Aileleriniz salçayı turşuyu reçeli size parayla mı yapıyor?

Benim ne annem alır, ne kayınvalidem. Zaten bizim de, kayınpederimin de maddi imkanımız var, dışarıdan yaptırırız istediğimizde. Kayınvalidem her gittiğimde elim dolu gönderir. Bana salça falan yapsa parasını almaz ama ben muhakkak hediye alırdım herhalde. Annem yapıyor bana para almıyor, hediye alsam yine söyleniyor. Kabul etmese bile ben de evde sağa sola tıkıştırıp, kendi evime gittiğim zaman arar söylerim. Kızsa da ben onun nasıl günlerce sıkıntı çektiğini görüyorum. Bel kayması var, boyun fıtığı var. Daha neler neler. Yine de beni düşünüp yapıyor. Üstelik sadece bana değil. Evli ablamla, yengeme de yapar. Yengemden de asla para almaz, ablamdan da. Annem çalışıyor, yengem de her ay muhakkak anneme gider. Gittiğinde dip köşe temizlik yapar. Cam siler, perdeleri bile yıkar. Bir gün aramızda muhabbeti geçti de yengem, "Kadın o kadar işin gücün arasında, uğraşıyor ediyor bir şey de kabul etmiyor. En azından ben biraz yükünü hafifleteyim," demişti. İlk evlendiği zamanlar karşılıklı oturuyorduk annem asla öyle bir şey beklemediği halde. Ben de bekarım o zaman, bir gün akşam eve bir geldik temizlik yapılmış. Annem yengeme biraz fırça çekmişti hatta niye kendini yordun diye. Annem yemeğini falan yapıyor olmasına rağmen yengem iki-üç aylık falan evli o zaman, "Anne sen yemek yapma daha, bize yaparken fazla yaparım," demişti. Fakat bunların hiçbiri karşılıklı değil. Annem bir şey yapmasa da yengem yine aynı şeyleri yapar, aynı şekilde annemde. Valla bizden çok yengemi sevdiğinden şüphe duyuyorum bazen

Erkekler gerekli ve gereksizi ayırt edemezler Allah muhakeme kabiliyeti vermemiş. Sağlık sorunu olsa neyse ama büyüklerin lükslerini karşılamak zorunda değiliz diye düşünüyorum ben

Tuhaf. Annem salcamizi tursumuzu kurularimoizi yapar. Hiç para vermedik ama vaktimiz varsa yardima gittik biz de farkli sehirlerdeyiz. Görümcem de tarhana makarna verir ona da para vermeyiz. Benim ailem küçük bi k8oyde giderken market alışverişini yaparız sonra taze sebzeleri toplar getiririz evimize. Gorumcreme de veririz onlardan. Kimsenin kimseye ihtiyacı yok aslında ama mesele yarım elma gönül alma. Esiniz de bunu yapmak istiyor olabilir

Eşim gerek görmez annesi salça felan yapar ne yapar getirirse ben para vermesini isterim açıkçası evlendik sonuçta ev bark ayrı eve giren çıkan da ayrı onların da ihtiyacı oluyor oğluma kızıma da yapayım diyip fazla yapıyorlar

Para vermeyi onların karşılığı olarak algılamak pek de doğru değil ben emeginin karşılığını vermek bana çok da saçma gelmiyor açıkçası

Aksine ben eşimle tartışıyoruz ver ver diye oda ne gerek var başka şeyler yapıyoruz zaten der bilemedim

Annem kızıma tarhana ve kesme makarna yapar her sene bende muhakak veririm para almak istemesede, sonuçta yumurta un vb birçok malzeme alıyor cebinden ödemesin isterim, emeğinin karşılığını zaten ödeyemem zira baya uğraşıyor onları yaparken ama ben üzerime düşeni yaparım.
Her sene tartışması olur bunun,verme kızım,al anne şeklinde.
Bence boşverin. Kadın satmıyor size oğlu vermek istiyor versin,malzeme parası gibi düşünün.

Ben de bedava istemem en azından malzeme parası vermeye çalışırım gönlünden kopup 1 2 kavanoz bedava verirse verir senelik 30 40 kavanoz Salça 10 tane turşu bidonu bedava vermesini beklemiyorsunuz herhalde

Al bu reçel parası demem ama “Anne şekerini meyveni aliyim sana da bana da reçel yap diye teklif etmişliğim çoktur.Benim özellikle istediğim bişeyse durumu çok iyi değilse masrafını karşılamak normal..Ama eşinizin yerinde olsam hemen salçanın üstüne değil de başka zamanda harçlık olarak veririm...

