Ailelere gidip gelme

Benim derdim de o .Aile nasıl kendi evlerinde nişanlım nasıl ? Yoksa meraktan ölmüyorum. Bazı üyeler o şekilde anlamış galiba, yazılan yorumlara bakılırsa.

yani ben de ailelerle cok icli disli olunmasini cok dogru bulmuyorum ama,
sizin cok fazla sansiniz yok,
ailesinin oldugu eve gondermeyen anneniz, nisanlinizla yanliz hic bir yere gondermez saniyorum ki.
o yuzden imkanlariniz dahilinde gorusmek konusunda israrci olmalisiniz.

En baştan konuştum diyorsun da sözler unutuluyor.Adamın düğünden sonra değişme ihtimalini de göz önünde bulundur.Olmaz denilen şeyler oluveriyor düğünden sonra.Burdaki kadınlar boşa konuşmuyor.Çoğu tecrübeli.Eş ailesine ayda bir gitmen yeterli nişanlıyken bence.Ne düşünürsen düşün anneler çok kötü bişey yapmadıktan sonra dedikleri hep çıkar.Bunun nedeni de yaşam tecrübesi.Annenle papaz olma nişanlının evine gidemiyorsun diye.Herkes gelip geçici ailen kalıyor geriye unutma.

Annenize katılıyorum,çok gitmeyin ,kayınvalideme biz 9 ay nişanlıyken en fazla 4 defa gittim . Ki eşimle yaşlarımız 35-45 idi . Şu an evliyiz ,kayınvalidem bir gün bir sohbette bilmem kimden bahsederken”hep evlerinde ,bu kadar hafif olmamalı kadın demişti”
içimden” geçmişte ne kadar iyi yapmışım az giderek “diye memnun olmuştum. Çok muhabbet tez ayrılık getirir ..

Bende duymadım öyle bisey nisan olduktan sonra sıkıntı olmaz bizde yani anneniz farklı düşünüyor

Sık gidip gelme yok. Onu bende istemiyorum. Çünkü baştan içli dışlı olursak evlendikten sonra da aynısını beklerler. Yapım buna uygun değil. Ayda bir yeterli bana göre -ki onu bile yapamıyorum- Zaten düğün heyecanı, stresi sarıyor . Birde annemle tartışmak istemiyorum . Ama O ortamı oluşturuyor işte..

Tabi kayınvalidemin bahsettiği kişiyi tanımam belkide o kızcağız en temiz saf duygularıyla bir arada olmak kaynaşmak için gidiyordu ama eski toprak insanlar ne kadar modern gibi görünsede bazı konularda geleneksel kalıp düşünceleri oluyor . En doğru değerlendirmeyi siz yaparsınız .mutluluklar ..

Ben de 29umda bilmem kaç senelik sevgilimle evlendim.
Ailesi de ben de nişanlıyken farklıydık. Onlar cici görünme derdindeydi ben de. Bu kötü bir şey değil, insanız içimizde var. Kendimizin daha minnoş tarafını gösteriyoruz.
Kayınbabamın arada küfürlü konuştuğunu nişanlıyken anlamadım. Bir hafta köyde evlerinde kaldığım halde. Daha tam eve girmediğin için tutuyorlar kötü yanlarını.
Ama evlenince çok şey değişiyor.
Ben de çok inceledim ama çok farklı şeyler buldum. Genelde de böyledir.
Ama nişanlıyken yemeğe giderseniz evlenince de beklerler bu işin matematiğidir. Nişanda bir kere gidiyorsan evlenince iki kere bekliyorlar. Bugün ayda bir gidiyorsan o zaman aynı evde değiliz oğlumuşuzla, nişanda bile ayda bşr geliyordu, onbeş de bir gelin özlüyoruz olacak. Ne yazık ki böyle

O zaman hiç gitmemek :) El ile karışınca bir takım zorlukla oluyor farkındayım. Ne diyeyim inşallah evlenince değişmez nişanlım.

