Aile ile para konusu :(Sinirden ağlıyorum

Ne annem me babam bilmezdi ben ne kadar maas aliyorum,nereye harciyorum,1 fatura odemezdim ben sadece kendime harcardim,sadece kizim parani biriktir lazim olur sana derlerdi.
Bencil bir cocuk degildim asla, onlarin ihtiyaci yoktu bana.
Allah sana yardim etsin canim
Sen tek aileye bakacak bireymisin , baska calisan yokmu?

Bende hemiireyim annem ona hediye alınca bile kızar kendine harca der nasıl çocuklarını bu kadar sağma meraklısı olurlar
Ah kitap yazsam en cok satanlara ilk siradan gelir. Cok sevgi doluyum ayagina yillarca somuruldum, isten cikarim kardeslerimben biri o gun sorar ne zaman ise giricen die parasiz tutmazlar bes dakka. Bi kere o isten cikti ben sordum bana nasıl bagiriyor bana nasil sorarsin die e sen bana sordun diyorum yok sormadim diyor annem de uzaktan bana bakiyo kardesimi tutuyo. Kurani getirecegim dogru konus dedim annem bakti ben sinir krizi gecircem sende ona sordun diyebildi. İsten cikarim tazminatımi harcarim parasiz asla tutmazlar alirlar aylik parayı. Dis ipi alir yari parasini mutlaka alir vermezsem kullanamam.

Yok artık ya o ne öle yarı parasını vermek falan gerçekten böle insanlar nasıl anne olabiliyo aklım almıyo

Tabiki seni bu yasa getirmiş okutmuş ailene yardım etmelisin lâkin dozunda.. ornegin 3 bin tl maas alıyorsan 1000 tlsini gonderebilirsin... ne o oyle be.. zırt pırt verme .. kırılsın.. Zaten kirila kirila öğrenicek...

Boşver yanlış anlamış olsun. Sende böylece kapat konuyu ve koy altın hesabına. Bende öyle yaptım bide 1 senelk yaptım kmse istemesin diye:)) bu zamnda böyle sende para altın olduğunu duyan istiyo. Bizde böyle şeyler düşnmek zornda kalıyoruz.

Ben de öğretmenim, geçen yıl atanmıştım ve bekardım 1000 tl bile zor ayırdım birtakım borçlar için. Siz nasl 2000 ayırıyorsunuz ve ne yiyip içiyorsunuz. Gerçekten çok hayırlı evlatsınız ama madem kıymet bilinmiyor daha fazlasını yapmayın.

Yok artık ya o ne öle yarı parasını vermek falan gerçekten böle insanlar nasıl anne olabiliyo aklım almıyo
Valla eşimden oyle memnunum ki allah razi olsun evlendim rahata erdim. Su an çalışmıyorum adam ise gir bile demiyor ama evlenmeden once öylemiydi. Sikiyosa calisma. Ben cok cektim.

Kusura bakmayinda sastim kaldim inanin. Benim oglum yanimda oldugu halde para istemeye cekiniyorum birikim yapsin istiyorum. Kaldi ki siz oralarda ne zorluklarla cebellesirken. Koltuk takimi utu vs nedir. Oglum en iyisini alalim dedigi halde 80 tl lik utu aldim gayette guzel kullaniyorum. Cok ozur dilerim ama Anneniz bencil bir bayan.

İyide canım sömürüyor öz annen seni. Nasıl kıyıpta alıyor paranı. Ailende olsa sana yanlış yapmışlar.

Evet öz .Ama hiç beni düşünmüyor
İnşallah küçükken mendilde sattırmadılar sana. Hiç mi düşünmüyorlar seni. Sen ailenden ne kadar farklısın. Kusura bakma ama onlar paragözken sen bu kadar cömert ve iyi niyetli oluyorsun. Hiç gerek yok. Haketmiyorlar da zaten. Zaruri itiyaç değil, lüks şeyler için paranı harcıyorlar. Verme. Kendine sakla paranı.

