Aile baskısı-özgürlük kısıtlanması ve dayak...

Babamdan dayagi birak tek ağır kelime dahi duymadm.Benimde erkek arkadasim oldu ewe yakin yere birakti.7 yil gizli sakli idare ettm.Aileler mecbur birakio bole dawranmaya.Peki yakalansaydm babam dovseydi de ewi birakirmiydim Hayır.cunku olaylar sarpa sarardı daha cok.Cozumu bidaha daha dikkatli olmasi.
26 yaşında insanın sevgilisinin olmasından daha doğal ne olabilir ya? Dayak anne baba için bi hak mı yani? Çocukların görevide her şeyi yapıp sadece yakalanmamak mı? Baskıcı-kısıtlayıcı-şisdet uygulayan aile tipini ben aile olarak göremiyorum. O yüzden saygıda duyamam, vazgeçilmez de göremem.

26 yaşında insanın sevgilisinin olmasından daha doğal ne olabilir ya? Dayak anne baba için bi hak mı yani? Çocukların görevide her şeyi yapıp sadece yakalanmamak mı? Baskıcı-kısıtlayıcı-şisdet uygulayan aile tipini ben aile olarak göremiyorum. O yüzden saygıda duyamam, vazgeçilmez de göremem.
Ailesini bu sartlarda sevmemesi doğal.Sevmek zorundada deil.Lakin Türkiye şartları içinde onerilerde bulunun.Sen bi fikir verirsin bu kız belki ceker gider sonra gelecegine belki de hayatina mal olur.Ailesini, örflerini adetlerini bilmeden yorum yapiosunz.Ben baskıcı sorunlu bi aile olarak gordm ve ona gore yorum yaptm.Sizde deneyin.Iyi her dayak yiyen babasından polise sikayet etsin evini ayirsin.Sonra daha cok olaylar çıksın.Burda bazıları var sanırsın her sorunda hakarette dayakta evini ayirio.Bırakın Allah aşkına...Yasayamayacaginiz hayati baskalarina özendirmeyin!

Dayak yiyip oturmayacak tabiki.Biraz daha dikkatli davranacak.Babasının öyle oldugunu biliosa en azindan evlenene kadar suyuna gidebilir.Ev ayırmakla bu işler cozulmez...Benim çevremde 50 yasınada gelinse bi kadını ayrı ewe cikarmazlar ayrıca...Görmedim de hiç.
Neden bir kadin evlenmek zorunda?
Evlenince mi birey olabiliyor?
Cevrenizde olmayabilir ama bu ulkede yanliz yasayan binlerce kadin var
Bende onlardan biriyim
25 yasimdayken ayirdim evimi , sonra evlendim , bosandim ve tekrar ayri evde yasadim , ne ailem bunu garip karsiladi nede cevrem
26 yasinda bir kadin dayak yiyorsa elbette ayri eve cikmali

Nice kızlarımız evdeki baskıdan bıktığı için kocaya kaçmayı kurtuluş görüyor ne yazık ki!

Şansına iyi bir insan denk gelirse ne ala...
İyi biri denk gelmezse de bu seferde çocuklarıyla beraber şiddete maruz kalıyor işte o kızımız...

Ne diyeyim...
Allah akıl fikir versin...

Erkek yapar Gezer tozar,istediği saate evine gelir...

Hımm ama genç bir kız geç saatlerde dışarıdaysa eğer kesin aranıyordur...

Bu zihniyet değişmez...

