamaz

16 yasimdan beri calisiyorum ve cok daha kucuk yaslarda daha gec cikmak zorunda oldugum islerde calistim. Biyolojik babam beni asla almaya tenezzul etmezdi. 21 yasimda bir is yemegine gittim. Yasim ilerledikce ofiste calismaya basladim cunku. Dusun ki 30 kisilik bir yemek. Beni de saat 7den itibaren aradilar ki ben anneme haber vermistim, once nerdesinler bagirmalar sonra cabuk eve geller tabi bu sirada her seferinde telefonu acip sakince konusuyorum iste surda oturuyoruz su kadar kisi var su saatte bitecek vs. Gece 12yi biraz gectiginde eve geldim beni 4. Kattn saclarimdan surukleyerek dovdu. Komsu beni evine aldi orda da yumruklarla saldirdi. Erkek erkegi dover ya. Ayni oyle dovdu beni iste. Coooook dayak yedim, ayri eve ciksam psikolojik problemleri oldugu icin ya canimdan olurdum ya da bilmiyorum kendimi hic guvende hissetmezdim cunku baba diyemedigim o pislik ve annelik sifatini hic mi hic haketmeyen bir biyolojik ailem vardi. 25 yasimda cok asik oldum evlenirken bana dunyayi dar etti rezil etti en sonunda evden kovdu ama suan dunyanin en guzel ve merkezi ulkesinde yasiyorum. Onlarla da 1 seneden fazla gorusmuyorum ustelik hamileyim. Hayatimdan ciktiklarindan beri coook huzurluyum ama bazi geceler yasadiklarima uzuluyorum hala. Esime anlatiyorum o da inanamiyor bu insanlar nasil boyle nasil dayandin diye teselli ediyor..
Sorsan ben o evde ne yaptim bir kedim vardi, hep hayvanlar yararina gonullu calistim haftasonlari, yakin bir spor salonuna gittim senelerce yani mumkun oldugunca gormedim. Yemegi bile haftanin 6 gunu ya is yerimde yer gelirdim ya da alir odamda yerdim ki actigm konuya bakarsan az biraz tanirsin onlari.
Benim ayri eve cikma luksum yoktu ama eger cikbilirsen cik ve onlarla iletisimini kes inan bana cok rahatlayacaksin.

ben 31 yaşımdayım , bende 16 yaşımda ayrıldım evden ,4 senedir evliyim sadece..ben de Türküm hatta anadolunun göbeğinden Konyalıyım :KK66:

Annem kocacımcı bir kadındı.
Hala öyle
Şikayet ettikten sonra kendi evlatlarına karşı bir düşmanlık beslediler . Babamda sözlü şiddeti sürdürünce
Bende 16. Yaşında kendi isteğimle 18'e kadar çocuk esirgemede kaldım
18'den sonrada eşimle tanıştım
İşe girdim ayrı apartta ünili kızlarla yaşadım
Sonrada eşimle evlendim
Özgürlük özgürdür zaten
Kendini tutsaklaştıran insandır
Annemde olsa babamda olsa kimse bana şiddet uygulayamaz

Bayiliyorum sizin gibi kadinlara. Bir dilek hakkim olsa dunyadaki butun kadinlarin gucunun farkinda olmasini dilerdim. Yuzyillardir ayagimiza pranga vuran erkek egemen toplum, once baba sonra esin agzindan cikan laflarla hayatimizin yonetilmeye calismasi. Kadin gucludur ve bu duzeni degistirecek olan yine kadinin kendisidir.

Yaşı kaç olursa olsun hele ki yetişkin birinin dayak yemesi hiç hoş değil ama..
Ama Keşke ailenizin şiddetle karşı çıktığı olaylara daha dikkat etseydiniz.

