Aileleriniz salçayı turşuyu reçeli size parayla mı yapıyor?

Para ile yapmak bizde de ayıptır.
Annem her gidişimizde bir şeyler verir ama hiç para için yapmaz bunu..

Sadece köyden gelirken tereyağ istersek para veririz. Çünkü o da para ile alır başkasından..

oha banada ver mii yok artıkk

Doğu'da otururken bütün kisliklarimi annem yapar getirirdi. Döndük artık aynı sehirdeyiz. Bu sene salcamizi,sosumuzu,menemenimizi birlikte yaptık.Domatesi,biberi,ozel makineyle cektirmesi,kavanoz kapaklarinin yeniden alinmasi derken ciddi bir meblağ tuttu. Zaten ciddi bir emek harcanıyor dolayısıyla malzeme parasının verilmesi kesinlikle lafı edilecek birşey değil ...Keşke biri bana yapsa bende malzeme parasını verip kurtulsam...

Sebzeleri kendi bahcesinde mi yetiştiriyor yoksa satin mı alıyor buda onemli aslinda.

Eğer satin aliyorsa ciddi anlamda çok para gidiyor sebzesi vs derken.

Parayla da olsa yapsa keşke kv ona da razıyım
Turşuyu bile zorla yaptırdık malzemesını bız aldığımız halde. Şimdiye kadar bir küçük kavanoz reçel vs vermişliği yoktur elleri bomboş gelir hep biz hep dolu gideriz aksine

Bence sizi bu durum rahatsiz etmemeli esiniz ne dusunerek veriyor bilemezsiniz tursu malzemesi domates bakin 5liradan aliyoruz domatesi ve size yaptigi gibi kendinede yapiyodur onun harcadigia para arti emegi var o kadincaz belini agritiyor anneniz bi recel yapmis ha diyosan para veriyim anneme ver hadi ortada emek var bir tursu o kadar kolayda yapilmiyor pazardan getiri goturu var pisligi ipligi var senmi temizledin sen sadece hazir verilmis yiyosun canm

onların aralarındaki ilişkiyi bilemeyiz. sen kendi ailene para versen bunu sorun edecekse sıkıntı ama etmeyecekse senin sorun etmen de saçma.

Benim eşim in annesi de benim kışlık herşeyimi yapar sağolsun reçel kurutmalık salça turşu sos peynir yani aklınıza ne gelirse bi defa bile para vermedik versek de çok kızarlar.

Daha ne gariplikleri var. Evlendigimden beri neler deneyimledim. :))))

Siz bunları neden aldınız sehpa falan? Demek ki durumları çok da iyi değil, iyi olsaydı almazdınız herhalde
Yoo gayet iyi. Eşim Hayır diyemiyor sorun bu. Bana bi bulaşık makinası al oğlum dedi hemen aldı eşim. Ne deseler tamam diyor. Sürekli kavga ediyorum bu konuda. En son kayınbabam telefon al bana dedi evde cıngar çıkardım o telefon alınmayacak diye. Sürekli bizden para çekmeye uğraşıyorlar

Turşum, salçam, pekmezim hep kayınvalidemden gelir. Hatta pulbiber nane vs kendileri yapıyorlar onlardan da koyar mutlaka. Bugüne kadar hiç bunlar için para vermedik, vermeye kalksak küser konuşmaz bizimle.

Ama biz de şöyle bir şey yapıyoruz gittiğimiz zaman , elimiz kolumuz dolu gideriz. Kalabalıklar 10 kiloluk çay götürürüz, orada eşim alışveriş yapar eve ne eksikleri varsa fazla fazla alır dolabı doldurur. Farklı şehirlerdeyiz senede 1 yada 2 kez ancak gidebiliyoruz.

Aile arasında böyle şeylerin lafı olmamalı, araya para girmemeli. Herkes gönlünden ve elinden ne geliyorsa yapmalı birbiri için.

