Benim derdim de o .Aile nasıl kendi evlerinde nişanlım nasıl ? Yoksa meraktan ölmüyorum. Bazı üyeler o şekilde anlamış galiba, yazılan yorumlara bakılırsa.
En baştan konuştum diyorsun da sözler unutuluyor.Adamın düğünden sonra değişme ihtimalini de göz önünde bulundur.Olmaz denilen şeyler oluveriyor düğünden sonra.Burdaki kadınlar boşa konuşmuyor.Çoğu tecrübeli.Eş ailesine ayda bir gitmen yeterli nişanlıyken bence.Ne düşünürsen düşün anneler çok kötü bişey yapmadıktan sonra dedikleri hep çıkar.Bunun nedeni de yaşam tecrübesi.Annenle papaz olma nişanlının evine gidemiyorsun diye.Herkes gelip geçici ailen kalıyor geriye unutma.28 yaşındayım. Aşık oldum diye mantığımı bir kenara koymuyorum. Aklıma yatmayan bir işe asla kalkışmadım bu zamana kadar. Evlenince hiçbir şeyin güllük gülistanlık olmayacağını, sorumluluklarımın artacağının farkındayım. Hayal dünyasında değilim. O nedenle önceki yorumunuzda bahsettiğiniz gibi kafa yiyecek kadar ne kendimi ne eşimi sıkıntıya sokarım. Kimse kimseye zorla bir iş yaptıramaz.
Evlenince eşimin ailesine sık sık gitmek istemiyorsam gitmem. Nişanlımla bu konuları ben baştan konuştum. Çevremde çok örnek olduğu için. Sizin ağzınız yanmış bayağı belli .
Bende duymadım öyle bisey nisan olduktan sonra sıkıntı olmaz bizde yani anneniz farklı düşünüyorHerkese Merhabalar;
Buraya fazla konu açmıyorum. En son kaç yıl önce konu açmışım... Burada fikir alabileceğim danışabileceğim çok insan var. O nedenle konu açma gereği duydum.
Nişanlıyım. 3,5 ay sonra nasip olursa düğünüm var. Malum, artık düğün arifesi olduğu için ailelerin ya da nişanlıların birbirine gidip gelmesi. birlikte vakit geçirmesi gibi son derece normal şeyler olur. Ama o bende olamıyor. Nişanlım evimize gelir çayımızı içer. Fakat benim annem bana izin vermiyor. Nişanlımın ailesini ziyaret edemiyorum. Sebebini sorduğumda, bu işlerin ne olacağı belli olmazmış..Konu komşu görürse lafım çıkarmış. Bunun için kavga ettim. Çünkü bana karışmasına artık tahammülüm kalmadı. Elalem ne der diye de yaşamam. Hayat benim hayatım. Nişanlım Allah' tan anlayışlı biri.
Daha önce açtığım konuya bakarsınız o da annemle ilgili Ben annemle imtihan oluyorum. Yanımda değil, her zaman karşımda durur ve durdu.. Benim gibi olan var mı? Çevremde ben böyle şeye hiç şahit olmadım çünkü. Kaç gündür konuşmuyorum onunla... içimden gelmiyor.
Hayatım boyunca psikolojik olarak çok yordu beni.
Ne yapmam lazım, nasıl davranmam lazım ?
Annenize katılıyorum,çok gitmeyin ,kayınvalideme biz 9 ay nişanlıyken en fazla 4 defa gittim . Ki eşimle yaşlarımız 35-45 idi . Şu an evliyiz ,kayınvalidem bir gün bir sohbette bilmem kimden bahsederken”hep evlerinde ,bu kadar hafif olmamalı kadın demişti”
içimden geçmişte ne kadar iyi yapmışım az giderek diye memnun olmuştum. Çok muhabbet tez ayrılık getirir ..
28 yaşındayım. Aşık oldum diye mantığımı bir kenara koymuyorum. Aklıma yatmayan bir işe asla kalkışmadım bu zamana kadar. Evlenince hiçbir şeyin güllük gülistanlık olmayacağını, sorumluluklarımın artacağının farkındayım. Hayal dünyasında değilim. O nedenle önceki yorumunuzda bahsettiğiniz gibi kafa yiyecek kadar ne kendimi ne eşimi sıkıntıya sokarım. Kimse kimseye zorla bir iş yaptıramaz.
