- 13 Eylül 2015
- 21.919
- 68.884
- 598
Aynen,çünki o uyduruktan masraf çıkarmasa,anne çıkaracak,birikmişi almak için...Pardon da borcu olan biri 700 tl lik utu de kullanmayiversin bir zahmet.
Bir de neden birikim yapicam diyorsun ki. Orada uyduruktan masraflar cikar kendine para kalmiyor de. Birikim yapacagini bilmek zorundalar mi.
Bence anneniz bencil davranmış. Tabi ki işe girince aile de düşünülür. Ama miktarı siz belirlersiniz. Öyle borcumu öde, ütüyü öde diye olmaz. Siz gönlünüzden ne geçerse, canınız eğer isterse, ihtiyaçları da varsa gönderirsiniz.Kızlar merhaba.Eski konularımdan belki tanırsınız.Doğu'ya yeni atanmış 23 yaşında öğretmenim.Çalıştığım yerin şartları gerçekten çok zor.Sürekli çatışmalar oluyor her gün yüreğim ağzımda geziyorum.İlk dönem maaşım kasımda yatmıştı.Yani ilk dönem tamamen burada aldığım eşyalara anca yetti maaşım tabi aileme de yolladım.İkinci dönem annem ,anneanneme borcu oldğunu söyledi .Her ay 2 bin göndersen bitse dedi .Kıramadım tamam dedim neyse borç bitince para biriktirmeye başlarım.Bir kaç haftadır ne zaman telefonla görüşsek salon takımı ıstiyorum, kardeşine genç odası al ,ütü aldım (700 liraya almış ütüyü) onu yazın sen ödersin vs demeye başladı.Bugün oturdum sinirden ağladım çok az param kaldı .Şuranin kahrını çekiyorum tek bir kuruş biriktiremiyorum diyeOnlar benim ailem tabiiki yardım edicem onlar için canımı veriririm.Ama bu kadar zor şartlar altında çalışırken hiç birikimim olmuyor çok zoruma gidiyor.Az önce yine telde görüştük annemle ben dedim ki ''Haziranda da anneanneme yatırınca borç bitiyor anne artık para biriktiricem altın hesabı yapıcam ki çekemeyim biriksin bankada'' dedim.Annem de bozuldu tamam bu ay da yollama boşver anneanneni diye sitem etti .Yanlış anladı kızlar beni
Sonra yine aradım açıkladım dedim anne benim burda tv bile almadım kendime şuranıın kahrını çekiyorsam en azından birikimim olsun ileride lazım olur dedim.O da ''Yok tamam yanlış anlamadım''dedi ama sinirliydi.
Ben öğrenciyken bile çalıştırıp biriktirdim hepsini aileme verdimNiye böyle sinirlendi ki şimdi
Evet asgari şeylerle idare ediyorum.Cift diplomamı var benim .burada özel eğitim öğretmeni olmadığı için okulda destek egitim odası açıldıHer ay 2 bin nasıl gönderiyorsunuz ya? Size nasıl yetiyo maaşınız? Bende sınıf öğretmeniyim ek dersimde tam yatar ama inanın tek başıma doğuda ev tutup kalsam ayda 2 bin aileme göndersem kendime geçinmek için para kalmaz ki? Siz asgari şeylerle idare ediyorsunuz galiba.
Annenizin o parayı sizden habersiz sizin için biriktirdiğini düşünmek istiyorum borcum var bahanesiyle. İnşallah öyledir. Bir de üzülme para veremedim diye. Annenle konuş. Bak bende evlencem ilerde para lazım olacak babamdan bişey talep etmek istemiyorum her şeyimi kendim yapayım yük olmayım size. O yüzden bırakta para biriktireyim anne de.
Babam8n emekli maaşı var birde.Benim ek ders siz çıplak maaşım kadarNe annem me babam bilmezdi ben ne kadar maas aliyorum,nereye harciyorum,1 fatura odemezdim ben sadece kendime harcardim,sadece kizim parani biriktir lazim olur sana derlerdi.
