Ailem, eşim ve sorunlar..

Hicran_N

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
25 Temmuz 2012
67
0
36
İstanbul
Ben 8 yıllık evliyim, 3 çocuğum var. Benim sorunum evliliğimin ilk yılında başladı aslında.. Ailem evlerinin taksidi için bizden altınlarımızı almıştı.. kısa bir süre içinde vermek üzere ama olmadı malesef.. olmadığı gibi üzerine şuan 200 milyarı bulan bir borç birikti. Ailemin oturduğu ev villa.. birkaç defa satmaya çalıştılar olmadı çünkü başka borçları da vardı.. Ev uzak sayılabilecek bir akrabanın üzerindeydi.. her ay ödeme gelip çattığında sıkıntı oluyordu. Eşimde sağolsun birçok defa ipten aldı evi, banka el koymadan yani.. Bu arada erkek kardeşim yaklaşık 5 yıl çin de kaldı ama işleri istediği gibi olamadı ev ödemeleri yüzünden.. Babam ise 3 yıldır evde çıldırmak üzere.. çok iyi bir işi vardı amcalarımla birlikte ama yürümedi ayrıldılar. Çok daireler dükkanlar satıldı.. Amcalarımın işe bir katkısı yoktu babam tek başına yürütüyordu herşeyi.. ne olduysa bu evden sonra oldu.. maddi durum kötüleşince herkes sırtını döndü.. Babam ve Annem birçok insanı evlendirdiler her türlü yardımı yaptılar.. Teyzelerim dayılarım bu durumlardan sonsuz faydalandılar.. ama şuan hiçbiri ortada yok! Yarın eve bankanın el koyma ihtimali var.. Bu arada ev üzerindee dediğim akrabamız da bir teklif sundu oda şu, Onun 20. katta dubleks dairesi var, onu verip banka borcunu kapatıp üzerine de 400 milyar gibi bir para vermek. Babamların evin değeri 1 milyon dolar.. ama babam bu akrabaya 800.000 dolara vermeye razı.. ama adam para yerine o aylardır satamadığı dairesini vermek istiyor.. babamlar daire bile alamaz.. evin satılıp satılmayacağı meçhul.. yani adam bir nevi bu çaresiz durumdan faydalanıyor.. Kardeşim 1,5 ay sonra evlenecek çıldırmak üzere.. Eşime evi üzerine almasını söyledik, karşılığında kendi parasını da alacaktı susacaktı.. ama dinen caiz değilmiş kabul etmedi. Kardeşim son çare benim üzerimden kredi almak istiyor buna da karşı çıktı.. dedim hiç mi vicdanın yok ya naapsınlar banka mı el koysun dedim, banane artık ne olursa olsun dedi.. Annem bu akrabalara giderse ev çok üzülür kendine gelemez.. oda ayrı bir dert.. o kadar çaresiz bir durum ki, bir haftadır çocukları da çok ihmal ettim.. artık hayırlısı neyse o olacak dedik.. sadece içimi dökmek istedim..
Allah darda çaresiz kalmış herkese yardım etsin.

anladığım kadarıyla altınları sizin aileniz aldı ve eşiniz ses çıkarmadı ha...:53: eşiniz ne kadar hoşgörülü bir insanmış. kardeşim adına kredi çekeceğim izin vermiyor demişsiniz.bunca borç harç içindeyken napsın izin veripte sizi dahada müşkül durumlaramı soksun. eşiniz haklı
ayrıca ev madem satılamıyor bence o akrabanızın teklifini değerlendirin. tamam zor durumunuzdan faydalanmak bunun adı ama o almazsa ilerde banka satarsa ev yuzde kırkına alınır haberiniz olsun . daha kötu olmaz mı oyle

Aminnnn canım allah yar ve yardımcınız olsun allah kolaylık versin rabbim darda olanları ona ihtiyacı olanları sahipsiz bırakmasın. mubarek ramazan ayının yüzüsuyu hürmetine tuttuğumuz oruçların kıldığımız namazların yüzü suyu hürmetine darda kalanlara bir kapı açsın ondan başka sığınacak kimsemiz ondan başka yalvaracak yardım isteyecek kimsemiz yok. rabbim ellerimizi boş kapısından boynumuzu bükük cevirmesin. aminnnnnnnnnnnnn.

