- 30 Kasım 2010
- 9.601
- 19.271
- 448
Sanirim bu sekilde yapmamak gerekiyormus. Daha fazla mesafeli mi olmalıydım acaba diye düşünüyorum su an. Sebep bu da olabilir. Gerci ilk hamileliğin de de 3 aydan sonra söylemişlerdi. Simdi hic söylemek istemediler. Annem de surekli surekli sen üzülürsün diye soyleyemiyorlar diyor. Bir kac defa ben neden üzüleyim ne sacma bir düşünce dedim. Bunu dememe rağmen tekrardan ayni seyi dedi.Ben neden boyle davranildigina hala anlam veremiyorum. Ama sanirim kardesimin esi bizim aileyle yakin ilişkide olmak istemiyor. Kardesim de edilgen bir karakter oldugu icin ona uyum sağlıyor.
Bende de soyle bir sey olmustu. Ben kardesime gittigimde yeğenim de ısırma huyu vardi. Herkesi ısırıyor morartiyordu. Beni de ısırınca ufacık bi sıktım. Ama dokunur sekilde. Aciyor yapma dedim. Hemen napiyorsun falan dediler. Teyzen öldücek seni dediler. Bir de her gittigimde coxuga bir seyler öğretmek istiyordum sayıları, renkleri vs. Cunku bakici hic bir sey yapmıyordu. Cok üzülüyordum. Bana zamani gelince öğrenir vs dediler. Sonucta cocuk yasitlarindan bayagu geri kaldi maalesef. Ama zamanla yetişir diye dusunuyorum.
Çocuk bu ısırır sevecen davranmadıysanız bilemiyorum. Orası soru işareti oluşturdu bende.Ben neden boyle davranildigina hala anlam veremiyorum. Ama sanirim kardesimin esi bizim aileyle yakin ilişkide olmak istemiyor. Kardesim de edilgen bir karakter oldugu icin ona uyum sağlıyor.
Bende de soyle bir sey olmustu. Ben kardesime gittigimde yeğenim de ısırma huyu vardi. Herkesi ısırıyor morartiyordu. Beni de ısırınca ufacık bi sıktım. Ama dokunur sekilde. Aciyor yapma dedim. Hemen napiyorsun falan dediler. Teyzen öldücek seni dediler. Bir de her gittigimde coxuga bir seyler öğretmek istiyordum sayıları, renkleri vs. Cunku bakici hic bir sey yapmıyordu. Cok üzülüyordum. Bana zamani gelince öğrenir vs dediler. Sonucta cocuk yasitlarindan bayagu geri kaldi maalesef. Ama zamanla yetişir diye dusunuyorum.
Yok mesafe koymayi dusunmuyorum. Yani elimden gelen herseyi yapicam bu surecte etkilenmesin diye. Ama içim buz kesti. Inanilmaz uzaklaştım. Cok yıprandım.Siz şimdi mesafe koyacaksınız ya hah biz haklıydık bak takiyor kafasına diyecekler...
Yok oyle bir durum degilÇocuk bu ısırır sevecen davranmadıysanız bilemiyorum. Orası soru işareti oluşturdu bende.
Ama üstteki yoruma katılıyorum maalesef. Kimse kendi yaptığına bakmıyor. Al bak kıskandı küstü derler.
Evet gerçekten üzücü. İnşallah hayırlı evlatlar nasip olur onlarla uğraşmaktan bunları düşünmeye vaktiniz kalmaz.Yok mesafe koymayi dusunmuyorum. Yani elimden gelen herseyi yapicam bu surecte etkilenmesin diye. Ama içim buz kesti. Inanilmaz uzaklaştım. Cok yıprandım.
Sunu net bir şekilde anlamis oldum. Kesinlikle benimle irtibat halinde olmak istemiyorlar. Yani ben görüşmesem umurlarinda bile olmayacak zaten. O kadar ciddiye aldıklarını bile dusunmuyorum. Standart herkese olan davranış biçimleri ne ise o sekilde davranıyorlar bana da.
O yuzden onlara olan tavrimin onlar nezhinde bir degeri karşılığı oldugunu da sanmiyorum.
Zaten siyasi olarak cok farklilastik. Kulturwl olarak bambaşka yönlere savrulduk.Ailemle konusacak bir ortak nokta bile bulmakta zorluk çekiyorum.
Bir de zaten aileden uzaklawma sureci su sekilde oldu. Oranin cok benle de ilgisi yok. Annem yeğenime 20 gun falan bakti. Sonra kardesimin esiyle tartistilar bebege bakmadi.Çocuk bu ısırır sevecen davranmadıysanız bilemiyorum. Orası soru işareti oluşturdu bende.
Ama üstteki yoruma katılıyorum maalesef. Kimse kendi yaptığına bakmıyor. Al bak kıskandı küstü derler.
Öyleyse onda problem göremedim ben. İnşallah tez vakitte hayırlısıyla size de nasip olur.Yok oyle bir durum degilniye ısırıyorum canim yandi bak dedim. Bir sey mi istiyorsun ya da bir sey istemiyorsan ısınmadan ifade et dedim. Wonra tuttu elimden oyunxaklarina dogru götürdü. Meger oyun oynamak istiyormus.
Madem istemiyorlar görüşmek. Neden siz mesafe koymayı düşünmüyorum diyorsunuz.Yok mesafe koymayi dusunmuyorum. Yani elimden gelen herseyi yapicam bu surecte etkilenmesin diye. Ama içim buz kesti. Inanilmaz uzaklaştım. Cok yıprandım.
