Aile olmayi sürdürememe

pinaris

Popüler Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
8 Ekim 2011
777
533
103
45
Muğla
Iyi aksamlar.son gunlerde kizlarimin hasta olmasindan kaynakli epey gerginim.yorgun uykusuz ve uzgunumde tabii.
Konu kizlarim;her cumartesi kahvaltiya annem iki ablam ve yegenimin yasadigi eve gideriz.yegenim 25 yasinda ve erkek.
Baska bir sehirde sevgilisiyle yasiyordu ayrildilar buraya yerlesti yakin zamanda.surekli kizlarima uyaran gonderen bir yapisi var.birkac defa kizim aglayarak eve gitmek istedi bu sebeplerden.
Ornek olarak ev terlikleri ile yataga cikmasi terlikleri yataga degmedigi halde uyardi.ikincisi puzzle parcalarini yanlislikla devirmesi ve kizimin soylemesi ve tarifi ile kotu bakmasi vs.kucuk olaylar.
Son hafta yine oldu ve kizim yine agladi 8 yasinda duygusal bir cocuk.yemekten sonra donelim dedim sofrayi kurarken yegenimin annesi koydugum tabaklari gostererek bunlar oglumun tabaklari kaldir istersen dedi.sasirdim nedenini sordum oglumun dedi.kaldirdim.sonra sakince kavga cikartmadan eve geldik.
Akabinde kizim ateslendi 1hafta okula gidemedi annem yegenim ve annesi hic aramadi sadece buyuk ablam aradi ve geldi.
Karne gunu de kimse aramadi kizimi sadece karne alacak kadar kaldirdik buyuk ablamla okula goturduk kizimin babasida kucuk kizimiza bakti.normalde heryil kosarak gelirler.
Donus yolunda yegenim mesaj atmis karne ne olacak gec uyandim vs.cevap vermedim.sonucta 1haftadir bu cocuk hastanelerde ve kimse aramamis.cunku ablam hasta olduklarini soyledim ama arayin diyemem demisti.
Sonra sirasiyla kucuk kizim ve bende hastalandik.igneler hastaneler uykusuz geceler.
Nihayetinde bugun annemin dogum gunu buyuk ablam bize geldi sizde gelin dedi.bende cocuklarimi hasta olduklari halde aramayan birinin evine gitmeyecegimi soyledim.ve annemide aramadim.kizima gitmek istermisin diye sordum ama istekli degildi.aslinda cok kirginim olanlar icin.
Yegenim 6 aylikken bosandi annesi ve biz omur boyu hep sahip ciktik ve asla kotu davranmadik ekstra ozen gosterdik.haftada 1 gun birkac saat misafir cocugum ve 8 yasinda surekli uyari ve kotu bakislar normalmi alinganlikmi.cocuk icin ipler atilmali mi yoksa kol kirilir yen icinde mi kalir denmeli.detay unutmus olabilirim.hala saglikli dusunme yetim yok.bilemiyorum ilerisi icin bir hatirlatma olsun kendime. iyi ki dogdunmu anne nice 70 yaşlar bizi yok saydiniz bizi yaraladiniz bizi incittiniz bizi kimsesiz biraktiniz.
Sorun degil anne basarabilirim.iki guzel kizim icin.

Bence beklemede kalın hiç arayıp sormayın ne kadar süre görmezden gelecekler sizi izleyin.

Duygusal bi dönemden geçiyorsunuz. Olayı kendi içinizde daha fazla duygusallaştırmayın. Daha dik durun. Sizi hastayken,karne günü aramayan,bu incinmenizi inanın umursamaz.
Ayrıyeten de o ev annenizin evi değil . Bebeği çok küçükken ayrılmış ablanız. Onun da evi orası. Özel eşyalarının olması çok normal. Bu konuda siz alınganlık göstermeyeceksiniz.
Bi de her hafta gitmek gibi bi zorunluluğunuz yok ki niye kendinize bunu görev biliyorsunuz rahat edemediğiniz halde. Bazı haftalar telefonla da geçiştirebilirsiniz.
Şu sıralar biraz b vitamini takviyesi alın doktorunuza danışarak. Hem sinirlerinizi güçlendirir hem bünyenizi :)
İyi olun inşallah 💕

Bence hastaliginizi mazeret gosterip gitmeyin. Tavur vs gostermeye gerek yok. Sonucta akrabasiniz uzun yillar yuz yuze bakacaksaniz. Zaten bir sure ayaginiz kesilirse anlarlar her hslde anlamiyorlarsa da bos verin gitsin.

