Ailem fazlalık gibi hissettiriyor ne yapabilirim

Lütfen kendinizi suçlu hissetmeyin
İğrenç bir anneniz var

Şöyle bir şey yapıyorsun, diğer kk üyelerine de katılıyorum bu arada

Bisikletle her gün ama her gün kütüphaneye gidiyorsun
Termosuna kahve yapıyorsun, bir de sandviç
Orda 5-6 saat takılıyorsun en az

Annen kütüphaneye gitmene itiraz ederse de aşağılanmaktan bıktım, bari kütüphanede çalışmamı zehir etme diyorsun

deliler gibi çalışıp atanınca da onların gelemeyeceği bir şehir yazıyorsun
Hemen ev ya da araba borcuna girip onlara çok çok az, o da canın isterse yardım edebilirsin

Kazayla aynı şehre atanırsan da kendine ev kiralıyorsun
Üç gün başının etini yer, eşşek gibi kabullenir er geç annen

Teşekkürler deneyeceğim kütüphaneye gitmeyi ve eğer kızsalar da yine kendiler haksız konumdalar yani hem azarlayıp kötü davranıp sonra da bir yere de gitmeme izin vermiyorlar benden ne istiyorlar açıkçası anlamadım.
evet dediğiniz gibi gelirler zaten geçen gün kardeşim üniyi kazanınca yanına gideceklerinden söz ediyorlardı kardeşim istemedi sonra babam bana dönüp ne olmuş istediğim yere gidebilirim istediğim yere taşınırım değil mi dedi yani alttan alta bana hissettiriyorlar aslında. İnşallah gelmezler de ben de kendi başımın çaresine bakmayı kendi kararlarımı verebilmeyi öğrenirim. Bu arada neresi olsa oraya gelirler çok defa taşındık farklı farklı yerlerde bulunduk. Benim kendim ifade etmem gerek ben artık yalnız yaşamak istiyorum diye
Aynen öyle hayır siz evlenince falan ne yapacaklar damadı da iç guveysi mi alacaklar anlamadım .
Bı de bu kadar güvensizlik nedir arkadaş ?
Yani kaç yaşına gelmişsiniz artık eminim ilerde evlenmeseniz ona da laf ederler.
Hayır lojmanda kalcam ben falan dersiniz gerekirse taşınacak yer bulamazlar.

Anneniz bir zahmet 3 çocuk yapmasaydı ya da büyük ev alsalarmış.Kimse bize dünyaya gelmek ister misiniz diye sormuyor.

Lütfen kendinizi suçlu hissetmeyin
İğrenç bir anneniz var

Şöyle bir şey yapıyorsun, diğer kk üyelerine de katılıyorum bu arada

Bisikletle her gün ama her gün kütüphaneye gidiyorsun
Termosuna kahve yapıyorsun, bir de sandviç
Orda 5-6 saat takılıyorsun en az

Annen kütüphaneye gitmene itiraz ederse de aşağılanmaktan bıktım, bari kütüphanede çalışmamı zehir etme diyorsun

deliler gibi çalışıp atanınca da onların gelemeyeceği bir şehir yazıyorsun
Hemen ev ya da araba borcuna girip onlara çok çok az, o da canın isterse yardım edebilirsin

Kazayla aynı şehre atanırsan da kendine ev kiralıyorsun
Üç gün başının etini yer, eşşek gibi kabullenir er geç annen
teşekkür ederim önerileriniz için 😔🙏🏻 araba borcuna girmekten de çekiniyorum onları bir hesaplamam gerek çok mu yüksek olur ödeyemez miyim diye. Doğru diyorsunuz artık belli bir yaşa geldim o kadar karışamazlar atandıktan sonra karışsalar da bir noktadan sonra umursamamam gerek bıkkınlık geliyor

Aynen öyle hayır siz evlenince falan ne yapacaklar damadı da iç guveysi mi alacaklar anlamadım .
Bı de bu kadar güvensizlik nedir arkadaş ?
Yani kaç yaşına gelmişsiniz artık eminim ilerde evlenmeseniz ona da laf ederler.
Hayır lojmanda kalcam ben falan dersiniz gerekirse taşınacak yer bulamazlar.
bunu düşünüyor olabilirler çok önce lafını yapıyorlardı. Yani doğru diyorsunuz geçmiş olayların üzerinden 5-6 sene geçti hala ergenken yaptığım ufak tefek herkeste olan hatalar onların güvensizliği yani. Benim ailem biraz fazla muhafazakar ve takıntılı erkek çocuğunu çok salar kız çocuğunu ise hep denetler. Evet atandıktan sonra da evlenme vaktin geldi derler yani ama korkum da şu kendiler seçmek ister evleneceğim kişiyi. İnşallah dediğiniz gibi olur 🙏🏻 kendi kararlarını kendileri verebilen yalnız olabilen arkadaşlarıma hayranlıkla bakıyorum ama benim ailem beni bir bırakmadı çok sevgiden olsa zoruma gitmez ama sevgi de yok eziyet gibi

Boyle dusunen anne 3. Yu dogurmus ve bu kadar ara vermesine ragmen, biri kpss ye hazirlanirken digeri 7 yasinda.
Bir kizim var 7 yasinda. Kurban olsunlar ne demek yaa Allah acisini gostermesin.