Bayiliyorum sizin gibi kadinlara. Bir dilek hakkim olsa dunyadaki butun kadinlarin gucunun farkinda olmasini dilerdim. Yuzyillardir ayagimiza pranga vuran erkek egemen toplum, once baba sonra esin agzindan cikan laflarla hayatimizin yonetilmeye calismasi. Kadin gucludur ve bu duzeni degistirecek olan yine kadinin kendisidir.
Aileyi terketmek , ayrı eve çıkmak hem maddi hem manevi zor bir süreç .
Annem yıllarca dayak yedi
Hala yiyor yeri geldiğinde , on kez aldım yanıma on kez beni kocamdan ayırmak istiyorsun diyerek geri döndü siniri geçince .
O yüzden dayak yiyip susan insana , seviyorumcu kadınlarada hiç acımıyorum bu yüzden

umarım bir an önce kurtulur ve çok mutlu olursunuz öncelikle.

ama bu kurtuluşu da evlenmek olarak görmeyin lütfen. gördüğüm bazı yorumlar beni dehşete düşürdü. ailenizin suyuna gitmek vs bunlar sizi küçük düşürücü şeyler. siz bir bireysiniz,evin kurallarına uymanız gerekiyor evet ama kurala uymadınız diye de dayak yemeyi hak etmiyorsunuz. kendi kızına küfür eden babaya saygı göstermek onun suyuna gitmek zorunda değilsiniz.

kendinize birazcık güvenebilirsiniz. gerekirse bir süre kuru ekmek yiyip hayatınızı kurtarabilirsiniz. 26 yaşında bir kadının ayrı yaşamasından daha doğal bir şey yok. ben liseyi bitirdim o gün doğum günümdü 18 olmuştum ertesi gün kendi evimde uyandım. zorlandım da evet ama yaptım bir şekilde. geceleri korktum da,eve tadilat için birini çağırmam gerektiğinde tedirgin de oldum ama yaptım yani.

oturduğunuz yerden hayatınızın yola girmesini beklemeyin,korkmadan adımlar atmaya başlayın.

Aileyi terketmek , ayrı eve çıkmak hem maddi hem manevi zor bir süreç .
Annem yıllarca dayak yedi
Hala yiyor yeri geldiğinde , on kez aldım yanıma on kez beni kocamdan ayırmak istiyorsun diyerek geri döndü siniri geçince .
O yüzden dayak yiyip susan insana , seviyorumcu kadınlarada hiç acımıyorum bu yüzden
benim aileden yana bir sorunum yoktu çok şükür hala yanımdalar en ufak bir pürüzde ben asker kızıyım babam ben daha küçükken bu asabi memur olmazsa alanı olmaz kendi ayakları üzerinde durmalı demiş :KK70: acayip benzeriz karakter olarak .
evlendim hala her işmi kendim yaparım çünkü eşimde emniyet mensubu genel olarak bir arada değiliz.

dipçe:gerçekten zor hala çok zor ama zorluk olmazsa dirlik olmaz derler.

benim aileden yana bir sorunum yoktu çok şükür hala yanımdalar en ufak bir pürüzde ben asker kızıyım babam ben daha küçükken bu asabi memur olmazsa alanı olmaz kendi ayakları üzerinde durmalı demiş :KK70: acayip benzeriz karakter olarak .
evlendim hala her işmi kendim yaparım çünkü eşimde emniyet mensubu genel olarak bir arada değiliz.

dipçe:gerçekten zor hala çok zor ama zorluk olmazsa dirlik olmaz derler.
Benim eşimde tsk personeli
Benimde aklımı çok çelmeye çalıştılar evlenmeden önce
Yok asker adam sinirli olur yok her gün dayak yersinler falan fistan
Flört süreci dahil yıllardır tanıyorum tek fiskesini yemedim
Birde hakedip haketmeme durumuna getiriyor bizim toplum şiddet olaylarını
Çok konulan kadın hakediyormuş
Yedi yirmi dört susmuyorum bir tokat bile yemedim
Çok mu şişti kafası gider başka odaya
Meslekten ziyade karakter meselesi işte

Benim eşimde tsk personeli
Benimde aklımı çok çelmeye çalıştılar evlenmeden önce
Yok asker adam sinirli olur yok her gün dayak yersinler falan fistan
Flört süreci dahil yıllardır tanıyorum tek fiskesini yemedim
Birde hakedip haketmeme durumuna getiriyor bizim toplum şiddet olaylarını
Çok konulan kadın hakediyormuş
Yedi yirmi dört susmuyorum bir tokat bile yemedim
Çok mu şişti kafası gider başka odaya
Meslekten ziyade karakter meselesi işte
benim ağzım bozuktur eşim kibardır ben agresifim duvara laf etsem ayaklanır gider eşim sükuneti elden bırakmaz ,dediğiniz gibi karakter meselesi bu

Ayrı eve çıkmam suan mumkun değil babama kredi çekmıstım araba alsın diye suan 50bin tllik kredisi var ayrılırsam ödemez benimde gücüm yetmez.. sıkıştım kaldım napacağımı blemiyorumm

Kredi işi kötü olmuş. Ben de ayrı eve çıkmanızı tavsiye edecektim bu mesajınızı görmesem. Araba babanızın üstünedir muhtemelen. Hani gizlice birine satıp kredinin bi kısmını ödeyin desem o da olmaz.

