Aile yüzünden boşanan var mı?

kardelenlerinsesi01

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
16 Eylül 2015
113
43
98
Eşimin ailesinin beni bir türlü kabullenememesi. Eşimin ailesine aşırı düşkünlüğü yüzünden evliliğimiz bitiyor.Çok üzülüyorum. davacı olan benim . Çocuğum da iyiki olmamış . Zaten önümü göremiyordum bu yüzden bebek düşünmedik. Kukla gibi bir eşim var. Annesi Babası Kardeşi herkes bir tarafından tutmuştu. Sevgiliyken çok iyiydik dünyanın en mutlu kadınıydım diyebilirim. Ama evlenince aile içine girince ve hergünde ailenin içinde olunca böyle olduk. Kendi kararını kendi veremeyen, herşeyi ailesine anlatan bir eşim vardı. Evime bardak alsam bilirdi kaynanam o derece.Sürekli iletişim içindeyiz. Eşimi ararlardı eşimde lavaboda olurdu direk beni ararlardı. Özel zamanlarımızda bile ararlrdı eşimde açardı ara verip düşünün. Çok yoruldum hayal ettiğim evlilik bu değildi. Eşimin alkol,karı kız, şiddet,geçimsizlik gibi hiç kötü huyları yok. Ailemden vazgeçmem senden vazgeçerim diyor ve hep kapıyı gösteriyor bana . Evliliğime şans versem de ailesi varken bizim için pek şans yok. Neler önerirsiniz inceldiği yerden kopsun mu?

Kopmasın .Sadece aileyse sorun.Zamanla sizede alışır ,kabullenir ,bağlanır ama tabi ne çektiğinizi belemem.Daha özgür ,kafaya takmadan yasayıp canınızı sıkmayın derim

Eşimin ailesinin beni bir türlü kabullenememesi. Eşimin ailesine aşırı düşkünlüğü yüzünden evliliğimiz bitiyor.Çok üzülüyorum. davacı olan benim . Çocuğum da iyiki olmamış . Zaten önümü göremiyordum bu yüzden bebek düşünmedik. Kukla gibi bir eşim var. Annesi Babası Kardeşi herkes bir tarafından tutmuştu. Sevgiliyken çok iyiydik dünyanın en mutlu kadınıydım diyebilirim. Ama evlenince aile içine girince ve hergünde ailenin içinde olunca böyle olduk. Kendi kararını kendi veremeyen, herşeyi ailesine anlatan bir eşim vardı. Evime bardak alsam bilirdi kaynanam o derece.Sürekli iletişim içindeyiz. Eşimi ararlardı eşimde lavaboda olurdu direk beni ararlardı. Özel zamanlarımızda bile ararlrdı eşimde açardı ara verip düşünün. Çok yoruldum hayal ettiğim evlilik bu değildi. Eşimin alkol,karı kız, şiddet,geçimsizlik gibi hiç kötü huyları yok. Ailemden vazgeçmem senden vazgeçerim diyor ve hep kapıyı gösteriyor bana . Evliliğime şans versem de ailesi varken bizim için pek şans yok. Neler önerirsiniz inceldiği yerden kopsun mu?
Senden vazgeçen adamdan sen de vazgeç tabi ki.

Esimin ailesi ve kendi ailem yuzunden arada kala kala bizde bosaniyoruz... benim ailem biyerden sonra hatasini anlayip kendini geri cekti ama esimin ailesi aksine dahada dahil oldu herseye 1 ay sonra durusmamiz var... Valla en iyisi kopmak uzuluyorun cunku esimi cok seviyorum ama o aileyle de bir omur gecmezdi

Ben boyle birseyden dolayi bosanmazdim. Ama kimin neyi psikolojik olarak ne kadar kaldirabilecegi degisir tabi.

Eşim bana da hakkimi veriyorsa yani ortayi bulabiliyorsa varsin aileci anneci olsun, ama yeter ki bir yanlis oldugunda herkese gereken cevabi verebilsin.. ama senden vazgecerim ailemden vazgecmem lafi dusunduruyor.. o zaman niye evlendin diye sorarlar adama.. hem eş hem aile vazgecilmez olabilmeli..

Bundan sonraki hayatında Allah her yönüyle düzgün ve gelişmiş insanlarla karşılaştırsın . Anlattıklarından boşanman gerektiğini algılıyorum .