O zaman hiç gitmemek :) El ile karışınca bir takım zorlukla oluyor farkındayım. Ne diyeyim inşallah evlenince değişmez nişanlım.

Şimdi senle ayrı evde ailesi aynı evde. Özlediği, kavuşmak istediği sensin. Evlenince özellikle biraz zaman geçince ailesini, annesinin yemeklerini özleyecek. Annesi babası fa ilk kez evlendiriyorlarsa yalpalayacaklar, özleyecekler. Sık görüşme arzusunda olup çocuklarına bunu çok yansıtırlarsa nişanlınız da görüşmeyi sıklaştırmak isteyecek.
Hemen kendi evine adapte olunmuyor.
Sıfır sorun beklemeyin bence de biraz gerçekçi olmak lazım.

düğün zamanı benim annem de bana izin vermiyordu, bende sizin gibi tepkiler veriyordum. sonralardan çok pişman oldum, şu hayatta beni düşünen tek insanın annem olduğunu ona çok haksızlık ettiğimi farkettim..

çoğu arkadaş söylemiş zaten evlen bunları sonra bidaha geniş çaplı düşünürsün ne kadarda haklılarmış diye. ayrıca ağız yanmasıyla alakası yok her nişanlı çiftin evlendikten sonra ki hayatı bu malesef senin ailen kenarda kalır kendinden ödün verirsin ama eşin ailesi hep zirvede kalır verdikçe verirsin

Bu gerçekten her evlilikte böyle mi?

Uzak durmak daha mı iyi? Yorumlar genelde bu şekilde. Yani baştan soğuk olunca sonradan başım ağrımaz gibi anlıyorum.

Bence Annen Senin iyiliğin için yapıyor sadece bulduğu kılıf yanlış.. Seni Ağır başlı Sınırlarını çizen bir kadın olarak göstermeye calısıyor.. Bence çok da iyi yapıyor annene boşuna kızma.. Evlenince Annem ne kadar iyi yapmış dersin.. Annenin çizgiside yürü Sürekli gelip gidersen Herşeye burnunu sokarlar :)

Bu gerçekten her evlilikte böyle mi?
şimdi sana öyle görünmeyebilir ama gerçekten öyle şu formda araştırsan hemen hemen herkesin derdi ortak eşim çok değişti. şimdi anneci olmayan eşin evlenince anne manyağı olacak en çok anne düşkünü genelde bayanlar olur ama evlenince bu tam tersi oluyor sen evim yuvam diyorsun eşin hadi anneme gidelim annem istiyor oluyor, ama sen eşinle vakit geçirmek istiyorsun bunu anlayan yok. sen gitmek istemezsin kocan trip atmaya başlar derken daha neler neler

Kuzummm benim annem de aynı seninki gibiydi , diğer konunu da okudum. Telefon numarası muhabbeti çok çok abartılı haklısın. Sana şöyle diyeyim kına gecem oldu bitti eşim beni eve bırakmak istedi ev de salona 10 dk arabayla. Annem kıyameti kopardı gidemezsin bizimle geleceksin diye yarın evleneceğim adamla göndermedi düşün yani. Sana tek tavsiyem sabret. Annendir vardır bir bildiği düşündüğü. Nişanlın da anlayışlı bir adammış zaten ne güzel.
Diğer arkadaşların dediği gibi zırt pırt hiç bi zaman gitme de gelmelerine de müsaade etme. Soğuk ol demiyoruz ama Mesafen olsun mutlaka .

bende arkadaşımıza bunu anlatmaya çalıştım ama biraz tepki aldım başlarda :)
Kimden tepki aldınız?
Ben çok gidip gelmedim ama yine de zamanında keşke bana da bu şekilde tavsiye veren olsaydı.
Nişanlıyken aşırı iyi olan kayınvalide şimdi canavara dönüştü.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…