Aile ile para konusu :(Sinirden ağlıyorum

2000 annenize gönderince nasıl geçiniyorsunuz cidden şasırdım. Sürekli kendinizden fedakarlık yaparsanız insanlar sizi kullanmaya alışır. Tamam aileye yardım yapılır ama kızını zerre düşünmeyen bir anneye de gerektiğinden fazla yardım yapılmamalı.

Maaş zaten 2700 ama sanırım hocam ek ders ile geçiniyor , ek derste yaz tatilleri ve diğer tatillerde olmuyor garantisi yok yani bi çok branşta hiç olmaz maaş karşılığıni bile bikaç okulda çalışarak tamamlar. 2000 gonderilebilir ama gerçekten açlık sınırında yaşamak lazım onun için çok üzüldüm gerçekten, benim öyle bi arkadaşım vardı para para diyen bi ailesi var ve şuan 7 yıllık öğretmen hicbiseyi yok kendine ait. Ben de 7 yıllık öğretmenim arabam ve borcu bitmek üzere olan evim var gerçi esim de öğretmen ama isteyen aile yine istiyo borç takıyo kefil ol diyo yine yük oluyo.

Sormayın ay sonunda hıc bır kuruş kalmıyor.Marketten bır sey alırken basıt seylerı bıle almadan kac defa dusunuyorum

Evet ek dersim fazla ama burada çoğu binayı teröristler yakıp yıktığı için cok az ev var.Olanlar da pahalı hele memur ldugunu anlayınca ıyıce artırıyorlar.Açtıgım kursların ek ders parası kıraya anca gıdıyor

Bende onu diyorum iste varsa bile soylemesin ek dersi kursu. Taban maasini soylesin bana burada kira faturalar yeme icme yol zor yetiyor desin.

Merhabalar hocam, öncelikle hayırlı olsun.

Yerinizde olsam hiç düşünmeyip İstanbul'da bir daire alırım 1+1. Esenyurt taraflarında falan 100-120bin civarına bulursunuz. Çoğu firma tamamına kredi sağlayabiliyor. Doğuda çalışırken aylık 2000 kredi ödeseniz, bir yandan da içinde kiracısı olsa oradan alsanız en azından 800 falan, 8 yıla kalmadan tamamını ödemiş olursunuz diye tahmin ediyorum.

Sorana cevap hazır "ev aldım onu ödüyorum". Üstelik branşınızı bilmiyorum ama her branşta en kolay gidilebilen şehir İstanbul, tayin hakkınız olduğunda basar gider mis gibi yaşarsınız kendi evinizde diye düşündüm ben.

Aklınızı kullanın, aileye yardım elbette edilir ama sizin durumda şiraze kaymış.

Bu normal değil canım,önce bunu bil,aile bunu yapmamalı.Yaparsa da sen yaptırma.Ha çok çok yoksuldur ailen,onu bilemem.Ama mutfak masrafı da bellidir yani.Bak benim çocuklarım para biriktirdikleri zaman bana verirlerdi,bir kaç yıl önce,ayrı ayrı adlarını yazar,titizlik gösterirdim benim parama karışmasın hak geçmesin diye...Şimdi kendilerinde paraları.Yıllar önce bazı arkadaşları şaşırmış böyle yaptığımızı duyunca.Anneleri bayram harçlıklarını ellerinden alır,evin bir şeyini yenilermiş her yıl.Benim çocuklarımda bunu duyunca şaşırmış.Olmaz ya,çok saçma böyle şeyler...

Bak eylulde sen ne de biliyor musun. Anne benim bransima bir ogretmen daha atadilar artik ek dersim yok de. Kursta katilim yok diye actirmadi mudur de.

Tabi bransciysan sinifciysan bilemem.

Sormayın ay sonunda hıc bır kuruş kalmıyor.Marketten bır sey alırken basıt seylerı bıle almadan kac defa dusunuyorum
Canim ya çok üzüldüm babanla konuşsan anneni frenler belki , ogretmenligi gözünde çok büyütmüş anlaşılan. Sakın ailenden kimseye kefil olma kredi için vs çünkü alamayınca öyle yoluyo böyle aileler ,atsan atılmaz satsan satılmaz. Dikkatli ol tetikte ol param yok de sürekli onlara araba al kredi öde hatta ihtiyacın olmadığı zaman bile borç işte bi süre sonra ver. Onar cinlik yapıyorsa sende yapabilirsin bi de tabi gerçekten ihtiyaçları olduğunu düşündüğün şeyleri karsila

Gereği yokken bu kadar dara sokmayın kendinizi kesinlikle, çok vermişsiniz kendinizden.

Bende onu diyorum iste varsa bile soylemesin ek dersi kursu. Taban maasini soylesin bana burada kira faturalar yeme icme yol zor yetiyor desin.
İlk dönem annem yanımda kalmıştı haftasnları da gıdıyorum okula bılıyor Bankaya her yere beraber gıtmıstık ondan kursumun parasına kadar bılıyor maalesef

Babam da aynı kafadan Sürekli param yok der .Halbukı benım ekderssız maasım kadar emekli maaşı var

Ben de 6 sene doğuda bombalar çatışmalar arasında yaşadım bi süre sonra alışırsın bomba sesi duyunca sadece şehit olmasın diye duanı edip hayatına devam edersin , bi de doğuda çok genç öğretmen olduğu için geziler olur sürekli onlara katil lütfen evde kafayı siyirma ,para işini ise kendine harca birikimini yap kalanı canın isterse gönder.

Bak eylulde sen ne de biliyor musun.ne Anne benim bransima bir ogretmen daha atadilar artik ek dersim yok de. Kursta katilim yok diye actirmadi mudur de.

Tabi bransciysan sinifciysan bilemem.
Sınıfcıyım .Çift diplomam var aynı zamanda özel eğitim öğretmeniyim.Okul cıkısı bır ıkı saat engelli çocuklara ders anlatıyorum .Seneye öyle diycem artık özel eğitim için öğretmen atanmış derim yalan söylicem ama başka çarem kalmadı

İlk dönem annem yanımda kalmıştı haftasnları da gıdıyorum okula bılıyor Bankaya her yere beraber gıtmıstık ondan kursumun parasına kadar bılıyor maalesef
Eee kurs kapandı bugün itibarıyla 8 lere sen de ki hepsi kapandı , (bu konuda bende çok üzgünüm ucu ucuna yetişiyodu artık açık vermeye baslayacaz) kiralar doğuda çok pahali biliyorum lojmanları takip edin boş olunca talep edin inşallah çıkar.

Ben aileme aylik 500 ayiriyorum.evin ihtiyaclarini karsiliyorum.500 kendi ihtiyaclarim geri kalani biriktiriyorum.

İçim gidiyor o bomba sesınde Siz göderiyor muydunuz bekarken doğuda çalışırken .arkadaşlarım hıc yollamıyor merak ettım

Ayy sormayın sınıfcıyım .Benım açtığım kurs okuma yazmave satranç .Bır de ozel eğitim gerektiren öğrencilerle lgileniyorum.Ama yalan soylıcem başka çarem kalmadı

Sen parani biriktir canim. Yillar geçiyor ve birikim yapmadigina üzülürsun. Altin hesabini yap. Ailenede gonderecegin miktarı sen belirle

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…