- 10 Haziran 2011
- 1.430
- 912
- 123
- Konu Sahibi baloncuk13
-
Olur mu hiç öyle şey ya? Eşim parasını çıkarıp verse annem o turşuyu başından boşaltır, geri kalanını da çöpe atar kendisi de yemez. Aile arasında yiyecek alışverişinin parası alınır mı hiç? Annenin ihtiyacı varsa maddi yardım ayrıca yapılır. Ama evladına parayla satmak benim açımdan kabul edilemez.Kızlar Merhaba. Merak ettiğim ve doğrusunu öğrenmek istediğim bir konu var. Kaynanam her sene bize Salça ve turşu yapar. Eşim de al anne bu salçayla turşunun parası diye çıkarır verir. Benim Annem de reçel yapıp verir ben hiçbir zaman al anne reçelin parası deyip çıkarıp vermedim. Gerek yok yani iki tarafın da maddi durumları iyi yaptığı bu tarz şeylerin lafı olmamalı bana göre. Hadi salçanın emeği çok deriz yine de belki verilir ama turşu nedir ki ya. Bu arada bende her iki aileye de kurutmalık biber patlıcan falan yapıp veriyorum yani bunlar aile samimiyetidir bence ayıp ya para almak vermek. Eşime kaç kere kızdım annene vereceksen de normal 200 300 neyse para ver arada al anne harçlık edersin de ama al bu Salça bu turşu parası deyince benim zoruma gidiyor dedim. Yok ben verecem diyor veriyor. Bu arada biz başka ildeyiz bazen denk gelirsem yardım ediyorum ama eşim illa annemin salçası turşusu olacak diyor yoksa bende yapardım evimde .
Malzemesini alıp götürüyorsa normal. Ama köylü kadınların emeğini zanaate dökmesi mantığıyla oğluma gelinime parayla vereceğim demek başka.. yani kadının durumu yoksa malzemelerini temin etmeleri ya da başka bir zaman maddi yardım yapmaları daha yakışık alır. Al anne bu turşunun parası olayı çoook yanlış.Eşiniz malzeme parası olarak veriyor olabilir mi? hani yük olmayalım masraf olmasın diye?
Mesela biz kaynamamla yaptık salçayı közlük malzemeleri falan onlar aldı bizde parasını teklif ettik almadılar..
Bende dondurucuya konacaklardan kendime aldığım kadar onlara aldım yani bi nevi destekleşmiş olduk.. Yük olalım istemedim onlara.. Yani eşiniz de öyle düşünüyor olabilir..
Aynen katılıyorumİki üç kilo salçanın lafı olmaz ama mesela bizim orada çok meşakkatlidir bu işler ve senelik 20 kilo falan yapıldığı olur o zaman mecbur para verilir
Ben vermeye kalksam bile bizimkiler almaz:)Kızlar Merhaba. Merak ettiğim ve doğrusunu öğrenmek istediğim bir konu var. Kaynanam her sene bize Salça ve turşu yapar. Eşim de al anne bu salçayla turşunun parası diye çıkarır verir. Benim Annem de reçel yapıp verir ben hiçbir zaman al anne reçelin parası deyip çıkarıp vermedim. Gerek yok yani iki tarafın da maddi durumları iyi yaptığı bu tarz şeylerin lafı olmamalı bana göre. Hadi salçanın emeği çok deriz yine de belki verilir ama turşu nedir ki ya. Bu arada bende her iki aileye de kurutmalık biber patlıcan falan yapıp veriyorum yani bunlar aile samimiyetidir bence ayıp ya para almak vermek. Eşime kaç kere kızdım annene vereceksen de normal 200 300 neyse para ver arada al anne harçlık edersin de ama al bu Salça bu turşu parası deyince benim zoruma gidiyor dedim. Yok ben verecem diyor veriyor. Bu arada biz başka ildeyiz bazen denk gelirsem yardım ediyorum ama eşim illa annemin salçası turşusu olacak diyor yoksa bende yapardım evimde .
Ben veriyorum anneme.o almak istemiyor ama israrla veriyorum.cunku ablalarim da var salca zeytin konserve domates onlara da yapiyor.toplam 5 eviz.emekli maasiyla geciniyor.tabii ki bizim icin yaptiklari bunlarla sinirli degil.kendisi almak istemez ben zorla birakirim. bunlar daha fazla masraf tuttugu icin kiyamam ben ona. rahatsiz olmanizi ben gercekten anlamadim.ailesine para yedirdigini mi dusunuyorsunuz bu bahaneyle.Kızlar Merhaba. Merak ettiğim ve doğrusunu öğrenmek istediğim bir konu var. Kaynanam her sene bize Salça ve turşu yapar. Eşim de al anne bu salçayla turşunun parası diye çıkarır verir. Benim Annem de reçel yapıp verir ben hiçbir zaman al anne reçelin parası deyip çıkarıp vermedim. Gerek yok yani iki tarafın da maddi durumları iyi yaptığı bu tarz şeylerin lafı olmamalı bana göre. Hadi salçanın emeği çok deriz yine de belki verilir ama turşu nedir ki ya. Bu arada bende her iki aileye de kurutmalık biber patlıcan falan yapıp veriyorum yani bunlar aile samimiyetidir bence ayıp ya para almak vermek. Eşime kaç kere kızdım annene vereceksen de normal 200 300 neyse para ver arada al anne harçlık edersin de ama al bu Salça bu turşu parası deyince benim zoruma gidiyor dedim. Yok ben verecem diyor veriyor. Bu arada biz başka ildeyiz bazen denk gelirsem yardım ediyorum ama eşim illa annemin salçası turşusu olacak diyor yoksa bende yapardım evimde .
MasallahŞişe domates reçel kuru salça hatta bi büyük teneke zeytin yağı zeytin turşu tarhana konserve komposto vs çoğu annemden gelir hayatta para almaz arada hediye alırım bende
Kv de yağ turşu tarhana şu bu ne olsa verir al götür der oda para almaz hediyeyi ikisine de aynı alırım zaten
Ayy en son anneler gününde aldığım nevresim takımlarının parasını vercek oldular hatta buay babam ve kp arabalarını yeniledi havlu koydum adetten güzel diye kıyamayıp geri vermeye kalktı ikiside koyun sandığa lazım olur dedim
Ay bide dün kv ile pazara çıktık eşim üçümüz bizim mutfak erzağını bile kv aldı oğluna ödetmedi utandım valla ne yalan söyleyeyim eşim hiç dert etmez çünkü yeri gelir bizde alırız
Ayy Allah ikisindende bin kere razı olsun herşeyimi yapıyolar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?