Aile

Arkadaşım bak şimdi tane tane soruyorum, inşaat halindeki evinin neyi kirilacak

öyleyse neden kalsınlar ki zaten sizin katta? kalsalar bile kırılacak ne var? aralığa kadar yapılmış bitmiş olacak mı sizin kat?

Konu sahibi yurt disindaymis, herhalde ifade zorlugu cekti.

Durum söyle.

Ev dubleks degil bir binada iki daire. Alt taraf tadilat edilmis, mutfak var, diger odaya duvar örülmemis.

Yukari katta ise normal yatak odalari ve oturma odasi Birde ilerde mutfak olacak bos bir Oda var.

Konu sahibi kayinbabaya (kv nerde nasil anlamadim) yemek yapiyor, camasirini yikiyor.

Konu sahibine Annen gelmesin deniliyor, ama kayinbaba kendine eine sigdiramayak kadar Kalabalik misafir cagiriyor. Misafir gelecegi vakit konu sahibi tatile gidicek, misafir de konu sahibinin evinde kalacak.

Iki evinde kapisi ayri ama Su an mutfak ortak kullaniliyor.

Annenizin gelememesi durumu olmasa,karismasalar gelsin kalsinlar ne olacak derdim bende muhtemelen ama sizin misafiriniz geleceğinde müdahil oluyorlarsa ,gelmesin diyorlarsa,düzenimiz yok biliyorsunuz ben kapımı kilitliyorum giderken dersiniz kayınpederinize,kilitlersiniz.
Aslında aynı ev olmamalıymış en başından ama sizin misafirinize,annenize gelmesin duzeniniz yok deniyorsa ,sizin de duzenim yok diyerek kilitlemeniz normal bence.
Anne ya bu anne,onun size gelmesine nasıl karısabildiler,siz neden birşey demediniz ben oraya da takıldım.

Siz nerelisiniz? K pederin inşaat mühendisi olduğuna niyeyse inanamadim

Siz yanlış anlamışsınız. İki ayrı ev yok. Ev dubleks diye kendi yazdı konu sahibi. Evin tek girişi var. Araya merdivene kapı yapmışlar ayrıymış gibi olsun diye.

Arkadaşımın böyle bir dubleks evi vardı. Alt katta salon,1 yatak odası,açık bir mutfak (salonun içinde)ve 1 banyo vardı.
Üst kat komple acik buyukce bir oda(onlar yatak odası yapmışlardı) ve banyo vardı sadece.
Bu sebeple evi gözümde canlandırmakta zorlanmadım. Iki katta eşit büyüklükteydi ,sonradan üst kattaki odayı da bölüp ,mutfak ekleyip merdiveni kaldırıp (alttaki dairenin aynısı haline getirip)kiraya vermişlerdi hatta bir ara alt katı. Iki evinde ayri girisi vardi bu arada,müteahhit belki üst kata masraf yapmamak icin yapmistir bu şekilde diye düşündüm hatta evi gezerken.
Olabilir yani bence üst kat büyükçe bir alan belki bir banyosu vardır arkadaşımın evi gibi. Na tamam olabilir,bölünerek mutfak,ek oda vs yapılabilir ilerde diye düzen oturmadı diyorlardır.

Bu tarz evlere loft deniyordu sanırım
ve onlar genelde 2 ailenin yaşacağı şekilde dizayn edilmemiş oluyor
En azından birbirini ayıran kapı görmedim öyle evlerde
Değişik yani ben hala çözedim evi o yüzden
Konusahibi gitmiş zaten, sorunu çözdü belkide

Loft bambaşka birşey. Loft dairede üst katı asma kat gibi düşünebilirsiniz,üst katla alt katın metrekaresi farklı oluyor, tam bir dubleks olmuyor,üst kat yarım oluyor gibi.
Bahsettiğim tarz ve bence konuda anlatılan arkadaşımin dairesiyle aynı mantıksa şayet,2 aynı tip daire altlı,üstlü ayni binada birebir aynı metrekarede oluyor,giriş kapıları da var ayrı ayrı. Alt kata herşey yapilmis mutfak,banyo,yatak odası,salon bölünmüş,üst kata sadece banyo koyup bölmeden bırakmış öylece senin hayal gücüne. Sonradan tadilat yapılabilir halde. Arkadaşım merdiveni ki uyduruk dönen perforje bir merdiven vardı zaten,iptal ettirip üst katı bölüp 2 daireye cevirebildi o daireyi.

Siz tatile giderken kapıyı kilitlemeyi düşünüyorsunuz ama döndüğünüzde de onlar kapıyı kilitlerse ne yapacaksınız? Sonuçta mutfak kayınbabanın tarafında kalıyor? O zaman ne yapacaksınız acaba? İki yıldır bitmeyen tadilat da gerçekten çok saçma olmuş..bırakın tadilatı 2 yılda insanlar apartmanı yıkıp baştan yaptırıyorlar.

Bana sormaları gerek ki sorucaklar katım ayrı ben sormadan kayınbabamın katına misafir koyamam sonuçta oda yapmaz normalde katımı kilitlerim zaten tatile gideceğimiz vakit
sen yapamazsin ama onlar yaparlar. birlikte yasamanin en zor kismi bu bence. onlara misafir gelince size de gelmis olacak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…