- 4 Nisan 2017
- 5.037
- 6.531
- 148
- Konu Sahibi baloncuk13
-
Harçlık vermek niye kırsın ki hiç katılmıyorumBence harçlık vermenin annesini kıracağını düşünüyor o yüzden salça turşu parası diye bahaneyle para veriyor
Üç yıllık evliyim
Evlendigimden beri annem her sene konserve, salça, reçel, tarhana yapar verir
Bunların yanında buzlugumu doldurur
Kurbanda yaza kadar yetecek et verir
Evime her geldiklerinde veya biz gidip geldigimizde de meyvesinden sebzesine aklınıza gelen gelmeyen her şeyi doldurur alır
Babam eşime en az bir kilo baklava ve çerez mutlaka alır
Şimdiye kadar para kesinlikle kabul etmediler
Ama kaynanamdan bir çöp görmüş değilim
Üstüne daha annemin bana verdiği konserverlere göz dikip onlardan bana da ver diyor
Nefret ediyorum bu huyundan
Hayatımda gördüğüm en bencil ve en cimri anne
Benim eşim in annesi de benim kışlık herşeyimi yapar sağolsun reçel kurutmalık salça turşu sos peynir yani aklınıza ne gelirse bi defa bile para vermedik versek de çok kızarlar.Kızlar Merhaba. Merak ettiğim ve doğrusunu öğrenmek istediğim bir konu var. Kaynanam her sene bize Salça ve turşu yapar. Eşim de al anne bu salçayla turşunun parası diye çıkarır verir. Benim Annem de reçel yapıp verir ben hiçbir zaman al anne reçelin parası deyip çıkarıp vermedim. Gerek yok yani iki tarafın da maddi durumları iyi yaptığı bu tarz şeylerin lafı olmamalı bana göre. Hadi salçanın emeği çok deriz yine de belki verilir ama turşu nedir ki ya. Bu arada bende her iki aileye de kurutmalık biber patlıcan falan yapıp veriyorum yani bunlar aile samimiyetidir bence ayıp ya para almak vermek. Eşime kaç kere kızdım annene vereceksen de normal 200 300 neyse para ver arada al anne harçlık edersin de ama al bu Salça bu turşu parası deyince benim zoruma gidiyor dedim. Yok ben verecem diyor veriyor. Bu arada biz başka ildeyiz bazen denk gelirsem yardım ediyorum ama eşim illa annemin salçası turşusu olacak diyor yoksa bende yapardım evimde .
Çok özür dileyerek söylüyorum ama kv.tuhaf biriymis. Oğlunun evine aldığı şeyden para ister mi hiç insan. Haa alması gerekir alır maddi durumu da iyi değildir o zaman utana sıkıla istersin parasını ama bu biraz garipmiş hakikaten.
Yoo gayet iyi. Eşim Hayır diyemiyor sorun bu. Bana bi bulaşık makinası al oğlum dedi hemen aldı eşim. Ne deseler tamam diyor. Sürekli kavga ediyorum bu konuda. En son kayınbabam telefon al bana dedi evde cıngar çıkardım o telefon alınmayacak diye. Sürekli bizden para çekmeye uğraşıyorlarSiz bunları neden aldınız sehpa falan? Demek ki durumları çok da iyi değil, iyi olsaydı almazdınız herhalde
Ya kadının durumu kötü olsa niye dert edeyim çıkarır ben bile fazla fazla para veririm. Evlerine 3 maaş giren insanlar bunlar 20 liralık turşunun 100 liralık salçanın lafı olmaz toplamda 120 lira etti senede. Benim verdiklerimin kendilerinin ayrıyeten isteyip aldıklarımın yanında hesabı bile olmaz ben milyarlar döküyorum kendilerine. O kadar kötü bir insan değilim durumu iyi olmayan aileye bir de ben yüklenecek kadarYa bunda ne var allah aşkına yani kadınjn durumu yok belki malzemeler için para harcıyordur birsürü oğlu olarak da buna içi el vermemiş para vermiş harçlık olarak noluyor bu kadar yani ? Benim babaanneme benim annem kendi elleriyle gönderiyor salça parası kadının durumu yok çünkü yani içimiz el vermiyor böyle şeyleri dert yapıyorsunuz.
Kızlar Merhaba. Merak ettiğim ve doğrusunu öğrenmek istediğim bir konu var. Kaynanam her sene bize Salça ve turşu yapar. Eşim de al anne bu salçayla turşunun parası diye çıkarır verir. Benim Annem de reçel yapıp verir ben hiçbir zaman al anne reçelin parası deyip çıkarıp vermedim. Gerek yok yani iki tarafın da maddi durumları iyi yaptığı bu tarz şeylerin lafı olmamalı bana göre. Hadi salçanın emeği çok deriz yine de belki verilir ama turşu nedir ki ya. Bu arada bende her iki aileye de kurutmalık biber patlıcan falan yapıp veriyorum yani bunlar aile samimiyetidir bence ayıp ya para almak vermek. Eşime kaç kere kızdım annene vereceksen de normal 200 300 neyse para ver arada al anne harçlık edersin de ama al bu Salça bu turşu parası deyince benim zoruma gidiyor dedim. Yok ben verecem diyor veriyor. Bu arada biz başka ildeyiz bazen denk gelirsem yardım ediyorum ama eşim illa annemin salçası turşusu olacak diyor yoksa bende yapardım evimde .
Yorumunuzu çok beğendim ve mantıklı buldum. Teşekkür ederim böyle düşünmemiştim..Böyle şeyler kavga esnasında yüze çok vurulur yarın bi gün salçana turşuna kadar yapıp yolladım dese, sen yolladıysa bizde parasını verdik diyebilirkonu sahibi bence hiç fakılma böyls şeylere evet normalde para verilmez ama eşiniz veriyosa vardır bi bildiği belki size laf etmesin diye parayla satın alıyodur???? Kimmbilir
Ha bide bu mesele var . Evlerine 3 maaş giriyor ben çalışıyorum ve bakıcı sıkıntısı yaşıyorum. Ve bana bakıcıya vereceğin parayı bana ver ben bakayım dedi. Çok iyi biliyor ki ben çocuğumu baktırsam bu iyiliğin altında kalmam sürekli evdeki eksiklerini tamamlarım bakıcıdan da pahalıya gelir ama artık çok sinirlerim geriliyor bu aileyle olan para muhabbetinden. Iyi bakacana inansaydım yine de verirdim çocuğumu ama bakmaz biliyorumaileyle para muhabbeti çok enteresan geliyo bana
ilk defa burda duyuyorum böyle şeyler
geçen de bir konu vardı torununa parayla bakıyomuş bi babaanne çok garip gelmişti
Gerek yok yani iki tarafın da maddi durumları iyi yaptığı bu tarz şeylerin lafı olmamalı bana göre.
Kaynanam her sene bize Salça ve turşu yapar. Eşim de al anne bu salçayla turşunun parası diye çıkarır verir.
annene vereceksen de normal 200 300 neyse para ver arada al anne harçlık edersin de ama al bu Salça bu turşu parası deyince benim zoruma gidiyor dedim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?