aynen öyle.Bide maşallah bak sen ne kadar seviyorsun hiç böyle dertlerin olmadı senide baz alıyorum şimdiden bu kadar dert edilen şeylerden sosyal statü aile uyum bilmemne iyi bir evlilik çıkmaz zaten ortaya degilmi?
Konu kapandıııı
Merhabalar 1.5 senedir ilişkim var ikimizin başından da söz nişan evlilik vs geçmedi ve memuruz aynı işyerinde çalışıyoruz. İkimizde 27 yaşındayız. Ben ankaralıyım o rizeli. Ankarada yaşıyoruz ikimizde ailelerde burda. Haliyle kültür farkı var birkaç kere evde telefonda konuşurken babasının küfürlü konuştuğunu da duymuştum ama o hiç öyle konuşmadığı için üstünde durmamıştım. Bizde böyle şeyler olmaz. Dün annelerimizi tanıstıstırdık annesi ve babası arasında sevgi bağı yok iletişim yok denecek kadar az hatta babaannesi geldiğinde su faturasını babaannesinden istemiş babası. annem sorduğunda o fırıncı gece çalışıyor işte diye geçiştirdi benim annem daha çok aileler anlatılır diye beklerken erkek arkadaşımın annesi hemen yaşları geçiyor kışın nişan bahara düğün olur dedi annem de hayırlısı falan dedi ama eve geçince oldu bittiye getiriyorlar biz bu planın neresindeyiz onlar planı yapmış dedi. Sonra ev arabadan konu açıldı annem bunlar önemsiz ahlak merhamet önemli dese de erkek arkadaşımın annesi onlar yaparlar hallederler dedi ve bunlar konuşurken erkek arkadaşımın hiç sesi çıkmadı. Annem de haliyle sana mı güvenmişler dedi erkek arkadaşıma saygılı desede ailesi maalesef içine sinmedi kimseyi hakir görmek hakkımız değil ancak uyum olmadığını ve benim çok zorlanacağımı söyledi. Sizce ne yapmalıyım bu farklılıklar sorun çıkarır mı ileride beni yorar mı? Tecrübesi olan ablalarımdan kız kardeşlerimden yorum istiyorum teşekkür ederimı
Aynen çok haklısın şimdiden biraz bana göre değil kafası varsa ne karşı tarafı üzmeden kendini yormadan efendice yoluna gitmek lazım biraz küçümseme var ve bu hoş değil bu fikir zaten zamanlada değişmez .Kendi bilir artık konuyu bu başlıkla açmasa bunu anlamayacaktim fakat fırın su faturası gibi değişik cümleler de var .Kendi bilir artikaynen öyle.
ki kendi statuleri ne ki? her iki ailede ankaranin orta direği. birinin memleketinde arsasi var diye daha düşük mü oluyor?
bizde degil statü dil bile farklıydi ama gönüller bir olsun. benim ailem de sagolsun birseyleri görmezden geldi . annem kendi organize ettigi ortaya karisik düğünde cocugun cebine para bile koydu bahsis isteyene dağıtsın diyeben de cogu seyi nisanlimin kulagina gitmeden hallettim (misal din konusu cok defa gundeme geldi ailem bes vakit namaz kilan insanlar. ama tartisa tartisa konuyu kapattırdim nisanlimin kulagina asla gitmedi. onun haberi bile olmadan ailemle kendi savasimi verdim) , onun ailesi de sagolsun kiz isteme cumlelerini ezberledi- soyledi falan elinden geldigince adetlerimize saygili olmaya calisti.
bitti gitti yani daha ne.
iki tane esek kadar insan evleniyor daha aile ev araba mi verecek? ne gereksiz beklentiler.
sifir beklenti büyük mutluluk bence
benim es ailesinden beklentim asla yok. sagolsun nisanlimin da benim ailemden asla beklentisi yok. hatta annem ceyizlik niyetine bizim evimize birseyler aldikca utaniyor:)
insanin biraz gecinmeye gönlü olacak bence. her dedigine kurulursan daha ilk günden bu isin sonu tatli bitmez
“Konu kapandı” deyince konunun kapandığını sanıyorKonular silinmiyor yalniz şu forumun tepesindeki kurallari kimse okumuyor nedense.
Kesinlikle katılıyorum. Küfür eden aile ben de istemezdim asla. Evlendikten sonra illa senin yanında da edecekler o küfürü yani denk gelmeme ihtimali yok. Çok rahatsız edici. Ayrıca karadenizli çok arkadaşım var ailesiyle de tanıştığım samimi olduğum hiçbiri küfür etmiyor kaç senedir ağzından duymadım.Ben herkesten farklı bir yorum yapıcam. Statü farkı ifadesi doğru değil, herkes nedenini yazmış ama aile hayatlarınız farklı anladığım kaďarıyla. Ailesi küfürlü konuşuyor demissin, bence ultra rahatsız edici. Türkiyede eş ailesiyle cok görüşülüyor, bayramı seyranı var, çocuk olunca KV gelmek isteyecek, evin içinde bağıra çağıra küfürlü konuşacak...Istemiyorsan istemiyorsun kendine dürüst ol, istemiyorsan ayrıl gitsin.
kesinlikle katiliyorum. bizde giris gelisme olmaz direkt sonuc konusulurKaradeniz insanı net ve tezcanlıdır. Yolu dolaştırmayı sevmezler. Yemeği bile ağır ağır keyfini çıkararak yemek ayıplanır. Konu neyse ortada yani, nişan düğün tarihini konuşmak, ekonomik geleceğinizi konuşmak en olağan muhabbet.
Sizin daha hafif muhabbetler yapılmasını bekleyen bir aile kültürünüz var. Ağırdan satıyorsunuz kendinizi. Belki daha bireyselsiniz. Biraz gayri resmi bir tavrı kabul edebilirdiniz ama annenin tavrı size teklifsiz gelmiş.
İşte bir kültürün içinde gayet olağan olan tavır diğer tarafta yadırganıyor. Onlarda konu sahibini ve ailesini burnundan kıl aldırmayan insanlar olarak görmüş olabilirler.kesinlikle katiliyorum. bizde giris gelisme olmaz direkt sonuc konusulurlafi dolandirana, uzun uzun girizgah yapan hos karsilanmaz "de hele diyecegini" denilir:)
Mesele ev, araba konusunun açılması değil de kadının siz halledersiniz demesi. Konu sahibi ve annesi destek oluruz denmesini beklemişler. Böyle dese gayet memnun olup, niye açıldı bu konu gibi düşünceye sahip olmayacaklardı. Statü farkı diyen biri de erkek ailesi diye alırız, yaparız laflarını beklemez.Kadın kendini soyutluyor siz halledersiniz gibisinden sıkıntı burası kaldıki biz erkek arkadaşımla da konuşmuştuk bu konuyu ben hiçbir şey dememisini böyle bir konunun açılmamasını bekliyordum gereksiz bir konu oldu.
direkt maddiyat da değilSosyal statüyü maddiyat sananlar var çok enteresan
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?