Evlenince eşimin ailesine sık sık gitmek istemiyorsam gitmem. Nişanlımla bu konuları ben baştan konuştum. Çevremde çok örnek olduğu için. Sizin ağzınız yanmış bayağı belli .
Ben de 29umda bilmem kaç senelik sevgilimle evlendim.
Ailesi de ben de nişanlıyken farklıydık. Onlar cici görünme derdindeydi ben de. Bu kötü bir şey değil, insanız içimizde var. Kendimizin daha minnoş tarafını gösteriyoruz.
Kayınbabamın arada küfürlü konuştuğunu nişanlıyken anlamadım. Bir hafta köyde evlerinde kaldığım halde. Daha tam eve girmediğin için tutuyorlar kötü yanlarını.
Ama evlenince çok şey değişiyor.
Ben de çok inceledim ama çok farklı şeyler buldum. Genelde de böyledir.
Ama nişanlıyken yemeğe giderseniz evlenince de beklerler bu işin matematiğidir. Nişanda bir kere gidiyorsan evlenince iki kere bekliyorlar. Bugün ayda bir gidiyorsan o zaman aynı evde değiliz oğlumuşuzla, nişanda bile ayda bşr geliyordu, onbeş de bir gelin özlüyoruz olacak. Ne yazık ki böyle
O zaman hiç gitmemek :) El ile karışınca bir takım zorlukla oluyor farkındayım. Ne diyeyim inşallah evlenince değişmez nişanlım.
çoğu arkadaş söylemiş zaten evlen bunları sonra bidaha geniş çaplı düşünürsün ne kadarda haklılarmış diye. ayrıca ağız yanmasıyla alakası yok her nişanlı çiftin evlendikten sonra ki hayatı bu malesef senin ailen kenarda kalır kendinden ödün verirsin ama eşin ailesi hep zirvede kalır verdikçe verirsin28 yaşındayım. Aşık oldum diye mantığımı bir kenara koymuyorum. Aklıma yatmayan bir işe asla kalkışmadım bu zamana kadar. Evlenince hiçbir şeyin güllük gülistanlık olmayacağını, sorumluluklarımın artacağının farkındayım. Hayal dünyasında değilim. O nedenle önceki yorumunuzda bahsettiğiniz gibi kafa yiyecek kadar ne kendimi ne eşimi sıkıntıya sokarım. Kimse kimseye zorla bir iş yaptıramaz.
çoğu arkadaş söylemiş zaten evlen bunları sonra bidaha geniş çaplı düşünürsün ne kadarda haklılarmış diye. ayrıca ağız yanmasıyla alakası yok her nişanlı çiftin evlendikten sonra ki hayatı bu malesef senin ailen kenarda kalır kendinden ödün verirsin ama eşin ailesi hep zirvede kalır verdikçe verirsin
düğün zamanı benim annem de bana izin vermiyordu, bende sizin gibi tepkiler veriyordum. sonralardan çok pişman oldum, şu hayatta beni düşünen tek insanın annem olduğunu ona çok haksızlık ettiğimi farkettim..
şimdi sana öyle görünmeyebilir ama gerçekten öyle şu formda araştırsan hemen hemen herkesin derdi ortak eşim çok değişti. şimdi anneci olmayan eşin evlenince anne manyağı olacak en çok anne düşkünü genelde bayanlar olur ama evlenince bu tam tersi oluyor sen evim yuvam diyorsun eşin hadi anneme gidelim annem istiyor oluyor, ama sen eşinle vakit geçirmek istiyorsun bunu anlayan yok. sen gitmek istemezsin kocan trip atmaya başlar derken daha neler nelerBu gerçekten her evlilikte böyle mi?
bende arkadaşımıza bunu anlatmaya çalıştım ama biraz tepki aldım başlarda :)Evlendikten sonra istemediğin kadar gideceksin zaten. Bence bu kadar takma kafaya.
Kimden tepki aldınız?bende arkadaşımıza bunu anlatmaya çalıştım ama biraz tepki aldım başlarda :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?