26 yaşındayım ailemle yaşıyorum. Dün akşam erkek arkadaşımla yemeğe gittik saat 22:30 civarı eve geldim. Eve de işyerinde ki arkadaşlarla yemeğe gidiyoruz dedim ama inanmadılar. Sat 08:00 den beri bir annem arıyor sen nerdesin bir babam arıyor sen nerdesin bir kardeşime mesaj attırıyolar nerdesin gel diye zaten keyfim kalmadı dakkda bir aradılar ve babam arayınca küfür edip kapatıyor. Eve gelirken dönüşte erkek arkadaşım arabayla eve yakın bir yerde bıraktı ama babam arabadan inerken görmüş beni. Eve girdim başladı küfürler etmeye bana vurmaya ve boğazımı sıkmaya sen kimlesin senin pezevengin mi var kimin arabasından indi vs bu tarz laflar 2 kere geldi gitti boğmaya çalıştı en son annem tuttu babamı. Canım çok sıkılıyor 26 yaşındayım hala dayak yiyorum çok sıkıldım evden uzaklaşlamak istiyorum yapamıyorum çok mutsuzum özgür olan insanlara çok özeniyorum..
Kaç git bu evden yaa,bu nasıl aile?,nasıl bu kadar saygısızlar?26 yaşındasın ve dayak yiyorsun halaa?peki harekete geçmek için ne bekliyorsun? Çalışmıyorsan çalış,bi tencere,bi yatak al tamam işte.

Neden bir kadin evlenmek zorunda?
Evlenince mi birey olabiliyor?
Cevrenizde olmayabilir ama bu ulkede yanliz yasayan binlerce kadin var
Bende onlardan biriyim
25 yasimdayken ayirdim evimi , sonra evlendim , bosandim ve tekrar ayri evde yasadim , ne ailem bunu garip karsiladi nede cevrem
26 yasinda bir kadin dayak yiyorsa elbette ayri eve cikmali
Hayır evlenmek zorunda deil.Öyle biseyi de solemedm.Hayatinda biri oldgu icin evlenene kadar Ailenle iyi gecinmelisin dedim.Olayları cok abartiosnz.Siz ciktiniz aileniz karismadi diye bu kizada mi ayni rahatligi saglayacaklar...

Hayır evlenmek zorunda deil.Öyle biseyi de solemedm.Hayatinda biri oldgu icin evlenene kadar Ailenle iyi gecinmelisin dedim.Olayları cok abartiosnz.Siz ciktiniz aileniz karismadi diye bu kizada mi ayni rahatligi saglayacaklar...
Saglamayabilirler , tehdit edebilirler , olay cikarabilirler
Ozgurlukler kolay kazanilmaz , kadin dik durdugu surece hicbirsey yapamazlar
En fazla sildik seni kizimiz diilsin derler
Konu sahibi de rahat rahat yasamina bakar
Zira bahsettigi aile , aile olmainin hicbir niteligini tasimiyor
Bir baba kizina nasil pezevengin kim senin diyebilir? 26 yasindaki kadina nasil siddet uygulayabilir? Karakola gidip sikayetci olsa dava acilirdi babasi icin

Ailesini bu sartlarda sevmemesi doğal.Sevmek zorundada deil.Lakin Türkiye şartları içinde onerilerde bulunun.Sen bi fikir verirsin bu kız belki ceker gider sonra gelecegine belki de hayatina mal olur.Ailesini, örflerini adetlerini bilmeden yorum yapiosunz.Ben baskıcı sorunlu bi aile olarak gordm ve ona gore yorum yaptm.Sizde deneyin.Iyi her dayak yiyen babasından polise sikayet etsin evini ayirsin.Sonra daha cok olaylar çıksın.Burda bazıları var sanırsın her sorunda hakarette dayakta evini ayirio.Bırakın Allah aşkına...Yasayamayacaginiz hayati baskalarina özendirmeyin!
Ay ne Türkiye şartları Allah aşkına? Zincir insanların kafasının içinde. Allah muhafaza eşime bir şey olsa, ayrılsam veya kaybetsem ailemin yanına mı döneceğim? Eşimin kardeşi tüm ısrara rağmen, küslüklere rağmen kendi evine çıktı eşinden ayrılınca. Ailede tek destekçisi kimdi biliyor musunuz? Ben ve küçük görümcem. Yine kadındı. Bayılır kadınlar gücü kuvveti yetmeyince “ay ayrı eve çıkılmaz. Babaya karşı gelinmez. Örf böyle adet böyle” demeye. Böyle bi adet gelenek yok. Bak mis gibi yaşıyor şimdi görümcem tek başına. Herkeste kabullendi, normalleştirdi. Gurur duyuyorum vallahi.

