Aile ile para konusu :(Sinirden ağlıyorum

Pardon da borcu olan biri 700 tl lik utu de kullanmayiversin bir zahmet.

Bir de neden birikim yapicam diyorsun ki. Orada uyduruktan masraflar cikar kendine para kalmiyor de. Birikim yapacagini bilmek zorundalar mi.
Aynen,çünki o uyduruktan masraf çıkarmasa,anne çıkaracak,birikmişi almak için...

Aah para,para,anayı kızdan ayıran,diye bir söz vardı,ne demek anlamazdım.Algılarım açıldı iki gündür.İlk defa şahit olmadım ama kırılma noktası oldu adeta...

Bence anneniz bencil davranmış. Tabi ki işe girince aile de düşünülür. Ama miktarı siz belirlersiniz. Öyle borcumu öde, ütüyü öde diye olmaz. Siz gönlünüzden ne geçerse, canınız eğer isterse, ihtiyaçları da varsa gönderirsiniz.

Ben mesela hatırlıyorum, işe gitince anneme biraz gönderirdim (sizinki gibi 2000 fln değil çok daha az) Babamla da markete gider sepeti doldurur, sonra da ben öderdim. Ki zaten sonra evlenince bir desteğim kalmadı. Kendi evime düğünüme harcadım.

Anneniz tüm evi size yeniletecek bu gidişle...Konuşun, açıkça hislerinizi söyleyin. Gerekirse aylık ona bir miktar sabit gönderme konusunda anlaşın ama makul bir miktar, fszlasını da beklemesin bir daha...
Kırılacaksa da kırılacak ama diğer türlü de inanın bu hep böle gider. Tüm paranız hep onlara harcanır.

Evet asgari şeylerle idare ediyorum.Cift diplomamı var benim .burada özel eğitim öğretmeni olmadığı için okulda destek egitim odası açıldı
Okul çıkışı 2 saat orda ders anlatıyorum. Bir de okuma yazma ve satranç kursu açtım. Seneye hiçbirini açıp yormucam kendimi nasıl olsa para bende kalmıyor yorulduğumu kaliyorum

Babam8n emekli maaşı var birde.Benim ek ders siz çıplak maaşım kadar

Valla bazi ailelee boyle. Vermeyin. Okuyan kardesiniz varsa harclik falan yollayabilirsiniz. Ama yoksa niye?
Benim babam kösķte yasayip benim hamile halimle 10 saat ayakta calisip aldigim 3 kurus maasima goz diker. Kirada 9 ev 3 dukkani var bir de... Yaslandikca algilayamiyorlar bence. Burda biz yedigimiz ictigimiz her seyi hesapliyoruz.

Anneme 2 bin yollamam icin en az 10 bin kazanmam lazim. Yoksa ne munasebet? Kira fatura yeme icme giyim kuafor vs ihtiyaclarinizi nerden karsiliyorsunuz ki bunlari yollayip?

İyide size sormadan neden aylık 2000 lira borca giriliyor?
Aç mısınız,açıkta mısınız,faturaları ödeyebiliyormusunuz diye soran yok ama para istemeye gelince en önde bayrak sallanıyor.
Bakın aileniz tabiki destek olursunuz ama elinizden geldiğinde,metezori borca sokmak doğru değil. Daha genceciksiniz,ne güzel kendi ayaklarınız üzerinde duruyorsunuz ve birikim yapmak istiyorsunuz,anneniz buna sevineceğine bozuluyorsa kusura bakmasin ama istediği kadar bozulabilir.
Tabiki kendinizide düşüneceksiniz.

sen de benim gibi ailesi olanlardansın
napsan yaranamazsın canım
ben de öyle yaptım telefondur takı setidir bileziktir odur budur ne varsa aldım
en ufak bi bilgisayarımı yaptırdı babam (200tl) parasını çekmedim o gün hemne vermedim diye bağır çağır işe gönderildim
bazıları da var evini arabasını ailesi verir
boşver en güzeli düşünmemek
ama verme biriktir kendine
ben artık duymamazdan anlamamazdan geliyorum para durumlarında

Babam da ki bu ışığı görüp bildiğim için,evlenirken tek kuruş destek olmayacağını bildiğim için atanır atanmaz bi sene içinde araba borcuna girdim, isteyemedi benden..okullarımı da lise dahil açıköğretim den kendi çabam ve paramla bitirdiğim için biz seni okuttuk vs tiplerine de giremedi.. Sonuç ;anne babamın düğünümde takacağı bileziği bile ben aldım..hakları ödenmez evet ama evlatlarını sermaye kapısı olarak gören anne babaya da gerekli tedbir alınır

annenız sızı yoluncak kaz hesabı somuruyor parası yoksa almasın 700 tllık utu, anne baba cocuklarından sorumludur kardesınızın odası degıstırelecekse kendılerı butcelerıne gore degıstırsen hem anneannen ıle annen arasındakı parasal alısverıs sızı ılgılendırmez ben kac yıldır calısıyorum bir kurusumu almamıslardır ne sorarlar paranı napıyorsun dıye ne de benden borc isterler ustune yetmez gerekırse para verırler anne babalıkta budur, ılerde benımde bır evladım var calısma hayatına atıldıgında bende ondan para ıstemek ıstemem benım gorevım onu okutmak yetıstırmek meslek sahıbı etmek, onun gorevı meslegını elıne aldıktan ıtıbaren kendı gecımını saglamak onun dısında herkes kendı harcamalarından kendısı sorumludur..
bence para olayını kesın kendı ıhtıyaclarınızı alın, kalanını da bırıktırın, yazında tatıle falan gıdın..

