Ben 8 yıllık evliyim, 3 çocuğum var. Benim sorunum evliliğimin ilk yılında başladı aslında.. Ailem evlerinin taksidi için bizden altınlarımızı almıştı.. kısa bir süre içinde vermek üzere ama olmadı malesef.. olmadığı gibi üzerine şuan 200 milyarı bulan bir borç birikti. Ailemin oturduğu ev villa.. birkaç defa satmaya çalıştılar olmadı çünkü başka borçları da vardı.. Ev uzak sayılabilecek bir akrabanın üzerindeydi.. her ay ödeme gelip çattığında sıkıntı oluyordu. Eşimde sağolsun birçok defa ipten aldı evi, banka el koymadan yani.. Bu arada erkek kardeşim yaklaşık 5 yıl çin de kaldı ama işleri istediği gibi olamadı ev ödemeleri yüzünden.. Babam ise 3 yıldır evde çıldırmak üzere.. çok iyi bir işi vardı amcalarımla birlikte ama yürümedi ayrıldılar. Çok daireler dükkanlar satıldı.. Amcalarımın işe bir katkısı yoktu babam tek başına yürütüyordu herşeyi.. ne olduysa bu evden sonra oldu.. maddi durum kötüleşince herkes sırtını döndü.. Babam ve Annem birçok insanı evlendirdiler her türlü yardımı yaptılar.. Teyzelerim dayılarım bu durumlardan sonsuz faydalandılar.. ama şuan hiçbiri ortada yok! Yarın eve bankanın el koyma ihtimali var.. Bu arada ev üzerindee dediğim akrabamız da bir teklif sundu oda şu, Onun 20. katta dubleks dairesi var, onu verip banka borcunu kapatıp üzerine de 400 milyar gibi bir para vermek. Babamların evin değeri 1 milyon dolar.. ama babam bu akrabaya 800.000 dolara vermeye razı.. ama adam para yerine o aylardır satamadığı dairesini vermek istiyor.. babamlar daire bile alamaz.. evin satılıp satılmayacağı meçhul.. yani adam bir nevi bu çaresiz durumdan faydalanıyor.. Kardeşim 1,5 ay sonra evlenecek çıldırmak üzere.. Eşime evi üzerine almasını söyledik, karşılığında kendi parasını da alacaktı susacaktı.. ama dinen caiz değilmiş kabul etmedi. Kardeşim son çare benim üzerimden kredi almak istiyor buna da karşı çıktı.. dedim hiç mi vicdanın yok ya naapsınlar banka mı el koysun dedim, banane artık ne olursa olsun dedi.. Annem bu akrabalara giderse ev çok üzülür kendine gelemez.. oda ayrı bir dert.. o kadar çaresiz bir durum ki, bir haftadır çocukları da çok ihmal ettim.. artık hayırlısı neyse o olacak dedik.. sadece içimi dökmek istedim..
Allah darda çaresiz kalmış herkese yardım etsin.
Allah darda çaresiz kalmış herkese yardım etsin.