- 23 Ağustos 2012
- 14.712
- 38.908
- 798
- Konu Sahibi bluecat1111
-
Dış çekim mi istiyorlar askerlik icin
Nasil bir foto ve yol parasi masrafi bu
Kardesinin arabasini satsinlar.aileye destek olunur.ama bu ailenin sömürusu sebebiyle olmamali.hem de kardese araba alinacak da ben elin adaminin yaninda ezilip buzulecemMerhaba arkadaşlar şuan çok garip duygular içindeyim...
Eşimle 1 buçuk yıldır evliyiz, atandık ve ailelerimizden farklı yerdeyiz.
Hiç kimsenin maddi desteğini almadan evlendik. Kendim okudum(Farklı bir şehirde okumuştum yine ve sadece verilen burs ile) kendim düğünümü yaptım.
Ama erkek kardeşimin altına arabasına kadar verildi. Bu ayrıntıyı yazmak istedim çünkü galiba beni üzen asıl neden bu.
Şimdi ise ailem sürekli borç isteyip duruyor. Biliyorum ihtiyacı oldukları için istiyorlar ama eşimde artık takmaya başladı. Başkası olsa belki çoktan farklı şekilde tepkiler gösterirdi çünkü 1 buçuk yılda verdiğimiz para 15 bin tl. Az değil dişimizle tırnağımızla arttırıyoruz en azından bir araba alalım diye ama hopp gidiyor.
Bugün de 5 bin tl istediler ve ağlaya ağlaya istedi annem. Kıyamadık yolladık ama bu seferde eşimin suratı düştü.
Ne yapayım bilemiyorum...
eğer aileniz sizi okuttuysa okurken para gönderdiyse yedirin içirdiyse vermek zorundasınız ama yok bunların hiç biri olmadıysa verme tabiki artık verdiklerin yeter dr artar bileMerhaba arkadaşlar şuan çok garip duygular içindeyim...
Hiç kimsenin maddi desteğini almadan evlendik. Kendim okudum(Farklı bir şehirde okumuştum yine ve sadece verilen burs ile) kendim düğünümü yaptım.
Ama erkek kardeşimin altına arabasına kadar verildi. Bu ayrıntıyı yazmak istedim çünkü galiba beni üzen asıl neden bu.
Şimdi ise ailem sürekli borç isteyip duruyor. Biliyorum ihtiyacı oldukları için istiyorlar ama eşimde artık takmaya başladı. Başkası olsa belki çoktan farklı şekilde tepkiler gösterirdi çünkü 1 buçuk yılda verdiğimiz para 15 bin tl. Az değil dişimizle tırnağımızla arttırıyoruz en azından bir araba alalım diye ama hopp gidiyor.
Bugün de 5 bin tl istediler ve ağlaya ağlaya istedi annem. Kıyamadık yolladık ama bu seferde eşimin suratı düştü.
Vermek istemiyorsan vermeyeçeksin. Kardeşinin arabayı satsinlarMerhaba arkadaşlar şuan çok garip duygular içindeyim...
Hanımefendi bu şaka mı gerçekten?Babam emekli. kardeşim askere gidecek onun fotoğraf ve yol masrafı için dediler başta, ben de az bir şey isteyecekler sandım 5bin istediler.
Yahu adam.niye çalışsın çalışmaz tabi ki.Babam emekli fakat kardeşime araba aldılar kredi ödüyor, üstelik kardeşim evlendi ve çalışmıyor şuan onların masraflarını da karşılıyor. yetmiyor galiba
Derlerse desinler eşinizle aranızın bozulmasından daha mi önemli??Aynen benim bile konuşasım gelmiyor artık ama nasıl konuşalım bilemedik. kimseyi kırmak istemiyorum ve beni yanlış anlayıp "paragöz" vs demelerini de istemiyorum. Zamanında kardeşim demişti de...
Babam emekli fakat kardeşime araba aldılar kredi ödüyor, üstelik kardeşim evlendi ve çalışmıyor şuan onların masraflarını da karşılıyor. yetmiyor galiba
Yuvam dagilsin kocamla aram bozulsun ister misin anne diye sorun.Kırıldığımı belli edince şaka yaptık deyip çıkıyor işin işinden. Onu çok da umursamıyorum zaten ama annem en büyük bağım arada kalan da hep o. nasıl konuşmalıyım. ne desem de alınmasalar sadece beni anlasalar.