Esimin ailesi ve kendi ailem yuzunden arada kala kala bizde bosaniyoruz... benim ailem biyerden sonra hatasini anlayip kendini geri cekti ama esimin ailesi aksine dahada dahil oldu herseye 1 ay sonra durusmamiz var... Valla en iyisi kopmak uzuluyorun cunku esimi cok seviyorum ama o aileyle de bir omur gecmezdi
Bende sizin gibiyim
Ve dedimki kendi kendime gitsin ailesiyle yaşasın
Madem önceliği ben değilim onlar,gitsin mutlu olsunlar

Ben varım. Bir aydir ayriyiz bosanma davasini actim. Bizimde temel sebepler hem aile hem karakter catismasi hemde bazi ozel sebepler. Eger kafa yapiniz uyuyorsa sabret. Birlikte mutluyuz anlasiriz ileride diyorsan bekli ara verin biraz.

Benim teyzem 4 yıl sevgililikten sonra evlendi. Kurban oluruz gelinimize diyerek aldılar. Ailenin doldurması sonucu adam teyzeme defalarca şiddet uyguladı.

Teyzem boşanma davası açtı. Tehdit ettiler bosanamazsin diye. Eşyanın yarısını teyzem almıştı. Onlari da aldı depremzedelere gönderdi. Boşandı onu cekecegime ailemle yaşarım diye.

Bir yıl sonra evlendi. Maşallah çok güzel evliligi, allah bağışlasın ikide evladı var. rabbim size de hayırlisini nasip etsin.
Böyle adamlar düzelmiyor. Karısının ailesi yapsa kıyameti koparacak tipler kendi ailesi yapınca benim ailemi çekeceksin diyor.

Bende sizin gibiyim
Ve dedimki kendi kendime gitsin ailesiyle yaşasın
Madem önceliği ben değilim onlar,gitsin mutlu olsunlar

Aynen hayat bunlari cekmeye degmeyecek kadar kisa simdi uzuluyoruz ama bigun gercek bi adam cikar belki karsimiza anamda anam diye ortalikta gezinmeyen ve mutlu oluruz... Benim icim rahat cunku elimden geleni yaptim bu evlilik icinde... Maddi anlamda da kafam rahat memurum birikimin arabam herseyim var... O dusuncek artik bundan sonrasini... Gitsin yillarca onu diven babasi ve maasini tirtiklayan annesiyle yasasin

Siz Eşinizin ailesi yüzünden değil tamamen eşinizin bağımsız bir birey olamamasından bosaniyorsunuz malesef..

Eşiniz ailesine iyi bir evlat olacağım derdine adam olmayı unutmuş..

Ailesinin artık "siz"olduğunu bile idrak edememiş biri için fazla bile tahammül etmişsiniz..

Bugün size kapıyı gösteren,yarın hastane yolunu da açar..

Allah ıslah etsin böyle embesil beyinleri..

Bir de bunun sonrası var.. acaba düzelir miydi, şöyle konuşsam böyle yapsam beni anlar bu durumu düzeltir miydi, alışır mıydım gibi acabalariniz olmayacaksa yani netseniz tamam ama pişman olma ihtimaliniz varsa çok daha fazla yipranirsiniz diye düşünüyorum. Yani ben sana aileni sil tek ben olayım demiyorum tercih yapmanı istemiyorum sadece ayrı bir aile olduğumuzu ikimizin bir takım olduğunu senin ve herkesin kabullenip buna göre davranması lazım gibi konuşmalar yapsaniz.. gerçi bu aşamaya gelene kadar mutlaka böyle yaklaşmışsınızdır ama ne bileyim.. zor.. Allah yardimciniz olsun..

Ailesiyle alakası yok basiretsiz ve birey olamamış kendini bi gram geliştirememiş eşin yüzünden bu aşamadasınız. Bana ailemden vazgeçemem senden vazgeçerim dediğinin saniyesinde ben ondan önce vazgeçerim. Öyle adam mı olur. Yürüsün gitsin anasının dizinin dibine

Bende Eşimi seviyorum ama geleceğimiz yok ailesi varken.

Aynı şeyleri bende yaşıyorum ve ben şuan 8 aylık hamileyim. Bebeğimin ismini koymak istemem bile kaynanama batıyor. Sakin hamile kalma. Ana kuzusu bir adam ne koca nede baba olmayı hak etmiyor.

Back
X