- Konu Sahibi kardelen3434
-
iki ayrı düğün yapabilirsiniz
benimde hem ist. Da kına ve düğün, hemde bir diğer düğün eşimin memleketinde yapıldı
aşılmayacak sorun değil...
ben kına gecemi düğün salonunda gelinlik giyerek yapmış ortalarına doğru kına kıyafetimi giymiştim.
Babam kapıdan kuşağımı bağlayarak gelinliğimle düğn gibi çıkarmıştı beni evimden konu komşum herkez
düğün gibi kına gecemi geçirdik.eşimin memleketindede nikah ve düğün oldu onun evindende davullu
zurnalı gelin çıktım.ikiside çok güzeldi otobüs tutularak konvoy halinde gitmiştik eşimin şehrine.kendinizi yıpratmayın orta yolu bulun.yazık size hep böyle sorun olur zaten herkezi siz ikna edin ve keyfini çıkarın canım
bende nişanlıma aynı bu şekilde diyorum. oda diyoki kına gecende gelinlik giy önce iki saat sonrada gelin odasına gider kına elbiseni giyer kına yakarız burdakilerde seni gelinlikle görmüş olur diyo. sonradan da boluya otobüs tutarız gelmek isteyen gelir nikahıda görür diyo. böyle olurmu arkadaşlar ya kına gecesinde gelinlik giyilirmiiii :S
Arkadaşlar ya çok zor durumda kaldım ne yapacağımı hiç bilmiyorum ikisi arasında kaldım.
şimdi eylülde evleniyoruz allah izin verirse. Ama aileler o kadar uyumsuz ki özellikle benm annem orta yol bulmada hiç yardımcı olmuyor. Evin bekar en son kızıyım beni yollamak istemiyo heralde ki hep problem çıkarıyo :) neyse bir türlü anlaşamadılar şimdi de olay nikaha geldi. Bizim bütün akraba ve yakınlarımız istanbulda. Eşimin bütün yakınları boluda. Eşim ailede tek erkek çocuk. Kayın validem de benm tek oğlum. Ben nikahı boluda yapmak istiyorum diyor. Ama benm annemde kına gecesi burda olsun diğer gün nikah olsun istanbulda. Diğer günde boluya gidilip düğün olsun diyor. Bunuda kaynanam nasıl olcak diye bilemedi. şimdi biz nası yapcaz kaynanam öyle olmaz kına gecesi orda olsun burda düğün salonunda nikah olsun sonrada yemek dağıtılcak düğün salonu tutuyorum ama oynamalı olmuycak sadece yemekli olcak diyor.nikah olmadan düğün salonuna götürüp direk yemekmi dağıtcam diyor. düğün salonunu tutarım boluda önce nikah kıyılır salonda sonra yemek dağıtılır diyo. Otobüs tutarız boluya diyor. Annemde benm kızım gelinliğiyle çıksın evden ne demek istanbuldan boluya gelip ordamı giyincek gelinliğini diyo.hem benm konum var komşum var hepsini nası getiriyim boluya. herkes gelemez boluya diye konuşma oldu kapandı konu. şimdi muallakta kaldı herkes eşimle ben orta yol bulmaya çalışıyoruz ama biz yıpranıyoruz bunu yaparkende. aslında kayın validem o kadar iyi bi insan ki ama oda istiyoki tek oğlu boluda olsun tek oğlum benm diye onada hak veriyorum ama anneme de hak veriyorum gelin çıkartma olunca ben evimden çıkamıycakmıyım gelinliğimle. baba evinden gelinliğimle çıkmam gerekmiyomu. Ya ben ne yapcam allahım iki tarafta kırılsın istemiyorum. böyle uzak ailelerde bu işler nasıl oluyo başına böyle şeyler gelenler nasıl yapıyo bu törenleri. Onlar böyle atışırken ben nişanlımla tartışıyorum. Dün az daha büyük bir tartışma çıkıyodu. Senin taraf benm taraf gibi algılandı. Ama ben ayrımcılık yapmıyorum. o tarafta istediği olsun derken annemi kırıyorum. Annemin istediği olsun derken o taraf kabul etmiyo. Ya ben ne yapcam kızlar. Bir orta yol bulmam lazımmm :
cnm anne tarafım bolulu
genellikle gördüğüm şu ki oğulları pek kıymetlidir illaki boluda düğün olur ben sana söyleyim o masum duran kaynanan cadılaşabilir
bence kabul et
canım bende eşimle farklı memleketteyiz ben hatay eşim gümüşhane arada 20 saatlik mesafe var bizde şöyle yaptık canım önce benim memleketimde salonda düğün tarzı birşey oldu ben gelinliğimi giydim düğün şeklinde oynadık falan neyse bu arada düğün salonunda önce nikah kıyıldı ardından bolca göbek attık sonuna doğru gelin odası vardı bizim salonda ben bindallı giydim ve kına yapıldı sonra gümüşhaneye gittik eşimin ailesi benim ailem ve birkaç yakın akraba eşimin memleketindede düğünümüz otelde olacaktı oradada nikah tazeleme yaptık yine memur geldi ve salonda kıyıldı ve en mutlu olanda ben oldum iki defa damadın ayağına basmak herkese nasip olmaz ama değil mi mutluluklar canım :))
rabiacim geçen günlerde ayni konu bende de olmustu forumda paylasmistim hatirlarsan.