Doğru söylüyorsunuz.Benimde lisede dershane paramı anca bir ay vermişlerdi canım annem ve babam.Mecbur ayrilmistim dershanede.Kardesim ise yıllığı 30 milyarlık ozel okulda okuyor.İtiraz edince de kardes kıskanan , nankör oluruzBenim kardeşim de aynısını yaptı. Ben evlenecekken o nişanlıydı nişan atıldı sonra anlaşmışlar koca koca üniversite mezunu insanlar kaçtılar. Kına gecesi bile yapıldı bir gece daha salon tutuldu. Evlerini baştan aşağı ailem en iyisi ile düzdü. Ben evimi düğünümü kendim yaptım ama evime geldiklerinde hep bir kulp buldular.
Sevilmiyoruz başka bir açıklaması yok bence. Ama biz seviyoruz kıyamıyoruz işte.
Askerliğini Bombay’da yapacak herhalde. Biraz daha dökülseniz bedelli askerlik parası çıkacakmış.Babam emekli. kardeşim askere gidecek onun fotoğraf ve yol masrafı için dediler başta, ben de az bir şey isteyecekler sandım 5bin istediler.
sakın arsayı almayın hem paranız gider hem de babanızın vefatından sonra kardeşlerınız bizden mal kaçırıldı diye dava açıp geri alırlar arsayıGerçekten durumumuz çok benziyor. Kardeşime ne kadar kızsalar da gelip söylenseler de iki dakika sonra bağırlarına basıyorlar. Kardeşim onlara bir çöp almamıştır ama ben yemeğe götürsem karnım ağrıdı; alışverişe çıkarsam oğluma da şunu alalım; gezmeye götürsem şehir dışına çıkarsam yolda hoşnutsuzluk... Çatlıcak gibi oluyorum gerçekten. Babam geçenlerde bir arsası var onu bana satmak istedi. Alamam param yok zaten babadan mal alınır mı diyorum al nolursun diyor. Ben de kendimi hiç iyi hissetmiyorum. Ailem rahat etsin istiyorum üzülmesin istiyorum ama kardeşim sürekli birşey çıkarıyor.
Öyle bir anneye neden acıyorsun ki? Annen arada kalmıyor. Senin kullanılmana izin veriyor.
Çok saçma. Eşimi arayıp ağlayacaklar ve ben sessiz kalacağım. Kendi kendime üzülüp enayi miyim diye düşünecğim. İmkanı yok. Yıkarım ortalığı beni rezil edemezsiniz diye. Annelik babalık bu değildir, olamaz. Annem benim için bütün o sıkıntıları çekti ama dünyaya gelmek benim seçimim değildi. Kendi hevesleriydi. Ben de bebek bekliyorum nasipse. Sabahları ağrılarla yataktan zor kalkıyorum ama doğurup büyütüp sonra hadi bana para ver demek çok bencilce ve ayıp.
Şöyle olabilir mesela evli değilsindir. Seni gerçekten fedakarlıklar yapıp okuturlar. Saygı dolu bir ailedir de belki biraz yardım beklenir ya da ağır hastalık vs durumu olur anlaşılır. Aile olmak böyle zamanlarda kenetlenmektir ama bu anlattıkların çok çirkin. Oturup düşünmüşler resmen biz bu kızı işe sokalım, sonra evlendirelim. Çift maaş olunca oğlumuzun masraflarını ödesin diye. Plan yapılmış bence. Kardeş para ihtiyacı oldukça annene babana “ablamdan isteyin nasılsa çift maaşlı. Benim işim bile yok ihtiyacım var. ” diyor.
vovvvv diyorum yoruma ve sonuna kadar destekliyorum
İsteyen paragöz desin. Kardeşim hem kız kaçıracak. Hem çalışmayacaklar karı koca. Hem araba aldıracaklar benzin, bakım vs parası benden çıkacak. Ev masrafları benden çıkacak. Nasılsa para geliyor diye işe girip çalışma zahmetinde bulunmayacak. Karısıyla keyif çatacak evlerinde. Vermem. Bilet alacak kadar bile parası olmayan adam hangi organına güvenip kaçırdıysa o kızı, işte o organını sıkıp çalışsın. Bahaneye bile gerek yok. Direkt vermiyorum demelisin. Böyle üzerinden parazit gibi yaşayacaklarına kırılsınlar daha iyi bence.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?