Babanıza karşı gelirseniz krediyi size yıkar diye düşünüyorum ben de sizin gibi. Kaç senede bitecek bu kredi peki?

Cevremde yalniz ya da ev arkadasi ile yasayan bir suru kadin var. Dayak yiyip otursun mu?? Tabiki ekonomik ozgurlugu varsa evi terk edecek. Ailesi rahat birakmayip ne yapacak. Bu devletin polisi kanunu var. 26 yasinda birine hic kimse ailesi de dahil bu sekilde davranamaz.
Peki 26 yaşındaki birine bu şekilde davranırlarken, bu devletin kanunu polisi neredeydi hanımefendi?
Ezbere konuşuyorsunuz, insanları yanlış yönlendirerek zan altına giriyorsunuz.

Bazı yorumları okudukça sinirlendim. Evlenene kadar babanın suyuna git evini ayırma, çünkü kadın bir birey değil, hakları yok, insan gibi yaşama özgürlüğü hiç yok. Evlenene kadar her türlü şiddete hakarete rağmen babasının yanının dibinde olur, ancak evlendikten sonra ayrılabileceği aile yanından kocasının yanında yaşama hakkına terfi eder, ama asla başta erkeksiz olmaz, ayrı yaşamak kadının ne haddine!
26 yaşındasın kendine bu kötülüğü yapma, bugün aile evinde bu mantıkla sinrilen bir kadının koca evinde de rahatı huzuru olmaz. Sen sen ol kim tarafından yapılırsa yapılsın şiddete asla boyun eğme. Tek başına geçinemem diyorsun ev arkadaşı bulmayı dene, gerekirse yaşam standardını küçült. Şiddet ve namusuna laf uzatan hakaretler katlanılacak şeyler değil.

Gercekten hayret ediyorum. Siddet var hakaret var sus otur katlan diyorsunuz yaa.. bir insan kendine bunu layik gormemeli. Sonra burasi turkiye bilmem ne diyorsunuz. Siz sindirilmeye bu kadar razi olduktan sonra isvicrede yasasaniz da fark etmez..

Türkiye şartlarında bekar bi bayanın ayrı ewe çıkması kolay mı böyle bir akıl veriosnz merak ettm???Burası Türkiye.Hadi ayrı ewe çıktı diyelim ailesi rahat birakacakmi?ki gec geldi sevgilisi var diye dayak yemiş.
neden zor olsun kı 5 yıl bekar hayatı yasadım işi parası varsa basar gider kendine bir hayat kurar , ailesi ile de gerekirse görüşmez olur biter ...

Babamdan dayagi birak tek ağır kelime dahi duymadm.Benimde erkek arkadasim oldu ewe yakin yere birakti.7 yil gizli sakli idare ettm.Aileler mecbur birakio bole dawranmaya.Peki yakalansaydm babam dovseydi de ewi birakirmiydim Hayır.cunku olaylar sarpa sarardı daha cok.Cozumu bidaha daha dikkatli olmasi.

görseydi yerdiniz yani dayağı ya bazı noktalarda haklısınız da bu kız 18 yaşında değil ki yada 16 26 yaşında evlenecek yaşta tamam belki babadan çekinirsin gizli yaparsın ama baba anlar benim üni bitti atandım konuştuğum kişiyi anneme dedim o da babama dedi haberi oldu ne yani kalkıp dövecekmiydi beni zaten evlenme yaşına gelmişim okulum bitmiş çalışıyorum çocuk değilim dayak ne ya şimdi o kız vaz mı geçecek yook hatta yanlış kişi bile olsa karşısında ki inat edecek zaten babam destek değil ki iyi de olsa kötü de olsa razı olacak Rabbim herkese güzel günler göstersin annenin babanın eşin çocuğun hayırlısını versin gizli yapmakla iş çözülmez

Back
X