Ailemin kac zamandir beni kirmamak adina kendilerince örmüs olduklari duvar yüzünden kendimi vebali hissetmeyecegim deyin öncelikleSizce ne yapmiyim
Kardesimi cok seviyorum. Fakat evlendiği kisiyi hem eğitim durumu hem genel yaşayış sekli olarak en baştan ona uygun bulamamıştım. Bunu da zaten dile getirmiştim evlenmeden önce.Kardeşinle aran nasıl acaba üzülürsün diye mi böyle yapıyorlar. Ama doğum gününe çağırmamak arayıp bir şeyler demeleride pek hoş değil. Mesafe koyun isterseniz arayanı arayın sorun
Uzulursun diye söylemiyorlar dedi annem. Arayip tebrik ettim zaten. Cok mutlu olduğumu söyledim. Bir şeye ihtiyaci olup olmadığını sordum. Neden söylemediniz diye sormadım. Strese girmesini de istemedim. Ama sanki kalbime bir tas oturdu.Uygun bir dille sorun bence kardeşinize belki bilmeden kırmışsınızdır. Bi şeye gücenmiştir. Diğer türlüyse zaten mesafe en iyisi olacaktır
İnanın ben de bunu anlamiyorum zaten.Hayatımda gördüğüm en saçma sapan insanlar. Kusura bakma.
Yaw ailede bir allahın kulu akıllı olmaz mı ya ?
Senin çocuğun olmasa ne gitsen onlarınkini mi yiyeceksin ? Bu nasıl saçma bu nasıl kırıcı bir düşüncedir ya ?
Bide seni düşünür gibi konuşmazlar mı pess
Daha çok üzdüklerini göremiyor mu bunlar ya ?
Neden üzüleyim ki yeğenim oluyor diye?Kardeşinle aran nasıl acaba üzülürsün diye mi böyle yapıyorlar. Ama doğum gününe çağırmamak arayıp bir şeyler demeleride pek hoş değil. Mesafe koyun isterseniz arayanı arayın sorun
Yani cocuk isteyebiliriz ya da istemeyebiliriz bu kişisel bir secim.Yani sanki cok meraklıyız milletin çocuğuna dimi. Ya ben cocuklu meclislerden kaçıyorum. Millet de kendi çocuğunu prens ve prenses saniyor.
Benim de çocuğum yok. Ben istemediğim icin yok. Yani hic denemedim. Belki de benim de olmuyordur. Inanin bilmiyorum
Bi keresinde Arkadaşıma gittim. arkadaşım x olssun. Çocugu düştü. Ağlamaya başladı. Arkadaşım kucağına aldı "hic düşmezdi nazar değdi" dedi..
O an ses etmedim.
Aradan birkaç hafta geçti. birgün 3 arkadaş oturuyoruz. Ben ,x bi de z.
Lafın yeri geldi .
Y dediki: geçen gün komsum bana dediki seninle görüştükten sonra çocuğum huysuz oluyor.gözlerin mavi acaba nazarın mi degiyor .
Ben de dedim ki. Onu bir arkadaşım yaptı bana. Çocuğu düştü ağladı. Nazar oldu diyor. Çok merakliyiz ya milletin çocuğuna. Kimsenin cocugunu sevmiyorum. Ama herkes kendi çocuğunu seviyoruz saniyor haha hayret vallahi komik duruma düşürüyor insanlar kendilerini dedim.
X e baktım camdan dışarı çevirmiş gözlerini bakıyor. Lafı duymazlıktan geldi.
Sizin yerinizde olsam kardesime değil de anneme söylerim.
Kimsenin çocuğuna merakli değilim, herkes de kendini cok önemsiyor derdim.
Ve uzak takilirdim görüşememek için. Özellikle kardeş kılığına girmiş şahıstan.
Ne merakli bu insanlar çocuk millettine. Bi de herkesi kendileri gibi saniyorlar. Herkes cocuklara bayılıyor saniyorlar.
Insanimiz hakikaten 1 adım ileri gidemiyor.
Başta acaba altında bir şey mi var sürtüşme mi var diyede sormak istedim. Ama direk kendini prenses sanan bir varlık mevcutmuş. Anneniz aradığında herkeste kendini bir şey sanıyor herhalde cahilce düşünüp nazar falan diye düşünüyorlar . Nazarında işi yok değe değe ona mı değecek dersinNeden üzüleyim ki yeğenim oluyor diye?
Hadi anneniz anlarım. Uzulmemen için yapıyor olabilir derim ama kardeşi anlayamadım. İnsan dahada destek olur konuşur biseyler paylaşmak istediğinde burdayım demeli kardeş dediğin. Hatta saklamak yerine aksine senin yegenlerini sevmen için vakit gecirmen için dahada yanında olmalıydı. Kardeşinden uzak dur. Hamileliği gizlemesi çok aşırı saçma. Doğum günü gibi günleri seni dahil etmemesi hele aşırı kötü biseyMerhaba,
Yaklaşık 2 yıldır bebek istememize rağmen olmuyor. Dusuk yasiyorum ya da bebekler ölüyor.
