Aile ve Para Meseleleri

Kardesinin arabasini satsinlar.aileye destek olunur.ama bu ailenin sömürusu sebebiyle olmamali.hem de kardese araba alinacak da ben elin adaminin yaninda ezilip buzulecem

Öyle bir anneye neden acıyorsun ki? Annen arada kalmıyor. Senin kullanılmana izin veriyor.

Çok saçma. Eşimi arayıp ağlayacaklar ve ben sessiz kalacağım. Kendi kendime üzülüp enayi miyim diye düşünecğim. İmkanı yok. Yıkarım ortalığı beni rezil edemezsiniz diye. Annelik babalık bu değildir, olamaz. Annem benim için bütün o sıkıntıları çekti ama dünyaya gelmek benim seçimim değildi. Kendi hevesleriydi. Ben de bebek bekliyorum nasipse. Sabahları ağrılarla yataktan zor kalkıyorum ama doğurup büyütüp sonra hadi bana para ver demek çok bencilce ve ayıp.

Şöyle olabilir mesela evli değilsindir. Seni gerçekten fedakarlıklar yapıp okuturlar. Saygı dolu bir ailedir de belki biraz yardım beklenir ya da ağır hastalık vs durumu olur anlaşılır. Aile olmak böyle zamanlarda kenetlenmektir ama bu anlattıkların çok çirkin. Oturup düşünmüşler resmen biz bu kızı işe sokalım, sonra evlendirelim. Çift maaş olunca oğlumuzun masraflarını ödesin diye. Plan yapılmış bence. Kardeş para ihtiyacı oldukça annene babana “ablamdan isteyin nasılsa çift maaşlı. Benim işim bile yok ihtiyacım var. ” diyor.

İsteyen paragöz desin. Kardeşim hem kız kaçıracak. Hem çalışmayacaklar karı koca. Hem araba aldıracaklar benzin, bakım vs parası benden çıkacak. Ev masrafları benden çıkacak. Nasılsa para geliyor diye işe girip çalışma zahmetinde bulunmayacak. Karısıyla keyif çatacak evlerinde. Vermem. Bilet alacak kadar bile parası olmayan adam hangi organına güvenip kaçırdıysa o kızı, işte o organını sıkıp çalışsın. Bahaneye bile gerek yok. Direkt vermiyorum demelisin. Böyle üzerinden parazit gibi yaşayacaklarına kırılsınlar daha iyi bence.

eğer aileniz sizi okuttuysa okurken para gönderdiyse yedirin içirdiyse vermek zorundasınız ama yok bunların hiç biri olmadıysa verme tabiki artık verdiklerin yeter dr artar bile

Tatlım kusura bakma.Burada erkek evlat kız evlat ayrımı yapan bir aile görünüyor.Sen herşeyi kendin yaptin dişinle tırnağınla biriktiriyorsun hala yüzlü yüzlü senden borç istiyorlar.Annen arada kalıyor olabilir bisey diyemem ama ne demişler ödünç güle güle gider ağlaya ağlaya gelir yani bu paralar sana zor gelir.Sende gençliğini heba edipte paranı yedirme.

Sağlık durumu hariç yardım yapmayın.
Fotoğraf ve yol parası için 5000 lira mı istenir?
Eşin haklı. Bir yılda asgari ücretlinin kazandığına yakın para hibe etmişsiniz.
Sizi enayi yerine koyuyorlar.
Ayrıca evlat ayrımcılığına giren anne baba benim ebeveynim olsa gözünün yaşına bakmam.

Vermek istemiyorsan vermeyeçeksin. Kardeşinin arabayı satsinlar

Babam emekli. kardeşim askere gidecek onun fotoğraf ve yol masrafı için dediler başta, ben de az bir şey isteyecekler sandım 5bin istediler.
Hanımefendi bu şaka mı gerçekten?
Vallahi ben bu kadar enayi yerine konulmayi ne gördüm ne de duydum.
Ben sizin eşiniz olsam hayatta izin vermezdim.
Adam yine iyi sabretmiş.
Allah aşkına koskoca askere gidecek adamın yol parası yokmuymuş.
Ne güzel anneniz de ağlama numarası bulmuş sizin zayıf noktanızı bulmuş valla süper.

