- 10 Nisan 2014
- 43.344
- 115.567
- 798
- Konu Sahibi bluecat1111
-
katılıyorum bir komşum var mesela ev yaptırdı aynı anda sıfır araba aldı hergün ağlıyor aynı montu 5 senedir gıyıyorum diye yetmıyor diye.her gün çocuğunu okula göturmemı bekliyor .önce eğitim parası gelir o çocuğu kimse benim için doğurmadı.luks ev araba ihtiyaç değildir kımse de beni ikna edemez ihtiyaç olduğuna.ha kızımın sınıfında maddiyatı çok kötü babasız bir yavrucak var melek gibi.işte ona devamlı yardım ederim elimden geldığınce.diğeri resmen bizi sömürmektir kendi çıkarınaBu tür insanlar yani sürekli para yok diyen insanlar , paralarını yatırım , araba , ev için kullanıp parasız kalıyor sonra da para yok diye başkalarından istiyor.
Arabaları varmış , onun borcunu ödeyince paraları kalmamıştır , sizden istiyorlardır.Yani aslında sizin paranızla birikim yapıyorlar kendilerine.Siz de bir borca girin ya da borcumuz var diyin.Belki artık istemezler , isteseler de vermemek için sebebiniz olur.
Yok ya o topa girmem. Zaten karmaşık olan ilişkilerimiz iyice arapsaçına döner.sakın arsayı almayın hem paranız gider hem de babanızın vefatından sonra kardeşlerınız bizden mal kaçırıldı diye dava açıp geri alırlar arsayı
benim de 5 yaş kuçuk erkek kardeşim var maddi olarak benden düşük geliri.o da yıllarca para ıstedi benden ve annemden ne yolladıysak hep daha fazlasını talep etti.ee yeter diyince de paragöz ve kötü gene biz olduk.görüşmeden çok daha huzurluyuz size de aynını tavsiye ederım.belli yaşa gelmiş ınsanlara hasta değilse yardım yapılmaz.kendime 1000 tl ye mont alırım ama kardesıme 500 yollamam.o da çalışsaydı vaktınde ıyı bir okulu kazansaydı ya da ıyı bir meslek edınseydi gezeceğine bunlar benim suçum değil.öyle düşünün kendinize değer verinYok ya o topa girmem. Zaten karmaşık olan ilişkilerimiz iyice arapsaçına döner.
eğer aileniz sizi okuttuysa okurken para gönderdiyse yedirin içirdiyse vermek zorundasınız ama yok bunların hiç biri olmadıysa verme tabiki artık verdiklerin yeter dr artar bile
Eşiniz çok anlayışlı davranıyor.bizdede benzer durumlar var genelde babam erkek kardeşime çok yardım ediyor ama kızlarından kuruş istemez çok borçlu olsa kredi çeker yine istemezmalesef hiç biri ödenmedi.
yazın öderiz dediler ancak sonra "hasat çıkmadı kusura bakmayın önümüzdeki yaza" dediler
Merhaba arkadaşlar şuan çok garip duygular içindeyim...
Eşimle 1 buçuk yıldır evliyiz, atandık ve ailelerimizden farklı yerdeyiz.
Hiç kimsenin maddi desteğini almadan evlendik. Kendim okudum(Farklı bir şehirde okumuştum yine ve sadece verilen burs ile) kendim düğünümü yaptım.
Ama erkek kardeşimin altına arabasına kadar verildi. Bu ayrıntıyı yazmak istedim çünkü galiba beni üzen asıl neden bu.
Şimdi ise ailem sürekli borç isteyip duruyor. Biliyorum ihtiyacı oldukları için istiyorlar ama eşimde artık takmaya başladı. Başkası olsa belki çoktan farklı şekilde tepkiler gösterirdi çünkü 1 buçuk yılda verdiğimiz para 15 bin tl. Az değil dişimizle tırnağımızla arttırıyoruz en azından bir araba alalım diye ama hopp gidiyor.
Bugün de 5 bin tl istediler ve ağlaya ağlaya istedi annem. Kıyamadık yolladık ama bu seferde eşimin suratı düştü.
Ne yapayım bilemiyorum...
Bedelli mi yapacak acaba? AskerligiMerhaba arkadaşlar şuan çok garip duygular içindeyim...
Eşimle 1 buçuk yıldır evliyiz, atandık ve ailelerimizden farklı yerdeyiz.
Hiç kimsenin maddi desteğini almadan evlendik. Kendim okudum(Farklı bir şehirde okumuştum yine ve sadece verilen burs ile) kendim düğünümü yaptım.
Ama erkek kardeşimin altına arabasına kadar verildi. Bu ayrıntıyı yazmak istedim çünkü galiba beni üzen asıl neden bu.
