- Konu Sahibi bluecat1111
-
Oldu baska istegi varmiymisBüyük çocuk olmaktan mıdır kız olmaktan mı bilemiyorum. Ama eminim birçok kişinin başına geliyordur bu durum. Ben de üniversiteyi ailemin olduğu şehirde okudum. Asla para harcayan biri değildim. Bir yol param biraz da harcligim olsa yetecekti. Babam ısrarla kızım öğrenim kredisi al dedi. Ben öderim ilerde dedi. Aldim mecbur. 4 yil hic harclik almadim onlardan. Ama onlar benden hep aldilar. Mesela yazin harcamiyordum kredimi. Onlar aliyordu direk falan. Tamam belki durumlari sıkışıktı. Derken evlendim. Evlenirken özel ders verip çeyizlerimi falan hep ben yaptim. Onlar bir yatak odasi takimi aldi sadece bana. O da 2bin tl idi. Şuan iki yillik ama çöp resmen. Çok pişmanim keske kendim alsaydim. Neyse ödeyecegim dedigi öğrenim kredisini zaten ödemedi. Ben atanmaya calisiyorum suan. Esim ödedi sagolsun kredimi. Ama zor oldu. Pahali şehir tek maaş kira falan. Bir de bebek tedavileri. Bir sekilde hallettik düze ciktik. 2 bin küsür kalmisti. Ödeyecegiz dediler bu yaz. Hop kardesim bedelliye yazildi falan yalan oldu o da. ( he bu arada kardesim özel üniversiteye gitti burssuz. Araba altinda her daim. Benim 2 ayda harcadigimi bazen 1 gecede harcadi kiz arkadasi ile. Ve ailem verdi de verdi verdi de verdi) şimdi evlenecek. Bedelli icin borclanmis çevreye biraz annemler tamamini verememis. Annem dedi ki sen atanirsan ilk bir yil maasini kardesine ver. Evlenecek falan fişmekan. Adalet midir bu simdi. Ben tüp bebek yaptirmak istiyorum hemen mesela. Onun düşünmesi lazim degil mi..
Kelin ilacı olsa kendi başına sürermiş diyeceksin ama bence arkadaşların tavsiye ettiği gibi "borçlandık" deyin vermeyin. Siz de bebeğiniz için uğraşıyorsunuz o kadar... Şu aileler ayrım yapmasalar keşke artık en azından büyüdüğümüzde.Büyük çocuk olmaktan mıdır kız olmaktan mı bilemiyorum. Ama eminim birçok kişinin başına geliyordur bu durum. Ben de üniversiteyi ailemin olduğu şehirde okudum. Asla para harcayan biri değildim. Bir yol param biraz da harcligim olsa yetecekti. Babam ısrarla kızım öğrenim kredisi al dedi. Ben öderim ilerde dedi. Aldim mecbur. 4 yil hic harclik almadim onlardan. Ama onlar benden hep aldilar. Mesela yazin harcamiyordum kredimi. Onlar aliyordu direk falan. Tamam belki durumlari sıkışıktı. Derken evlendim. Evlenirken özel ders verip çeyizlerimi falan hep ben yaptim. Onlar bir yatak odasi takimi aldi sadece bana. O da 2bin tl idi. Şuan iki yillik ama çöp resmen. Çok pişmanim keske kendim alsaydim. Neyse ödeyecegim dedigi öğrenim kredisini zaten ödemedi. Ben atanmaya calisiyorum suan. Esim ödedi sagolsun kredimi. Ama zor oldu. Pahali şehir tek maaş kira falan. Bir de bebek tedavileri. Bir sekilde hallettik düze ciktik. 2 bin küsür kalmisti. Ödeyecegiz dediler bu yaz. Hop kardesim bedelliye yazildi falan yalan oldu o da. ( he bu arada kardesim özel üniversiteye gitti burssuz. Araba altinda her daim. Benim 2 ayda harcadigimi bazen 1 gecede harcadi kiz arkadasi ile. Ve ailem verdi de verdi verdi de verdi) şimdi evlenecek. Bedelli icin borclanmis çevreye biraz annemler tamamini verememis. Annem dedi ki sen atanirsan ilk bir yil maasini kardesine ver. Evlenecek falan fişmekan. Adalet midir bu simdi. Ben tüp bebek yaptirmak istiyorum hemen mesela. Onun düşünmesi lazim degil mi..
Sizdeki parayı bilmeseler iyi olur. Yok diyin borca girdik deyin yani yalan söylmeynde gerçktn girin. Yatırım yapın mesela.Merhaba arkadaşlar şuan çok garip duygular içindeyim...
Eşimle 1 buçuk yıldır evliyiz, atandık ve ailelerimizden farklı yerdeyiz.
Hiç kimsenin maddi desteğini almadan evlendik. Kendim okudum(Farklı bir şehirde okumuştum yine ve sadece verilen burs ile) kendim düğünümü yaptım.