Bencil bir cocuk degildim asla, onlarin ihtiyaci yoktu bana.
Allah sana yardim etsin canim
Sen tek aileye bakacak bireymisin , baska calisan yokmu?
sen de benim gibi ailesi olanlardansınKızlar merhaba.Eski konularımdan belki tanırsınız.Doğu'ya yeni atanmış 23 yaşında öğretmenim.Çalıştığım yerin şartları gerçekten çok zor.Sürekli çatışmalar oluyor her gün yüreğim ağzımda geziyorum.İlk dönem maaşım kasımda yatmıştı.Yani ilk dönem tamamen burada aldığım eşyalara anca yetti maaşım tabi aileme de yolladım.İkinci dönem annem ,anneanneme borcu oldğunu söyledi .Her ay 2 bin göndersen bitse dedi .Kıramadım tamam dedim neyse borç bitince para biriktirmeye başlarım.Bir kaç haftadır ne zaman telefonla görüşsek salon takımı ıstiyorum, kardeşine genç odası al ,ütü aldım (700 liraya almış ütüyü) onu yazın sen ödersin vs demeye başladı.Bugün oturdum sinirden ağladım çok az param kaldı .Şuranin kahrını çekiyorum tek bir kuruş biriktiremiyorum diyeOnlar benim ailem tabiiki yardım edicem onlar için canımı veriririm.Ama bu kadar zor şartlar altında çalışırken hiç birikimim olmuyor çok zoruma gidiyor.Az önce yine telde görüştük annemle ben dedim ki ''Haziranda da anneanneme yatırınca borç bitiyor anne artık para biriktiricem altın hesabı yapıcam ki çekemeyim biriksin bankada'' dedim.Annem de bozuldu tamam bu ay da yollama boşver anneanneni diye sitem etti .Yanlış anladı kızlar beni
Sonra yine aradım açıkladım dedim anne benim burda tv bile almadım kendime şuranıın kahrını çekiyorsam en azından birikimim olsun ileride lazım olur dedim.O da ''Yok tamam yanlış anlamadım''dedi ama sinirliydi.
Ben öğrenciyken bile çalıştırıp biriktirdim hepsini aileme verdimNiye böyle sinirlendi ki şimdi
annenız sızı yoluncak kaz hesabı somuruyor parası yoksa almasın 700 tllık utu, anne baba cocuklarından sorumludur kardesınızın odası degıstırelecekse kendılerı butcelerıne gore degıstırsen hem anneannen ıle annen arasındakı parasal alısverıs sızı ılgılendırmez ben kac yıldır calısıyorum bir kurusumu almamıslardır ne sorarlar paranı napıyorsun dıye ne de benden borc isterler ustune yetmez gerekırse para verırler anne babalıkta budur, ılerde benımde bır evladım var calısma hayatına atıldıgında bende ondan para ıstemek ıstemem benım gorevım onu okutmak yetıstırmek meslek sahıbı etmek, onun gorevı meslegını elıne aldıktan ıtıbaren kendı gecımını saglamak onun dısında herkes kendı harcamalarından kendısı sorumludur..Kızlar merhaba.Eski konularımdan belki tanırsınız.Doğu'ya yeni atanmış 23 yaşında öğretmenim.Çalıştığım yerin şartları gerçekten çok zor.Sürekli çatışmalar oluyor her gün yüreğim ağzımda geziyorum.İlk dönem maaşım kasımda yatmıştı.Yani ilk dönem tamamen burada aldığım eşyalara anca yetti maaşım tabi aileme de yolladım.İkinci dönem annem ,anneanneme borcu oldğunu söyledi .Her ay 2 bin göndersen bitse dedi .Kıramadım tamam dedim neyse borç bitince para biriktirmeye başlarım.Bir kaç haftadır ne zaman telefonla görüşsek salon takımı ıstiyorum, kardeşine genç odası al ,ütü aldım (700 liraya almış ütüyü) onu yazın sen ödersin vs demeye başladı.Bugün oturdum sinirden ağladım çok az param kaldı .