edindigim tecrübeler:
oncelikli olarak sen hic araya girme cok fazla paylasma ilk etapta herseyi,en birinci tavsiyem . yoksa nisanlinla daha cok tartisiyorsun.onunda hic üstüne gitme bosver.
eger kayinvalidenle gercekten iyi anlasiosan bu durumu onunla paylas, tarafsiz dusunen biriyse makul bir cözüm bulur.
yada istrsen benim gibi evde problemi en büyütmeyecek olan baban söyle (bizde en problem yaratan annemdir.) arasin nisanlinin annesini yada babasini size davet etsin. karsilikli konusulsun bunlar.emin ol karsilikli konusuldugunda her iki tarafinda kesin olur yada olmaz dedigi seyler degisebiliyor. yani mesela benm annemde tuttrdu bizim tüm yakinlarimiz burda nasi getircez o kadar insani oraya. nikah burda olacak öle sey olmaz die basimin etini yedi aylarca. arada kaldim nisanlima anlatamadim, evdekilere anlatamadim. v.s.
sonucta ne oldu geldiler nisanlimin ailesi. konulari konusurken annem sordu siz nasil yapacaksiniz ne düsünüosunuz die sordu.kayin validemde siz nisani ve kinayi burda yapacaginiz icin bir nikahi ve yemegi bizim orada düsünüyoruz. gelecekler sizin taraftan bir otobüs kaldirirz geri getiririz dedi. hic bir sikinti olmaz.dedi.
aylarca bana cemkiren annem , kayinvalideme hic bisey diyemedi inan. tamam siz nasil isterseniz öyle olsun dedi , konu kapandi.
fazla araya girmeden eger benim gibi halledebiliyorsan hallet bence. bir de bizde uzakta oldugumuz icin telefnla hallolmuyor böyle seyler.biri bisey dio digerini ariosun o öle dio. bu böle dio derken arada sen kaliosun. en iyi birak akisina
he birde hersey herkesin istedigi gibi olmaz, herkeside memnun edemessin buna kendi ailende dahil,en iyisi elimizde olandan zevk almak
bildiğiniz gibi değil annem bizi çok yıprattı. annem olduğu halde bunu söyliyorum düşünün işte. onun istediği olduğu zaman ondan iyisi yok ama yok ikna edemiyoruz hiç bişey için benm istediğim olsunda gerisi naparsa yapsın dio resmen.
nikahın sizin orda olmasının anlamı yokki.kıza kına yapmak düşer.kınada önce gelinliğini giy,sonra kına yakılırken bindallı giyersin
benim kardeşim de ayrı bir ile evlendi.biz 1 akşam kına yaptık.önce gelinliğini giydi kınadan önce bindallısını giydi.o gece yatıldı ertesi gün gene gelinliğini giyip evden çıkardık.düğün ve nikah erkek tarafında yapıldı.babam bizim akrabalar için otobüs tuttu.kınanın ve otobüsün parasını da babam karşıladı.
annen çok yanlış düşünüyor.nikah erkek tarafına yakışır.kadın üstelik yemek verecekmiş.milleti sırf yemek için toplayacak hali yok ya.aile büyüklerinin annenle güzelce konuşması gerekir
nikahın sizin orda olmasının anlamı yokki.kıza kına yapmak düşer.kınada önce gelinliğini giy,sonra kına yakılırken bindallı giyersin
benim kardeşim de ayrı bir ile evlendi.biz 1 akşam kına yaptık.önce gelinliğini giydi kınadan önce bindallısını giydi.o gece yatıldı ertesi gün gene gelinliğini giyip evden çıkardık.düğün ve nikah erkek tarafında yapıldı.babam bizim akrabalar için otobüs tuttu.kınanın ve otobüsün parasını da babam karşıladı.
annen çok yanlış düşünüyor.nikah erkek tarafına yakışır.kadın üstelik yemek verecekmiş.milleti sırf yemek için toplayacak hali yok ya.aile büyüklerinin annenle güzelce konuşması gerekir
işte konuşacak kimse yok anca ben didişip duruyorum. kaynanamla konuşacak kaynanama neler söylicek kimbilir of vallahi bilmiyorum ben çok bunaldım çok sıkıldım arkadaşlar ya dünden beri ağlıyorum ama ağlamakta bi fayda etmiyo bi çare bulmam lazım ama ne
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?