Aile ile para konusu :(Sinirden ağlıyorum

verme, ihtiyaclari yoksa verme
benim anneme olan güvenim sifirlandi, bu yasima kadar tanidigim annemin antindan bambaska aslinda beni takmayan bir kadin cikti
buz gibi sogugum ona karsi artik
ben bu soku neden yasadim ki yalandan yasarken daha iyimis diyorum. ki ben de anneyim
onun bana bu yaptigini ben cocuklarina yapacakmiyim diye soruyorum kendime, asla diyorum
sartlar elbet farkli ama cocukla arandaki o bag yok mu, herseyi affetirir
bir baktim bizde o bag yok. yedi kat ele daha iyi davraniyormus onu anladim
gönderme annene, ylanizsin bu dünyada bizde böyle anneler oldukca.
artik suna eminim herkes kendi menfatinde, sen de öyle ol
malesef bu böyle
biraz bencil ol, senin buna ihtiyacin var

Ne sacma 2500 yuh. Geriye ne kalıyor ki zaten. Bu kadar da olmaz. Ek ders olmadan 2800 zaten bes de olsa 2750.

Bide hala onların istediklerini taksitle alsan elinde gelinecek para da kalmayacak

valla ben vermezdm ya. Nyr veriyim.? Emin ol zamanı gelecek BİRİKTİRSEYDİN BİZE NE denilecek.

İnsan ailesine yardım edebilir ama geçimdiremez verme daha paranı yarın öbür gün sana lazım olunca sana kim yetişecek

Hatta seneye kurs vermiyorum diye yalan söylemek yerine kurs verme hiç. Yanına gelse öğrenecek zaten kursun var olduğunu. Zaten hem yorulup butun parayı da veriyormussun bari yorulma ayrıca seneye belli bir miktarın üstüne cıkma artık. Ayağını yorganına gore uzatsın.

Yuh amma abartmis. Ev borcuna falan girmeyesin sakın. Aylık 10 bin falan kazanmadıgını da biliyor iyi ki. Yoksa daha neler isterdi acaba

Tobe yarabbim. Benim annem kesinlikle evlatlarindan para istemedi hic hep biriktirin paranizi derdi.Ama her anne bir olmuyo demek ki.

Verme para falan yaa , insanda biraz vicdan olur . Sen canını tehlikeye atıp kazanıyorsun paranı dilediğin gibi kullanmak hakkın. İstediği kadar tril atsın hiç oralı bile olma , üzgünüm ama çok bencil bir annen var

Benim esimde yillarca maasini yedirmis anne babasina.onlar icin kredi cekmis.evledigimizde nerdeyse maasinin yarisindan fazlasini kredi oduyodu.yillarca onun SIkIntisini yasadik.sonuc ne yaptin ki oldu.suan esim kopek gibi pisman birikim yapmadigina.aklin varsa parani biriktir.gonderme para falan

Ekstra kurs, ek ders, özel ders veriyorsanız bahsetmeyin. Paranızı, nE kadar kazandığınızı bilmesinler.

