- 9 Ocak 2012
- 658
- 6
- 96
- Konu Sahibi kardelen3434
-
canım ben de egem gibi düşünüyorum
kına sizde olsun nikah erkek tarafına yakışır
ilk gelinlik giyersin kınadan önce de kına sonra da gidersiniz
olur biter bencesizaileleri böyle olmasının daha mantıklı olduğu konusunda
ikna etmeye çalışın
k.v. de haklı düğün yoksa nikah da olmazsa çok boş olur
hatrı sayılır aile büyükleri yok mu önce ona durumu anlatsanız onlar konuşsa ailelerle:26:
hatırı sayılcak dediğim bi çok insanla konuştum onların yarısıda annem gibi düşündü bizim etrafımızda hiç öyle olmadı nası olcakki diye onlarda benm üzerime geldi biğer benm gibi düşünen de pek uğraşmadı sadece bi konuştu valla cnm işin zor dedi çekti gitti geriye bi abim kaldı anneme laf geçittirecek. onunlada bu konuyu açmadım. oda bize çok uzakdda oturuyo. cumartesi gidip konuşucam ama sanmıyorum ondan da bi yardım geleceğini. gelsede pek işe yarıyacağını sanmıyorum. annemin inadını kıramıyorum. çok kötüyüm çoookk. hep huzursuzum şu aralar hep mutsuzum buda bizim mutluluğumuzu çok etkilioo. bu sebeplerden ayrılcaz die çok korkuyorum
baban var mı canım baban ne düşünüyo bu konuda o ikna edemez mi babalar kızlarına hiç kıyamaz
aynı durumu bende yaşadım kına gecem kendi memleketimde oldu.düğün günü onlar kendi memleketlerinden 3-4 araba geldiler ve bende evden gelinliğimle çıktım.bizden hemen sonra eşimin ailesinin tuttuğu minübüslede kendi ailem ve yakınlarım arkamızdan çıktılar.akşam nikah ve düğünüde düğün salanunda eşimin memleketinde yaptık.
yok çok konuştum bunu kabul edilmiyo. bide senin eşinin memleketiyle sizin aranızda ne kadar mesafe var tatlım. evden çıktıktan sonra gelinliğinle mi gittin uzun yolu
işte konuşacak kimse yok anca ben didişip duruyorum. kaynanamla konuşacak kaynanama neler söylicek kimbilir of vallahi bilmiyorum ben çok bunaldım çok sıkıldım arkadaşlar ya dünden beri ağlıyorum ama ağlamakta bi fayda etmiyo bi çare bulmam lazım ama ne
adetler üzerine tartışmayı çok mantıklı bulmam ama sağduyumla cevaplayacağım. annen yerden göğe kadar haklı bence.mesele gelinlikle çıkmak da değil mesele nikahla çıkmaktır asıl.gelinlik işin duygusal boyutudur.
benim şöyle oldu; kınagecesi evde(pek masraf olmuyor)ertesi gün düğün(normal düğün yemekli,çalgılı) erkek tarafı 20-25 kişi kadar gelmişlerdi. nikah düğün esnasında oldu. benim annemle babam ağzı var dili yok insanlardır ama kayınvalidem nikah bizde olcak deseydi ;asla kabul etmezlerdi onlar bile..düşün yani.. neyse devam edelim. aradan bir hafta geçti.sakın 1 gün sonra yapmaya kalkma yorgunluktan ölürsün. tam 1 hafta sonra aynı gün eşimin memleketinde 1 düğün daha oldu. hiç uğraşma bence bindallı falan giyicem diye. evinde giy bindallını. salonlarda gelinlik giyersin. o duvağı çıkarmak o kadar zor ki..öf öf öfffff....
hem aradaki bir haftada nikahlı oldugun için istediğin yere gidiyorsun biz tatil yörelerini gezmiştik ufak ufak. 2.düğünden sonra da balayına gittik.upuzun gibi olmuştu balayımız.