Keşke parasını alsalar daha iyi hissederim ben ama almadıkları için ben ya kızına harçlık veriyorum ya hediye alıyorum boş geçmek olmaz bence hele bu sene

Ya kadının durumu kötü olsa niye dert edeyim çıkarır ben bile fazla fazla para veririm. Evlerine 3 maaş giren insanlar bunlar 20 liralık turşunun 100 liralık salçanın lafı olmaz toplamda 120 lira etti senede. Benim verdiklerimin kendilerinin ayrıyeten isteyip aldıklarımın yanında hesabı bile olmaz ben milyarlar döküyorum kendilerine. O kadar kötü bir insan değilim durumu iyi olmayan aileye bir de ben yüklenecek kadar

Esiniz cok nazik davranmış annesine karsi.. Uc kurus ne o kadını zengin eder, ne sizi fakir. Kendince tesekkur etmis, gönül almis, yük olmamak istemiş eşiniz. Yarin basiniza kakilacak bir sey de yok sonucta satin almissiniz, yardim degil. Esiniz sizi dusunmus. Takdir ettim.

Bizimki yapıp vermiyordu hiç, kızı ve kendileri tüketiyordu. Bu sene bize de verdi şaşırdım doğrusu.

Yorumunuzu çok beğendim ve mantıklı buldum. Teşekkür ederim böyle düşünmemiştim..

aileyle para muhabbeti çok enteresan geliyo bana

ilk defa burda duyuyorum böyle şeyler

geçen de bir konu vardı torununa parayla bakıyomuş bi babaanne çok garip gelmişti
Ha bide bu mesele var . Evlerine 3 maaş giriyor ben çalışıyorum ve bakıcı sıkıntısı yaşıyorum. Ve bana bakıcıya vereceğin parayı bana ver ben bakayım dedi. Çok iyi biliyor ki ben çocuğumu baktırsam bu iyiliğin altında kalmam sürekli evdeki eksiklerini tamamlarım bakıcıdan da pahalıya gelir ama artık çok sinirlerim geriliyor bu aileyle olan para muhabbetinden. Iyi bakacana inansaydım yine de verirdim çocuğumu ama bakmaz biliyorum

Gerek yok yani iki tarafın da maddi durumları iyi yaptığı bu tarz şeylerin lafı olmamalı bana göre.

Kaynanam her sene bize Salça ve turşu yapar. Eşim de al anne bu salçayla turşunun parası diye çıkarır verir.

annene vereceksen de normal 200 300 neyse para ver arada al anne harçlık edersin de ama al bu Salça bu turşu parası deyince benim zoruma gidiyor dedim.

Konunuz bunlar arasında dönüyor aslına bakarsanız; yani normalde para verse "Harçlık gibi" kızmayacaksınız ama işin içine emekli bir şey girince, o emeği pazardaki Ayşe abladan satın almış gibi hissediyorsunuz, yani annesi, oğluna emeğini parayla sattı gibi bir algı oluşuyor sizde anladığım kadarıyla.

Haklısınız ki şöyle; ben de ihtiyaç durumu filan yokken, bu tarz şeylerin "Hediye" olarak yapılması gerektiğini düşünürüm aile içinde. Yani benim kv de serer döker kendi sebze bahçesini ve biz para ödüyor olsaydık, tuhaf hissederdim. "Anne çok getirme-kendini yorma be kuzum" filan diyoruz ama kadın öyle mutlu oluyor. Biz de kendimizce onun hediyesine, bir hediye ile karşılık vermeye çalışıyoruz.

Bir tutam haksızsınız ki; yazınızda sizin kvnize karşı ne yaptığınız kısmı yok. Tahminden gidiyorum, ilave etmek istediğiniz varsa edin; bana salça-reçel-turşu yağarken, elimdeki imkanlar dahilinde bu sevgi gösterisine minik hediyelerle cevap vermeye çalışırım. Bunu yapıyor musunuz? Yapmıyorsanız, eşiniz ikinizin adına bunu para ödeyerek yapıyor.
Her zaman karşılık vermek zorunda mısınız peki? Hayır. Gönlünden kopsun biraz da "Annelerin" değil mi? Bu yüzden buradan da biraz haklısınız.

Ha, para ödemek ne kadar doğru derseniz totalde; şahsen geniş aile içinde paranın lafı bu kadar edilmemeli. O zaman aile olarak değil, müşteri/satıcı gibi görmeye başlarım, iyi olmaz. Aile anlayışıma ters.

Siz bence olaya bakışınızı en yukarıda anlattığım yerden değiştirin. Normalde "Harçlık" gibi veriyor tarzında bakın, harçlığın hediyesi gibi düşünün ve gerisini sallayın.

Not: Biraz karışık yazmışım. Anlatamadımsa da kusura bakmayın, siz daha çok anlatırsanız, daha iyi anlarım diye düşünüyorum.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…