Aile uyumsuzluğu sosyal statü

Bide maşallah bak sen ne kadar seviyorsun hiç böyle dertlerin olmadı senide baz alıyorum şimdiden bu kadar dert edilen şeylerden sosyal statü aile uyum bilmemne iyi bir evlilik çıkmaz zaten ortaya degilmi?
aynen öyle.
ki kendi statuleri ne ki? her iki ailede ankaranin orta direği. birinin memleketinde arsasi var diye daha düşük mü oluyor?
bizde degil statü dil bile farklıydi ama gönüller bir olsun. benim ailem de sagolsun birseyleri görmezden geldi . annem kendi organize ettigi ortaya karisik düğünde cocugun cebine para bile koydu bahsis isteyene dağıtsın diye ben de cogu seyi nisanlimin kulagina gitmeden hallettim (misal din konusu cok defa gundeme geldi ailem bes vakit namaz kilan insanlar. ama tartisa tartisa konuyu kapattırdim nisanlimin kulagina asla gitmedi. onun haberi bile olmadan ailemle kendi savasimi verdim) , onun ailesi de sagolsun kiz isteme cumlelerini ezberledi- soyledi falan elinden geldigince adetlerimize saygili olmaya calisti.
bitti gitti yani daha ne.
iki tane esek kadar insan evleniyor daha aile ev araba mi verecek? ne gereksiz beklentiler.
sifir beklenti büyük mutluluk bence
benim es ailesinden beklentim asla yok. sagolsun nisanlimin da benim ailemden asla beklentisi yok. hatta annem ceyizlik niyetine bizim evimize birseyler aldikca utaniyor:)
insanin biraz gecinmeye gönlü olacak bence. her dedigine kurulursan daha ilk günden bu isin sonu tatli bitmez

Başlık ve konu alakası ne? Statü nerede? Neyse ben anladım açıkçası sevgilimin ailesinin maddi gücü olsa ev, araba almalarını isterdim. Gençler kendileri halleder derken evet bizden bir şey beklemeyin demek istemiş bu işine gelmediyse bence ilişkiyi gözden geçir.

Konu kapandıııı

O kadar emin olmayın.

Eskiden olsa nişanlınızın iyi olmasına bakın derdim ama tecrübelenince insan anlıyor o çocuğu o aile yetiştirdi bir yerlerde izlerini taşıyacak diye. Hakkınızda hayırlısı olsun

A Aynen çok haklısın şimdiden biraz bana göre değil kafası varsa ne karşı tarafı üzmeden kendini yormadan efendice yoluna gitmek lazım biraz küçümseme var ve bu hoş değil bu fikir zaten zamanlada değişmez .Kendi bilir artık konuyu bu başlıkla açmasa bunu anlamayacaktim fakat fırın su faturası gibi değişik cümleler de var .Kendi bilir artik

Statü farkı nerede var burada anlamadım? Aynı ülkenin insanlarısınız. İkinizde memursunuz. Sadece aradaki fark biriniz Rizeli diğeriniz Ankaralı. Haa siz Koç'lardan veya Sabancı'lardansanız orası ayrı.. Ya da sizin anne babanız doktor, öğretim üyesidir onun ailesi tarımla, hayvancılıkla uğraşıyordur orası da ayrı.
Yani sanki Almanya'dan falan gelmişte bu konulara çok yabancıymışsınız, hiç bu tür insanlara denk gelmemiş gibisiniz. Evet Karadeniz insanı küfür eder hatta Anadolu'da çoğu ilden küfürlü konuşan fazlasıyla insan var. Burada önemli kıstas sizin sevgilinizin nasıl konuştuğu ve o ailenin sizlerle konuşurken dikkat edip etmediği.
İki birbirini tanımayan, çocuklarının geleceği için bir arada olan aile başka ne konuşacak ki? Evlilik tarihi konusunda anlaşmazlık varsa orada anneniz veya siz devreye girseydiniz madem.. Erkekler düşünemiyor bu kadar ince. O muhtemelen çok üzerinde durmamıştır bile annesinin tarih belirlemesinin. Çünkü evlenecek olan sizlersiniz ve sizin istediğiniz gibi olacaktır. Aile de seve seve veya istemese de çocuğu için kabul edecek.
Aileden ev, araba beklentimiz yok diyorsunuz ama aile kendini bu konuda soyutluyor diye de şikayet ediyorsunuz. Statü farkınız varsa kadın erkek eşitliğini eminim sizden çok savunan yoktur (!). Sizin aileniz size ayrı bir ev, araba versin o halde.
Bence evlilik olgunluğunda değilsiniz. Ayrıca beklentileriniz de var belli ki. Sevgilinize karşı olan duygularınızı ve ilişkinizi gözden geçirin. Size doğru gelmiyorsa da bitirin madem ilişkiyi.