kayınvaliden tutturursa;giysin bir arkadasın cüppe,iki de şahit,kıyarmış gibii yapın gitsin.[/QUOT
cnm sende haklısın ben anneme haksızlar demiyorum. ama konuşmanın bi yeri bi şejkli vardır. onlar öyle bir davranıolarki kavga ediolarmış gibi rezil olan ben oluyorum ileride suratıma vuracak bunları ben eminim bunu hiç düşünmüyolar. ben onlara bunu ösylesem de bi işe yaramıo ayrıca biz nikah düğün kına peş peşe yapmak zorundayız nikahı yapıp düğünü bir hafta sonra yapamayız çünki ikimizde devlet memuruyuz. evlilik izinlerimizi düğün hazırlığındamı harcıycaz . hepsi bi arada bitmesil lazm. resmi nikah olduğu gibi evlilik izni devreye giricek bi hafta beklersek bu hakkımızı kaybedicez. oda olmaz peş peşe olması lazım. annen haklı demişsin tamam haklı dielim. peki o tarafta haklı o tarafa nası yapcaz. kına burda düğün orda olcak nikahsız gitme demişsin benm bildiğim kına yı kız yapar düğünü erkek tarafı. orda kalma olayı olmuycak ben yine evimden gelinlikle çıkıcam yol 2 saat sürücek problem burda nikah burda olsun diolar. kına nikah brda olursa oraya ne kalıcak. düğün diceksin düğün yapmıcak yemek dağıtıcak mış kadın öyle istiyo isteğine saygım var. burdakilerde gelinlikle görsün diye kına gecesinde gelinlik sonra bindallı dedik onada yok diolar. e burda kına gecesinden sonra bide küçük düğüün yapalım dioruz ama o zaman da maddi açıdan sıkışıyoruz hiç yoktan yere düğün salonumu tutulucak. e evde kınayı yapalım desek bizim sülale çok kalabalık eve kesinlikle sığmaz ev mafolur. ne taraftan bakarsan problem
benim kına ve nikah benim bulunduğum yerde düğünde eşimin ailesinin bulunduğu yerde oldu 2 saatlik yola gittik evden gelinlikle çıktım nikah oldu sonra 2 saat yolagittim gelinliği çıkarmadım altı üstü 2 saatki istanbulla boluda 2 saattir sanırım akşamada düğünüm olmuştu bizdende isteyen düğüne gelmişti onlardanda zaten 3-4 araba gelmişti gelin almaya dolayısıyla nikahada geldiler en yakınları akşamda yemekli çalgılı düğün olmuştu
üzülme canım herşey yoluna girer bırak onlar konuşsunlar sen daha fazla uğraşma.
nişanlınlada atışma bilmiyorum ,bizimkiler senin ailenle oturup konuşmak istiyorlar arıcaklar sizi falan de uzatma boşver.
bnmde annem onlar arasınlar bizmi arıcaz falan dedi, ben azcık evde cinnet geçirince babam hemen babasını aradı güzelce anlattı gelin buyrun konuşalım falan die. babam kurtardı beni bu sıkıntıdan.geldilr konuştular , bi karara bağlandı. inan uzak olunca sen arada kalınca ailen sana daha çok yüklenio kararını kabul ettiricem die , sen üzülüosun sonra başka bişey olmuo. anlamıyorlar çünkü.
geçecek senin ki de Allah'ın izniyle çok takma kafana. bire bir bu olayı hemde yakın zamanda yaşayan ve seni çok iyi anlayan biri olarak söylüyorum . Düzelicek merak etme... Annenin inadı onlar gelip konuşana kadar bak gör.dedi dersin
işte böyle yapalım diye düşünüyorum bu seferde kayın validem yemekli yapıcam nası olcak oynamalı olmuycak diyo of of oturup ağlıyccam yemin ediorum bütün problemler beni buluo ya kızlar sizde benden bıktınız valla çok problemlisin diceksin ama aynen böyle yemin ediyoruz azıcık bile abartmıyorum sağa dönsem olmuyo sola dönsem olmuyo önüme baksam olmuyo arkama baksam olmuyo her taraftan kısıtlıyım hiç birinin inadını kıramıyorum eşimle kaldık ortada ne tarafımıza dönceğimizi bilemedik vallahi yaa
adetler üzerine tartışmayı çok mantıklı bulmam ama sağduyumla cevaplayacağım. annen yerden göğe kadar haklı bence.mesele gelinlikle çıkmak da değil mesele nikahla çıkmaktır asıl.gelinlik işin duygusal boyutudur.
benim şöyle oldu; kınagecesi evde(pek masraf olmuyor)ertesi gün düğün(normal düğün yemekli,çalgılı) erkek tarafı 20-25 kişi kadar gelmişlerdi. nikah düğün esnasında oldu. benim annemle babam ağzı var dili yok insanlardır ama kayınvalidem nikah bizde olcak deseydi ;asla kabul etmezlerdi onlar bile..düşün yani.. neyse devam edelim. aradan bir hafta geçti.sakın 1 gün sonra yapmaya kalkma yorgunluktan ölürsün. tam 1 hafta sonra aynı gün eşimin memleketinde 1 düğün daha oldu. hiç uğraşma bence bindallı falan giyicem diye. evinde giy bindallını. salonlarda gelinlik giyersin. o duvağı çıkarmak o kadar zor ki..öf öf öfffff....
hem aradaki bir haftada nikahlı oldugun için istediğin yere gidiyorsun biz tatil yörelerini gezmiştik ufak ufak. 2.düğünden sonra da balayına gittik.upuzun gibi olmuştu balayımız.