Duygusal bi dönemden geçiyorsunuz. Olayı kendi içinizde daha fazla duygusallaştırmayın. Daha dik durun. Sizi hastayken,karne günü aramayan,bu incinmenizi inanın umursamaz.
Ayrıyeten de o ev annenizin evi değil . Bebeği çok küçükken ayrılmış ablanız. Onun da evi orası. Özel eşyalarının olması çok normal. Bu konuda siz alınganlık göstermeyeceksiniz.
Bi de her hafta gitmek gibi bi zorunluluğunuz yok ki niye kendinize bunu görev biliyorsunuz rahat edemediğiniz halde. Bazı haftalar telefonla da geçiştirebilirsiniz.
Şu sıralar biraz b vitamini takviyesi alın doktorunuza danışarak. Hem sinirlerinizi güçlendirir hem bünyenizi :)
İyi olun inşallah 💕
Tesekkur ederim kardesim.evet ozel bir donemdeyim.haklisiniz.
Ev zaten yegenimin annesinin evi.annemde orada yasiyor sorun yok.annem yasli oldugu icin cocuklari gormek icin gun koydular bende uyum saglamak istedim hem kizlar icin hemde kendim icin

Hayir fikir sormadim ama fikirlere saygi duyuyorum elbette.dedim ya cok hassas bir konu bende hassas bir donemdeyim yargilanmaya hazir degilim.minnet duyuyorum size beni anladiginiz icin
Sızı anladıgım ıcın minnet duymanıza gerek yok. Dogru anlayın benim ıcın yeterli.

Ben olsamla basladım cumleme, sızı eleştirip neden yaptınız veya yapacaksınız diye sorgulamadım.

Yargı ile alakalı bir tane kelimemde yok, yargılanacak durumda yok zaten.
Ben yapmazdım dedım.
Karsılıklı konusuyoruz. Deriz ya hani, ben demezdım ben yapmazdım diye? Oyle.

Bence hastaliginizi mazeret gosterip gitmeyin. Tavur vs gostermeye gerek yok. Sonucta akrabasiniz uzun yillar yuz yuze bakacaksaniz. Zaten bir sure ayaginiz kesilirse anlarlar her hslde anlamiyorlarsa da bos verin gitsin.
Evet suan boyle yaptik cunku gercek bu ama sonrasini bende bilmiyorum

Sızı anladıgım ıcın minnet duymanıza gerek yok. Dogru anlayın benim ıcın yeterli.

Ben olsamla basladım cumleme, sızı eleştirip neden yaptınız veya yapacaksınız diye sorgulamadım.

Yargı ile alakalı bir tane kelimemde yok, yargılanacak durumda yok zaten.
Ben yapmazdım dedım.
Karsılıklı konusuyoruz. Deriz ya hani, ben demezdım ben yapmazdım diye? Oyle.
Peki siz.ne sekilde izlerdiniz bu yolu.nasil kararlar alirdiniz.bu kararlar bencilcemi yoksa reaksiyona goremi olurdu.fikir isterim suan sizden

Bana alıngan geldiniz. Terliklerle yatağa çıkmasına gelince zaten bastıktan sonra uyarmanın manası yok kirlenmiş oluyor, o yüzden en baştan uyarmış olabilir. Puzzle konusunda da bir anlık refleksle öyle bakmış olabilir. Herkes çocuk sevmek zorunda değil. Ortada hakaret yok, dayak yok, tersleme yok. Kızınız uyarıldı diye aşırı tepki vermişsiniz. Tabak konusunda bazı insanlar eşyalarını başkalarının kullanması konusunda özellikle mutfak eşyalarında takıntılıdır. Yeğeniniz de öyle olabilir. Ev sadece annenizin değil ablanızın ve yeğeninizin de. Onlar da o evin bireyleri.
Aramamaları konusunda hak verdim sadece size. Ablanızdan haberleri aldıkları için gerek duymamış olabilirler ama yine de aramaları gerekirdi, insan bekliyor.
Bir insanla sorun yaşıyorsanız kırıldıysanız anneniz veya arkadaşınız veya ablanız kim olursa olsun bence konuşulmalı, söylenmeli.

