- 9 Ocak 2012
- 658
- 6
- 96
- Konu Sahibi kardelen3434
-
Arkadaşlar ya çok zor durumda kaldım ne yapacağımı hiç bilmiyorum ikisi arasında kaldım.
şimdi eylülde evleniyoruz allah izin verirse. Ama aileler o kadar uyumsuz ki özellikle benm annem orta yol bulmada hiç yardımcı olmuyor. Evin bekar en son kızıyım beni yollamak istemiyo heralde ki hep problem çıkarıyo :) neyse bir türlü anlaşamadılar şimdi de olay nikaha geldi. Bizim bütürn akraba ve yakınlarımız istanbulda. Eşimin bütün yakınları boluda. Eşim ailede tek erkek çocuk. Kayın validem de benm tek oğlum. Ben nikahı boluda yapmak istiyorum diyor. Ama benm annemde kına gecesi burda olsun diğer gün nikah olsun istanbulda. Diğer günde boluya gidilip düğün olsun diyor. Bunuda kaynanam nasıl olcak diye bilemedi. şimdi biz nası yapcaz kaynanam öyle olmaz kına gecesi orda olsun burda düğün salonunda nikah olsun sonrada yemek dağıtılcak düğün salonu tutuyorum ama oynamalı olmuycak sadece yemekli olcak diyor. Otobüs tutarız boluya diyor. Annemde benm kızım gelinliğiyle çıksın evden ne demek istanbuldan boluya gelip ordamı giyincek gelinliğini diyo. Ya ben ne yapcam allahım iki tarafta kırılsın istemiyorum. Onlar böyle atışırken ben nişanlımla tartışıyorum. Dün az daha büyük bir tartışma çıkıyodu. Senin taraf benm taraf gibi algılandı. Ama ben ayrılcılık istemiyorum o tarafta istediği olsun derken annemi kırıyorum. Annemin istediği olsun derken o taraf kabul etmiyo. Ya ben ne yapcam kızlar. Bir orta yol bulmam lazımmm :
kına gecen istanbulda, nikahın ve düğünün boluda olsun, ben mi anlamadım kafam karıştı
canım bence babanın evınden gelınlıgınle cıkmalısın kesınlıkle...kına gecesı sızın orda olsun dugunde kayınvalıdenın yasadıgı sehırde olsun ama ndn yemeklı yapıyorlar calgılı olmayacakmı ?
canım bence babanın evınden gelınlıgınle cıkmalısın kesınlıkle...kına gecesı sızın orda olsun dugunde kayınvalıdenın yasadıgı sehırde olsun ama ndn yemeklı yapıyorlar calgılı olmayacakmı ?
benim ve eşimin aileleri farklı şehirlerde ve arada yaklaşık 10 saatlik bir mesafe var. biz şöyle yapmıştık bizim memlekette nikah-düğün-kına gecesi hepsini bir arada bir gece de yaptık ilk önce nikah kıyıldı sonra düğün oldu gece 11 den sonrada kına gecesi oldu. babam nikahsız düğüne göndermem dedi o yüzden nikah yaptık düğün yaptık. ertesi hafta da eşimin memleketinde düğün oldu. böyle yapabilirsiniz bence ne olacak ki böylece herkes eşi dostuyla bu mutlu gününde beraber olmuş olur.
o zaman sizin tarafınızda düğün ve kına gecesi yapın ilk önce düğün yapın sonra da ilerleyen saatlerde kına gecesi yapın olmaz mı? Hem annenizin evinden de gelinlikle çıkmış olursunuz.
işte bende onu merak ediyorum. Kına gecesi düğün gibi olsa kına gecesinde gelinlik giyilirmi? Kına gecesi başlarında gelinlik giysem iki saat sonra kına elbisesi giysem kına yakılsa böyle bişey olabilirmi. Komik karşılanırmı bunu öğrenmek istiyorum böyle yapanlar varmış acaba ne kadar doğru
bende nişanlıma aynı bu şekilde diyorum. oda diyoki kına gecende gelinlik giy önce iki saat sonrada gelin odasına gider kına elbiseni giyer kına yakarız burdakilerde seni gelinlikle görmüş olur diyo. sonradan da boluya otobüs tutarız gelmek isteyen gelir nikahıda görür diyo. böyle olurmu arkadaşlar ya kına gecesinde gelinlik giyilirmiiii :S
bizim öyle oldu zaten gelinlikle çıktım sonra da 11 den sonra yani bindallı giydim kına yakıldı. Görümceminde aynı şekilde oldu o da uzağa evlendi. Neden komik olsun ki mesafler uzak herkesi boluya götüremezsiniz e herkesi istanbula da kayınvalideniz getiremez
giyilir arkadaşım benim kardeşimde uzağa evlendiği için kına gecesinin ilk 1 saati gelinliğini giydii :)
giy tadını çıkar neden olmasın bi daha giyilmiyo kenara konuluyooohem anneciğinin gönlünü yapmış olursunn ama şu nikahtan sonra yemek işi garibime gitti yemek vermek için düğün salonu tutulurmu nikah dairesinden sonra restorantta yemek yenilse daha az masraf olur bana göre hem o senin düğünün kayınvaliden böyle bişeye karar veriyo anlamadım
annenin dedigi en mantıklısı kayınvalideniz biraz kendilerini dusunmus gibi kız tabiki baba evinden cıkar nikah istanbulda dugunde boluda olsun herkes boluya gelemez neticede gelemeyenler nikahda gorur hic degilse
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?