Şuranin kahrını çekiyorum tek bir kuruş biriktiremiyorum diyeOnlar benim ailem tabiiki yardım edicem onlar için canımı veriririm.Ama bu kadar zor şartlar altında çalışırken hiç birikimim olmuyor çok zoruma gidiyor.Az önce yine telde görüştük annemle ben dedim ki ''Haziranda da anneanneme yatırınca borç bitiyor anne artık para biriktiricem altın hesabı yapıcam ki çekemeyim biriksin bankada'' dedim.Annem de bozuldu tamam bu ay da yollama boşver anneanneni diye sitem etti .Yanlış anladı kızlar beni
Cennet tabii ki annelerin ayaklari altinda ve annelerin hakki ödenmez.konu sahibinin annesinin ananesinden borc alip kizcagiza odettigi gibi ömrumuzu anamizdan borc almadik ki borc oder gibi para odeyelim anamiza.anamiza borcumuz saygida sevgide kusur etmemek hayirli evlat olmaktir.biz burda soz konusu annenin kusurlarini konusuyoruz.anne dedigin abuk sabuk para istemez.kendi kafasina gore borc alip borcunu baskasina odetmez bu da cok buyuk gunah.700 tl lik utuyu parasini odetecegi kisiye danismadan almaz.kaldi ki genc odasiymis koltuk takimiymis agziyla isteyip baskasinin maasi uzerine plan yapip duygusal ipotek koyamaz ben anneyim hakkim odenmez diye.biz annemize incinmesin diye ihtiyaclarini ozel gunlerde hediye olarak aliriz.yuzu kizarir ne gerek var diye kizar bir suru.selamun aleykum kardeşim öncelikle Allah yardimcin olsun doğu da görev yapmak zor gerçekten .. anne baba hakkini az çok biliyosunuzdur bence biraz yanlış düşünü yosunuz annende yanlış yapmış ama bi anne ne sor istersen seni ne şartlarda büyütmüş nasıl bakmış 9 ay nasıl karnında taşımış evlendikten sonra daha iyi anlarsın gerçekten çok zor şuan ki aklım olsa annemi sırtımda taşır yere basmasına bile izin vermezdim o kadar kıymetli ki Allah bile cenneti annelerin ayakları altinda demiş bence maddiyat için annenizi kirmayin o sizi kırsa da siz kirmayin hakkini hic birimiz odeyemeyiz deniliyor ya annenizi kirk sene sirtinizda taşıyin bi de hac yaptırın doğumda döktüğü bi damla terini bile ödemiş olmazsiniz diye benim fikrim bu yönde Allah yardimciniz olsun
Bence sizde düşünmeyin artıkEvet öz .Ama hiç beni düşünmüyor
Bence sizde düşünmeyin artık
Kızım biriktir zaten doğuda zor şartlardasın dieceğine habire SÖMÜRÜYOR
ÜZÜLMEKTEN VAZGEÇİN ,elinizden geleni yapmışsınız zaten daha ne !
Aynen oyle.ben bankaciydim.oglen yemek icin bir aylik kart verirlerdi.yilda 2 defa yillik izinde ; 2 defa bayramlarda ve ustuste denk gelen 3 gunluk resmi tatillerde memlekete gittigimde o kartlari markette kullanir annemin mutfagini doldururdum.ama zevk alirdim.10 sene once ise girdigimde kartlarim aylik 200 tl falandi.yeri gelir simit ayranla gecirirdim ogle arami.ama o kartta para biriktikce mutlu olurdum cunku anneme harcicam diye.anneler gununde anne gelemiyorum sana almayi planladigim sey su diyip para gonderirdim ki hem kendi zevkine gore alsin hem ozel gun atlamayayim..aileye bu sekilde destek insanin kazancina bereket ruhuna huzur getirir.Bu arada gerçekten ihtiyacı var ise ve yaşam şartları sıkıntılı ise o ayrı.
Kırmadan üzmeden tekrar tekrar anlatın....
