Maaş zaten 2700 ama sanırım hocam ek ders ile geçiniyor , ek derste yaz tatilleri ve diğer tatillerde olmuyor garantisi yok yani bi çok branşta hiç olmaz maaş karşılığıni bile bikaç okulda çalışarak tamamlar. 2000 gonderilebilir ama gerçekten açlık sınırında yaşamak lazım onun için çok üzüldüm gerçekten, benim öyle bi arkadaşım vardı para para diyen bi ailesi var ve şuan 7 yıllık öğretmen hicbiseyi yok kendine ait. Ben de 7 yıllık öğretmenim arabam ve borcu bitmek üzere olan evim var gerçi esim de öğretmen ama isteyen aile yine istiyo borç takıyo kefil ol diyo yine yük oluyo.Hic canini sikma.
Sonuna kadar haklisin.
Hatta araba alacagim kendime okula gitmek icin de ailene.
Maasini da soylemeseydin keske.
2 bin istediklerinde anne benim aldigim 2 800 zaten ben burada 800 tl ile nasil gecineyim deseydin.
Bilmem kim ogretmen su kadar aliyor derlerse benim okulum kucuk ek dersim yok kursta acilmiyor ben taban maas aliyorum derdin.
Aileye yardim etmek tabiki guzel ama seni hic disunmeyerek sirf luks esyalar icin seni sikintiya sokmalari cok yanlis.
Sormayın ay sonunda hıc bır kuruş kalmıyor.Marketten bır sey alırken basıt seylerı bıle almadan kac defa dusunuyorum2000 annenize gönderince nasıl geçiniyorsunuz cidden şasırdım. Sürekli kendinizden fedakarlık yaparsanız insanlar sizi kullanmaya alışır. Tamam aileye yardım yapılır ama kızını zerre düşünmeyen bir anneye de gerektiğinden fazla yardım yapılmamalı.
Evet ek dersim fazla ama burada çoğu binayı teröristler yakıp yıktığı için cok az ev var.Olanlar da pahalı hele memur ldugunu anlayınca ıyıce artırıyorlar.Açtıgım kursların ek ders parası kıraya anca gıdıyorMaaş zaten 2700 ama sanırım hocam ek ders ile geçiniyor , ek derste yaz tatilleri ve diğer tatillerde olmuyor garantisi yok yani bi çok branşta hiç olmaz maaş karşılığıni bile bikaç okulda çalışarak tamamlar. 2000 gonderilebilir ama gerçekten açlık sınırında yaşamak lazım onun için çok üzüldüm gerçekten, benim öyle bi arkadaşım vardı para para diyen bi ailesi var ve şuan 7 yıllık öğretmen hicbiseyi yok kendine ait. Ben de 7 yıllık öğretmenim arabam ve borcu bitmek üzere olan evim var gerçi esim de öğretmen ama isteyen aile yine istiyo borç takıyo kefil ol diyo yine yük oluyo.
Maaş zaten 2700 ama sanırım hocam ek ders ile geçiniyor , ek derste yaz tatilleri ve diğer tatillerde olmuyor garantisi yok yani bi çok branşta hiç olmaz maaş karşılığıni bile bikaç okulda çalışarak tamamlar. 2000 gonderilebilir ama gerçekten açlık sınırında yaşamak lazım onun için çok üzüldüm gerçekten, benim öyle bi arkadaşım vardı para para diyen bi ailesi var ve şuan 7 yıllık öğretmen hicbiseyi yok kendine ait. Ben de 7 yıllık öğretmenim arabam ve borcu bitmek üzere olan evim var gerçi esim de öğretmen ama isteyen aile yine istiyo borç takıyo kefil ol diyo yine yük oluyo.