Arkadaşlar çok sağolun dualarınız için...
Eşimin anne ve babası vefat etti. Kardeşleriyle de samimi değil.. biz haftanın 3 günü annemlerdeyiz.. Ailem de eşimi en başından beri kendi çocukları gibi sevdiler.. eşim aile sıcaklığını benim ailemde buldu.. Altınları birlikte verdik eşimle gizli değil.. eşim zaten altını bu günkü fiyatına göre hesaplıyor ozamanın iki katı nerdeyse.. Er veya geç alacak yani.. işleri de iyi şu durumda.. son bir iyilik daha yap dedim ama kabul etmedi. Evlenecek bir çocuk var ortada ya nasıl bu kadar duyarsızlaşmış anlamıyorum :(

eşiniz çok iyi niyetli, ama sizde kantarın topuzunu biraz kaçırmıssınız.

gerekli olan bütün desteği zaten eşiniz vermiş... kaldı ki siz eşinizle yaşıyorsunuz anne ve babanızla değil.
anne babanız çok müşkülde sayılmazlar. az uz para demeden satsınlar akrabanıza

hem borcum olsun hem de mağdur olmayayım diye bir şey yok.

Evet haklısınız çok iyi niyetlidir çok kahırlarını çekmiştir.. ama bu en kritik durumda son birşey daha yapabilirdi.. ayrıca akrabamız 5 ayrı emlakçıya verdiği dubleks evini satamıyor, onun benzeri 5 ev daha satılık.. yani bir dertten kurtulayım derken başka bir dert almak demek başına.. Direk para olarak verseler değerini sorun yok ama satılması imkansız olan 750 milyar değerindeki daireyi vermeleri haksızlık..

Madem akrabanız evi alacak, üstüne de para verecek kabul etsinler. O parayla kardeşine düğün yaparlar, kendilerine başka bir ev bile alırlar. Ordan kira da gelir. Varsın 200 bil TL zarar etsinler. bir şekilde kurtulmuş olacaklar işte maddi sıkıntıdan.
Bir de gerçekten bilmediğim için meraktan soruyorum dinen caiz olmayan konu ne? Kayınpederden ev almak mı? Evin borcu olması mı? Cehaletime verin.

"akrabamız da bir teklif sundu oda şu, Onun 20. katta dubleks dairesi var, onu verip banka borcunu kapatıp üzerine de 400 milyar gibi bir para vermek. "

E size vereceği ev 750 bin TL değerindeymiş, 200 bin TL de borcu kapatacak, 400 bin de üstüne vercek. E size toplamda 1.350.000 vermiş oluyor? Kardasınız. Yanlış mı anladım?

Eşiniz yapması gereken her şeyi yapmış
belki de her dertlerinde ailenizin size koşması eşinizi bıktırmış olabilir mi diye düşündüm ben
bu sefer de kendileri bulsun çözümü diye düşünüyor olabilir mi bilemedim
Allah yardımcınız olsun

Akrabamz sadece para verse amenna.. yukarıya da yazdım satılamayan bir daireden..
Dinen caiz olmayan meseleye gelince de.. bu akraba evi ya alın üzerimden yada bana bu şekilde satın dedi.. babam da eşime, bu evi bankadan sanki sen satın alıyormuş gibi devrini üzerine al, onun üstüne de bu bankadan hem düğün için para hem eşime olan borçları için para alacaklardı.. banka borcu da yeniden düzenlenip 3 ay sonrasında ödemelere başlanacaktı.. işte bu bankadan satın alıyormuş gibi yapmak caiz değilmiş.