Yanlış... 9 ay karnımda taşıdım ama hala çocuğumun sırtından bir şeyler elde etmeyi düşünmüyorum. Hayatta olduğum müddetçe de onun iyi olması için çalışıp çabalayacak, önünü açacağım. Sonrası ona kalmış. Adam olsun, o da çabalasın.selamun aleykum kardeşim öncelikle Allah yardimcin olsun doğu da görev yapmak zor gerçekten .. anne baba hakkini az çok biliyosunuzdur bence biraz yanlış düşünü yosunuz annende yanlış yapmış ama bi anne ne sor istersen seni ne şartlarda büyütmüş nasıl bakmış 9 ay nasıl karnında taşımış evlendikten sonra daha iyi anlarsın gerçekten çok zor şuan ki aklım olsa annemi sırtımda taşır yere basmasına bile izin vermezdim o kadar kıymetli ki Allah bile cenneti annelerin ayakları altinda demiş bence maddiyat için annenizi kirmayin o sizi kırsa da siz kirmayin hakkini hic birimiz odeyemeyiz deniliyor ya annenizi kirk sene sirtinizda taşıyin bi de hac yaptırın doğumda döktüğü bi damla terini bile ödemiş olmazsiniz diye benim fikrim bu yönde Allah yardimciniz olsun
Aynen oyle.ben bankaciydim.oglen yemek icin bir aylik kart verirlerdi.yilda 2 defa yillik izinde ; 2 defa bayramlarda ve ustuste denk gelen 3 gunluk resmi tatillerde memlekete gittigimde o kartlari markette kullanir annemin mutfagini doldururdum.ama zevk alirdim.10 sene once ise girdigimde kartlarim aylik 200 tl falandi.yeri gelir simit ayranla gecirirdim ogle arami.ama o kartta para biriktikce mutlu olurdum cunku anneme harcicam diye.anneler gununde anne gelemiyorum sana almayi planladigim sey su diyip para gonderirdim ki hem kendi zevkine gore alsin hem ozel gun atlamayayim..aileye bu sekilde destek insanin kazancina bereket ruhuna huzur getirir.
O biriktirmediğin ailene hayır demediğin verdiğin paralar evlenirken o kadar lazım olacak ki ,ailen evlenirken sana destek olacak mı para istersen merak ettim.Küsen küssün canım .Ailenin görevi bakıp büyütmek bu karşılıklı para alışverişi değil ki her ay maşını onlara veresin.Ayda 500 sabit gönder başka yok hesap açtım ona yatırıyorum mecburum de.Kızlar öyle rahatladım kı.Allah razı olsun hepınızden buraya yazmasam emınım kafama takıcaktım tum gece
Tabi ki annelerin hakkı ödenmez.Ama kendi rızkım belki çocuklarımın rızkını lüx seylere harcamak ıstemıyorum.Onlar benım aılem yardımımı çekmem uzerlerınden ama ıstedıklerı para gerçekten fazla.Ve ben burada aldığım maaşı batıya gıdınce alamıcam.Ne bırıktırsem kar şu anda yaniselamun aleykum kardeşim öncelikle Allah yardimcin olsun doğu da görev yapmak zor gerçekten .. anne baba hakkini az çok biliyosunuzdur bence biraz yanlış düşünü yosunuz annende yanlış yapmış ama bi anne ne sor istersen seni ne şartlarda büyütmüş nasıl bakmış 9 ay nasıl karnında taşımış evlendikten sonra daha iyi anlarsın gerçekten çok zor şuan ki aklım olsa annemi sırtımda taşır yere basmasına bile izin vermezdim o kadar kıymetli ki Allah bile cenneti annelerin ayakları altinda demiş bence maddiyat için annenizi kirmayin o sizi kırsa da siz kirmayin hakkini hic birimiz odeyemeyiz deniliyor ya annenizi kirk sene sirtinizda taşıyin bi de hac yaptırın doğumda döktüğü bi damla terini bile ödemiş olmazsiniz diye benim fikrim bu yönde Allah yardimciniz olsun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?