Saglamayabilirler , tehdit edebilirler , olay cikarabilirler
Ozgurlukler kolay kazanilmaz , kadin dik durdugu surece hicbirsey yapamazlar
En fazla sildik seni kizimiz diilsin derler
Konu sahibi de rahat rahat yasamina bakar
Zira bahsettigi aile , aile olmainin hicbir niteligini tasimiyor
Bir baba kizina nasil pezevengin kim senin diyebilir? 26 yasindaki kadina nasil siddet uygulayabilir? Karakola gidip sikayetci olsa dava acilirdi babasi icin
Bakın bu eşten dayak yediginde ayrilmak kadar kolay deil iste.esi sikayet edersin onlarla dusman olursun ailen yaninda olabilir.Ama bu kiza tum ailesi dusman kesilecek tek kalacak.Bi sewgilisiyle yakalandi diye pezevengin mi var diye agir ithamda bulunmuslar...Ayri eve cikinca neler neler solenecek ailesi esi dostu tarafindan...Mutlu mu olacak Hayır?Belki hayatina girecek adam bile dicek evini aileni birakmissin bi tartismada hakarette baska biseymi var diye kusku edecek...O kadar kolay deil o cevreyle bas etmek.Ben şahsen sadece kendim icin sabrederdim.Eger calistigi firmanin baska sehirde subesi varsa orada dewam ederdm vs.ama bu sekilde ayrilmazdm ewden.

Ay ne Türkiye şartları Allah aşkına? Zincir insanların kafasının içinde. Allah muhafaza eşime bir şey olsa, ayrılsam veya kaybetsem ailemin yanına mı döneceğim? Eşimin kardeşi tüm ısrara rağmen, küslüklere rağmen kendi evine çıktı eşinden ayrılınca. Ailede tek destekçisi kimdi biliyor musunuz? Ben ve küçük görümcem. Yine kadındı. Bayılır kadınlar gücü kuvveti yetmeyince “ay ayrı eve çıkılmaz. Babaya karşı gelinmez. Örf böyle adet böyle” demeye. Böyle bi adet gelenek yok. Bak mis gibi yaşıyor şimdi görümcem tek başına. Herkeste kabullendi, normalleştirdi. Gurur duyuyorum vallahi.
O sizin esinizin ailesiyle alakali...Bosanmis durumu daha farkli.Dedigim gibi külturler hersey farkli.ama siz her kavga edene cik git o ewden diyemezsnz.

Bakın bu eşten dayak yediginde ayrilmak kadar kolay deil iste.esi sikayet edersin onlarla dusman olursun ailen yaninda olabilir.Ama bu kiza tum ailesi dusman kesilecek tek kalacak.Bi sewgilisiyle yakalandi diye pezevengin mi var diye agir ithamda bulunmuslar...Ayri eve cikinca neler neler solenecek ailesi esi dostu tarafindan...Mutlu mu olacak Hayır?Belki hayatina girecek adam bile dicek evini aileni birakmissin bi tartismada hakarette baska biseymi var diye kusku edecek...O kadar kolay deil o cevreyle bas etmek.Ben şahsen sadece kendim icin sabrederdim.Eger calistigi firmanin baska sehirde subesi varsa orada dewam ederdm vs.ama bu sekilde ayrilmazdm ewden.
Siz de haklisiniz , sehir degistirmek de bir alternatif , ama ben kadinlarin bu muameleye maruz kalmasina dayanamiyorum

O sizin esinizin ailesiyle alakali...Bosanmis durumu daha farkli.Dedigim gibi külturler hersey farkli.ama siz her kavga edene cik git o ewden diyemezsnz.
Niye diyemiyim canım, kültürle ilgili bir durum değil ki bu. Ben karadenizliyim, abimin nişanlısı doğulu. Oda yalnız yaşıyor. Egeli arkadaşım var 28 yaşında, oda yalnız yaşıyor. Her kültürden yapan var, yeterki özgürlüğünün kısıtlanması pnu rahatsız etsin.