eşiniz haklı ben olsam bende yanaşmam sizin de düşünmeniz gereken 3 çocuğunuz yok mu

sanırım bi tek eşiniz çalışıyor bu kadar kişiye nasıl yetişsin

tamam krediyi siz çekeceksiniz ama ödeyemezlerse ne olacak size kalacak bunu göze alamaz

hem çaresiz durumda değilsiniz size bi çıkar yolu bulmuşlar ama kabul etmemiş aileniz

ben olsam o akrabanın dediğini yapardım en azından kafam rahat olurdu

ailesi eşinize sevmiş saymış haftanın 3 günü oradasınız diye gözü kapalı herşeyi de kabul edecek hali yok

üstüne gitmeyin yoksa olay size kalabilir

"akrabamız da bir teklif sundu oda şu, Onun 20. katta dubleks dairesi var, onu verip banka borcunu kapatıp üzerine de 400 milyar gibi bir para vermek. "

E size vereceği ev 750 bin TL değerindeymiş, 200 bin TL de borcu kapatacak, 400 bin de üstüne vercek. E size toplamda 1.350.000 vermiş oluyor? Kardasınız. Yanlış mı anladım?

Daireyle birlikte evet bu kadar bir miktar yapıyor.. ama söyledim yine söylüyorum adam satamadığı dairesi veriyor. takıldığımz tek nokta bu.. yoksa bu sıkıntılı durumda teklif beğenmeme gibi bir lüksümüz yok.

her şeyin başı sağlık be canım.. babanın sinirleri yıpranıp, senin çocukların kardeşin huzursuz olduktan sonra neyleyim parayı. o akrabanın teklifini kabul edebilirsiniz. zararına da olsa borcunuz kapanır. ev ve para da verecekmiş. normal dairede oturur ailen de. önemli olan huzur, sağlık

Akrabamz sadece para verse amenna.. yukarıya da yazdım satılamayan bir daireden..
Dinen caiz olmayan meseleye gelince de.. bu akraba evi ya alın üzerimden yada bana bu şekilde satın dedi.. babam da eşime, bu evi bankadan sanki sen satın alıyormuş gibi devrini üzerine al, onun üstüne de bu bankadan hem düğün için para hem eşime olan borçları için para alacaklardı.. banka borcu da yeniden düzenlenip 3 ay sonrasında ödemelere başlanacaktı.. işte bu bankadan satın alıyormuş gibi yapmak caiz değilmiş.

Valla işiniz biraz karışık. Anlamadım ben. Satılmayan daire de olsa değeri 700-750 bin TL imiş madem. Oraya taşınırlar, üzerine de borç biter ellerine düğün için de para kalır. İlla ki villada oturmak zorunda değiller. İlerde satılır geniş bir zamanda eğer o evde oturmak isatenmezse. Sonsuza kadar satılmayacak diye birşey yok ki. Maksat sıkıntıdan kurtulmaksa adam iyi bir yol önermiş bence. Sonuçta bir de şunu düşünün. Tamam ev adamın üstüne, krediyi de siz ödüyorsunuz ama sizin her geciktirdiğiniz kredi ile adamın MErkez Bankası kayıtlarına olumsuz puan düşülüyor, kredibilitesi kalmıyor. O da bundan kurtulmak istemekte haklı. allah yardımcı olsun. Ama biraz sıkıntı varsa olana razı olmak lazım diye düşünüyorum. Hem yukarıdaki hesaba bakarsanız zararda da değilsiniz.

eşiniz haklı ben olsam bende yanaşmam sizin de düşünmeniz gereken 3 çocuğunuz yok mu

sanırım bi tek eşiniz çalışıyor bu kadar kişiye nasıl yetişsin

tamam krediyi siz çekeceksiniz ama ödeyemezlerse ne olacak size kalacak bunu göze alamaz

hem çaresiz durumda değilsiniz size bi çıkar yolu bulmuşlar ama kabul etmemiş aileniz

ben olsam o akrabanın dediğini yapardım en azından kafam rahat olurdu

ailesi eşinize sevmiş saymış haftanın 3 günü oradasınız diye gözü kapalı herşeyi de kabul edecek hali yok

