Ailelerin ayrı şehirlerde olması

ikna etmeye çalışıyorum kaç gün cnm kaç gündür benimle dalga geçti işte. neymiş efendm senin kınan olmuycakmı diye problem çıktı. nişandada böyle olmuştu orası burası diye tartışma çıktı bende yeter dedim ben istemiyorum nişan evde istemede takılcak yüzük dedim konuyu kapattım hiç kimse ses çıkaramadı nişanımda evde oldu. şimdi bu konuda böyle bişey yapamıosun ki. bi çare bulmak lazım ama nasıl bi çare. kına gecesinde gelinlik sonra bindallı dedim demediğini bırakmadı bide benimle dalga geçti ablalarımda ona ayak uydurdular. nemiş efendim kınada gelinlik giyilirmiymiş millet bi tarafıyla gülermiş. ilk gelinliğinle çıktın diyelim millet demiycekmi nerde senin kınan diye. gelinlik giycen düğün gibi olcak ne farkı kaldı. daha sonra gelinliğini çıkarıp nası bindallı giycen ne anlamı kaldı falan filan diyip durdular ya kızlar fıttırıcam benm çarem yok. nişanlım da istiyoki bu tarta aynı dediğiniz gibi ordada nikah olsun bende annemin tek oğluyum oda göğsü kabara kabara yemeğini versin boluda diyo ona hak veriyorum ama anneme laf geçittiremiyorum ben çok fenalardayım arkadaşlar bu sebepten nişanlımla kavga ede ede en sonunda ayrılcaz herkes rahatlıcak valla yaa çok sıkıldım

hatrı sayılır aile büyükleri yok mu önce ona durumu anlatsanız onlar konuşsa ailelerle:26:

hatırı sayılcak dediğim bi çok insanla konuştum onların yarısıda annem gibi düşündü bizim etrafımızda hiç öyle olmadı nası olcakki diye onlarda benm üzerime geldi biğer benm gibi düşünen de pek uğraşmadı sadece bi konuştu valla cnm işin zor dedi çekti gitti geriye bi abim kaldı anneme laf geçittirecek. onunlada bu konuyu açmadım. oda bize çok uzakdda oturuyo. cumartesi gidip konuşucam ama sanmıyorum ondan da bi yardım geleceğini. gelsede pek işe yarıyacağını sanmıyorum. annemin inadını kıramıyorum. çok kötüyüm çoookk. hep huzursuzum şu aralar hep mutsuzum buda bizim mutluluğumuzu çok etkilioo. bu sebeplerden ayrılcaz die çok korkuyorum

baban var mı canım baban ne düşünüyo bu konuda o ikna edemez mi babalar kızlarına hiç kıyamaz

baban var mı canım baban ne düşünüyo bu konuda o ikna edemez mi babalar kızlarına hiç kıyamaz

yok cnm yok babamda annem gibi düşünüyo. aynı tas aynı hamam hiç bir farkı yok bide ikisi birbirlerine iyice destek oluyolar. benm üzerime daha çok gelinio.

aynı durumu bende yaşadım kına gecem kendi memleketimde oldu.düğün günü onlar kendi memleketlerinden 3-4 araba geldiler ve bende evden gelinliğimle çıktım.bizden hemen sonra eşimin ailesinin tuttuğu minübüslede kendi ailem ve yakınlarım arkamızdan çıktılar.akşam nikah ve düğünüde düğün salanunda eşimin memleketinde yaptık.

Son düzenleme:

yok çok konuştum bunu kabul edilmiyo. bide senin eşinin memleketiyle sizin aranızda ne kadar mesafe var tatlım. evden çıktıktan sonra gelinliğinle mi gittin uzun yolu

yok çok konuştum bunu kabul edilmiyo. bide senin eşinin memleketiyle sizin aranızda ne kadar mesafe var tatlım. evden çıktıktan sonra gelinliğinle mi gittin uzun yolu

benim kardeşim evden gelinliği ile çıktı.bir tanıdığın evine gittik.gelinliğini çıkarıp başka giysi giydi.düğün zaten ertesi gündü.

üzülme canım herşey yoluna girer bırak onlar konuşsunlar sen daha fazla uğraşma.
nişanlınlada atışma bilmiyorum ,bizimkiler senin ailenle oturup konuşmak istiyorlar arıcaklar sizi falan de uzatma boşver.
bnmde annem onlar arasınlar bizmi arıcaz falan dedi, ben azcık evde cinnet geçirince babam hemen babasını aradı güzelce anlattı gelin buyrun konuşalım falan die. babam kurtardı beni bu sıkıntıdan.geldilr konuştular , bi karara bağlandı. inan uzak olunca sen arada kalınca ailen sana daha çok yüklenio kararını kabul ettiricem die , sen üzülüosun sonra başka bişey olmuo. anlamıyorlar çünkü.
geçecek senin ki de Allah'ın izniyle çok takma kafana. bire bir bu olayı hemde yakın zamanda yaşayan ve seni çok iyi anlayan biri olarak söylüyorum . Düzelicek merak etme... Annenin inadı onlar gelip konuşana kadar bak gör.dedi dersin

Son düzenleme:
adetler üzerine tartışmayı çok mantıklı bulmam ama sağduyumla cevaplayacağım. annen yerden göğe kadar haklı bence.mesele gelinlikle çıkmak da değil mesele nikahla çıkmaktır asıl.gelinlik işin duygusal boyutudur.