Şimdi ise ailem sürekli borç isteyip duruyor. Biliyorum ihtiyacı oldukları için istiyorlar ama eşimde artık takmaya başladı. Başkası olsa belki çoktan farklı şekilde tepkiler gösterirdi çünkü 1 buçuk yılda verdiğimiz para 15 bin tl. Az değil dişimizle tırnağımızla arttırıyoruz en azından bir araba alalım diye ama hopp gidiyor.
Bugün de 5 bin tl istediler ve ağlaya ağlaya istedi annem. Kıyamadık yolladık ama bu seferde eşimin suratı düştü.
Ne yapayım bilemiyorum...
Ayranı yok içmeye, tahtı revanla gidiyor s.çmaya..Babam emekli fakat kardeşime araba aldılar kredi ödüyor, üstelik kardeşim evlendi ve çalışmıyor şuan onların masraflarını da karşılıyor. yetmiyor galiba
Annen saçmalamışBüyük çocuk olmaktan mıdır kız olmaktan mı bilemiyorum. Ama eminim birçok kişinin başına geliyordur bu durum. Ben de üniversiteyi ailemin olduğu şehirde okudum. Asla para harcayan biri değildim. Bir yol param biraz da harcligim olsa yetecekti. Babam ısrarla kızım öğrenim kredisi al dedi. Ben öderim ilerde dedi. Aldim mecbur. 4 yil hic harclik almadim onlardan. Ama onlar benden hep aldilar. Mesela yazin harcamiyordum kredimi. Onlar aliyordu direk falan. Tamam belki durumlari sıkışıktı. Derken evlendim. Evlenirken özel ders verip çeyizlerimi falan hep ben yaptim. Onlar bir yatak odasi takimi aldi sadece bana. O da 2bin tl idi. Şuan iki yillik ama çöp resmen. Çok pişmanim keske kendim alsaydim. Neyse ödeyecegim dedigi öğrenim kredisini zaten ödemedi. Ben atanmaya calisiyorum suan. Esim ödedi sagolsun kredimi. Ama zor oldu. Pahali şehir tek maaş kira falan. Bir de bebek tedavileri. Bir sekilde hallettik düze ciktik. 2 bin küsür kalmisti. Ödeyecegiz dediler bu yaz. Hop kardesim bedelliye yazildi falan yalan oldu o da. ( he bu arada kardesim özel üniversiteye gitti burssuz. Araba altinda her daim. Benim 2 ayda harcadigimi bazen 1 gecede harcadi kiz arkadasi ile. Ve ailem verdi de verdi verdi de verdi) şimdi evlenecek. Bedelli icin borclanmis çevreye biraz annemler tamamini verememis. Annem dedi ki sen atanirsan ilk bir yil maasini kardesine ver. Evlenecek falan fişmekan. Adalet midir bu simdi. Ben tüp bebek yaptirmak istiyorum hemen mesela. Onun düşünmesi lazim degil mi..
Maaşı ver ne demek yaaa yok devenin nalıBüyük çocuk olmaktan mıdır kız olmaktan mı bilemiyorum. Ama eminim birçok kişinin başına geliyordur bu durum. Ben de üniversiteyi ailemin olduğu şehirde okudum. Asla para harcayan biri değildim. Bir yol param biraz da harcligim olsa yetecekti. Babam ısrarla kızım öğrenim kredisi al dedi. Ben öderim ilerde dedi. Aldim mecbur. 4 yil hic harclik almadim onlardan. Ama onlar benden hep aldilar. Mesela yazin harcamiyordum kredimi. Onlar aliyordu direk falan. Tamam belki durumlari sıkışıktı. Derken evlendim. Evlenirken özel ders verip çeyizlerimi falan hep ben yaptim. Onlar bir yatak odasi takimi aldi sadece bana. O da 2bin tl idi. Şuan iki yillik ama çöp resmen. Çok pişmanim keske kendim alsaydim. Neyse ödeyecegim dedigi öğrenim kredisini zaten ödemedi. Ben atanmaya calisiyorum suan. Esim ödedi sagolsun kredimi. Ama zor oldu. Pahali şehir tek maaş kira falan. Bir de bebek tedavileri. Bir sekilde hallettik düze ciktik. 2 bin küsür kalmisti. Ödeyecegiz dediler bu yaz. Hop kardesim bedelliye yazildi falan yalan oldu o da. ( he bu arada kardesim özel üniversiteye gitti burssuz. Araba altinda her daim. Benim 2 ayda harcadigimi bazen 1 gecede harcadi kiz arkadasi ile. Ve ailem verdi de verdi verdi de verdi) şimdi evlenecek. Bedelli icin borclanmis çevreye biraz annemler tamamini verememis. Annem dedi ki sen atanirsan ilk bir yil maasini kardesine ver. Evlenecek falan fişmekan. Adalet midir bu simdi. Ben tüp bebek yaptirmak istiyorum hemen mesela. Onun düşünmesi lazim degil mi..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?