üstüne gitmeyin yoksa olay size kalabilir

Ailemde erkek kardeşim çalışıyor Çin de.. alacakları vardı alamadı.. işleri iyi ama oda bu borçlar yüzünden birikim yapamadı. Benim adıma kredi alınsa bile evin satılma süreci
devam edecek.. bu sadece anlık geçici bir çözüm olacaktı.. dediğim gibi bugün birşey olmazsa yarın banka el koyabilir :(
Eşimle bu meseleler yüzünden çok tartışmalarımız oldu olmadı değil ama rutin birşeydi artık bizim için.. işleri de iyi olduğu için artık çokta sorun yapmıyordu..

varlık içinde yokluk çekiyorsunuz resmen.
satın o akrabaya evinizi alın 400.000'i ödeyin borç düğün vesaireyi.
kocan daha ne yapsın.
borç ödenmezde kocan da batarsa o zaman ortalığı kim toplayacak.
kendi evine haciz gelsin istemezsin herhalde.

Valla işiniz biraz karışık. Anlamadım ben. Satılmayan daire de olsa değeri 700-750 bin TL imiş madem. Oraya taşınırlar, üzerine de borç biter ellerine düğün için de para kalır. İlla ki villada oturmak zorunda değiller. İlerde satılır geniş bir zamanda eğer o evde oturmak isatenmezse. Sonsuza kadar satılmayacak diye birşey yok ki. Maksat sıkıntıdan kurtulmaksa adam iyi bir yol önermiş bence. Sonuçta bir de şunu düşünün. Tamam ev adamın üstüne, krediyi de siz ödüyorsunuz ama sizin her geciktirdiğiniz kredi ile adamın MErkez Bankası kayıtlarına olumsuz puan düşülüyor, kredibilitesi kalmıyor. O da bundan kurtulmak istemekte haklı. allah yardımcı olsun. Ama biraz sıkıntı varsa olana razı olmak lazım diye düşünüyorum. Hem yukarıdaki hesaba bakarsanız zararda da değilsiniz.

Şuan borçları olduğu için o dairenin parasına ihtiyaç var yetmıyor yani elde kalan para.. onlar bütün borçları ödeyip tam rahatlamak istiyorlar. Ayrıca illa villada oturucaz diye tutturmuyorlar.. bu villa zaten aylarca hatta yıllarca satılamadı başlarına yeni bir bela istemiyorlar.. daire alırlarsa bile daha makul birşey düşünüyorlar. adam tabiki haklı.. babam yıllarca emek verdiği kardeşlerine yaptıramayacağı birşeyi bu adam üslendi hakkı ödenmez.. yani burda keyfi bir durum yok.

varlık içinde yokluk çekiyorsunuz resmen.
satın o akrabaya evinizi alın 400.000'i ödeyin borç düğün vesaireyi.
kocan daha ne yapsın.
borç ödenmezde kocan da batarsa o zaman ortalığı kim toplayacak.
kendi evine haciz gelsin istemezsin herhalde.

Aynen dediğiniz gibi.. bu 400 milyarla hem borçlar, hem düğün olmuyor malesef.. çaresizlik böyle birşey olsa gerek :( artık ne olursa razı gelinecek şuan akışına bırakıldı sanırım..

Aynen dediğiniz gibi.. bu 400 milyarla hem borçlar, hem düğün olmuyor malesef.. çaresizlik böyle birşey olsa gerek :( artık ne olursa razı gelinecek şuan akışına bırakıldı sanırım..

Yazmayayım diyorum duramıyorum; çaresizlik bunun neresinde? Akrabanız gayet cazip bir teklif yapmış size. Daha ne olsun? Satılmayan daireymiş, 3-5 e bakacak durumda değilsiniz ki...

Bence eşinizin omuzlarından inin biraz.

Yazmayayım diyorum duramıyorum; çaresizlik bunun neresinde? Akrabanız gayet cazip bir teklif yapmış size. Daha ne olsun? Satılmayan daireymiş, 3-5 e bakacak durumda değilsiniz ki...

Bence eşinizin omuzlarından inin biraz.

Yani.... 750lik daireyi çıkarılsa 500-600'e satışa bakalım satılır mı satılmaz mı? Villa ipotekli, satılmaması normal. Ama ipoteksiz evin illa ki satılacağı bir kelepir seviyesi vardır.

Back
X