Aileleriniz salçayı turşuyu reçeli size parayla mı yapıyor?

Ayıp vs diyen olmuş da hic anlam veremedim.
Kendi yetistirdigi ürün değilse,o da parayla alıyorsa ve durumu da cok iyi değilse tabii ki parası verilir. Doğal doğal yapmasi yeter.
Kendi durumu iyi olsa, cocugununki kötü olsa bu durumda da o almaz zaten.
Ben annemle giderim pazara, domatesleri vs alırız çektiririz. Onunkini de ben alırım, o da güzelce yapar salcamizi. Kendi aldiysa da parasını veririm.
Ama kardeşime de yapar, ondan para almaz. Onlar da para teklif etmez zaten. Cunku gelinimiz de kendi de asgari ücretle calisir.
Bu konular maddi durumdan duruma değişir, cok sorun etmeyin bence. Kadının ihtiyaci var ki alıyor.

Olur mu hiç öyle şey ya? Eşim parasını çıkarıp verse annem o turşuyu başından boşaltır, geri kalanını da çöpe atar kendisi de yemez. Aile arasında yiyecek alışverişinin parası alınır mı hiç? Annenin ihtiyacı varsa maddi yardım ayrıca yapılır. Ama evladına parayla satmak benim açımdan kabul edilemez.

Ya bunda ne var allah aşkına yani kadınjn durumu yok belki malzemeler için para harcıyordur birsürü oğlu olarak da buna içi el vermemiş para vermiş harçlık olarak noluyor bu kadar yani ? Benim babaanneme benim annem kendi elleriyle gönderiyor salça parası kadının durumu yok çünkü yani içimiz el vermiyor böyle şeyleri dert yapıyorsunuz.

Malzemesini alıp götürüyorsa normal. Ama köylü kadınların emeğini zanaate dökmesi mantığıyla oğluma gelinime parayla vereceğim demek başka.. yani kadının durumu yoksa malzemelerini temin etmeleri ya da başka bir zaman maddi yardım yapmaları daha yakışık alır. Al anne bu turşunun parası olayı çoook yanlış.

Kayınvalideniz kendisi para istemiyorsa bu satmak olmaz ve bir emek varsa karşılık olmalı.Yani ben de rahat edemiyorum mesela hani 3 5 kiloluk şeyleri aramamda Salça falan gibi zahmetli birşeyse anneme para veririm tabii oturup kilosuna kuruşuna göre hesaplamadan yani ne kadar verirsem.Çünkü orda büyük bir emek var çalışmayan kadın içinde eline para geçmesi bence güzel birşey yani annem gerek yok der flan ama sevinir de biliyorum o yüzden boşverin ne güzel kayınvalideniz yapıyormuş durumunuzda iyiyse eşiniz emeğinin karşılığını versin

Sizde annenize verin recel karsiligi olarak
Kac kilo salca tursu yapiyo kac para veriyo esiniz?
Belki annesine para vermek icin illa anemin salcasi olucak diyodur ?
Ananemden alirim domatimi biberimi al kizim tarhana yap salca yap birazda bana getir der yapar gotururum parada ortunun altina koyarim cunku bi geliri yok

Benim annem yapıyor illa parası bu diye vermiyorum. Ama reçel için şekeri vişneyi falan alıyorum ordaysam. Salça için de hiç vermedim. Ha bir de zeytinyağı alır annem 30 kilo falan. 5 kilosunu bana verdi parasını istemedi elbette ama ben annemin yanındayken mutlaka para harcatmam ona. Elektrik su faturasını da ben ödüyorum. Yani aramızda para lafı olmuyor genelde.
Eşinizin yaptığında bı yanlış yok bence. Bir de emekle yapılıyor onlar kıyamıyordur annesine belki böyle içi rahat ediyordur eşinizin.

Kişiden kişiye değişir.
Mesela ben kendi adıma annem bana 1 iğne alsa bile onun parasını mutlaka veririm.
Hee durumu çok çok iyi olur o zaman bilemem.
Orta seviyede gelirleri var. Kardeşlerim okuyor.
Yani rahat edemiyorum her şekilde.
Annemin evine gitsem kaldığım süre boyunca
Pazar,market alışverişini ben görürüm.
Asla elini cebine attırmam.
Bende böyle rahat ediyorum.

