Aile

malasef bizim toplumda , erkekle evlenilmiyor. onun sülalasiylede evleniliyor. burada o kadar msj okudumki 2 ay çok fazla süre değil yazan. artık bizim normalimiz olmuş aille ziyeretleri. avrupada yok böyle. sabah 7 akşam 7 çalışan in için hafta sonu çok kıymetli değerli. bunu sevmediği insanalaala geçirmek gerekiyor gibi algı yaratılıyor. adetimiz geleneğimiz öyle malesef.

Bu arada bunlara bende aşırı tepki veriyorum kavga ediyorum . Sakin bir insan değilim kabul ediyorum ama sürekli bencil düşüncesine tahammül edemiyorum artık . Sanki hem ise gideceğim hemde cuma akşamdan itibaren mesai yapar gibi görev yerimde olacağım bende yetişemiyorum boşanmayı ciddi olarak düşünmüştüm o zamanlar düzelmişti tekratlanacagini düşünmemistim aynı şeylerin benim ailem bizim olduğumuz şehre gelir ve bizde kalmazlar annesinde kalırlar hem orada odaları var hemde ben çok yoruldugum için .
Ama sozde eş olduğum kişiden zerrece anlayış göremek beni çok sinirlendiriyor ve yıpratıyor
Aşırı tepki vermen birikmişliğindir canım öfkeni bastırdığın için patlıyordur. Bunun için sakin kalıp kendini iyi ifade etmeni tavsiye ederim ki haksız çıkmayasın. Ailemi görmeye gittiğimizde aileni sıkıştırmana gerek yok ben byle yapmıyorum bana uymaz çalışıyoruz sizinkilerede ayrı gün gideceğiz zaten hee madem gitmek istiyorsun canım gidebilirsin deseniz ?

Aşırı tepki vermen birikmişliğindir canım öfkeni bastırdığın için patlıyordur. Bunun için sakin kalıp kendini iyi ifade etmeni tavsiye ederim ki haksız çıkmayasın. Ailemi görmeye gittiğimizde aileni sıkıştırmana gerek yok ben byle yapmıyorum bana uymaz çalışıyoruz sizinkilerede ayrı gün gideceğiz zaten hee madem gitmek istiyorsun canım gidebilirsin deseniz ?
Kanaryacım en son böyle anlaştık bundan sonra böyle yapacağız. Gerçekten şaşkınım davranışlarının böyle olacağını düşünmemiştim. Aİlesine ayıp mı olsaymış nolmuş yolda uğrasakmış bilmem ne işte . Sözde bi de beni anlıyormuş oturacakmışım oraya gittiğimde

malasef bizim toplumda , erkekle evlenilmiyor. onun sülalasiylede evleniliyor. burada o kadar msj okudumki 2 ay çok fazla süre değil yazan. artık bizim normalimiz olmuş aille ziyeretleri. avrupada yok böyle. sabah 7 akşam 7 çalışan in için hafta sonu çok kıymetli değerli. bunu sevmediği insanalaala geçirmek gerekiyor gibi algı yaratılıyor. adetimiz geleneğimiz öyle malesef.
Gerçekten çok iğrenç birşey Türkiye de evlenmek belki de ben mi evlilik insanı değilim bilmiyorum haksızlığa da gelemiyorum.

İlk zaman benim eşimde iki haftada bir götürmek istedi.
Bir gün orada dönüşte bir gün de annemde kalacaktık.
Eşimin ailesi bir buçuk ailem de bir saat uzaklıkta.
İlk zaman notrdum esimin ailesine en kotu ayda bir giderim dedim.
Ama işin rengi değişti orada.
İnsanı enayi yerine koymalar felan.
Tavırları hareketleri uslublari sinirimi bozmaya basladi.
Kaynanam aşırı hadsiz sınırsız biri.
Diğerleri de ondan farklı degil.
Sanki oranın üyesi gibi herşeyi bana kakalamaya basladilar.
Daha çok şey oldu.
Ben o gün dedim eşime bundan sonra zor giderim dedim.
Şimdi çocuk var çocuk olunca kaçmak mümkün degil
Çünkü görmek istiyorlar.
Az normal olsalardı bende isterdim babanne dede vs güzel bağlar.
Ama şuan çocuktan dolayı biraz daha fazla gidiyorum onlar da geliyor felan ama yetmiyor mesela.
Sürekli laf sokma var kayinlarimda.
İşte getir burada oynasin vs diyor.
İçli dişli olmak istiyorlar.
Kendiler full tarımla ilgili işleri cok.
Orada rahatca oturma yok.
Baştan çok şeyi örtbas ettiler yoksa bu aileye ben selam vermezdim.
İsin sonu gene az gidiyorum duymazdan geliyorum
Esim de memnun değil arada bir tartışma yaşasak hemen buna bagliyor.
Ama tavrım net.
Değer görmediğim yere gidemem dedim.
Ben dedimki eşime ilk kavgamizda ben aileni gorunce gitmeyeceğimi dedim hala bu ısrar niye dedim?
O zaman biraksaydin beni dedim.
Zannetti ki zamanla alışır değişik kafaları var.
İçlerinde biriktiriyorlar .
Ya da vazgeçer diyorlar ama ben kararliyim.

