Ve şartları annem kendi de gördü.Yaşaması çok zor burada .Kendi yerlii halkı bile başka yerlere göçmüş.Sürekli çatışma olduğu içinÜtünün kulpu altınmıymış öyle,700 tl...Altın kulplu da alsın isterse,ama senin paranla değil...Yazık değil mi ,ne şartlar altında çalışıyorsun...
Birkere emrivakinin önüne geçmeli arkadaş,yok öyle aldım öde,verdim öde...Benim çocuklarım daha lisede,oralara yolları düşerse diye içim gidiyor,daha birde kelle koltukta kazandıkları parayı alacağım ellerinden,Allah göstermesin...Vermeyin, ileride pişman olursunuz niye birikim yapmadım diye. Hayır gerçekten ihtiyaç olsa sorun değil ama fazla rahat davranıyor görünüşe göre, düşünmüyor sizi. Verecekseniz de belli bir miktar olsun ne kadar geleceğini bilsin ona göre davransın, söylediği konuya göre gerçekten ihtiyacı varsa gönderin dicem de yapıp/alıp öyle söylüyor ya da ihtiyacı yoksa bile çok ihtiyaç varmış gibi gösterir diye belli bir miktar ayarlamak iyi olur düşüncesindeyim çok sıkıntı olacak gibiyse.
Sen de onu düşünme ben kızımın bir kuruşu gitsin içim gidiyor paranı biriktir diyorum,annen senin paran olmasa ne yapıcaktı verme biriktir paranıEvet öz .Ama hiç beni düşünmüyor
Tam anlatmak istediğüme değinmişsinz.Tam anlamıyla kelle koltukta yasıyorum.Geçen akşam evin altında ses çıkarıyor bir adam birinin topuğuna sıktı.Birkere emrivakinin önüne geçmeli arkadaş,yok öyle aldım öde,verdim öde...Benim çocuklarım daha lisede,oralara yolları düşerse diye içim gidiyor,daha birde kelle koltukta kazandıkları parayı alacağım ellerinden,Allah göstermesin...
Kızlar merhaba.Eski konularımdan belki tanırsınız.Doğu'ya yeni atanmış 23 yaşında öğretmenim.Çalıştığım yerin şartları gerçekten çok zor.Sürekli çatışmalar oluyor her gün yüreğim ağzımda geziyorum.İlk dönem maaşım kasımda yatmıştı.Yani ilk dönem tamamen burada aldığım eşyalara anca yetti maaşım tabi aileme de yolladım.İkinci dönem annem ,anneanneme borcu oldğunu söyledi .Her ay 2 bin göndersen bitse dedi .Kıramadım tamam dedim neyse borç bitince para biriktirmeye başlarım.Bir kaç haftadır ne zaman telefonla görüşsek salon takımı ıstiyorum, kardeşine genç odası al ,ütü aldım (700 liraya almış ütüyü) onu yazın sen ödersin vs demeye başladı.Bugün oturdum sinirden ağladım çok az param kaldı .Şuranin kahrını çekiyorum tek bir kuruş biriktiremiyorum diyeOnlar benim ailem tabiiki yardım edicem onlar için canımı veriririm.Ama bu kadar zor şartlar altında çalışırken hiç birikimim olmuyor çok zoruma gidiyor.Az önce yine telde görüştük annemle ben dedim ki ''Haziranda da anneanneme yatırınca borç bitiyor anne artık para biriktiricem altın hesabı yapıcam ki çekemeyim biriksin bankada'' dedim.Annem de bozuldu tamam bu ay da yollama boşver anneanneni diye sitem etti .Yanlış anladı kızlar beni
Sonra yine aradım açıkladım dedim anne benim burda tv bile almadım kendime şuranıın kahrını çekiyorsam en azından birikimim olsun ileride lazım olur dedim.O da ''Yok tamam yanlış anlamadım''dedi ama sinirliydi.
Ben öğrenciyken bile çalıştırıp biriktirdim hepsini aileme verdimNiye böyle sinirlendi ki şimdi
Ailelerin çocukları gelir kapısı olarak görmesi çok bencilce. Evlat gönlünden kopar, ailesine yardım ederse Allah razı olsun denir, yoksa da kimse kimseye şunu aldım öde, borç aldım öde diyemez. İster ana-baba olsun, isterse kim olursa olsun. Evlat diye ömür boyu bu dünyadaki varlığının diyetini ödetince daha iyi anne-baba değil, vicdansız olunur sadece
İsteyebilir, verip vermemek ise sizin kararınız. Kafanıza silah dayayacak hali yok sonuçta. Elinizde olur, gönlünüzden kopar, geniş geniş, bol bol verirsiniz. Ama kendi geçiminiz sıkıntıdayken yok demeyi de bilmelisinizOooohoo bnm kayınvalidem her gittiğimizde ve her telefon konuşmasında para istiyor bağırıp çağırıyor vermeyince de.. Bıktırdı artık borç var diyoruz ki gerçekten var zor yetiyor diyoruz ama malesef yine de dinlemiyor istiyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?