Yine bir tup bebek sürecine girdik. Bunu da tum ailem biliyor. Kimseden bunu saklamadik.
Yalniz canımı sıkan bazi sorunlar oldu. Artik ailemle bu durumu paylaştığım için pişman oldum. Kardesimin cocugu var. Bizimle bir şekilde iletişim kurmak istemiyorlar. Onceden alınganlık mi yapiyorum diye dusunuyordum. Bir yıldır gitmek istediğimizde turlu turlu bahaneler sundular ve bizle gorusmediler. Yigenimin dogum gününe cagirmadilar.
Babam beni arayıp kızım çocuğun olmuyor diye üzülme komplekse girme diyor. Acikcasi boyle seyleri dusunmuyorum bile. Sonucta ben bir insanim olur ya da olmaz bu benim seçimim degil. Olaya da bakış açım bu sekilde. Neden komplekse gireceğimi dusunuyorlar da bunu soyluyorlar diye üzülüyorum.
Annem zaten ben kendimi bildim bileli kardeşime cok duskun. Ben ne yaparsan yapayim ne fedakarlıklar yaparsam yapayım bu hic bir zaman değişmedi. Evlenirken dahi hic yuk olmak istemedim aileme. Tek bir eşya bile aldirmadim. Hatta elimden ne gelirse onlar ixin yaparim.
Gecen hafta anbem beni aradığında kardeşimin 5 aylik hamile olduğunu söyledi. Cok sevindim neden söylemediniz dedim. Sen üzülme diye soylemedik dedi. Neden üzüleceğim ki dedim. Anlam veremedim.
Sonra taşları birlestirince farkettim ki zaten aylardır kardeşime gitmek istesem de gitmemem icin sebepler üretiyorlar yaklaşık da 1 bucuk yıldır gorusmuyorlar. Orta da hic bir sebep de yok. Zaten gorusme olursa biz gidiyoruz evimize toplasam 3 defa ancak gelmişlerdir 3 yılda. O da bizlerin cagirmasiyla olmuştur. Genelde biz arayip surekli gitmek isteriz. Ama bir yıldır her aradığımda bir sebep sunulunca artik ben de geleyim diyemiyorum.
Cok uzuldum. Kac gundur uyuyamıyorum. Kendimi dışlanmış önemsiz biri gibi hissediyorum. En çok zoruma giden de sanki ben yigenlerime nazar degdircem vebali biriymişim gibi bana davranılması.
Sizce ne yapmiyim?
Zaten şu üzülürsün muhabbetleri daha çok üzüyor insanı. Arkadaş Rabbim böyle takdir etmiş vakti zamanı vardır. Çocuğu olmayan insanlar başkalarının çocukları olmasın mı istiyorlar ? Düşsün mü istiyorlar? Belki biraz kendinizi geri çekerseniz anlarlar. Kalbinize oturan taşı tahmin edebiliyorum en sevdikleriniz böyle yapınca insan gerçekten yıkılıyor. Ama kendi iyiliğiniz bu konu üzerine çok düşünmemeye çalışın.Uzulursun diye söylemiyorlar dedi annem. Arayip tebrik ettim zaten. Cok mutlu olduğumu söyledim. Bir şeye ihtiyaci olup olmadığını sordum. Neden söylemediniz diye sormadım. Strese girmesini de istemedim. Ama sanki kalbime bir tas oturdu.
1 yıldır sistematik bir şekilde her onlara gidecekken bir bahane üretildi. Zaten bence bize soylemeyeceklerdi. Artik 5 aylik olunca annem söyledi.
Zaten annem bana su sekilde soyledi. Bana da yeni soylediler dedi.Başta acaba altında bir şey mi var sürtüşme mi var diyede sormak istedim. Ama direk kendini prenses sanan bir varlık mevcutmuş. Anneniz aradığında herkeste kendini bir şey sanıyor herhalde cahilce düşünüp nazar falan diye düşünüyorlar . Nazarında işi yok değe değe ona mı değecek dersin
Nolur uzmemeye çaçalıkendini.hormonlarin stresten kötü etkilenmesin.İnanın ben de bunu anlamiyorum zaten.
Kardesim eğitimli biri boyle seyler yapacak ve düşünecek biri degildi. Sadece pasif bir karakterdi. Cok etki altında kalirdi. Esi de kültürel olarak bizden cok cok farkli.
Evlenince kardeşim onu yukari ceker diye düşünürken tam tersi oldu. Esi onu aşağılara cekti.
Bebege bir sey olur nazar değer diye düşünüyorlar sanirim. Zaten tam tup bebek surecinde 3 gun boyunca uyuyamadım. Cok ağladım.
Bu nasil bir düşüncedir dedim. Bu insanlar benim ailem dedim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?