Aile uyumsuzluğu sosyal statü

cicekli11

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
5 Ekim 2025
5
3
1
Merhabalar 1.5 senedir ilişkim var ikimizin başından da söz nişan evlilik vs geçmedi ve memuruz aynı işyerinde çalışıyoruz. İkimizde 27 yaşındayız. Ben ankaralıyım o rizeli. Ankarada yaşıyoruz ikimizde ailelerde burda. Haliyle kültür farkı var birkaç kere evde telefonda konuşurken babasının küfürlü konuştuğunu da duymuştum ama o hiç öyle konuşmadığı için üstünde durmamıştım. Bizde böyle şeyler olmaz. Dün annelerimizi tanıstıstırdık annesi ve babası arasında sevgi bağı yok iletişim yok denecek kadar az hatta babaannesi geldiğinde su faturasını babaannesinden istemiş babası. annem sorduğunda o fırıncı gece çalışıyor işte diye geçiştirdi benim annem daha çok aileler anlatılır diye beklerken erkek arkadaşımın annesi hemen yaşları geçiyor kışın nişan bahara düğün olur dedi annem de hayırlısı falan dedi ama eve geçince oldu bittiye getiriyorlar biz bu planın neresindeyiz onlar planı yapmış dedi. Sonra ev arabadan konu açıldı annem bunlar önemsiz ahlak merhamet önemli dese de erkek arkadaşımın annesi onlar yaparlar hallederler dedi ve bunlar konuşurken erkek arkadaşımın hiç sesi çıkmadı. Annem de haliyle sana mı güvenmişler dedi erkek arkadaşıma saygılı desede ailesi maalesef içine sinmedi kimseyi hakir görmek hakkımız değil ancak uyum olmadığını ve benim çok zorlanacağımı söyledi. Sizce ne yapmalıyım bu farklılıklar sorun çıkarır mı ileride beni yorar mı? Tecrübesi olan ablalarımdan kız kardeşlerimden yorum istiyorum teşekkür ederim

su faturası kısmını anlamadım?
babaannesinden istemesinin nesine takıldınız?
küfürlü konuşmayan karadeniz erkeği olsa olsa yeni nesildir. eskilerden küfürlü konuşmayan varsa numuneliktir.
amaca yönelik konuşmuşlar anneniz konuşmaya yön verebilirdi tanışmada bunları konuşmak istemiyorsa.
erkek arkadaşınızın da sesinin hangi noktada çıkması gerektiğini anlamadım. aileler konuşurken lafa girmek istememiş olabilir. sizin sesiniz çıktı mı?

Bir sıkıntı göremedim. İleride yaparlar demiş kadın iyi niyetle söylemiş her söylediği batmış size bence.
Ayrıca aralarında sevgi bağı yoksa yok yapacak bir şey yok. Türkiye'de yaşıyorsunuz, kadınların çoğu aşkından ölerek evlenmiyor zaten, aile ve toplum baskısı ön planda daha çok. Neyine bu kadar şaşırdınız ben de sizi anlamadım açıkçası.

Kadın kötü bir şey dememiş ileride yaparlar derken evliliği aceleye getirdiğini mi düşündü aileniz anlamadım genellikle o taraflarda aileler tanıştıktan kısa süre sonra nişan düğün olur çok uzatılmaz ondan dolayı demiştir kadın. İçinize sinmeyen bir şey varsa erkek arkadaşınızı gözlemleyinbiraz daha

1.5 yıllık sevgilinizi pek de sevememişsiniz belli ki ortada bir problem yokken kafanızda şüphe oluşuyor. Çok ilginç geldi bana
Evi arabayı tabiki size güvenip alacak yoksa siz sadece kendisi alsın hatta erkek ailesi alsın kafasında mıydınız

Annen hakli. Memur kiz bulmuslar ev araba hesabi yapiyorlar. Ilk bulusmada bunlar mi konusulmaliydi? Hemen nişan sonra dugun kimin fikriydi? Anneni dinle cano

Ayrıca ilk tanismada ev araba nasıl sorulur ya görgüsüzlük resmen erkek tarafı olsam ve bana böyle bir soru sorulsa “bizim malesef yok sizin kızınızın evi arabası vaf mı?” Diye sorardım

Lafa gelince eşitlik ise gelince pozitif ayrımcılık çok güzeliz biz kadınlar ya

Annen hakli. Memur kiz bulmuslar ev araba hesabi yapiyorlar. Ilk bulusmada bunlar mi konusulmaliydi? Hemen nişan sonra dugun kimin fikriydi? Anneni dinle cano
Nasıl yani memur gelinleri var diye erkek ailesi ev ve araba mı almalı ogullarina

Çocuk okutmak için belki ikinci evimizi arabayı alamayacağız çocuk okuyacak evlenirken e hani bu oğlanın evi diyecekler boşuna mı okuttum oğlumu tabiki kendisi alacak ne yani bir de ona ev mi alayım ?

Evet erkek tarafı açtı tabii ki annem önemsiz demesine rağmen
O konular sevgilin ve senin aranda anasi niye açıyor? Daha önce nişan dugun için ne konuşmustunuz? Benim gözüm tutmadi bunları ya

Evet erkek tarafı açtı tabii ki annem önemsiz demesine rağmen
Acaba niye açtılar böyle bir konu ? Gelin maasinj kendisine saklamasın diye şimdiden önlem mi almak istediler acaba kendilerince ?

Aman ya patavatsiz bir kaynana işte

Ama bence genel olarak Karadeniz erkekleri evlenilecek erkek değil konudan bagimsiz

O konular sevgilin ve senin aranda anasi niye açıyor? Daha önce nişan dugun için ne konuşmustunuz? Benim gözüm tutmadi bunları ya
Kesinlikle rahatsız eden durum bu zaten annemde bundan rahatsız oldu biz konusmazken şimdiden ev araba konusu açılıyor dedi hoş olmadı açıkçası anladığınız için teşekkür ederim

Anneniz bunlar "onemsiz ahlak merhamet onemli" demiş
Kadın da "onlar ileride yaparlar, hallederler" demiş
Anneiz sonra da "sana mi guvenmisler" diyor.
E hani bunlar onemsiz, ahlak ve merhamet onemliydi?
Ne denmesini bekliyordunuz?
Sizin ve annenizin ev ve araba konusunda beklentiniz neydi?
Erkek arkadaşınızin evinin arabasinin olmasini mi istiyorsunuz?

Aklı başında İki yetişkin evlenmeye karar veriyorsa, hali hazırda çalışıyor olmalri ve kendi hayatlarini idame ettirecek maddi manevi yeterliliğe sahip olmalari gerekir.
Aileler yapabildikleri nisbetinde yaparlar, eger bu yola giriyorsaniz insanlardan beklentiyle girmeyin.

Son düzenleme:
Kadın kötü bir şey dememiş ki kendileri halleder demiş. Evleri olsun dememiş araba alsınlar dememiş. Paralarıyla bize ev araba alsınlar dememiş. Gelin yapsın oğlum harcamasın dememiş. Ailenin ilk memuru musunuz? Yolda çevirdiğin 3 kişiden biri memur zaten çok kasmayın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…