Ben herkesten farklı bir yorum yapıcam. Statü farkı ifadesi doğru değil, herkes nedenini yazmış ama aile hayatlarınız farklı anladığım kaďarıyla. Ailesi küfürlü konuşuyor demissin, bence ultra rahatsız edici. Türkiyede eş ailesiyle cok görüşülüyor, bayramı seyranı var, çocuk olunca KV gelmek isteyecek, evin içinde bağıra çağıra küfürlü konuşacak...Istemiyorsan istemiyorsun kendine dürüst ol, istemiyorsan ayrıl gitsin.

Konular silinmiyor yalniz şu forumun tepesindeki kurallari kimse okumuyor nedense.
“Konu kapandı” deyince konunun kapandığını sanıyor ayrıca aileleri arasında statü farkı yok kendisi var sanıyor sadece.. biri Ankaralı diğeri Rizeli olunca statü farkı mı oluyormuş kv kötü bir şey de dememiş anası ve konunun kapandığını sanan annesi buluttan nem kapmışlar..

Annen çok haklı, sen de çok haklısın. İlk buluşmada karşı tarafın haline tavrına bakılır, tanışılır, genel konulardan sohbet edilir. Tanımadığım insanların kucağına kızımı atacak değilim ki hemen bir ciddiyet, hemen para pul muhabbeti… bildiğin görgüsüzlük bu, dünyadan habersiz olmak… ilk sayfadaki yorumlara çok şaşırdım. Benim de karşıma böyle erkekler çıktı, ilk buluşmada anket yapar gibi sorular… direkt eledim, yanlarında sanki burjuvaydım. Siz de öyle olmuşsunuz. Bu insanlar denginiz değil. Sanırım bu forumda kendisi sosyal statü sahibi olmayanlar bu ifadeyi kullananları öyle olsunlar olmasınlar küçümsemeyi adet edinmişler.

Kesinlikle katılıyorum. Küfür eden aile ben de istemezdim asla. Evlendikten sonra illa senin yanında da edecekler o küfürü yani denk gelmeme ihtimali yok. Çok rahatsız edici. Ayrıca karadenizli çok arkadaşım var ailesiyle de tanıştığım samimi olduğum hiçbiri küfür etmiyor kaç senedir ağzından duymadım.

Biraz anlam boşluğu kalacak şekilde yazmışsınız. Bu yorumlamayı zorlaştırıyor.

Nasıl bir tanışmaydı mesela? Bazı ilk tanışmalarda belli başlı önemli detaylar konuşulurken bazısında maksat yüz yüze gelmek iki kelam edelim ilk tanışma tadında oluyor.

Karadeniz insanı net ve tezcanlıdır. Yolu dolaştırmayı sevmezler. Yemeği bile ağır ağır keyfini çıkararak yemek ayıplanır. Konu neyse ortada yani, nişan düğün tarihini konuşmak, ekonomik geleceğinizi konuşmak en olağan muhabbet.