Pardon da borcu olan biri 700 tl lik utu de kullanmayiversin bir zahmet.

Bir de neden birikim yapicam diyorsun ki. Orada uyduruktan masraflar cikar kendine para kalmiyor de. Birikim yapacagini bilmek zorundalar mi.

Canım ailen bile olsa bi yere kadar bozulsa bile tavrını koy verme paranı, vermek istiyorsan da onlar istediği içindeğil kendi gönül rizanla ver.
Ben 7 yıldır çalışıyorum ailemle beraber kalıyorum, işe 2 otobüs gidiyordum ilk başladığım zamanlar, aileme yardım ettim rahat 25.000 lira vermişimdir elleri sıkışıktı çünkü, kredi kartı bile cikarmadım düşün bişey alacağım zaman taksitle babamın kredi kartına taksit yapıyordum (çoğu zaman nakit alıyordum ama büyük bişey alacağım zaman taksit yaptırıyordum) bir süre sonra babam sen çok harcıyorsun maaş kartını ben alıcam sana yine eskisi gibi harçlık vericem dedi ve bunu ciddi ciddi söyledi. Daha sonra para vermemeye başladım brikim yapayım diye biraz altın attım kenara araba alacaklardı abime benden o altınları istedi babam (ben 2 otobüs değişerek ise gidiyorum hala )vermedim bayağı bozuldu hatta biraz sitem etti. Geçenlerde kuzenimin çocuğu oldu bebek görmesine gidecekler altın götürüleçek tabi, babam anneme "ordan bir altın al götür tak çocuğa bende para mı var ki altın alayım" demiş , annem de" o altınlar ela'nın "demiş babam " siz biz mi var aramızda kime lazım olursa alır ordan "demiş . Ben yemeyip içmeyip biriktiricem evde kime lazımsa o alacak ordan lafa bak .
Biriktirdigin parayi bile söyleme, ilerde elleri hafif sıkışsa senden o birikimini isteyecekler o yüzden paranı verme, ayrıca birikim yaparsan da söyleme bu kadar birikimim var diye ( tecrübeyle sabit)

Yüreği ağzında kızım bugün iyi misin bir şey oldu mu diye soracağına ütü demiş anneniz. Ölene kadar sırtınızdan geçinecekler kabullenin

Doğru olani yavrum biriktir ilerde düğünün olur kocana muhtac olma birşeye ihtiyacin olur kimseye minnet etme alirsin kendine falan olmali herhalde.Bana ütü yok salon takimi yok kardesine oda bazi anneler cidden hic anne gibi değil.

Her ay 2 bin nasıl gönderiyorsunuz ya? Size nasıl yetiyo maaşınız? Bende sınıf öğretmeniyim ek dersimde tam yatar ama inanın tek başıma doğuda ev tutup kalsam ayda 2 bin aileme göndersem kendime geçinmek için para kalmaz ki? Siz asgari şeylerle idare ediyorsunuz galiba.
Annenizin o parayı sizden habersiz sizin için biriktirdiğini düşünmek istiyorum borcum var bahanesiyle. İnşallah öyledir. Bir de üzülme para veremedim diye. Annenle konuş. Bak bende evlencem ilerde para lazım olacak babamdan bişey talep etmek istemiyorum her şeyimi kendim yapayım yük olmayım size. O yüzden bırakta para biriktireyim anne de.

Vay be ne anneler var, benim annem 100 tl bile versem almaz kalsın sende benim param var der. Sizinki bütün maaşınızı istiyor resmen. Allah kolaylık versin..

Doguda calisanlara farkli maas uygulamasi falan mi var?
Kac senelik ogretmenim.2780 mi ne yatmis bu ay maasim. 2 bin gidince nasil geciniyorsunuz kalanla? Hic mi gideriniz yok?
Bekarken ne kadar harcar ne kadar gezerseniz kar bir daha bulamazsiniz bugunleri.
Anneniz kendi annesinden borc alip bunu da kizina odetiyor ne tuhaf bir aile :/

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…