Aile ve Para Meseleleri

Oldu baska istegi varmiymis

Kelin ilacı olsa kendi başına sürermiş diyeceksin ama bence arkadaşların tavsiye ettiği gibi "borçlandık" deyin vermeyin. Siz de bebeğiniz için uğraşıyorsunuz o kadar... Şu aileler ayrım yapmasalar keşke artık en azından büyüdüğümüzde.

Sizdeki parayı bilmeseler iyi olur. Yok diyin borca girdik deyin yani yalan söylmeynde gerçktn girin. Yatırım yapın mesela.
Alınca hemen ödüyolar mı? Hele hiç geri ödeme yapmadılarsa zaten vermeyin.
Gerçtkn ihtyacı olsa zaten evladısınız yardım edersnz o ayrı tabi

Babam karşıma geçip ağladı ve nolur beni kurtar kızım dedi. Yanımda bankalardan aradılar.
70 yaşında babam benim. Söylemesi kolay oluyor ama yapamıyor insan.
bak ne kadar paran olduğu sakin söleme...
hiç paramiz yok deyin birikimiz yok deyin biz bişey aldik onu ödüyoruz deyin..
birikimi olduğunda paran olduğunda isterler...
ben bile sölemiyorum.. babam soruyor bana bankada ne kadar var diye.. eşimin ailesi de soruyor.ne kadar var diye biz sölemiyoruz..
herşeyi sölemek zorunda degilsin..
aile para hiç bişeyi anlatmak zorunda degilsin..
kendinizi kullandirttirma..
ne aldiniz diye sorarsa ihtiyaç deyin sölemeyin..
istemesinler ...

çok haklisinnn

Zaten paramın olmadığını söylemiştim. Hala param var aslında. Ancak farklı bir şehirde banka kasasında. Babam düğün takılarımızın olduğunu biliyor aslında ordan istedi. İsterken de ne kadar istediğini söylemiyor sen ne kadar verebilirsin diyor. Böyle olunca düşünün borç ne kadardır. Kardeşim iki ev sattırdı hala bitmedi demek ki...

demek ki onlarin borcu yok seni kardeşinin üzerinde kullaniyor. enayi hissetme bu kadar..
borcu olduğu hiç sanmam arabayi satsin.. evlisin çocuğun da var.. yatirimi yapacak sizsin onlarin artik soyadini taşimiyorsun.. iki soyadin dahi olsa kocanin nufusunu taşiyorsun.. veremem deseydin.. bundan sonra istese vermeyin eşiniz ayni yaparsa nasıl hissedersin kötü olmaz misin...

Ay ben konuya kaynak yapmıştım. Araba kredisi ödeyen Kardeşi olan kişi konu sahibi

Gerçekten çok üzülüyorum böyle durumlara, aileniz istemeye devam edecek ve bundan sonra eşinizle kötü olacaksınız. Bunu kendinize ve evliliğine yapmayın. Kredi faizleri çok fazla çekin araba alın desem cidden çok fazla ama şuan elinizde 20 bin olsa az miktarda çekerdiniz ya da elden birine borçlanırdınız.
Babanıza kredilerini ödeyemiyorsanız satın arabayı diyin, hayır yanlış anlamayın da işi gücü olmayan birinin arabası da olmayıversin. Sigortası kaskosu, hiç kullanmasan bile durduk yere para yiyen bir şey araba

Aileniz bir daha para istediği takdirde vermeyin, bugün olmasa bile birgün yine veremediğinizde kötü evlat olacaksınız zaten, en azından daha fazla para kaptırmamış olursunuz.

Siz annenize kıyamıyorsunuz ama anneniz size çok rahat kıyabiliyor. Oğlunun keyfi mutluluğu İçin, sizin eşinizle sorun yaşamanıza göz yumuyor.

Bir daha para İçin aradıklarında, eskisi gelmeden yenisi gelmez deyin olsun bitsin.

Yani yuh demek istiyorum başka ne diyeyim, sen şaka mısın anne banane diyemediniz mi? Kocanız çoook zengin olsa, kazandığınızı keyfi harcayacak olsanız yine de vermeyin. Yapmayın lütfen ya bu kadar bencil olmasın anne-babanız

benim annem yaşlı kısmi felç geçirmiş biri
para sıkıntısı çekipde çocuklarıma yük olmayayım diye işe girdi
kör olmayla karşı karşıya göz kanaması artıyor görme derecesi düşüyor ama kadın bir senin maaşın yetmez kzıım stres olursun diyor o halde çalışıyor

sizin altına araba çekilen kardeşiniz çalışmıyor ve siz ona para veriyorsanız sizin enayiliğiniz
iş bulamıyordur yine bir derece anlayabilirim ama altına araba çekmek nedir
çok mu para kazanıyor

Kiz cocugunun dugununu kendisine yaptirt, masraflara asla karisma, erkek cocugun dugununu yap, evini duz, altina arabasini cek, evinin kirasini, masraflarini ode. Bunun icinde kizdan, damattan aglayarak para iste. Canim bariz bir sekilde kardesini erkek cocuk oldugu icin el uzerinde tutuyorlar, hic zoruna gitmiyor mu? 1,5 yillik evlilikte borc istenmez evlilerden, yeni evli insanlarin zaten borcu harci olur, ya da kocasina mahcup olur vs diye. Bide esini arayip aglamis ama annenin kendini dusurdugu durum cok kotu yani, esinin senin ailene saygisi tamamen biter hic hos davranislar degil. Sen sesini cikarmadikca, burs parani bile harclik olarak vermelerine goz yummussun, seni somurmeye cok uygun bir insan olarak kodlamislar. Soylesen asla Kabul etmezler, ama bariz oyle davraniyorlar. Paranizi mutlaka Geri alin. Olum kalim meselesi olmadikca borc istemeyin deyin ve yaptiklari ayrimciligida yuzlerine vur mutlaka.

Eşinize de yazık ya kendinizi onun yerine koyun onun ailesine bu kadar para gönderseydiniz nasıl olurdu. Aileniz de sizi gözden çıkarsın artık evli barklı kendi düzeninde insansınız kırk yılda bir belki bir yardım yapılabilir ama bu kadar para vermek çok saçma. Size güvenip sağa sola harcama yapmasınlar. Sizin ya da eşinizin kalbiniz ağlayarak verdiğiniz paranın zaten onlara bi hayrı olmaz.

Hata sizin.. Neden veriyorsunuz ki?
Ben vermezdim şu şartlarda ve ağır konuşurdum.. Sizin çocuğunuz ben değil, erkek kardeşim. Ondan alın falan derdim. Gemi falan tanımaz yakardım. :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…