Ailem fazlalık gibi hissettiriyor ne yapabilirim

Anne olunca anlayacaksın
Annen gibi kadınlara tahammül edemiyoruz artık 🥶 ay sinirim geçmedi
Çünkü bir kadın tamamen kendi isteğiyle çocuk yapar bakamadığı çocuğu yapmış ona kızgınız
doğru diyorsunuz bunları da cahildim başka yolum yoktu öyle gördük gibi sözlerle savuştururlar bunu da biliyorum. Ve söylediklerini duyduğumu belirttiğimde bizim hakkımızda hiçbir şey söylememiş gibi ben yanlış duymuşum gibi hemen babamı suçlamaya başladı niye 2+1 tuttun bize 3+1 lazımdı demeye başladı. Ama söz ağızdan bir kere çıkar ve artık küçük değilim her şeyi anlıyorum. Gerçekten akşam verimli şekilde çalışmayı istiyordum ama olanlardan sonra stresten şuanda baş ağrısından duramıyorum, keşke yks çalışan kardeşim gibi biraz gamsız olsam ama çok koyuyor üniversite bittikten sonra eve sığamamak

Böyle bir yorum yapacağınızı tahmin etmiştim.
Ozaman iki medeni insan gibi anneni al karşına konuş geçenlerde söylediklerini duydum anne defolup gitmediler dedin çok kırıldım ben senin kızınım bu sınavı kazanınca önce kendime sonra aileme faydam dokunacak ben senin evladının neden böyle şeyler söylüyorsun ne yaptım ben sana diye nazik bir tonla al karşına konuş. En cahil en anlayışsız insan bile kibar ve naif bir ses tonuyla söylenildiği takdirde her konuşmayı anlar ve kendini yargılar emin ol. Bunu yap ozaman
teşekkürler deneyeceğim 😔

Ailemin bugün benim hakkımda kötü şeyler konuştuklarını duydum. Üç kardeşiz evimiz 2+1. Bir kardeşim yks çalışıyor ben kpss çalışıyorum bir de 7 yaşında kız kardeşim var, ben üniversiteden yeni mezun oldum. Annemler ben ve diğer kardeşime sınav çalışmak için oda verdiler. Bugün balkonda annem sinirli sinirli bir odayı biri aldı diğerini biri aldı defolup gitmiyorlar da evden kaldılar başımıza tarzında laflar etti bende duydum. Ben zaten çok alınganım ve sınav çalışmaktan başka yolum olsa gerçekten yaparım. Ama bize fazlalık gibi davrandıkları sürece benim psikolojim altüst oluyor ve sınava kendimi veremiyorum. Bu zamana kadar üniversiteyi de hep ailemin yanında okudum her zaman yanlarındaydım ama gitmeme de yasak koydular ki hem beni başlarında tutup geri neden benden şikayetçiler ne yapabilirim dayanabilmek için gerçekten çok kötü hissediyorum kendimi beni hiç özgür bırakmadılar ki başlarında tutup neden şikayet ediyorlar. Bu arada onların da oturması için oturma odası var. Gerçekten aileme yük olmamak için hiç para bile harcamıyorum, üniversiteden kalan krediyi harcıyorum ihtiyaç olunca. Tek verdikleri barınma ve yiyecek. Psikolojik yönden götürdükleri ise daha fazla. Bir aile doğurduğu beslediği çocuğundan neden şikâyetçi olur
Bunları exstra motivasyona dönüştür.Bu evden kurtulmak için çalış.Atandığın gün senden para istemeye başlayacaklar.Kızımızsın yedirdik içirdik diye bu yaptıklarını unutarak.Şu an olanları kendine motivasyon kaynağı olarak gör daha hırslan.Ayrıca atandığında senle gelmek isteyeceklerdir izin verme.Sömürecekler seni kendini kullandırma.

keşke herkes anne baba olmasa. Toplumda çoğu evlat bu psikolojik şiddete maruz kalıyor maalesef. Zincir kıran çok az. Çoğunluk yetiştiği gibi, duyduğu gibi davranıyor çocuklarına ve çocuklara çöp gibi davranan, asla saygı duymayan bir toplumuz. Umarım atanırsınız, bu sefer de gitmeyin diye yalvarırlar.