borca girin, kendinize harcayın. evli bile değilsiniz sonra ararsınız bu günleri. biriktiriyorum demeyin, para yok deyin, harcadım yedim deyin. kime ne.

selamun aleykum kardeşim öncelikle Allah yardimcin olsun doğu da görev yapmak zor gerçekten .. anne baba hakkini az çok biliyosunuzdur bence biraz yanlış düşünü yosunuz annende yanlış yapmış ama bi anne ne sor istersen seni ne şartlarda büyütmüş nasıl bakmış 9 ay nasıl karnında taşımış evlendikten sonra daha iyi anlarsın gerçekten çok zor şuan ki aklım olsa annemi sırtımda taşır yere basmasına bile izin vermezdim o kadar kıymetli ki Allah bile cenneti annelerin ayakları altinda demiş bence maddiyat için annenizi kirmayin o sizi kırsa da siz kirmayin hakkini hic birimiz odeyemeyiz deniliyor ya annenizi kirk sene sirtinizda taşıyin bi de hac yaptırın doğumda döktüğü bi damla terini bile ödemiş olmazsiniz diye benim fikrim bu yönde Allah yardimciniz olsun

Cennet tabii ki annelerin ayaklari altinda ve annelerin hakki ödenmez.konu sahibinin annesinin ananesinden borc alip kizcagiza odettigi gibi ömrumuzu anamizdan borc almadik ki borc oder gibi para odeyelim anamiza.anamiza borcumuz saygida sevgide kusur etmemek hayirli evlat olmaktir.biz burda soz konusu annenin kusurlarini konusuyoruz.anne dedigin abuk sabuk para istemez.kendi kafasina gore borc alip borcunu baskasina odetmez bu da cok buyuk gunah.700 tl lik utuyu parasini odetecegi kisiye danismadan almaz.kaldi ki genc odasiymis koltuk takimiymis agziyla isteyip baskasinin maasi uzerine plan yapip duygusal ipotek koyamaz ben anneyim hakkim odenmez diye.biz annemize incinmesin diye ihtiyaclarini ozel gunlerde hediye olarak aliriz.yuzu kizarir ne gerek var diye kizar bir suru.

Bence sizde düşünmeyin artık
Kızım biriktir zaten doğuda zor şartlardasın dieceğine habire SÖMÜRÜYOR
ÜZÜLMEKTEN VAZGEÇİN ,elinizden geleni yapmışsınız zaten daha ne !

Bu arada gerçekten ihtiyacı var ise ve yaşam şartları sıkıntılı ise o ayrı.
Kırmadan üzmeden tekrar tekrar anlatın....

Bu arada gerçekten ihtiyacı var ise ve yaşam şartları sıkıntılı ise o ayrı.
Kırmadan üzmeden tekrar tekrar anlatın....
Aynen oyle.ben bankaciydim.oglen yemek icin bir aylik kart verirlerdi.yilda 2 defa yillik izinde ; 2 defa bayramlarda ve ustuste denk gelen 3 gunluk resmi tatillerde memlekete gittigimde o kartlari markette kullanir annemin mutfagini doldururdum.ama zevk alirdim.10 sene once ise girdigimde kartlarim aylik 200 tl falandi.yeri gelir simit ayranla gecirirdim ogle arami.ama o kartta para biriktikce mutlu olurdum cunku anneme harcicam diye.anneler gununde anne gelemiyorum sana almayi planladigim sey su diyip para gonderirdim ki hem kendi zevkine gore alsin hem ozel gun atlamayayim..aileye bu sekilde destek insanin kazancina bereket ruhuna huzur getirir.

Yanlış... 9 ay karnımda taşıdım ama hala çocuğumun sırtından bir şeyler elde etmeyi düşünmüyorum. Hayatta olduğum müddetçe de onun iyi olması için çalışıp çabalayacak, önünü açacağım. Sonrası ona kalmış. Adam olsun, o da çabalasın.
Yıllarca koca sırtından geçinip, çocuğum işe başlayınca 700 liralık ütü alıp borcunu ona yıkmak benim tarzım değil. Bence hiçbir anne de yapmasın bunu. Sıkışığım bana biraz para ver demeye utanırım yahu.
Anne baba, evladın gözünde güç, kuvvet, güven demektir. Annelik karşılıksızdır. Çocuğunun mutluluğu anneyi mutlu etmeli. Maddi Beklenti içine girmenin duygusal bir açıklaması olamaz. 9 ay karnında taşıdı, sana baktı falan diyerek ajite etmeyelim durumu. Elbette bakacak. Bana mı sordu yaparken?

Aynen öyle

Kızlar öyle rahatladım kı.Allah razı olsun hepınızden buraya yazmasam emınım kafama takıcaktım tum gece
O biriktirmediğin ailene hayır demediğin verdiğin paralar evlenirken o kadar lazım olacak ki ,ailen evlenirken sana destek olacak mı para istersen merak ettim.Küsen küssün canım .Ailenin görevi bakıp büyütmek bu karşılıklı para alışverişi değil ki her ay maşını onlara veresin.Ayda 500 sabit gönder başka yok hesap açtım ona yatırıyorum mecburum de.

Tabi ki annelerin hakkı ödenmez.Ama kendi rızkım belki çocuklarımın rızkını lüx seylere harcamak ıstemıyorum.Onlar benım aılem yardımımı çekmem uzerlerınden ama ıstedıklerı para gerçekten fazla.Ve ben burada aldığım maaşı batıya gıdınce alamıcam.Ne bırıktırsem kar şu anda yani

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…