Merhabalar hocam, öncelikle hayırlı olsun.Kızlar merhaba.Eski konularımdan belki tanırsınız.Doğu'ya yeni atanmış 23 yaşında öğretmenim.Çalıştığım yerin şartları gerçekten çok zor.Sürekli çatışmalar oluyor her gün yüreğim ağzımda geziyorum.İlk dönem maaşım kasımda yatmıştı.Yani ilk dönem tamamen burada aldığım eşyalara anca yetti maaşım tabi aileme de yolladım.İkinci dönem annem ,anneanneme borcu oldğunu söyledi .Her ay 2 bin göndersen bitse dedi .Kıramadım tamam dedim neyse borç bitince para biriktirmeye başlarım.Bir kaç haftadır ne zaman telefonla görüşsek salon takımı ıstiyorum, kardeşine genç odası al ,ütü aldım (700 liraya almış ütüyü) onu yazın sen ödersin vs demeye başladı.Bugün oturdum sinirden ağladım çok az param kaldı .Şuranin kahrını çekiyorum tek bir kuruş biriktiremiyorum diyeOnlar benim ailem tabiiki yardım edicem onlar için canımı veriririm.Ama bu kadar zor şartlar altında çalışırken hiç birikimim olmuyor çok zoruma gidiyor.Az önce yine telde görüştük annemle ben dedim ki ''Haziranda da anneanneme yatırınca borç bitiyor anne artık para biriktiricem altın hesabı yapıcam ki çekemeyim biriksin bankada'' dedim.Annem de bozuldu tamam bu ay da yollama boşver anneanneni diye sitem etti .Yanlış anladı kızlar beni
Sonra yine aradım açıkladım dedim anne benim burda tv bile almadım kendime şuranıın kahrını çekiyorsam en azından birikimim olsun ileride lazım olur dedim.O da ''Yok tamam yanlış anlamadım''dedi ama sinirliydi.
Ben öğrenciyken bile çalıştırıp biriktirdim hepsini aileme verdimNiye böyle sinirlendi ki şimdi
Bu normal değil canım,önce bunu bil,aile bunu yapmamalı.Yaparsa da sen yaptırma.Ha çok çok yoksuldur ailen,onu bilemem.Ama mutfak masrafı da bellidir yani.Bak benim çocuklarım para biriktirdikleri zaman bana verirlerdi,bir kaç yıl önce,ayrı ayrı adlarını yazar,titizlik gösterirdim benim parama karışmasın hak geçmesin diye...Şimdi kendilerinde paraları.Yıllar önce bazı arkadaşları şaşırmış böyle yaptığımızı duyunca.Anneleri bayram harçlıklarını ellerinden alır,evin bir şeyini yenilermiş her yıl.Benim çocuklarımda bunu duyunca şaşırmış.Olmaz ya,çok saçma böyle şeyler...Tam anlatmak istediğüme değinmişsinz.Tam anlamıyla kelle koltukta yasıyorum.Geçen akşam evin altında ses çıkarıyor bir adam birinin topuğuna sıktı.Her gün böyle nelerle karşılaşıyorum .Okula giderken yola bomba mı döşediler vs neler neler Seçim görevi çıktı yine aynısı oldu yola bomba döşemişler Yüreğim ağzımda yasıyorum
Evet ek dersim fazla ama burada çoğu binayı teröristler yakıp yıktığı için cok az ev var.Olanlar da pahalı hele memur ldugunu anlayınca ıyıce artırıyorlar.Açtıgım kursların ek ders parası kıraya anca gıdıyor
Canim ya çok üzüldüm babanla konuşsan anneni frenler belki , ogretmenligi gözünde çok büyütmüş anlaşılan. Sakın ailenden kimseye kefil olma kredi için vs çünkü alamayınca öyle yoluyo böyle aileler ,atsan atılmaz satsan satılmaz. Dikkatli ol tetikte ol param yok de sürekli onlara araba al kredi öde hatta ihtiyacın olmadığı zaman bile borç işte bi süre sonra ver. Onar cinlik yapıyorsa sende yapabilirsin bi de tabi gerçekten ihtiyaçları olduğunu düşündüğün şeyleri karsilaSormayın ay sonunda hıc bır kuruş kalmıyor.Marketten bır sey alırken basıt seylerı bıle almadan kac defa dusunuyorum
Evet ek dersim fazla ama burada çoğu binayı teröristler yakıp yıktığı için cok az ev var.Olanlar da pahalı hele memur ldugunu anlayınca ıyıce artırıyorlar.Açtıgım kursların ek ders parası kıraya anca gıdıyor
İlk dönem annem yanımda kalmıştı haftasnları da gıdıyorum okula bılıyorBende onu diyorum iste varsa bile soylemesin ek dersi kursu. Taban maasini soylesin bana burada kira faturalar yeme icme yol zor yetiyor desin.
Babam da aynı kafadanCanim ya çok üzüldüm babanla konuşsan anneni frenler belki , ogretmenligi gözünde çok büyütmüş anlaşılan. Sakın ailenden kimseye kefil olma kredi için vs çünkü alamayınca öyle yoluyo böyle aileler ,atsan atılmaz satsan satılmaz. Dikkatli ol tetikte ol param yok de sürekli onlara araba al kredi öde hatta ihtiyacın olmadığı zaman bile borç işte bi süre sonra ver. Onar cinlik yapıyorsa sende yapabilirsin bi de tabi gerçekten ihtiyaçları olduğunu düşündüğün şeyleri karsila
Sınıfcıyım .Çift diplomam var aynı zamanda özel eğitim öğretmeniyim.Okul cıkısı bır ıkı saat engelli çocuklara ders anlatıyorum .Seneye öyle diycem artık özel eğitim için öğretmen atanmış derim yalan söylicem ama başka çarem kalmadıBak eylulde sen ne de biliyor musun.ne Anne benim bransima bir ogretmen daha atadilar artik ek dersim yok de. Kursta katilim yok diye actirmadi mudur de.