Bunları exstra motivasyona dönüştür.Bu evden kurtulmak için çalış.Atandığın gün senden para istemeye başlayacaklar.Kızımızsın yedirdik içirdik diye bu yaptıklarını unutarak.Şu an olanları kendine motivasyon kaynağı olarak gör daha hırslan.Ayrıca atandığında senle gelmek isteyeceklerdir izin verme.Sömürecekler seni kendini kullandırma.
Keşke başarabilsem ama o kadar güçsüz hissediyorum ki kendimi çok alınganım galiba bu huyumu aşmam gerek büyük bir hayal kırıklığı yaşadım yine, aslında 2 haftaya bir benzer problemler yaşıyoruz ama her seferinde böyle böyle çöküşler yaşıyorum. Evet dediğiniz gibi olacak zaten ama zaten bir öğretmen maaşıyla ben zor geçinirim diye düşünüyorum ve bunu söyleyerek eminim yanında olalım kiraya masraflara paran gitmez diyeceklerdir ki bu zamana kadar hep peşimdelerdi. Ama buna müsaade etmeyeceğim kesinlikle daha fazla evde durarak yıpranmayacağım atanınca üzerime gelmeyi bırakırlar o zaman değerli olurum eminim 🥲

Keşke başarabilsem ama o kadar güçsüz hissediyorum ki kendimi çok alınganım galiba bu huyumu aşmam gerek büyük bir hayal kırıklığı yaşadım yine, aslında 2 haftaya bir benzer problemler yaşıyoruz ama her seferinde böyle böyle çöküşler yaşıyorum. Evet dediğiniz gibi olacak zaten ama zaten bir öğretmen maaşıyla ben zor geçinirim diye düşünüyorum ve bunu söyleyerek eminim yanında olalım kiraya masraflara paran gitmez diyeceklerdir ki bu zamana kadar hep peşimdelerdi. Ama buna müsaade etmeyeceğim kesinlikle daha fazla evde durarak yıpranmayacağım atanınca üzerime gelmeyi bırakırlar o zaman değerli olurum eminim 🥲
Atandığın yere beraber gidelim diyeceklerdir bırakmazlar ona göre.Ayrıca yukarıda yazdım birisi demiş sizede faydam dokunur tarzında konuş diye.Sakın deme bunu beklentiye sokma.Ömrün ailene bakmakla geçer.İlerde evlenirsin huzurun olmaz.

Ailemin bugün benim hakkımda kötü şeyler konuştuklarını duydum. Üç kardeşiz evimiz 2+1. Bir kardeşim yks çalışıyor ben kpss çalışıyorum bir de 7 yaşında kız kardeşim var, ben üniversiteden yeni mezun oldum. Annemler ben ve diğer kardeşime sınav çalışmak için oda verdiler. Bugün balkonda annem sinirli sinirli bir odayı biri aldı diğerini biri aldı defolup gitmiyorlar da evden kaldılar başımıza tarzında laflar etti bende duydum. Ben zaten çok alınganım ve sınav çalışmaktan başka yolum olsa gerçekten yaparım. Ama bize fazlalık gibi davrandıkları sürece benim psikolojim altüst oluyor ve sınava kendimi veremiyorum. Bu zamana kadar üniversiteyi de hep ailemin yanında okudum her zaman yanlarındaydım ama gitmeme de yasak koydular ki hem beni başlarında tutup geri neden benden şikayetçiler ne yapabilirim dayanabilmek için gerçekten çok kötü hissediyorum kendimi beni hiç özgür bırakmadılar ki başlarında tutup neden şikayet ediyorlar. Bu arada onların da oturması için oturma odası var. Gerçekten aileme yük olmamak için hiç para bile harcamıyorum, üniversiteden kalan krediyi harcıyorum ihtiyaç olunca. Tek verdikleri barınma ve yiyecek. Psikolojik yönden götürdükleri ise daha fazla. Bir aile doğurduğu beslediği çocuğundan neden şikâyetçi olur
Niye üzülüyorsunuz ki. Şöyle düşünün: doğurmasalarmış.
Her aile çocuğuna o toplumun normlarına göre gerektiği kadar bakım vermek zorunda. Herkes ayakları üzerinde durana kadar ailesinin yanında kalıyor. Eğer az yük olmaya calısıp, derslerinize de çalışıyorsanız hiç kendinizi fazlalık gibi hissetmeyin.

keşke yazın vs çalışıp biraz para biriktirip bu süreci daha iyi geçirme şansınız olsaydı. ne bileyim kütüphane gençlik merkezi vs bir yere gidip akşama kadar çalışın mesela. bunlar için de para lazım ailenizde de yok. takın kulaklığı açın odaklanma müziği çalışın başka çare yo kardeşinizle aynı odada neden çalışmıyorsunuz

Hiç üzülme. Anne babanın kazandığı her kuruşta çocuğunda hakkı var. Bizler bilerek dünyaya getiriyoruz evlatlarımızı. Başımızın tacı evlatlarımız. Gerekirse dilenip bakmak zorundayız.
O evde senin de 2 kardeşinin de hakkı var. Takma onları sen derslerine yoğunlaş. Annen boş konuşmuş.

bakamayacaklarsa doğurmasınlar. herkes üremek zorunda değil. sanki sana mı sordular doğmak istiyo musun diye. annene çok takılma idare et umarım atanırsın hakketten de "defolur" gidersin.

beni çok sinir ediyo böyle ebeveynler ya. etraf sevgisiz çocuk dolu resmen.