Sunu net bir şekilde anlamis oldum. Kesinlikle benimle irtibat halinde olmak istemiyorlar. Yani ben görüşmesem umurlarinda bile olmayacak zaten. O kadar ciddiye aldıklarını bile dusunmuyorum. Standart herkese olan davranış biçimleri ne ise o sekilde davranıyorlar bana da.
O yuzden onlara olan tavrimin onlar nezhinde bir degeri karşılığı oldugunu da sanmiyorum.
Zaten siyasi olarak cok farklilastik. Kulturwl olarak bambaşka yönlere savrulduk.Ailemle konusacak bir ortak nokta bile bulmakta zorluk çekiyorum.
Yurdum insaninin genel problemi bu galiba çocugu olmayan birinin olani kiskandigi hasetlendiği dusuncesi ve ailede olmasi daha bi üzücü sorunu kardesinize ya da annenize açık ve net ifade etseniz onu da bu duruma baglarlar kesin...Merhaba,
Yaklaşık 2 yıldır bebek istememize rağmen olmuyor. Dusuk yasiyorum ya da bebekler ölüyor.
Yine bir tup bebek sürecine girdik. Bunu da tum ailem biliyor. Kimseden bunu saklamadik.
Yalniz canımı sıkan bazi sorunlar oldu. Artik ailemle bu durumu paylaştığım için pişman oldum. Kardesimin cocugu var. Bizimle bir şekilde iletişim kurmak istemiyorlar. Onceden alınganlık mi yapiyorum diye dusunuyordum. Bir yıldır gitmek istediğimizde turlu turlu bahaneler sundular ve bizle gorusmediler. Yigenimin dogum gününe cagirmadilar.
Babam beni arayıp kızım çocuğun olmuyor diye üzülme komplekse girme diyor. Acikcasi boyle seyleri dusunmuyorum bile. Sonucta ben bir insanim olur ya da olmaz bu benim seçimim degil. Olaya da bakış açım bu sekilde. Neden komplekse gireceğimi dusunuyorlar da bunu soyluyorlar diye üzülüyorum.
Annem zaten ben kendimi bildim bileli kardeşime cok duskun. Ben ne yaparsan yapayim ne fedakarlıklar yaparsam yapayım bu hic bir zaman değişmedi. Evlenirken dahi hic yuk olmak istemedim aileme. Tek bir eşya bile aldirmadim. Hatta elimden ne gelirse onlar ixin yaparim.
Gecen hafta anbem beni aradığında kardeşimin 5 aylik hamile olduğunu söyledi. Cok sevindim neden söylemediniz dedim. Sen üzülme diye soylemedik dedi. Neden üzüleceğim ki dedim. Anlam veremedim.
Sonra taşları birlestirince farkettim ki zaten aylardır kardeşime gitmek istesem de gitmemem icin sebepler üretiyorlar yaklaşık da 1 bucuk yıldır gorusmuyorlar. Orta da hic bir sebep de yok. Zaten gorusme olursa biz gidiyoruz evimize toplasam 3 defa ancak gelmişlerdir 3 yılda. O da bizlerin cagirmasiyla olmuştur. Genelde biz arayip surekli gitmek isteriz. Ama bir yıldır her aradığımda bir sebep sunulunca artik ben de geleyim diyemiyorum.
Cok uzuldum. Kac gundur uyuyamıyorum. Kendimi dışlanmış önemsiz biri gibi hissediyorum. En çok zoruma giden de sanki ben yigenlerime nazar degdircem vebali biriymişim gibi bana davranılması.
Sizce ne yapmiyim?
Sanirim istemediğimi düşünmek istemiyorum. Kardesim sonucta. Bir de gercekten esiyle kültürel olarak xok uyumsuz. Her zaman arkasında olduğumuzu bilsin istiyorum. Hic bir uni. Arkadasiyla gorusmuyor. Etrafında cogu eski arkadaslarini soyutladi. Görüşmemek inanın en kolay yol su an benim için. Ne olursa olsun yanında ona destek olmak istiyorumMadem istemiyorlar görüşmek. Neden siz mesafe koymayı düşünmüyorum diyorsunuz.
Bu olaya çok sinir oluyorum ben
Benim amcamın eşi bizimle görüşmek istemezdi. Annem yengenizi ziyaret edin diye baski yapardı.
Ya hu kadın istemiyor. Neyin zorlamasi bu.
Zorla güzellik olmaz.
Ha ısrarla görüşmeye debam edecekseniz de... kırılmayın bu laflara ve hareketlere.
Yani siz ayağınızla gidiyorsunuz laf işiteceginiz ortama. Bu durumda kırılmaya hakkiniz yok.
Çünkü sizi istemeyeni görüşmeye zorlarsaniz... bu lafları peşinen kabul etmiş oluyorsunuz.
Su donem hic konuyu açmıyorum. Sorduklarında da artik kendi süreciyle ilgili de bilgi vermiyorum. Gerek yok ne desem boş. Ne desem ayri bir anlam yüklenecek zaten.Yurdum insaninin genel problemi bu galiba çocugu olmayan birinin olani kiskandigi hasetlendiği dusuncesi ve ailede olmasi daha bi üzücü sorunu kardesinize ya da annenize açık ve net ifade etseniz onu da bu duruma baglarlar kesin...
Siz şimdi mesafe koyacaksınız ya hah biz haklıydık bak takiyor kafasına diyecekler...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?