Tabi bransciysan sinifciysan bilemem.
Eee kurs kapandı bugün itibarıyla 8 lere sen de ki hepsi kapandı , (bu konuda bende çok üzgünüm ucu ucuna yetişiyodu artık açık vermeye baslayacaz) kiralar doğuda çok pahali biliyorum lojmanları takip edin boş olunca talep edin inşallah çıkar.İlk dönem annem yanımda kalmıştı haftasnları da gıdıyorum okula bılıyorBankaya her yere beraber gıtmıstık ondan kursumun parasına kadar bılıyor maalesef
İçim gidiyor o bomba sesındeBen de 6 sene doğuda bombalar çatışmalar arasında yaşadım bi süre sonra alışırsın bomba sesi duyunca sadece şehit olmasın diye duanı edip hayatına devam edersin , bi de doğuda çok genç öğretmen olduğu için geziler olur sürekli onlara katil lütfen evde kafayı siyirma ,para işini ise kendine harca birikimini yap kalanı canın isterse gönder.
İsteyebilir, verip vermemek ise sizin kararınız. Kafanıza silah dayayacak hali yok sonuçta. Elinizde olur, gönlünüzden kopar, geniş geniş, bol bol verirsiniz. Ama kendi geçiminiz sıkıntıdayken yok demeyi de bilmelisiniz
Ayy sormayın sınıfcıyım .Benım açtığım kurs okuma yazmave satranç .Bır de ozel eğitim gerektiren öğrencilerle lgileniyorum.Ama yalan soylıcem başka çarem kalmadıEee kurs kapandı bugün itibarıyla 8 lere sen de ki hepsi kapandı , (bu konuda bende çok üzgünüm ucu ucuna yetişiyodu artık açık vermeye baslayacaz) kiralar doğuda çok pahali biliyorum lojmanları takip edin boş olunca talep edin inşallah çıkar.
Sen parani biriktir canim. Yillar geçiyor ve birikim yapmadigina üzülürsun. Altin hesabini yap. Ailenede gonderecegin miktarı sen belirleKızlar merhaba.Eski konularımdan belki tanırsınız.Doğu'ya yeni atanmış 23 yaşında öğretmenim.Çalıştığım yerin şartları gerçekten çok zor.Sürekli çatışmalar oluyor her gün yüreğim ağzımda geziyorum.İlk dönem maaşım kasımda yatmıştı.Yani ilk dönem tamamen burada aldığım eşyalara anca yetti maaşım tabi aileme de yolladım.İkinci dönem annem ,anneanneme borcu oldğunu söyledi .Her ay 2 bin göndersen bitse dedi .Kıramadım tamam dedim neyse borç bitince para biriktirmeye başlarım.Bir kaç haftadır ne zaman telefonla görüşsek salon takımı ıstiyorum, kardeşine genç odası al ,ütü aldım (700 liraya almış ütüyü) onu yazın sen ödersin vs demeye başladı.Bugün oturdum sinirden ağladım çok az param kaldı .Şuranin kahrını çekiyorum tek bir kuruş biriktiremiyorum diyeOnlar benim ailem tabiiki yardım edicem onlar için canımı veriririm.Ama bu kadar zor şartlar altında çalışırken hiç birikimim olmuyor çok zoruma gidiyor.Az önce yine telde görüştük annemle ben dedim ki ''Haziranda da anneanneme yatırınca borç bitiyor anne artık para biriktiricem altın hesabı yapıcam ki çekemeyim biriksin bankada'' dedim.Annem de bozuldu tamam bu ay da yollama boşver anneanneni diye sitem etti .Yanlış anladı kızlar beni
Sonra yine aradım açıkladım dedim anne benim burda tv bile almadım kendime şuranıın kahrını çekiyorsam en azından birikimim olsun ileride lazım olur dedim.O da ''Yok tamam yanlış anlamadım''dedi ama sinirliydi.
Ben öğrenciyken bile çalıştırıp biriktirdim hepsini aileme verdimNiye böyle sinirlendi ki şimdi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?