benim şöyle oldu; kınagecesi evde(pek masraf olmuyor)ertesi gün düğün(normal düğün yemekli,çalgılı) erkek tarafı 20-25 kişi kadar gelmişlerdi. nikah düğün esnasında oldu. benim annemle babam ağzı var dili yok insanlardır ama kayınvalidem nikah bizde olcak deseydi ;asla kabul etmezlerdi onlar bile..düşün yani.. neyse devam edelim. aradan bir hafta geçti.sakın 1 gün sonra yapmaya kalkma yorgunluktan ölürsün. tam 1 hafta sonra aynı gün eşimin memleketinde 1 düğün daha oldu. hiç uğraşma bence bindallı falan giyicem diye. evinde giy bindallını. salonlarda gelinlik giyersin. o duvağı çıkarmak o kadar zor ki..öf öf öfffff....
hem aradaki bir haftada nikahlı oldugun için istediğin yere gidiyorsun biz tatil yörelerini gezmiştik ufak ufak. 2.düğünden sonra da balayına gittik.upuzun gibi olmuştu balayımız.

kayınvaliden tutturursa;giysin bir arkadasın cüppe,iki de şahit,kıyarmış gibii yapın gitsin.

benim kına ve nikah benim bulunduğum yerde düğünde eşimin ailesinin bulunduğu yerde oldu 2 saatlik yola gittik evden gelinlikle çıktım nikah oldu sonra 2 saat yolagittim gelinliği çıkarmadım altı üstü 2 saatki istanbulla boluda 2 saattir sanırım akşamada düğünüm olmuştu bizdende isteyen düğüne gelmişti onlardanda zaten 3-4 araba gelmişti gelin almaya dolayısıyla nikahada geldiler en yakınları akşamda yemekli çalgılı düğün olmuştu

işte böyle yapalım diye düşünüyorum bu seferde kayın validem yemekli yapıcam nası olcak oynamalı olmuycak diyo of of oturup ağlıyccam yemin ediorum bütün problemler beni buluo ya kızlar sizde benden bıktınız valla çok problemlisin diceksin ama aynen böyle yemin ediyoruz azıcık bile abartmıyorum sağa dönsem olmuyo sola dönsem olmuyo önüme baksam olmuyo arkama baksam olmuyo her taraftan kısıtlıyım hiç birinin inadını kıramıyorum eşimle kaldık ortada ne tarafımıza dönceğimizi bilemedik vallahi yaa

benim bi arkadaş vardı.gece kınayı yaptılar.onlar gece yola çıkacaklardı.kına yandıktan sonra gelinliğini giyip o şekilde çıktı bab evinden.sende istersen kına gecende yine kınan yansın ikinci gün gelinliğinle gidersin boluya.zaten orda düğünün nikahın yapılacak.ordada doyadoya giyersin gelinliğini.zaten otobüs tutacaklarmış.yakın akrabaların gider görür seni isterlerse boluda

ay saol cnm ya içime su serptin ama bana öyle gelioki şu an hiç bişey yoluna girmiycek yemin ediorum böyle tartışma ve kavga devam ederse bizim işten bozulcak böyle hissediyorum o kadar ümidim gittiki aileler yüzünden aramız açılıo elimizde olmadan sürekli kavga ediyoruz ya inşallah dediğin gibi olr cnm teşekkür ederm

canım üzülme her evlilkte mutlaka problem çıkıyor.takmamaya çalış.inan sonra herkes evinde yerinde oluyor.senle eşin başbaşa kalıyorsunuz birbirinizi boş yere kırmayın.madem anlaşamıyorlar ben çekiliyorum büyükler halletsin de.yoksa sinir sters vallaa çok kötü oluyor.tadını çıkarmak varken kendimize bu dönemde eziyet etmişiz resmen.

cnm yemekli yaparsınız o zaman ,bizde öle yapıcaz. Alttan hafif bir müzik eşliğinde insanlara yemek verirsiniz. çokta güzel oluyor.bi tanıdığım daha öle yapmıştı.

tüm sayfaları okuyamadım belki benim yazacaklarımı bi çok kişi yazmıştır

bu şekilde düğünlerini kuran yapan çok kişi var

şimdi kına gecesi yapıldıktan sonra gecemi çıkacaksınız yola onu anlamadım ben

gece çıkılmayacaksa kına gecesi kına elbiseni giyersin kınan yapılır ertesi gün gelinliğini giyersin es dost o şekilde görür

artık o gün yemek,salon vs.oluyormu bilmiyorum ama

sonra gelinalma için nişanlın ve ailesi artık koşulları ne derece uygum 2-3 araba yada daha çok gelirler gelinalma olur evden gelinliğinle çıkarsın

aynı yerde herhangi bi akrabanın evinde gelinliğini çıkarır yola koyulursunbuz birde orda giyersin düğünün yaprsınız

şimdiden mutluluklar diliyorum

karışık oldu yazdıklarım galiba ama:26:

saol cnm fikirlerin için çok tşk ederim.

büyük tartışmalardan sonra istanbulda kına gecesinden sonraki gün nikah dairesinde nikah olacak. ertesi gün yola çıkılıp boluya gidilecek. yada aynı gün nikah günü yani nikah olduktan sonra merasim bittikten sonra yola çıkılıp boluya gidilecek ordada düğün olucak. kayın validem yemekten vazgeçmiş düğün salonu ayarladık boluda. ama onuda bu ay sonunda 25 i gibi düğün salonunu tutucaz inşallah arkadaşlar. bu şekilde konuşuldu anlaşıldı ama inş değişmez arkadaşlar ya çok korkuyorum düğün salonu tutulana kadar her şey değişebilir. 25 i bi an önce gelsede şu düğün salonunu tutalım inşallh arkadaşlar dua edin bana .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…