Erkek kardeşinin altına çektikleri arabayı satsınlar.
Fotoğrafa ve yol parasına mı 5 bin lazımmış?
Nereye çıktı askerliği çine mi?
Eşin sabırlıymış cidden.

Aynen benim bile konuşasım gelmiyor artık ama nasıl konuşalım bilemedik. kimseyi kırmak istemiyorum ve beni yanlış anlayıp "paragöz" vs demelerini de istemiyorum. Zamanında kardeşim demişti de...
Derlerse desinler eşinizle aranızın bozulmasından daha mi önemli??
Ayrıca annenizin yaptığı çok ayıp elin oğlunu arayıp ağlayıp kendini acindırıp para istemek nedir ??
Bence eşinizi de tembihleyin benim verecek param kalmadı artık borclarinizi ödeyin çok sıkıştık desin.

Ayrica benim kardeşimde askerde şu an ve devlet yol parası veriyor.
Her ay asker maaşı da alıyor.
Kısaca en fakir fukara adam bile askerde ac kalmaz.
Şimdi sizden askerde ihtiyacı varmış diye yine para isterler sakin kanmayın.
Zira o 5bin tl ile 3 kişi rahat rahat askerlik yapar vicdanınız rahat olsun yani.

Babam emekli fakat kardeşime araba aldılar kredi ödüyor, üstelik kardeşim evlendi ve çalışmıyor şuan onların masraflarını da karşılıyor. yetmiyor galiba

Dalga geçiyosunuz heralde

Sizin paranızla araba alınmış enazından peşinat olmuş
Birde borçlarını sizden istiyolar
Kardeşiniz bedelli askerlik mi yapıyo?
İşi yoksa neden evlendi ? Düğünde takılan takıları neoldu? Babanız kardeşinizin altına araba çekip birde yemeiçmesini kariılayacağını bozdur oğlum takılarını işbulana kadar onu ye demek aklına gelmemiş mi?

ve sizin gelmedi mi?

Yuvam dagilsin kocamla aram bozulsun ister misin anne diye sorun.
Cevabi hayirsa o zaman benden birdaha para istemeyin deyin.

Bu tür insanlar yani sürekli para yok diyen insanlar , paralarını yatırım , araba , ev için kullanıp parasız kalıyor sonra da para yok diye başkalarından istiyor.

Arabaları varmış , onun borcunu ödeyince paraları kalmamıştır , sizden istiyorlardır.Yani aslında sizin paranızla birikim yapıyorlar kendilerine.Siz de bir borca girin ya da borcumuz var diyin.Belki artık istemezler , isteseler de vermemek için sebebiniz olur.

Doğru söylüyorsunuz.Benimde lisede dershane paramı anca bir ay vermişlerdi canım annem ve babam.Mecbur ayrilmistim dershanede.Kardesim ise yıllığı 30 milyarlık ozel okulda okuyor.İtiraz edince de kardes kıskanan , nankör oluruz

Babam emekli. kardeşim askere gidecek onun fotoğraf ve yol masrafı için dediler başta, ben de az bir şey isteyecekler sandım 5bin istediler.
Askerliğini Bombay’da yapacak herhalde. Biraz daha dökülseniz bedelli askerlik parası çıkacakmış.

sakın arsayı almayın hem paranız gider hem de babanızın vefatından sonra kardeşlerınız bizden mal kaçırıldı diye dava açıp geri alırlar arsayı

Çocukları arasında dengeyi kuramayan ailelerden nefret ediyorum. Benim ailem de atandıktan sonra beni bankamatik olarak görmeye alıştılar.. Hatta düğünüm sonrası eşim ile bana ait olan altınlarla abime düğün yapma planları vardı.

Bende bu iş kötüye gider dedim, emeklerimi ayrım yapan aileme yedirmek istemedim. Eşimle hemen yatırım yapıp kredi çektik, yoksa kendi paramızı agız tadıyla harcayamayacaktık.. Hatta kredi çekmeden önce baskın basanındır deyip vermeyecekler halde borç istedik

Artık 4 5 yıl kendimize zor yettiğimiz için borç isteyemiyorlar, istedikleri gibi kullanamıyorlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…