Aile ile para konusu :(Sinirden ağlıyorum

İçim gidiyor o bomba sesınde Siz göderiyor muydunuz bekarken doğuda çalışırken .arkadaşlarım hıc yollamıyor merak ettım
Ben bekar olarak 1 yıl çalıştım onda da o kadar çok harcamam oldu ki öğrenim kredimi bile babam ödedi. Aileme hiç yardım edemedim.sadece pimapen cam balkon ve perde yaptirmistim 3 bin tutmuştu ,birikimde olmayınca düğünde babam o 3 bini geri verdi hatta bize düşen nisan kına vs o yaptı ama eşya almaya iki tarafta karışmadı onları biz aldık taksit taksit borç bittikçe tamamladık. Yani benim 1 liram geçmemiştir aileme.
Ama abim 11 yıldır öğretmen tüm birikimini babama gönderir o da ihtiyacı olursa harcar geri koyar üzerine yani onun da parasını yemez hep birikir arabasını aldı düğün parası hazır üstelik abim istanbulda ve çok sosyal biri.

Ayy sormayın sınıfcıyım .Benım açtığım kurs okuma yazmave satranç .Bır de ozel eğitim gerektiren öğrencilerle lgileniyorum.Ama yalan soylıcem başka çarem kalmadı

Satrancta ogrenci sayisi azaldi kapatmak zorunda kaldim de. Bir de ozel egitim hocasi geldi de.

Yalan soylemek istemiyorsan otomatik araba al. Sonra da anne arabanin borcu var zor yetisiyorum diye annene dert yan. Sen artik bir bireysin zaten su zamana kadar yardim etmissin artik biraz kendini dusun.

Ben evlenene kadar maaşımdan artan tüm parayı gönderdim, üstüne düğünümü de kendim yaptım.
Valla kk yı ne kadar geç tanımışım, hiç bana böyle akıl veren olmadı:)

Ya şöyle diyim, sen üzülüp gönderiyorsun para, ama onlar çile çekiyorlarsa da birlikteler, sen yalnızsın ama, bunun bir bedeli olmalı, kendini şımartmalısın arada. Hem de zaruri hizmetin bittiğinde biraz birikimin olmalı ki, dönüp yeniden hayat kuracaksın.

İnanılmaz derecede fedakarlık yapmissiniz kızarsa kızsınlar ne kadar tepki gösterebilirler. Resmen bedavaya çalışıyorsunuz.Maalesed bazı aileler öyle. Annem de yapıyor bazen. Su an issizim ama ise girsem eminim paranın yeri hazırdır. Ev alirsin bize sunu alırsın diyor surekli. Tabi ki isterim ev alayım istediğini alayim ama henüz isim bile yok yaşım 24e yanaştı. Hic düşünmüyor bazen bu çocuk napar birikimi var mi diye. Anneniz de eminim düşünmüyor. Siz atanmissiniz hayatınızı kurtarmissiniz. Lütfen maaşıniza sahip çıkın daha fazla alıştırmadan.İlerde çok pişman olursunuz

Kızlar öyle rahatladım kı.Allah razı olsun hepınızden buraya yazmasam emınım kafama takıcaktım tum gece

Maalesef bazı aileler veriyor ,bazıları alıyor .Vermeyin siz daha evleneceksiniz birikim yapın .Kimse size güvenip borç yapmasın .Bir zaman küserler sonra alışırlar .

Lütfen kendine değer ver.Suçluluk duygusu hissetme.Sizde roller değişmiş. Çok yanlış. Seni baskı altına almalarına müsade etme.
Bunları doğuda yaşayan ve iki çocuk annesi olarak yazıyorum. Sana sarılmak istedim.
İsteklerinin sonu gelmeyecek maalesef

Annen resmen seni somuruyor ne eve koltuk almak zorundasin ne kardesine genc odasi. Seni okuttular buyuttuler de zaten her aile bunu yapiyor lutuf gibi dusunme yapmalari gerekeni yaptilar. Sen evlat olarak ihtiyaci olunca yardim edersin ama bu bildigin somurmek.

Simdi gordum ayda 2bin yolladigini
Sen nasi geciniyorsun yazik gunah ya. Annen ne yuzle tavir yapiyor insan gurbetteki kizini uzmemek icin evde olan tatsiz olayi bile anlatmaz bu nedir ya? Senin orada bu parayla kit kanaat gecinmene nasi ici elveriyor bu bildigin vicdansizliktir.

Son düzenleme:

Şahsi kanaatim evlatlar ailelerine maddi anlamda yardımcı olmalı. Ancak bu maaşınız ve içinizden gelen ne ise o kadar olmalıdır.

Şu kadar taksit var öde, bu kadar borç var öde diyerek emrivaki yapılması hiç hoş değil.

Ben de aileme her ay 3000 TL maddi yardımda bulunuyorum, ama onlar asla para ver demediler ben istediğim için veriyorum.

Kardeşim sizin gibi öğretmen ek dersi maksimumdan alıyor ama aileme hiç para göndermez, göndermek zorunda değil çünkü. Kendi alınteri kendi parası..

Ben harcasınlar diye veriyorum ama anneciğim verdiğim paranın bir kısmını birikim yapıp paraya ihtiyacım olduğunda hızır gibi yetişiyor.

Ailem sizin gibi bana emirvaki yapsaydı göndermezdim sanırım.

Eğitim masraflarını çıkarmaya calisiyorlar.
Ailen ile ilgili olmadık birşey söylemek istemem...
Ama ailen şu an vaktinde masraf ettikleri için bunu hak olarak görüyor .
Ama onlar anne baba olarak görevini yaptı.
Bunu düşünmüyorlar.
Ihtiyaclari olur verirsin o çok ayrı bir konu...
Ama şu an ayıp ediyorlar.
Hayır de ..
Bunu öğren.

Tatlım birikimini yap. Suistimal ediliyorsun. Para kaynağı var diyip 700 tl ye ütü alınmaz. Yok genç odası, yok koltuk vs..
Sen aldıkça istekleri hiç bitmeyecek.

Sağlık gibi önemli hususlar olsa dibine kadar ver derdim. Ama sırf zevkine de verilmez onca para.

Yarın öbür gün evleneceksin annen önüne binlikleri sermeyecek. Haliyle kazan biriktir. Yeri gelir düğününde harcarsın yeri gelir araba alırsın, yeri gelir ev alırsın.

Bence sen kendi hayatına bak.

boşver yanlış anlayıp anlamamasını yollama artık sende canım

Bencilce davranıyor.

sen o kadar çalışıyorsun, yeri geliyor yüreğin ağzına geliyor nasıl alabiliyor ya paranı, nasıl kıyıyor? bir bozulur iki bozulur ama sonra alışır bence biriktir paranı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…