Aile uyumsuzluğu sosyal statü

Çıkarır evet genelleme yapmam Karadeniz tarafı biraz daha geleneksel anne baba onların sözü odaklıdır iş ve sosyal çevreden böyle bilirim hepsi için bunu demem farklı olanlar mutlaka vardır bence doğru karar vermişsiniz.Once evinizi arabanızı alın kendi paranızla aileniz de yardım ederse sonra birisiyle evlenirsiniz.Sanirim anneniz gönüllü değildi anneler gönüllü olmayınca olur böyle şeyler memleketten bağımsız siz emin değiilsiniz zaten işin bozulması iyidir zaten istemiyorsunuz soğumuşsunuz çok bariz yazdıklarınızdan ikiniz içinde hayırlı olmuş

Kadın kendini soyutluyor siz halledersiniz gibisinden sıkıntı burası kaldıki biz erkek arkadaşımla da konuşmuştuk bu konuyu ben hiçbir şey dememisini böyle bir konunun açılmamasını bekliyordum gereksiz bir konu oldu.

Evet erkek tarafı açtı tabii ki annem önemsiz demesine rağmen

Ya şu türkiyede sanki kadinla erkekten önce aileleri evleniyor.
Buradaki konulari okuyunca o kadar soguyorum ki bu muhabbetlerden.
Sizin hic akliniz fikriniz yok mu? Onun annesi şöyle demil böyle demiş.
"Biz şu zamanda yapmayı düşünüyoruz" diyeceksiniz.

Ayrica aile baglari kötü diye cocuk da kötü olacak diye bi sey yok.
Siz de pek ailecisiniz, bu kafayla mutlu olmaniz cok zor.

Bu konular bana hep büyümemis, ergen insan evlilikleri gibi geliyor. Aile tanıştırılır ve tüm kalan şeyleri evlenecek kadin ile erkek yapar.

Biz şu zamanda yapmayı düşünüyoruz İşte bu cümleyi erkek arkadaşımın söylemesi gerekmez mi o kadar sessiz kaldı ki bende sorguladım Haliyle

E baştan soyleyeyim de beklentiye girilmesin demek icin soylemistir.
Erkek arkadaşınız bu konuyu ailesine iletmemis ki konu açılmış.
Gereksiz demişsiniz ama sizin icin ailenin bu düşüncesi problem olmuş.
Başta ogenmeniz bir nevi iyi olmuş, ona göre yol alirsiniz

Konu sahibi belli ki her bir şeyi ayrıntıyı annesiyle paylaşıyor sevgilisinde de aynı şeyi düşündü heralde

Biz şu zamanda yapmayı düşünüyoruz İşte bu cümleyi erkek arkadaşımın söylemesi gerekmez mi o kadar sessiz kaldı ki bende sorguladım Haliyle

Niye sizin agziniz yok mu?
Ortada hosunuza gitmeyen bir sey varsa erkek arkadasiniz mi sizin adiniza konusmali?
Sizin diliniz yok mu?
"Biz X(erkek arkadasinin adi neyse) ile kararlastirdik, su tarihlerde düsünüyoruz" der gecersin.

Yani kusura bakmayin ama evlilik icin gercekten yeterli olgunlukta durmuyorsunuz.

Sizi hiç ayiplamiyorum insan dürüst olsun kendine bu önemli.Olabilir fikriniz degismistir kafaca karakterce uyumsuzluk hissediyorsunuz dur evi olan birisi ile evlenmek istiyorsunuz dur ailesi daha çok taşın altına elini soksun diye bir fikriniz vardır bunların hiçbiri ayıp değil insan nikah günü bile o masadan kalkmalı içine sinmiyorsa.Cunku kim ne derse desin sonunda seçimin zararı yararı mutluluğu mutsuzluğu size .Bu nedenle düşünün taşının yapamayacağınızi düşünüyorsanız da vazgeçin nişan dediğin bozulmaz akit değil evlilikler bile bozuluyor .Bence esas konu bu .Ayıp olur hallederiz işte şu olur bu olur değil olan malzeme bu .İkinizde daha uyumlu daha hayırlı bir evlilik yapabilirsiniz de .Dediğim gibi bariz fark varsa zorlamayın evlilikte de kimse değişmeyecek ne onun ailesi ne siz ne o ne sizin fikirler .Sosyal statü aile uyumsuzluk diye başlık atmışsınız şimdiden bu çok şeyi anlatıyor ikinizede yazık olmasın .

onu konusmasin
bunu konusmasin
şu gereksiz
ne konuscaak insanlar?
elbet bir konu acilacak yani birbirini tanimayan kac kisi oturmuş yüzyüze bakiyor. Laf olsun diye acilir konular..
su parasi meselesini anlamadim. onu konusmanin yeri sizin eviniz degil. ama ev araba - kendileri yapar gencler falan...olmasi gereken seyler. esinle boyle seyleri paylasmak istemiyorsan "ille de erkek yapsin" diyorsan evlenmeden araba al kendine maasinin yarisini oraya bagla. boylece eve fazla katkida bulunamazsin kimse sana "guvenmemis" olur

Anneleriniz konuşuyorken sevgiliniz her konuya dahil mi olsun? Konuşulan konular gayet normal, ne konuşulabilir daha fazla?
Ev, arabayı siz kendiniz alacaksınız ileride tabi ne olacak? Kadın soyutlamışmış kendini. Ev, araba için tabiki soyutlayacak. Sosyal statü diyerek aileyi beğenmeyin ama erkek tarafı diye ev, arabada farklı şeyler söylemesini bekleyin. Sevsinler statünüzü.

Son düzenleme:
Ayıp olur gibisine nişanı bozamiyor konu sahibi bizden o şekil bir destek istiyor olarak algıladım ben bence uyumsuzluk hissediyor bir çok konuda sadece bunlar değil bana öyle geldi nedense tabi yaniliyor olabilirim de

baslik "aile uyumsuzlugu sosyal statü"
konuda statu farki nerede? ikiniz de ayni devlette memursunuz. onlarin rizeli olmasi mi statulerini asagi cekti? yoksa sizin babaniz fabrikatör, anneniz odtüde öğretim uyesi de onlar pazarda falan mi calisiyor?
kimse cocuguna ev araba almadiysa denk sayilirsiniz bence

Ayıp olur gibisine nişanı bozamiyor konu sahibi bizden o şekil bir destek istiyor olarak algıladım ben bence uyumsuzluk hissediyor bir çok konuda sadece bunlar değil bana öyle geldi nedense tabi yaniliyor olabilirim de
daha nisan yok ki dun aileler tanismis

Sosyal statü farkı demiş de konu sahibi ve annesi daha sakil duruyor bence.

daha nisan yok ki dun aileler tanismis
Bide maşallah bak sen ne kadar seviyorsun hiç böyle dertlerin olmadı senide baz alıyorum şimdiden bu kadar dert edilen şeylerden sosyal statü aile uyum bilmemne iyi bir evlilik çıkmaz zaten ortaya degilmi?

O zaman nişan yapmasın derdi kalmasın
hatta aileler bile tanismamis, sadece anneler tanisti demis, bahsederken de hep annelerden bahsetmis...yani ciddi bir tanisma bile olmayabilir
ama öte yandan "anne babasi arasinda sevgi bagi yok gibi" de demis.... bilemedim aieller mi gelmis yoksa kadinin esiyle telefon konusmasini duymus da ondan mi yazmis

Hakikaten nerede statü farkı ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…