Daha fazlasini okumaya yuregim dayanmadi.Dogdugumdan beri emekli cocuguyum.3 ablam var.babamizi ben 12 yasindayken kaybetik.Annem ve beraberinde halam buyuttu bizi.ve elimizde sadece ve sadece babamdan kalan bir evimiz ve emekli maasimiz vardi.hepimiz okuduk.doktor ogretmen mali musavir bankaci olduk.en buyuk ablam doktor ciktiginda diger 2 ablam universitedeydi ben de lisede..ne annem ne halam doktor ablamdan hic bisey beklemedi.okuyan bizler icin bile..kardesi kardese muhtac etmesin allah mantigiyla.ve ablama oyle bir sorumluluk yuklemek istemediler.ablam da allah razi olsun ilk bir iki maasina eviydi is hayatinda kiyafetiydi falan o tur masraflari atlattiktan sonra bize hep kol kanat oldu.ama inan o bile 2000 li yillarin basinda doktor maasinin bugunun 2000 tlsine denk gelen kismi kadar para gondermemistir.neden gondersin ki? Sonra pesi sira ablalarim universite bitirdi ben universieye girdim.herkes beni destekledi kontordu 50tl 100tl falan..hic bos birakmadilar ama asil harcligimi gonderen annemdi.(halamin da garibim bir yaslilik maasi var inan doktor ablama bile ceyiz aldi o parasindan.)hepsinin ek karti cebimdeydi ama vallah 1 kere kullanmadim.
5 vakit namazlarinda evlenelim yuvamiz kurulsun diye dua ettiler.hatta ben 31 yasimda evlendim adaklar adamislar da nisanlaninca haci bayramda seker dagittik:)
Oncelikli amac bizim hayatta kimseye muhtac olmamamizdi.kendi menfaatleri degil.hele ki hayatta olan bir baba bir es varken annenizin davranisi bana hic normal gelmedi.2 oda 1 salon evde yasiyorduk birak genc odasini oturma odasi denen yerde yatip kalkiyorduk 4 kardes.hepimiz maasimizi elimize alinca annemin evini de boyattik gelin evi gibi esyalarini da degistik kapi penceresini de..ama hepsi bir surec icinde oldu.
Tum ablalarimin bebek ceyizine kadar annem halam aldi.simdi benim bebegim yolda allahim kucagimiza almayi nasip ederse ve hic maddi problemimiz yok hamdolsun.ben çöp almadim onlar gidip kucucuk maaslarina bir suru sey almislar.
Velhasil guzel kardesim ben hazmedemedim sana yapilan bu haksizligi.
Aile anne baba kardes basimizin taci ama cebimizde akrep olmamali.sen istedigin icin destek olmalisin onlara mecbur oldugun icin degil.uzun oldu ozur dilerim.

bundan sonra vermeyin kendinize biriktirin, anneniz olanla yetinsin kardeşiniz de olanla yetinsin
beğenmiyorlarsa çalışsınlar alsınlar. dünyanın kahrını sırtlanmanıza gerek yok enayi olmayın bundan sonra
sadece "artık para göndermeyeceğim" deyin ve kendi hayatınıza bakın

Nekadar güzel yazmissiniz maşallah..Okurken içim kıpır kıpır oldu inanın..Ailenizin tutumu takdire şayan.

Verme kesinlikle söylüyorum biz seni sıkıntıyla büyüttük diyip acındırıyolar ama onunda kendi hayatı olucak die düşünmüyolar eşimde öle yapmış ewe şunu al ewe bunu hepsine he hoş demiş biz ewlenirken tamamen borçla ewlendik ailesine 10 bin verdik kaynanam gelen takıları istemiş fln sonuç eşimede banada küstüler yani ilerde ewlendirmezler para geliyo senden die

Bozulursa bozulsunlar tamam evlat doğurup büyütüyorlar ama evlatlar ilerde onlarin yürüyen bankalari değil. Bende cok mücadele ettim verdim ettim. Sanki evin gecimi evlatlara aitmis gibi yıllarca eve para yok o alındı para, yok su bozuldu onu sen alcan. Biz neyiz ya insanmiyiz yoksa kendileri icin dogurulmus damızlıklarmiyiz.

Aynen ben evlenirken resmen annem istemiyor gelsinler tanisalim bin dereden sular. Koltuk eski uc kardesiz aylar once verdik para koltuk al die kadin almiyor eski koltuklar gelmesinler, yemek yapacam para yok neyse verdim para. Ay ne zaman nikah gunu aldim kadin evlenmeye yakin zamana kadar kustu benle en sonunda agzindan baklayi cikardi. Senle isim kalmadi bana evdekiler bakmak dedi kısaca ben sok. Valla ben annemden nefret ettim ve gorusmuyorum. Biz evlat degil damizligiz.

Bende hemiireyim annem ona hediye alınca bile kızar kendine harca der nasıl çocuklarını bu kadar sağma meraklısı olurlar

Anneni çok bencil gördüm. Ne demek evlenmesin babasına ev alsın? Sanki pazardan domates alıyorsun. Hele hele bunun için evliliği ertelemek?! Neyse. Bence ailenle de olsa maddi durumunu bu kadar paylaşma. Telefonda herhalde sürekli para mevzusu ve annenin istekleri konuşuluyor. Başka şeylerden bahset. Konuyu değiştir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…