Böyle bir kafa yapısında ailede büyüyüp kpss hazırlanacak kadar kendini yetiştirdiğin için tebrik ederim seni.❤️
Hepimiz hayata aynı gözle bakmıyoruz onların jenerasyonunda eğer eğitim görmediysen kendin evlenip bir aileye ev hanimligi yapmak başarı sayılıyor.(muhtemelen ailenin eğitim seviyesi pek yuksek degil.)Belirli bir yaştan sonrası artık evde evlat gibi değilde istenmeyen misafir gözüyle sana bakılarak oluyor. Bundan dolayı şuan sınav sonucun gelmeden istenmeyen misafirsin o evde. Baskın olmaya bak. Baskın bir karakter olmadan baş edebilmen çok zor.

bakamayacaklarsa doğurmasınlar. herkes üremek zorunda değil. sanki sana mı sordular doğmak istiyo musun diye. annene çok takılma idare et umarım atanırsın hakketten de "defolur" gidersin.

beni çok sinir ediyo böyle ebeveynler ya. etraf sevgisiz çocuk dolu resmen.
Çocuk sahibi olmayı sexten öte düşünmeyen cahil bir toplumda ebeveynlik çok uzak bir kavram maalesef.Keşke herkes üremese…

Bencilce sırf üreme duygularını tatmin etmek için doğururlar, doğurduktan sonrada kurtulmak için ellerinden geleni yapıyor.
Madem bakamıyormuş dogurmasaymış hanımefendi. Gece gece sinirlendim.

Anneler bazen bunalir ve aslinda hiccc de oyle düşünmedigi şeyler soyler :) cok ciddiyim
Kesinlikle soylediklerini ciddi soylemedi ve oyle düşünmüyor. Ekonomi zor, devir zor, cocuk buyutmek zor. Duymamis gibi yapin. Kafaniza da takmayın. Eminim sizi canindan cok seviyor.

Herkesin düşüncesine saygim var ancak bazi yorumlara katılmıyorum. Ev kucukse cocuk az olmali, her cocuga oda olmayacaksa dogurmamali vs.. öyle sey olur mu yahu. Biz de 4 kardesiz. Annem hayatımın anlami ve en yakın arkadasim. Evlenene kadar surekli soylenirdi. Hem de yüzüme:) bi gidemedin basimdan, evde kaldin, bunaldim sizden.... hic birisinde ciddi değildi ama bunalinca söylüyordu isteee.

Annene cok uzuldum boyle dedin diye soyle. Ama cevap yine amaan siz de defolup gitmediniz olursa yine kizma. Duydugun icin üzülür ama savunma mekanizmasi olarak yine ayni seyi soyleyebilir.
Anneler de insandir canim kardesim. Sen nasil ders calis vs ust uste geldi ve yorulduysan, o da yorulmuş ve biraz soylenip stres atmis :)

Güzelim benim, gerçekten kıyamam o tatlı yüreğine. Maalesef anne babamızı seçemiyoruz. Hangi yaşta olursak olalım annemizden böyle sözler duymak hepimizi derinden yaralar. Bir anne baba altından kalkamayacağı sorumluluğun altına girmemeli. Hadi diyelim 1.de anlamadı 2.yi yaptılar. 2.de de mi anlamadın da 3.yü yaptın, şimdi ne yapmaya şikayet ediyorsun derler. Sana tavsiyem mümkün olduğunca kpss'ye yoğunlaş ve inşallah çok başarılı olur, mesleğini en kısa sürede icra etmeye başlarsın. Kardeşlerinle aran nasıl bilmiyorum, umarım iyidir. Birbirinize destek olun, sarılın, dertleşin. Anneni cahil bir kimse olarak gör, zaten öyle. Düşün ki hep o evde kalmayacaksın. Kpss'ye hazırlanıp, iyi bir puan derken işe başlamak sana da iyi gelecek diye inanıyorum. Insallah ileride çok güzel bir ailen de olur. Allah yardımcın olsun.

Back
X