Bu tarz şeyler dert edilmemeli
Anne oğul arasında ufak şeyler.

Eşinizin vermesinde hiçbir abeslik yok kadin emek veriyor her sene her sene tabiki beleşcilik yapmak istemiyor. Ama kayinvalidenizin eger gercekten ihtiyaci yoksa almamasi lazim. Parayi gorunce kizmasi lazim. Bidaha para teklif edersen salca falan vermem demesi gerek. Ayip yani bizde bòyle seyler. Benim de kayinpederimin bundan farki yok. Kendisi kabzimal. Ona daha uyguna geliyor diye salamura icin 3kilo yaprak istedim parasini trink aldi. Hep alir. Bana gore biz teklif etsek bile almamasi gerekiyor. Ihtiyaci yoksa. Ogluna da bedava vermeyeceksen kimse vereceksin anlamiyorumki.

Bu tarz seyler cirkin bence.. 3 kurus hesabi yapmak yani..bi taraf yaparsa diger tarafada hak doguyo bence

Annem yapar benim icin. Degil bunun parasini almak, bana dunyalari alsa 1 kurus bile kabul etmez benden. Para vermek istesem sinirlenir beni gunlerce konusturmaz.
Kaynanamin elinden hic bir sey gelmiyor. Yapa bilseydi yine yapmazdi bize, cunki asiri bencil. İs yaparsa hastalanir dusuncesinde bir insan. Eger boyle bir dusuncesi olmasaydi, yapsaydi o zaman mutlaka parasini isterdi, hatta yapmadan once parasini ister sonra yapardi. Ama parasini alsa bile yapmaz cunki ona gore gelin yapmali her seyi)))

Ben vermeye kalksam bile bizimkiler almaz:)

Şişe domates reçel kuru salça hatta bi büyük teneke zeytin yağı zeytin turşu tarhana konserve komposto vs çoğu annemden gelir hayatta para almaz arada hediye alırım bende
Kv de yağ turşu tarhana şu bu ne olsa verir al götür der oda para almaz hediyeyi ikisine de aynı alırım zaten
Ayy en son anneler gününde aldığım nevresim takımlarının parasını vercek oldular hatta buay babam ve kp arabalarını yeniledi havlu koydum adetten güzel diye kıyamayıp geri vermeye kalktı ikiside koyun sandığa lazım olur dedim
Ay bide dün kv ile pazara çıktık eşim üçümüz bizim mutfak erzağını bile kv aldı oğluna ödetmedi utandım valla ne yalan söyleyeyim eşim hiç dert etmez çünkü yeri gelir bizde alırız

Ayy Allah ikisindende bin kere razı olsun herşeyimi yapıyolar

Ben veriyorum anneme.o almak istemiyor ama israrla veriyorum.cunku ablalarim da var salca zeytin konserve domates onlara da yapiyor.toplam 5 eviz.emekli maasiyla geciniyor.tabii ki bizim icin yaptiklari bunlarla sinirli degil.kendisi almak istemez ben zorla birakirim. bunlar daha fazla masraf tuttugu icin kiyamam ben ona. rahatsiz olmanizi ben gercekten anlamadim.ailesine para yedirdigini mi dusunuyorsunuz bu bahaneyle.
Bu arada kv kp hayatta degil.olsaydi o da yapardi para almazdi eminim.

Masallah

Bizdede iki ailede yapar. Ama hic bir sekilde para mevzu olmaz. Bakliyat tursu recel yaprak kv alır tuzum kadar. Annemde ekmek salca kurutmalıklarımı yapar. Ablamda kalan varsa onlar yapar. Ben de para vermem hic birine ama emekleri cok dıyr her geldıgum iz de bizde farklı ıldeyız bu arada hediye ile gelırım yada evde o an eksik ne varsa alırız esımle. Ama para vermek nedir yahu anne sonucda yapmalı ama oda kendi tercihi bosverip. Kabullen canım annesi alıyorsa ogluda verir. Sorun esınızde degıl annesınde.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…