Aile ile para konusu :(Sinirden ağlıyorum

Gönderme, ciddiyim bak. sana ettiği masrafı mı çıkarmaya çalışıyor nedir.bir arkadaşım var o da öğretmen kredi çekti ev aldı anne babasına. Şimdi o evin borcu bitti ve ailesi evi satıp İstanbul'dan oğullarına ev alacak. Bazı aileler işi çok abartı. Birikimini yap ilerde düğünde de yardım a ihtiyacın olacak

Ütünün kulpu altınmıymış öyle,700 tl...Altın kulplu da alsın isterse,ama senin paranla değil...Yazık değil mi ,ne şartlar altında çalışıyorsun...
Ve şartları annem kendi de gördü.Yaşaması çok zor burada .Kendi yerlii halkı bile başka yerlere göçmüş.Sürekli çatışma olduğu için

Vermeyin, ileride pişman olursunuz niye birikim yapmadım diye. Hayır gerçekten ihtiyaç olsa sorun değil ama fazla rahat davranıyor görünüşe göre, düşünmüyor sizi. Verecekseniz de belli bir miktar olsun ne kadar geleceğini bilsin ona göre davransın, söylediği konuya göre gerçekten ihtiyacı varsa gönderin dicem de yapıp/alıp öyle söylüyor ya da ihtiyacı yoksa bile çok ihtiyaç varmış gibi gösterir diye belli bir miktar ayarlamak iyi olur düşüncesindeyim çok sıkıntı olacak gibiyse.

Tamam aileye yardım edilir. Ama senin de hayat standartların düşmeden, belirli bir ölçü de. Ama sizinki resmen, sömürü olmuş.. Hemen bankaya borçlanıyorsun.. Kendinize bir arsa alıyorsunuz.. Hem borcum var, dersin.. Hem de mülk sahibi olursun..

Valla sinirim bozuldu okuyunca, Allah evladın hayırlısını versin de ana-babanın da hayırlısını versin. Bu ne ya? Doğuralım da ilerde bize baksın zihniyetinin vücut bulmuş hali. Kırılma lütfen özür dilerim ama yazık canına. İlerde evlenmeye kalksan ne birikimin olacak ne bir şey, bu sefer de biriktirseydin olacak. Aman diyim dikkat et bundan sonra.

Birkere emrivakinin önüne geçmeli arkadaş,yok öyle aldım öde,verdim öde...Benim çocuklarım daha lisede,oralara yolları düşerse diye içim gidiyor,daha birde kelle koltukta kazandıkları parayı alacağım ellerinden,Allah göstermesin...

Aylık geliriniz 50bin falan mı heray 2bin yolla üstüne 700 liraya ütü al koltuk al takım al zart al ?

Yapmayın bu çok fazla kendi annesinden borç alıp bunu kızına ödetmek nedir olmaz böyle bişey.

Durumları kötüyse alın fatıralardan abonelik numaralarını heray faturaları yatırın kafi.

Hic canini sikma.

Sonuna kadar haklisin.

Hatta araba alacagim kendime okula gitmek icin de ailene.

Maasini da soylemeseydin keske.

2 bin istediklerinde anne benim aldigim 2 800 zaten ben burada 800 tl ile nasil gecineyim deseydin.

Bilmem kim ogretmen su kadar aliyor derlerse benim okulum kucuk ek dersim yok kursta acilmiyor ben taban maas aliyorum derdin.

Aileye yardim etmek tabiki guzel ama seni hic disunmeyerek sirf luks esyalar icin seni sikintiya sokmalari cok yanlis.

Bence yanlış anlaması iyi olmuş hic bozma devam et bence...gönderme artik para ... yanlış anlama ama anneninki biraz asalaklıga giriyo

Yok iyice emin oldum,bazıları cüzdan doğuruyor gerçekten...Halamın bir arkadaşına ailesi 10 yaşından itibaren ipek halı dokutmuş,evin her eşyası bir yana,kendi yattıkları yatağı bile kıza aldırmışlar.Artık kızın gözleri iğneye iplik geçiremeyecek kadar bozulmuş.Evlenmiş,çeyiz diye yorgan yastık vermişler tek.Halam diyordu,yastığa doldurdukları neyse tutmadan dağılıyordu diye...

Tam anlatmak istediğüme değinmişsinz.Tam anlamıyla kelle koltukta yasıyorum.Geçen akşam evin altında ses çıkarıyor bir adam birinin topuğuna sıktı. Her gün böyle nelerle karşılaşıyorum .Okula giderken yola bomba mı döşediler vs neler neler Seçim görevi çıktı yine aynısı oldu yola bomba döşemişler Yüreğim ağzımda yasıyorum

Ailelerin çocukları gelir kapısı olarak görmesi çok bencilce. Evlat gönlünden kopar, ailesine yardım ederse Allah razı olsun denir, yoksa da kimse kimseye şunu aldım öde, borç aldım öde diyemez. İster ana-baba olsun, isterse kim olursa olsun. Evlat diye ömür boyu bu dünyadaki varlığının diyetini ödetince daha iyi anne-baba değil, vicdansız olunur sadece

Aile tmm da annenin düşüncesizliği bu insan evladına yardım edeceğine onu zora sokar mı hiç... Bıktım ben bu düşüncesizlikten.. O masraflar istekler hiç bitmez cnm biraz başlarının çaresine kendileri baksın sen de az ver

Oooohoo bnm kayınvalidem her gittiğimizde ve her telefon konuşmasında para istiyor bağırıp çağırıyor vermeyince de.. Bıktırdı artık borç var diyoruz ki gerçekten var zor yetiyor diyoruz ama malesef yine de dinlemiyor istiyor

İsteyebilir, verip vermemek ise sizin kararınız. Kafanıza silah dayayacak hali yok sonuçta. Elinizde olur, gönlünüzden kopar, geniş geniş, bol bol verirsiniz. Ama kendi geçiminiz sıkıntıdayken yok demeyi de bilmelisiniz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…