kayınvaliden tutturursa;giysin bir arkadasın cüppe,iki de şahit,kıyarmış gibii yapın gitsin.[/QUOT
cnm sende haklısın ben anneme haksızlar demiyorum. ama konuşmanın bi yeri bi şejkli vardır. onlar öyle bir davranıolarki kavga ediolarmış gibi rezil olan ben oluyorum ileride suratıma vuracak bunları ben eminim bunu hiç düşünmüyolar. ben onlara bunu ösylesem de bi işe yaramıo ayrıca biz nikah düğün kına peş peşe yapmak zorundayız nikahı yapıp düğünü bir hafta sonra yapamayız çünki ikimizde devlet memuruyuz. evlilik izinlerimizi düğün hazırlığındamı harcıycaz . hepsi bi arada bitmesil lazm. resmi nikah olduğu gibi evlilik izni devreye giricek bi hafta beklersek bu hakkımızı kaybedicez. oda olmaz peş peşe olması lazım. annen haklı demişsin tamam haklı dielim. peki o tarafta haklı o tarafa nası yapcaz. kına burda düğün orda olcak nikahsız gitme demişsin benm bildiğim kına yı kız yapar düğünü erkek tarafı. orda kalma olayı olmuycak ben yine evimden gelinlikle çıkıcam yol 2 saat sürücek problem burda nikah burda olsun diolar. kına nikah brda olursa oraya ne kalıcak. düğün diceksin düğün yapmıcak yemek dağıtıcak mış kadın öyle istiyo isteğine saygım var. burdakilerde gelinlikle görsün diye kına gecesinde gelinlik sonra bindallı dedik onada yok diolar. e burda kına gecesinden sonra bide küçük düğüün yapalım dioruz ama o zaman da maddi açıdan sıkışıyoruz hiç yoktan yere düğün salonumu tutulucak. e evde kınayı yapalım desek bizim sülale çok kalabalık eve kesinlikle sığmaz ev mafolur. ne taraftan bakarsan problem
sen de haklısın.aslında çok olgunsun.orta yol bulunsun.herkes mutlu olsun istiyorsun.iyi niyetine saygı duyuyorum.izin konusunda ben de devlet memuruyum.ama öğretmen oldugum için yaza denk getirdim. eşim de 3 hafta izin almıştı.nelki alırsınız diye dmeiştim ama herkes alamaz tabi.birimden birime bile değişir.
annen agresif sanırım biraz. kendim de yeni yaşadım bu süreci. bilirim bu sıkıntıları. anneni sakinleştr ve herkesin biraz fedakarlık yapacağı şekilde bir ayarlama yapın. sakın nişanlınla kndini tüketme. onlar düğüne kadar sıkıntı çeker.siz ömür boyu.
erkek tarafını çağırın. ama kavga gürültü olmayacağından emin olduktan sonra. karşılıklı herkes fedakarlık yapsın taleplerinden ve anlaşın ama bizi karıştırmayın,biz çok yorulduk deyin. bunu kaldırabilecek nitelikte mi sence iki anne de yoksa daha mı beter olur?
işte böyle yapalım diye düşünüyorum bu seferde kayın validem yemekli yapıcam nası olcak oynamalı olmuycak diyo of of oturup ağlıyccam yemin ediorum bütün problemler beni buluo ya kızlar sizde benden bıktınız valla çok problemlisin diceksin ama aynen böyle yemin ediyoruz azıcık bile abartmıyorum sağa dönsem olmuyo sola dönsem olmuyo önüme baksam olmuyo arkama baksam olmuyo her taraftan kısıtlıyım hiç birinin inadını kıramıyorum eşimle kaldık ortada ne tarafımıza dönceğimizi bilemedik vallahi yaa
tüm sayfaları okuyamadım belki benim yazacaklarımı bi çok kişi yazmıştır
bu şekilde düğünlerini kuran yapan çok kişi var
şimdi kına gecesi yapıldıktan sonra gecemi çıkacaksınız yola onu anlamadım ben
gece çıkılmayacaksa kına gecesi kına elbiseni giyersin kınan yapılır ertesi gün gelinliğini giyersin es dost o şekilde görür
artık o gün yemek,salon vs.oluyormu bilmiyorum ama
sonra gelinalma için nişanlın ve ailesi artık koşulları ne derece uygum 2-3 araba yada daha çok gelirler gelinalma olur evden gelinliğinle çıkarsın
aynı yerde herhangi bi akrabanın evinde gelinliğini çıkarır yola koyulursunbuz birde orda giyersin düğünün yaprsınız
şimdiden mutluluklar diliyorum
karışık oldu yazdıklarım galiba ama:26:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?