Kanaryacım en son böyle anlaştık bundan sonra böyle yapacağız. Gerçekten şaşkınım davranışlarının böyle olacağını düşünmemiştim. Aİlesine ayıp mı olsaymış nolmuş yolda uğrasakmış bilmem ne işte . Sözde bi de beni anlıyormuş oturacakmışım oraya gittiğimde
Kavgalar olur normal ama öfkelenirsen kendini ifade edemezsin ve haksız olursun. Uğrayalım sizinkilere uğradık mı dedim “ tamam canım tabikide uğrayalım ama oradayken bana yardım etmen gerekiyor yarın iş var gücüm yetmiyor ya da eve geçince şunları sen yapmalısın “ diyin. Hani amaç gitmemek değil iş yapmak. Dinledğim psikolog karşı taraftan hak vermesini beklerseniz güçlü olamazsınız demişti. O senin doğruların senin sınırların senin fikirlerin açıklama yapıp anlatma. Gidilecek ailene sıkıştırılmasını doğru bulmuyorum bitanem bu konuda da farklı yerlere çekmezsen sevinirim diyn. Konuşsun dursun cevap vermeyin.

İlk zaman benim eşimde iki haftada bir götürmek istedi.
Bir gün orada dönüşte bir gün de annemde kalacaktık.
Eşimin ailesi bir buçuk ailem de bir saat uzaklıkta.
İlk zaman notrdum esimin ailesine en kotu ayda bir giderim dedim.
Ama işin rengi değişti orada.
İnsanı enayi yerine koymalar felan.
Tavırları hareketleri uslublari sinirimi bozmaya basladi.
Kaynanam aşırı hadsiz sınırsız biri.
Diğerleri de ondan farklı degil.
Sanki oranın üyesi gibi herşeyi bana kakalamaya basladilar.
Daha çok şey oldu.
Ben o gün dedim eşime bundan sonra zor giderim dedim.
Şimdi çocuk var çocuk olunca kaçmak mümkün degil
Çünkü görmek istiyorlar.
Az normal olsalardı bende isterdim babanne dede vs güzel bağlar.
Ama şuan çocuktan dolayı biraz daha fazla gidiyorum onlar da geliyor felan ama yetmiyor mesela.
Sürekli laf sokma var kayinlarimda.
İşte getir burada oynasin vs diyor.
İçli dişli olmak istiyorlar.
Kendiler full tarımla ilgili işleri cok.
Orada rahatca oturma yok.
Baştan çok şeyi örtbas ettiler yoksa bu aileye ben selam vermezdim.
İsin sonu gene az gidiyorum duymazdB geliyorum
Esim de memnun değil arada bir tartışma yaşasak hemen buna bagliyor.
Ama tavrım net.
Değer görmediğim yere gidemem dedim.
Çocuk olunca böyle olacak diye çocuk istemiyorum. Bizde de durumlar benzer iki ayda bir kez giderdim normalde ama eşim abartmaya başladı.Ben ordayken iş yapmayı daha çok seviyorum en azından çok muhabbet etmemiş oluyoruz. Muhabbet olmayınca aradaki farklar da çok olmuyor.

Aile daha önemli ne gerek var böyle şeylere:KK70:
iki saat fazla kalmak bile önemli

Yok canım bencillik yani bu adamın yaptığı resmen hayat şartların zorlaşmış evlenince. Böyle olmamalıydı.. çocuk yokken evlilik hala sevgililik gibi geçiyor normalde. Ama bu adam anasına düşmüş..

Kavgalar olur normal ama öfkelenirsen kendini ifade edemezsin ve haksız olursun. Uğrayalım sizinkilere uğradık mı dedim “ tamam canım tabikide uğrayalım ama oradayken bana yardım etmen gerekiyor yarın iş var gücüm yetmiyor ya da eve geçince şunları sen yapmalısın “ diyin. Hani amaç gitmemek değil iş yapmak. Dinledğim psikolog karşı taraftan hak vermesini beklerseniz güçlü olamazsınız demişti. O senin doğruların senin sınırların senin fikirlerin açıklama yapıp anlatma. Gidilecek ailene sıkıştırılmasını doğru bulmuyorum bitanem bu konuda da farklı yerlere çekmezsen sevinirim diyn. Konuşsun dursun cevap vermeyin.
Bundan sonra açıklama yapmayı düşünmüyorum canım düzgün konuşmalardan sonuç alınmıyormuş iyi niyet güzel şeylerde getirmiyormuş ona göre davranacağım

