Aile ve Para Meseleleri

katılıyorum bir komşum var mesela ev yaptırdı aynı anda sıfır araba aldı hergün ağlıyor aynı montu 5 senedir gıyıyorum diye yetmıyor diye.her gün çocuğunu okula göturmemı bekliyor .önce eğitim parası gelir o çocuğu kimse benim için doğurmadı.luks ev araba ihtiyaç değildir kımse de beni ikna edemez ihtiyaç olduğuna.ha kızımın sınıfında maddiyatı çok kötü babasız bir yavrucak var melek gibi.işte ona devamlı yardım ederim elimden geldığınce.diğeri resmen bizi sömürmektir kendi çıkarına

herkes söylenmesi gereken herşeyi yazmış sana..

kullanılıyor musun? evet,kesinlikle ve hatta annen tarafından da..

sizin yapacağınız tek şey : biz biliyoruz ki tüm paramızı kardeşime gömdük. borç içindeyiz. arabayı hemen satıp, kredi ödemekten kurtulmanız ve bize hemen 20,000 vermeniz demek.

arabayı satsalar bile bu paranın size geri geleceğini hiç ama hiç sanmıyorum. ama böyle derseniz ancak bir daha isteyemezler ve gerçekten arabayı satarlarsa enazından kredi ödemekten kurtulurlar ..

bir şekilde yüzdeyüz durdurmazsan eğer bu olayların evliliğini şimdi olmasa bile ileride etkilemesi maalesef çok olası..

Sizde para var diye gerekli gereksiz istiyorlar iste.
Araba alan kredisini bir zahmet odesin

Esin iyi insanmis
Keyfi olarak zirt pirt para yollamana birsey demiyor.

Siz de alin bit araba
Bundan sonra isterlerse kredi oduyoruz deyin

Biraz kullaniliyorsunuz

Yok ya o topa girmem. Zaten karmaşık olan ilişkilerimiz iyice arapsaçına döner.
benim de 5 yaş kuçuk erkek kardeşim var maddi olarak benden düşük geliri.o da yıllarca para ıstedi benden ve annemden ne yolladıysak hep daha fazlasını talep etti.ee yeter diyince de paragöz ve kötü gene biz olduk.görüşmeden çok daha huzurluyuz size de aynını tavsiye ederım.belli yaşa gelmiş ınsanlara hasta değilse yardım yapılmaz.kendime 1000 tl ye mont alırım ama kardesıme 500 yollamam.o da çalışsaydı vaktınde ıyı bir okulu kazansaydı ya da ıyı bir meslek edınseydi gezeceğine bunlar benim suçum değil.öyle düşünün kendinize değer verin

eğer aileniz sizi okuttuysa okurken para gönderdiyse yedirin içirdiyse vermek zorundasınız ama yok bunların hiç biri olmadıysa verme tabiki artık verdiklerin yeter dr artar bile

Anasi babasinin ihtiyaci varsa tabi ki bakmak zorunda
Ama kardesi araba alip kredisini odeyemiyorsa vermek zorunda degil

Almasin araba
Herkesin arabasi olmak zorunda degil.

Herkeste bir araba ev alma hirsi
Anlamadim gitti

malesef hiç biri ödenmedi.
yazın öderiz dediler ancak sonra "hasat çıkmadı kusura bakmayın önümüzdeki yaza" dediler
Eşiniz çok anlayışlı davranıyor.bizdede benzer durumlar var genelde babam erkek kardeşime çok yardım ediyor ama kızlarından kuruş istemez çok borçlu olsa kredi çeker yine istemez

Borca girin, yada bir yerden bişey almış havası yaratın. İlk reddinizde küsecekler ve öncekiler çoktaannnnn unutuldu bile

Tabiki aile zor durumdaysa veerilir ama borc olarak verilir bu miktar büyük paralar... Askere gondermek icin mi 5bin lira istediler anlayamadım bana cok manasız geldi... Esinizin yerinde olsam coktan dur derdim bu duruma ve hic hoşuma gitmezdi bu durum... Tabiki ailelere yardim edilir gerektiginde ama bu denlo değil... Bence sizde bu duruma bir dur diyin...

Bedelli mi yapacak acaba? Askerligi

Durumunuza üzüldüm gerçekten yani en nihayetinde anne babanız sizi bu yaşınıza kadar getirmişler öyle yada böyle zor durumda olmalarını kimse istemez ama evlat ayırmaları ve sizi kullanmaları hiç hoş değil

Ailelerin evlatları böyle kullanması çok kötü benimde herşeyimi kendim yaptım ama okurken abimin çok desteği oldu ama asla bir şey beklemediler düğünde ne takıldıysa bişey yapamadık deyip verdiler sağolsunlar , artık elinizdeki para gitmiş ama bir borca girin ve sürekli annenize söyleyin eşimle kavga ediyoruz soruyor falan diye bir daha ki hasatta almaya çalışın inşaşlah geri verirler

Büyük çocuk olmaktan mıdır kız olmaktan mı bilemiyorum. Ama eminim birçok kişinin başına geliyordur bu durum. Ben de üniversiteyi ailemin olduğu şehirde okudum. Asla para harcayan biri değildim. Bir yol param biraz da harcligim olsa yetecekti. Babam ısrarla kızım öğrenim kredisi al dedi. Ben öderim ilerde dedi. Aldim mecbur. 4 yil hic harclik almadim onlardan. Ama onlar benden hep aldilar. Mesela yazin harcamiyordum kredimi. Onlar aliyordu direk falan. Tamam belki durumlari sıkışıktı. Derken evlendim. Evlenirken özel ders verip çeyizlerimi falan hep ben yaptim. Onlar bir yatak odasi takimi aldi sadece bana. O da 2bin tl idi. Şuan iki yillik ama çöp resmen. Çok pişmanim keske kendim alsaydim. Neyse ödeyecegim dedigi öğrenim kredisini zaten ödemedi. Ben atanmaya calisiyorum suan. Esim ödedi sagolsun kredimi. Ama zor oldu. Pahali şehir tek maaş kira falan. Bir de bebek tedavileri. Bir sekilde hallettik düze ciktik. 2 bin küsür kalmisti. Ödeyecegiz dediler bu yaz. Hop kardesim bedelliye yazildi falan yalan oldu o da. ( he bu arada kardesim özel üniversiteye gitti burssuz. Araba altinda her daim. Benim 2 ayda harcadigimi bazen 1 gecede harcadi kiz arkadasi ile. Ve ailem verdi de verdi verdi de verdi) şimdi evlenecek. Bedelli icin borclanmis çevreye biraz annemler tamamini verememis. Annem dedi ki sen atanirsan ilk bir yil maasini kardesine ver. Evlenecek falan fişmekan. Adalet midir bu simdi. Ben tüp bebek yaptirmak istiyorum hemen mesela. Onun düşünmesi lazim degil mi..

Babam emekli fakat kardeşime araba aldılar kredi ödüyor, üstelik kardeşim evlendi ve çalışmıyor şuan onların masraflarını da karşılıyor. yetmiyor galiba
Ayranı yok içmeye, tahtı revanla gidiyor s.çmaya..

Afedersiniz ama sizde o tahtı taşıyorsunuz.

Annen saçmalamış
Hemde bir yıl yani az da değil
Evli barklı kızdan para istemesi bile abes onun korkması lazım kızımın huzuru kaçar diye

Maaşı ver ne demek yaaa yok devenin nalı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…