Var malesef boyle annler kayinvalideler benimmkayinvalide de ayni okadar cimri ki bahcesinden bag dan bostanda okdar meyvesi sebzesi cevizi bademi aklina gelebilecek herseyi kilolarla geliyor bir posete koyup komsusuna 1 kilo bile vermez cok üzuluyrorum bu durumuna halbuki şu dunyada ne yapsak kendi elimizle o.bize kar yasida ilerledi hala ayni ne goturcekse bu dunyadan artik bilmiyrm.inalilmaz cimri hem kayinvalidem hem.kaynpeder hic sevmiyorum bende bu huylarini atanamayanogretmen

benim kv min bahçesi falan yok salça vs şeyleri yapamaz zaten yapacağı
sadece pazardan alır turşu yapar birde kışlık domates menemen vs ama
bana veriyorsa da hiç parasını almadı he köyde yaşasa kendi bahçesinden mi yapar bilemem
ama atıyorum hersene yapıyorsa arada bence verilir hem emek var hemde maddiyat bence
lafı olmamalı böyle şeylerin hep bana hep banada olmaz 2sini vermiyorsa birini vermeli.

Benim kaynanam o kadar cimri ki
Okuyan bekar oğlu yaz tatilinde eve geldiğinde onun bursundan alıyor ekmek parası market parası
Çocuklar bir şey istediği zaman bir lira çıkarıp veriyor
Ama çocukları çıkarıp anne al bin lira deseler hiç sormaz oğlum sende var mı ki diye
Alır o parayı
Anlatsam sayfalar yetmez

Başlığı okuyunca kadın sizden özellikle para istiyor sanmıştım ama konu içeriği öyle değil ki. Yani kadın para istese çok acayibime giderdi, insan evladına parayla verir mi böyle şeyleri diye ama burada eşiniz kendi isteğiyle veriyormuş parayı. O zaman fazla takılmamak lazım. Belli ki annesine maddi olarak yardımcı olmak istiyor, verdiklerini de bahane ediyor.

oha banada ver mii yok artıkk

Valla başkasından duysam ben de yok artık derim ama malesef durum bu

Bu yaz tatilinde tayinimiz çıktı
Evde birkaç konservem kalmıştı, onları nakliyenin içine koymadım yanıma aldım
Eşyalar gelene kadar üç gün kaynanamda kaldık, o süre içinde her gün benim konservelerimi açtı yemek yaptı
En sona iki tane kalmıştı, eşyalarımız da gelince evimize gittik
Giderken kadın bize yemek yapıp vereceği yerde diyor ki "o konservenin birini bana biraksana giderken"
Ben de evde yiyecek bir şey yok, eşya yerslestircz iş yapcz bana da hazır yemek lazım dedim
Bu kez de dedi ki "zeytinden biraz alırım ama ona gore"
Evden çıkarken de hala diyor ki konserveyi biraksaydin iyi olurdu

muhakkak veririm,
parasini kabul etmiyorsa da almam bir sonraki sene.

benim maddi durumum iki aileden de daha iyi, maddi bir yardim kabul edemem bu sebeple.
zaten el emeginin karsiligi odenmez de malzeme parasi veriyoruz sadece.

Kv bize bir sürü şey verdi ama para vermedik.Ama bence eşin ille de annemin salçası diyorsa demek ki harçlık vermek istiyor bunu da onla kapatıyor...bir şey olmaz takılmayın

bana hiç birsey veren yok 3sene oldu ilk defa kayınvalıdem busene 2 kavanoz birsey verdi:)

Annen reçel yaptığında eşine git aşkım para ver anneme reçel parası vercem de.

Bizde ayıptır öyle şey. evli değilim ama annem kışlık bişeyler yaparsa abime yengeme verir. yengemde memleketine gidince ordan bişeyler alır bzie verir. hatta oranın kahvesini çok severim bize bi paket alsana derim ama hiç para vermek aklıma gelmez o da istemez zaten. uzak ,yakın akraba gidilince ordan bişeyler verirler. geçen köy ekmeği, köy tereyağısı vermişler hiç kimse de para istemedi. bugün bana yarın sana yani. sonrasında ödeşilir bi şekilde ama araya maddiyat girmeden. ticaret gibi o ne öyle.

parayı kayınvalideniz istemiyorsa ben sorun etmezdim.. ki istesede sorun etmem emegının karsılıgı der gecerim..

Eşin verecek onlarda alacak bu iş böyle gidecek anlaşılan. Boşuna eşinle tartışma yapma, kendini de sinir etme. Herkes değişik model bu hayatta üzme çalcağızına.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…