Yok canım bencillik yani bu adamın yaptığı resmen hayat şartların zorlaşmış evlenince. Böyle olmamalıydı.. çocuk yokken evlilik hala sevgililik gibi geçiyor normalde. Ama bu adam anasına düşmüş..
Evet belli ki öyle içine de düşebilir anasını istediği vakit gitsin gelsin artık umursamıyorum gidip gelmiyorum da artık

Çocuk olunca böyle olacak diye çocuk istemiyorum. Bizde de durumlar benzer iki ayda bir kez giderdim normalde ama eşim abartmaya başladı.Ben ordayken iş yapmayı daha çok seviyorum en azından çok muhabbet etmemiş oluyoruz. Muhabbet olmayınca aradaki farklar da çok olmuyor.
Benimkiler yılışık tipler.
Aşırı lackalar.
Ben yapamam başkasının evinin işini.
7 24 yaşayan onlar.
Sanki gönullu gelmişim gibi yaşamadigım yeri neden temizleyieyim?
Yedigim tabağı kaldırmak gibi basit seyler degil bir sürü angarya.
Oradakiler bıkmış bana kakaliyor kaynanam.
Onları rahat ettirecek sanki ev benim.
Cocuga gelince de çocuk benim hayattaki en büyük zaafim .
Zaten zor oldu tüplerde sıkıntı vardı belki son seçeneğimdi yaşımda zaten küçük degil.
O yüzden çocukdan vazgeçemezdim.
Evlilik zaten bir daha tercih edeceğim birşey de degil.
Durmak isteyen durur bu sartlarda.
Kimseye hizmet etmek için annem beni dogurmadi.
Evime gelene herşeyi yaparım ama gidip milletin evini temizleyemem.
Hele de kaba ve benim işim gibi mecburi uslubla.

Aynı şehirde misiniz anlamadım? Aynı şehirde kalmayı gereksiz buluyorum ama başka şehirdeyseniz kalmanız çok normal. Gitme sıklığınız da fazla gelmedi. Aynı sıklıkta kendi ailenize gitseniz sorun olmazdı sizin için muhtemelen.
Evli olduğum kişi demeniz de eşiniz olarak benimsemediğinizi gösteriyor bu yüzden de ailesine gitme sıklığı fazla geliyor.

Benimkiler yılışık tipler.
Aşırı lackalar.
Ben yapamam başkasının evinin işini.
7 24 yaşayan onlar.
Sanki gönullu gelmişim gibi yaşamadigım yeri neden temizleyieyim?
Yedigim tabağı kaldırmak gibi basit seyler degil bir sürü angarya.
Oradakiler bıkmış bana kakaliyor kaynanam.
Onları rahat ettirecek sanki ev benim.
Cocuga gelince de çocuk benim hayattaki en büyük zaafim .
Zaten zor oldu tüplerde sıkıntı vardı belki son seçeneğimdi yaşımda zaten küçük degil.
O yüzden çocukdan vazgeçemezdim.
Evlilik zaten bir daha tercih edeceğim birşey de degil.
Durmak isteyen durur bu sartlarda.
Kimseye hizmet etmek için annem beni dogurmadi.
Evime gelene herşeyi yaparım ama gidip milletin evini temizleyemem.
Hele de kaba ve benim işim gibi mecburi uslubla.
En doğru olanı yapmışsınız sizinliker ciddi luzumsuzlarmış çünkü.

Aynı şehirde misiniz anlamadım? Aynı şehirde kalmayı gereksiz buluyorum ama başka şehirdeyseniz kalmanız çok normal. Gitme sıklığınız da fazla gelmedi. Aynı sıklıkta kendi ailenize gitseniz sorun olmazdı sizin için muhtemelen.
Evli olduğum kişi demeniz de eşiniz olarak benimsemediğinizi gösteriyor bu yüzden de ailesine gitme sıklığı fazla geliyor.
Aynı şehirde değiliz problem gitme sıklığından kaynaklanmadı aslında bu aralar görüştüğümüz halde cumadan gideceğiz akşam geç çıkacağız dediği için oldu. Bende dedim ki bu ay zaten her hafta sonu bi şekilde görüşmedik mi ? Burdan kaynaklandı sorun. Bana hayır dediğim için bu kadar tavır alan kişiye bende eşim diye hitap etmedim .

Aynı şehirde değiliz problem gitme sıklığından kaynaklanmadı aslında bu aralar görüştüğümüz halde cumadan gideceğiz akşam geç çıkacağız dediği için oldu. Bende dedim ki bu ay zaten her hafta sonu bi şekilde görüşmedik mi ? Burdan kaynaklandı sorun. Bana hayır dediğim için bu kadar tavır alan kişiye bende eşim diye hitap etmedim .
Sürekli böyle dayatması hoş değil, gideceğim varsa da gitmem bana dayatılan yere. Kendi tek de gidebilir her zaman sizinle gitmek zorunda değil.

Back
X