Ailem beni Almanyadaki kuzenimle evlendirmek istiyor.

Tek cazip gelen Almanya

Anneminde kanindandi babam ama öyle şeyler yaptı ki başka olsa daha iyiydi bence...

Tabiki evlenmezdim.
Evlilik aşk sevgi işi. Sevmedigiyle insan çay içemez. Ayni masaya oturmak istemez. Evlilik nasıl olsun. Akrabadan zarar gelmez ne demek. Insani anasi babasi yeri gelir üzer yanliz bırakır..
Hem yurtdışında gurbette yasamak kolay mi. Kızlarıni goremeyecekler yilda 2 3 en fazla. Ozlemeyecekler mi

Valla ben ne hikayeler duydum bununla alakalı.
Açıkçası kuzeninin ailesi de dar kafalı belli ki.
Çocuklarına akrabadan kız alıp istedikleri gibi idare edecekler.
Bunun başka açıklaması yok.
Aaa haklisin aynen böyle %90lik pay böyle. Kesin çocukta birşeyler var ki kendi sulalesinden alıyorlar kızı tanınmamış görmemiş.

Zira orada okuyan yada bir türlü gelişen gençler kendine Almanya da eş (türk) buluyor ....

Kuzene kardeş gözüyle bakılır bizde nasıl bir zihniyet anlayamıyorum ayrıca nasıl arada kaldım yazıyorsunuz onu da anlamış değilim. Tama sevdiğiniz kişiyi kabul etmemiş olabilirler dünyada başka erkek mi kalmadı da kuzene layık görüldünüz. Kuzeniniz sizinle evlenmek istedi diye onunla evlenmek zorunda değilsiniz. Aileniz istediğiniz kişiyle izin vermiyorsa ikisiyle de evlenmeyin o zaman düşünecek bir durum yok yani

İş yerinden bir arkadaş teyze kızıyla evlendi. Miras bölünmesin diye aileler öyle uygun görmüş. Bir keresinde benim de olduğum ortamda erkek arkadaşlara şöyle dert yandığını hatırlıyorum. 'Başkalarının mutlu evliliklerine çok özeniyorum. Bizim evlilik hayatımız bitmiş durumda ama teyze kızım olduğu için boşanamıyorum.' Bunu söylediğinde 3 yıllık falan evliydiler, üzerine 2. çocuğu yaptılar. Yani belki akraba olunca boşanmazsın ama bitmiş bir evlilik içinde evcilik oynayarak ömrünü harcarsın. İyice düşünüp hareket etmek lazım.

Bir de hiç mi Almanya'da Türk aile yokta sizi istiyorlar ailece ?
Bunu da düşündün mü ?
Niye isteyecekler? Teyze kızı daha idare edilebilir diye düşünüyorlar muhtemelen.
Ama evdeki hesabın çarşıya uyduğunu ben daha hiç görmedim. Bir tanıdığımızın ilk gelini akraba değildi. İkinci illa akraba olsun istedi. Ve sonunda dilediğine kavuştu. Bunlar aynı eve bir girdiler, o kardeşinin kızı kök söktürdü bunlara.
Çok takdir etmiştim valla, akrabayız diye ezilmedi. Hepsini hizaya getirdi.

Bir de hiç mi Almanya'da Türk aile yokta sizi istiyorlar ailece ?
Bunu da düşündün mü ?
Çünkü Almanya' daki bir Türk kızı orda tek başına da yaşayabilecek donanımdadır, ailesi hep ordadır, haklarını bilir, yamuk görünce resti çekecek güçtedir, onu diledikleri gibi ezemezler.

Çok yanlış bir düşünce sırf kuzenin diye güveneceğin anlamına gelmiyor.Ama annenede hak veriyorum oda napsin çevreye bakınca kötü olaylar görüyor korkuyor.Ama zorla evlilik olmaz

Kuzen koskoca Almanya'da evlenecek kız bulamamış da size neden talip olmuş acaba? Ben söyleyeyim: çünkü siz oraya gidince büyük ihtimalle dil öğrenmenize bile izin vermeyecekler, kocasız kaynanasız bir yere çıkamayacaksınız, evde hizmetçi, çocuk bakıcısı, kaynana-kayınbaba bakıcısı olacakasınız. Bu yüzden sizi istiyorlar.

20 li yaşların başında kuzeniyle evleninleri çok şanslı bulurdum.çünkü kayınvalidesi teyzesi halası vs olacak ..teyze anne yarisidir...daha mutlu olunur diye düşünürdüm...sonra gördüm ki çok yanlış bir düşünce..çünkü kari koca arasında illa sorun oluyor. .bazen aileler biliyor bunu..ve düşünsene 2 kardeş sizin yüzünüzden kavga ediyor...araları bozulabiliyor...halbuki dunurler yabancı olsa ve kavga olsa da onlar dış kapının dış mandali..gerekirse küser, konusmazsin. ...ama sizin yüzünüzden kardeşlerin arasının açılması bence daha kötü, facia....ayrıca kuzen bana göre kardeş demek...kızımın asla kuzeniyle evlenmesini istemezdim

Keşke daha mantıklı bir bahane bulsalarmış

Şaşırma beğenmeme butonunu geçtim şurada mide bulantısı butonu olsa da bassam keşke

yanlış şeyler ?? açıkçası aileniz maddiyat için, bu kız bizi de kurtarır diye düşünüyor olabilir. kapağı avrupaya da atalım hem kız yabancıya gitmesin . istemiyorsanız açıkça konuşun , sizi ciddiye almazlarsa kuzenle de konuşun. zorla evlenecek değilsiniz sonuçta.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…