Siz bu durumu kabullenmişsiniz. Bu baskıyı hazmetmişsiniz. Muhtemelen gördüğünüzü sizde uygulacaksınız. Doğru olan bunu kabullenmemek. Bunun yöresi, kültürü, kişisi yok, bu herkes için böyle.

1
Dayak yiyip oturmayacak tabiki.Biraz daha dikkatli davranacak.Babasının öyle oldugunu biliosa en azindan evlenene kadar suyuna gidebilir.Ev ayırmakla bu işler cozulmez...Benim çevremde 50 yasınada gelinse bi kadını ayrı ewe cikarmazlar ayrıca...Görmedim de hiç.

Valla gayet Turkiye' de yasiyorum, 18 yasinda ayri eve ciktim, kiz kardesim 18 yasina geldiginde yanima tasindi. Ben birkac aya yurtdisina okyanus asiri bir ulkeye tek basima tasinacagim, kiz kardesim yalniz yasayacak. Cevremde de bir dolu kadin var yalniz yasayan. Rica ederim Turkiye' yi kendi kucuk cevrenizle sinirlandirmayin. Ayrica gayet de cozumu var benim arkadasim bir tokat icin babasini sikayet etti darp raporu alip. Koca siddet uygulayinca ortaligi yikalim, baba yapinca cozumu yok diye oturalim mi? Susup oturmayan kadinlar var bu ulkede, bilginiz olsun. Ne demek 26 yasindaki kadini dovmek ya.

Çalışıyorsan ayrı eve çık ya da al bir kız arkadaşını onunla ortak ev tutun . Bu ne böyle ya 5 yasında çocuk değildin ne saygısız annen baban var

Niye diyemiyim canım, kültürle ilgili bir durum değil ki bu. Ben karadenizliyim, abimin nişanlısı doğulu. Oda yalnız yaşıyor. Egeli arkadaşım var 28 yaşında, oda yalnız yaşıyor. Her kültürden yapan var, yeterki özgürlüğünün kısıtlanması pnu rahatsız etsin.

Siz bu durumu kabullenmişsiniz. Bu baskıyı hazmetmişsiniz. Muhtemelen gördüğünüzü sizde uygulacaksınız. Doğru olan bunu kabullenmemek. Bunun yöresi, kültürü, kişisi yok, bu herkes için böyle.

gercekten iyi güzel diyorsun, keske senin dedigin Kadar basit olsa iste..

ailen seni silecek, anan sütünü helal etmeyecek..kardesler düsman.. piskolojik siddet göreceksin.. ozmn yine mutsuzluk..

kolay degl iste.. okdr kolay degl malesef...

Ayrı eve çıkmam suan mumkun değil babama kredi çekmıstım araba alsın diye suan 50bin tllik kredisi var ayrılırsam ödemez benimde gücüm yetmez.. sıkıştım kaldım napacağımı blemiyorumm

Siz de haklisiniz , sehir degistirmek de bir alternatif , ama ben kadinlarin bu muameleye maruz kalmasina dayanamiyorum
İnanın bende dayanamıyorum...Aileden siddet...Esten siddet...Anne babalarin cocuklarina siddet...Bunların hepsi kahredici...Agir yaptirimi olmalı...ama gel gelelimki kanunlarımız bile sadece caydırıcı...Siddeti engelleyici degil.Babasini sikayet etse bunun bide geri dönüşü var...abisi amcasi vs vs.zarar Ziyan olan bu kiza olacak.Ben onun derdindeyim.Cunku aile yapisi ortada.Dedigim gibi konu sahibim sen farkli bi sehirde is olanaklarini değerlendir.Ona da kariscaklardir ama daha az yıpranma ile kurtulursun.

Back
X