Peki siz.ne sekilde izlerdiniz bu yolu.nasil kararlar alirdiniz.bu kararlar bencilcemi yoksa reaksiyona goremi olurdu.fikir isterim suan sizden
Siz fazla duygusalsınız ve buyuzden mutsuzsunuz suan.
Hastayken sızı aramalılarmıs, keske arasalarmıs. Millet yedi kat eli arıyor.
Bu konuda haklısınız ama emin olun bunu dile getirdiğinızde size hak verip pısman olup ozur dılemeyecekler.
Daha da cok kırılacaksınız.
Ben hıc hatasını kabul eden insan görmedim.
Hanı ozru bırakın, hatasını kabul etmiyor kimse.

Duygusal mesajınıza da sagol yanıtı alırsanız diye ki alırsınız inanın, gene uzuleceksiniz

Kırılmıssınız, gıtmeyın. Kutlamayın da.
Onlar sizi merak etsin
Yoklugunuz, sessızlıgınız belki dusunmelerını saglar.
Bazen sessizlik en guzelı.

Bana alıngan geldiniz. Terliklerle yatağa çıkmasına gelince zaten bastıktan sonra uyarmanın manası yok kirlenmiş oluyor, o yüzden en baştan uyarmış olabilir. Puzzle konusunda da bir anlık refleksle öyle bakmış olabilir. Herkes çocuk sevmek zorunda değil. Ortada hakaret yok, dayak yok, tersleme yok. Kızınız uyarıldı diye aşırı tepki vermişsiniz. Tabak konusunda bazı insanlar eşyalarını başkalarının kullanması konusunda özellikle mutfak eşyalarında takıntılıdır. Yeğeniniz de öyle olabilir. Ev sadece annenizin değil ablanızın ve yeğeninizin de. Onlar da o evin bireyleri.
Aramamaları konusunda hak verdim sadece size. Ablanızdan haberleri aldıkları için gerek duymamış olabilirler ama yine de aramaları gerekirdi, insan bekliyor.
Bir insanla sorun yaşıyorsanız kırıldıysanız anneniz veya arkadaşınız veya ablanız kim olursa olsun bence konuşulmalı, söylenmeli.
Evet takintili olsa bilirdim cunku evimize 6 aylikken geldi ve 20 yil birlikte yasadik.benim fincanimda cay icer ornegin.
Daha cok annesi yapiyor bu ayrimcilik islerini.terlik ev terligi idi alti temiz idi.
Cocugu askere gidecekmis rahat etmesini istiyormus evde bu tur konusmalar olmustu belkide istemiyorlar cocuk gurultusu ve cok normal.karsilarim.cocuklari incitmelerine gerek yoktu

Siz nasil.yaklasirdiniz

İnanın ,umrunda olmadığım insanlar benimde umrumda olmuyor.Bir kere geliyorum dünyaya onu da insanların davranışlarını düşünmek ve bunun akabinde üzülmekle geçirmek istemiyorum...yani insanlardan beklentimi minimum düzeyde tutmayı öğrendim ben .

Yani karne günü aramamis olmalari benim çok umrumda olmaz ya da hastalik durumunda geçmiş olsun bir şeye ihtiyacın var mı diye sorulmasi keza aynı şekilde .

Benim anlamadigim nokta;
Madem kizlarinizin istenmedigini dusunuyorsunuz neden her cumartesi istisnasiz bu misafirlik? Kendi evinizde kendi cocuklarinizla kahvalti edebilirsiniz. Belli ki her hafta her hafta artik rahatsizlik vermissiniz insanlara ki bence de haklilar. Gitmeyin.

Back
X