Sizin daha hafif muhabbetler yapılmasını bekleyen bir aile kültürünüz var. Ağırdan satıyorsunuz kendinizi. Belki daha bireyselsiniz. Biraz gayri resmi bir tavrı kabul edebilirdiniz ama annenin tavrı size teklifsiz gelmiş.

Kayınvalide ve kayınpederin ilişkisini dedikodu seviyesinde ele almıyorsanız nasıl olduğu önemli. Kaide dışı birçok insan var tabi ama bazı yerde istemsiz anne babalamızın ilişkilerini modelliyoruz. Evlilik için en canlı done aile evinde elde ediliyor.

Enine boyuna tekrar düşünmek hakkınız. Burada önemli olan müstakbel damadın tavrı. Ama konuda tek bahsi ikiniz adına yeterli konuşmadığını düşünmeniz. Buradaki detaylar sizin beklentilerinize uymuyor.

kesinlikle katiliyorum. bizde giris gelisme olmaz direkt sonuc konusulur lafi dolandirana, uzun uzun girizgah yapan hos karsilanmaz "de hele diyecegini" denilir:)

kesinlikle katiliyorum. bizde giris gelisme olmaz direkt sonuc konusulur lafi dolandirana, uzun uzun girizgah yapan hos karsilanmaz "de hele diyecegini" denilir:)
İşte bir kültürün içinde gayet olağan olan tavır diğer tarafta yadırganıyor. Onlarda konu sahibini ve ailesini burnundan kıl aldırmayan insanlar olarak görmüş olabilirler.

Bence kendinizi tam ifade edememişsiniz. Sanırım sevgilinizin ailesi ile sizin ailenizin statüleri degil görgüleri ve hayata bakış açıları farklı. Ve bunun farkında olmak ne ayıp ne günah.Bu farkındalığınız oluştuysa evlendikten sonra 10 a çarpın, sürekli huzursuzluk olur. Bence bu tür evlilikler cok zor. İllaki biraraya geliniyor.Bayram, doğum, ölüm...Aman biz yetişkiniz demek kolay,farklı kültürler, dinlerle anlaşılır ama ben de kendi adıma görgüsüz, sürekli küfür eden, saygı sevgi nedir, nerde nasıl davranılır bilmeyen insanlarla iç içe olmak istemem,yapamam

Mesele ev, araba konusunun açılması değil de kadının siz halledersiniz demesi. Konu sahibi ve annesi destek oluruz denmesini beklemişler. Böyle dese gayet memnun olup, niye açıldı bu konu gibi düşünceye sahip olmayacaklardı. Statü farkı diyen biri de erkek ailesi diye alırız, yaparız laflarını beklemez.
Aile tanışması sonrası uyumsuzluk görüp ayrılmak bence çok mantıklı bir karar bu arada ama böyle güya üstten üstten bakmaya çalışmak, statü farkı demek manasız olmuş.

Sosyal statüyü maddiyat sananlar var çok enteresan
direkt maddiyat da değil
ama işte bey ailesidir, ağa ailesidir, görmüş geçirmiş ailedir
yahut kentsoyludur, anneannesi bile üniversite mezudur, evlerinde 5 nesildir çatal bıçakla masada yemek yeniyordur
aile bireyler, kaykamamdır validir, hadi bilemedim bir yerde bir daire müdürüdür ya da müteşebbistir ufku geniş, kültürü geniş, eğitimi yüksektir, dil bilir, toplum yaşamı bilir "meclis adamı, cemiyet insanı" dır.

statü budur.

sizin dediğiniz şeyi de anladım ama o "statü" deği
o "görgü"
bazı kişiler maddiyatta çok güçlü olup bi vakurluk, bi yerinde hareket etme bilmezler, batıdaki adıyla "etiket" (bizdeki adıya adab-ı muaşeretten) haberdar değillerdir

ama bu statü farkı değil
aile görgüsü, aile kültürü farkı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…