Ama erkek kardeşimin altına arabasına kadar verildi. Bu ayrıntıyı yazmak istedim çünkü galiba beni üzen asıl neden bu.
Şimdi ise ailem sürekli borç isteyip duruyor. Biliyorum ihtiyacı oldukları için istiyorlar ama eşimde artık takmaya başladı. Başkası olsa belki çoktan farklı şekilde tepkiler gösterirdi çünkü 1 buçuk yılda verdiğimiz para 15 bin tl. Az değil dişimizle tırnağımızla arttırıyoruz en azından bir araba alalım diye ama hopp gidiyor.
Bugün de 5 bin tl istediler ve ağlaya ağlaya istedi annem. Kıyamadık yolladık ama bu seferde eşimin suratı düştü.
Ne yapayım bilemiyorum...
konu sahibi ailesine para veriyorsa eşe haksizlik oluyor.. ama şu ki eşi ailesine para veriyorsa kendisi... ikisi ayni his anlar:)Eşinizde ailesine vermeye başlayınca nasıl bir his olduğunu anlarsınız.
bak ne kadar paran olduğu sakin söleme...Babam karşıma geçip ağladı ve nolur beni kurtar kızım dedi. Yanımda bankalardan aradılar.
70 yaşında babam benim. Söylemesi kolay oluyor ama yapamıyor insan.
Öyle bir anneye neden acıyorsun ki? Annen arada kalmıyor. Senin kullanılmana izin veriyor.
Çok saçma. Eşimi arayıp ağlayacaklar ve ben sessiz kalacağım. Kendi kendime üzülüp enayi miyim diye düşünecğim. İmkanı yok. Yıkarım ortalığı beni rezil edemezsiniz diye. Annelik babalık bu değildir, olamaz. Annem benim için bütün o sıkıntıları çekti ama dünyaya gelmek benim seçimim değildi. Kendi hevesleriydi. Ben de bebek bekliyorum nasipse. Sabahları ağrılarla yataktan zor kalkıyorum ama doğurup büyütüp sonra hadi bana para ver demek çok bencilce ve ayıp.
Şöyle olabilir mesela evli değilsindir. Seni gerçekten fedakarlıklar yapıp okuturlar. Saygı dolu bir ailedir de belki biraz yardım beklenir ya da ağır hastalık vs durumu olur anlaşılır. Aile olmak böyle zamanlarda kenetlenmektir ama bu anlattıkların çok çirkin. Oturup düşünmüşler resmen biz bu kızı işe sokalım, sonra evlendirelim. Çift maaş olunca oğlumuzun masraflarını ödesin diye. Plan yapılmış bence. Kardeş para ihtiyacı oldukça annene babana “ablamdan isteyin nasılsa çift maaşlı. Benim işim bile yok ihtiyacım var. ” diyor.
İsteyen paragöz desin. Kardeşim hem kız kaçıracak. Hem çalışmayacaklar karı koca. Hem araba aldıracaklar benzin, bakım vs parası benden çıkacak. Ev masrafları benden çıkacak. Nasılsa para geliyor diye işe girip çalışma zahmetinde bulunmayacak. Karısıyla keyif çatacak evlerinde. Vermem. Bilet alacak kadar bile parası olmayan adam hangi organına güvenip kaçırdıysa o kızı, işte o organını sıkıp çalışsın. Bahaneye bile gerek yok. Direkt vermiyorum demelisin. Böyle üzerinden parazit gibi yaşayacaklarına kırılsınlar daha iyi bence.
Zaten paramın olmadığını söylemiştim. Hala param var aslında. Ancak farklı bir şehirde banka kasasında. Babam düğün takılarımızın olduğunu biliyor aslında ordan istedi. İsterken de ne kadar istediğini söylemiyor sen ne kadar verebilirsin diyor. Böyle olunca düşünün borç ne kadardır. Kardeşim iki ev sattırdı hala bitmedi demek ki...bak ne kadar paran olduğu sakin söleme...
hiç paramiz yok deyin birikimiz yok deyin biz bişey aldik onu ödüyoruz deyin..
birikimi olduğunda paran olduğunda isterler...
ben bile sölemiyorum.. babam soruyor bana bankada ne kadar var diye.. eşimin ailesi de soruyor.ne kadar var diye biz sölemiyoruz..
herşeyi sölemek zorunda degilsin..
aile para hiç bişeyi anlatmak zorunda degilsin..
kendinizi kullandirttirma..
ne aldiniz diye sorarsa ihtiyaç deyin sölemeyin..
istemesinler ...
demek ki onlarin borcu yok seni kardeşinin üzerinde kullaniyor. enayi hissetme bu kadar..Zaten paramın olmadığını söylemiştim. Hala param var aslında. Ancak farklı bir şehirde banka kasasında. Babam düğün takılarımızın olduğunu biliyor aslında ordan istedi. İsterken de ne kadar istediğini söylemiyor sen ne kadar verebilirsin diyor. Böyle olunca düşünün borç ne kadardır. Kardeşim iki ev sattırdı hala bitmedi demek ki...
Ay ben konuya kaynak yapmıştım. Araba kredisi ödeyen Kardeşi olan kişi konu sahibidemek ki onlarin borcu yok seni kardeşinin üzerinde kullaniyor. enayi hissetme bu kadar..
borcu olduğu hiç sanmam arabayi satsin.. evlisin çocuğun da var.. yatirimi yapacak sizsin onlarin artik soyadini taşimiyorsun.. iki soyadin dahi olsa kocanin nufusunu taşiyorsun.. veremem deseydin.. bundan sonra istese vermeyin eşiniz ayni yaparsa nasıl hissedersin kötü olmaz misin...
ayy ortalığı karıştıı... kusura bkma.Ay ben konuya kaynak yapmıştım. Araba kredisi ödeyen Kardeşi olan kişi konu sahibi
siz ıkı neve bakıyorsunuz farkında olmadan.Babam emekli fakat kardeşime araba aldılar kredi ödüyor, üstelik kardeşim evlendi ve çalışmıyor şuan onların masraflarını da karşılıyor. yetmiyor galiba
Büyük çocuk olmaktan mıdır kız olmaktan mı bilemiyorum. Ama eminim birçok kişinin başına geliyordur bu durum. Ben de üniversiteyi ailemin olduğu şehirde okudum. Asla para harcayan biri değildim. Bir yol param biraz da harcligim olsa yetecekti. Babam ısrarla kızım öğrenim kredisi al dedi. Ben öderim ilerde dedi. Aldim mecbur. 4 yil hic harclik almadim onlardan. Ama onlar benden hep aldilar. Mesela yazin harcamiyordum kredimi. Onlar aliyordu direk falan. Tamam belki durumlari sıkışıktı. Derken evlendim. Evlenirken özel ders verip çeyizlerimi falan hep ben yaptim. Onlar bir yatak odasi takimi aldi sadece bana. O da 2bin tl idi. Şuan iki yillik ama çöp resmen. Çok pişmanim keske kendim alsaydim. Neyse ödeyecegim dedigi öğrenim kredisini zaten ödemedi. Ben atanmaya calisiyorum suan. Esim ödedi sagolsun kredimi. Ama zor oldu. Pahali şehir tek maaş kira falan. Bir de bebek tedavileri. Bir sekilde hallettik düze ciktik. 2 bin küsür kalmisti. Ödeyecegiz dediler bu yaz. Hop kardesim bedelliye yazildi falan yalan oldu o da. ( he bu arada kardesim özel üniversiteye gitti burssuz. Araba altinda her daim. Benim 2 ayda harcadigimi bazen 1 gecede harcadi kiz arkadasi ile. Ve ailem verdi de verdi verdi de verdi) şimdi evlenecek. Bedelli icin borclanmis çevreye biraz annemler tamamini verememis. Annem dedi ki sen atanirsan ilk bir yil maasini kardesine ver. Evlenecek falan fişmekan. Adalet midir bu simdi. Ben tüp bebek yaptirmak istiyorum hemen mesela. Onun düşünmesi lazim degil mi..
Eşinize de yazık ya kendinizi onun yerine koyun onun ailesine bu kadar para gönderseydiniz nasıl olurdu. Aileniz de sizi gözden çıkarsın artık evli barklı kendi düzeninde insansınız kırk yılda bir belki bir yardım yapılabilir ama bu kadar para vermek çok saçma. Size güvenip sağa sola harcama yapmasınlar. Sizin ya da eşinizin kalbiniz ağlayarak verdiğiniz paranın zaten onlara bi hayrı olmaz.Merhaba arkadaşlar şuan çok garip duygular içindeyim...
Eşimle 1 buçuk yıldır evliyiz, atandık ve ailelerimizden farklı yerdeyiz.
Hiç kimsenin maddi desteğini almadan evlendik. Kendim okudum(Farklı bir şehirde okumuştum yine ve sadece verilen burs ile) kendim düğünümü yaptım.
Ama erkek kardeşimin altına arabasına kadar verildi. Bu ayrıntıyı yazmak istedim çünkü galiba beni üzen asıl neden bu.
Şimdi ise ailem sürekli borç isteyip duruyor. Biliyorum ihtiyacı oldukları için istiyorlar ama eşimde artık takmaya başladı. Başkası olsa belki çoktan farklı şekilde tepkiler gösterirdi çünkü 1 buçuk yılda verdiğimiz para 15 bin tl. Az değil dişimizle tırnağımızla arttırıyoruz en azından bir araba alalım diye ama hopp gidiyor.
Bugün de 5 bin tl istediler ve ağlaya ağlaya istedi annem. Kıyamadık yolladık ama bu seferde eşimin suratı düştü.
Ne yapayım bilemiyorum...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?