Ailemin bugün benim hakkımda kötü şeyler konuştuklarını duydum. Üç kardeşiz evimiz 2+1. Bir kardeşim yks çalışıyor ben kpss çalışıyorum bir de 7 yaşında kız kardeşim var, ben üniversiteden yeni mezun oldum. Annemler ben ve diğer kardeşime sınav çalışmak için oda verdiler. Bugün balkonda annem sinirli sinirli bir odayı biri aldı diğerini biri aldı defolup gitmiyorlar da evden kaldılar başımıza tarzında laflar etti bende duydum. Ben zaten çok alınganım ve sınav çalışmaktan başka yolum olsa gerçekten yaparım. Ama bize fazlalık gibi davrandıkları sürece benim psikolojim altüst oluyor ve sınava kendimi veremiyorum. Bu zamana kadar üniversiteyi de hep ailemin yanında okudum her zaman yanlarındaydım ama gitmeme de yasak koydular ki hem beni başlarında tutup geri neden benden şikayetçiler ne yapabilirim dayanabilmek için gerçekten çok kötü hissediyorum kendimi beni hiç özgür bırakmadılar ki başlarında tutup neden şikayet ediyorlar. Bu arada onların da oturması için oturma odası var. Gerçekten aileme yük olmamak için hiç para bile harcamıyorum, üniversiteden kalan krediyi harcıyorum ihtiyaç olunca. Tek verdikleri barınma ve yiyecek. Psikolojik yönden götürdükleri ise daha fazla. Bir aile doğurduğu beslediği çocuğundan neden şikâyetçi olur
Benim annem de öyleydi canım sürekli laf ederdi evde tartışma çıkarırdı bomboş şeylerden. Biz de 3 kız kardeşiz. Her şeyimizi babama şikayet ederdi sırf babam bize kızsın diye. Bizi babamdan kıskanıyordu. Maalesef öyle. Hiçbir zaman üçümüzün de anne kız ilişkisi olmadı. Onunla karşı karşıya gelmemek için hep odama geçerdim sırf başım ağrımasın kpss çalışabileyim diye.
biz üçümüz de üniversiteyi disarda okuduk ama kpss icin sadece ben memlekete geldim. Keşke gelmeseydim diyorum. Psikolojik olarak çok yıprandım ama şu an sevdiğim adamla evlendim ve kendi huzurumu kendim sağladım diyelim. Çok şükür. İşin garibi de evlendikten sonra kıymete bindim. Bir hasta olsam her gün arıyor soruyor. Önceden bir çorba bile yapmazdı. Demem o ki her şey yaşadığımız stres falan her şey geçiyor. O evde geçicisin. O gözle bakmanda fayda var. Söylediği hiçbir şey de zoruna gitmesin kulak asmamaya çalış. Onlara göre biz anne babayiz her şeyi de söyleriz kafasindalar. Ama yanlış. Otur dersine odaklan canım. Hiçbir şey düşünme

Ailemin bugün benim hakkımda kötü şeyler konuştuklarını duydum. Üç kardeşiz evimiz 2+1. Bir kardeşim yks çalışıyor ben kpss çalışıyorum bir de 7 yaşında kız kardeşim var, ben üniversiteden yeni mezun oldum. Annemler ben ve diğer kardeşime sınav çalışmak için oda verdiler. Bugün balkonda annem sinirli sinirli bir odayı biri aldı diğerini biri aldı defolup gitmiyorlar da evden kaldılar başımıza tarzında laflar etti bende duydum. Ben zaten çok alınganım ve sınav çalışmaktan başka yolum olsa gerçekten yaparım. Ama bize fazlalık gibi davrandıkları sürece benim psikolojim altüst oluyor ve sınava kendimi veremiyorum. Bu zamana kadar üniversiteyi de hep ailemin yanında okudum her zaman yanlarındaydım ama gitmeme de yasak koydular ki hem beni başlarında tutup geri neden benden şikayetçiler ne yapabilirim dayanabilmek için gerçekten çok kötü hissediyorum kendimi beni hiç özgür bırakmadılar ki başlarında tutup neden şikayet ediyorlar. Bu arada onların da oturması için oturma odası var. Gerçekten aileme yük olmamak için hiç para bile harcamıyorum, üniversiteden kalan krediyi harcıyorum ihtiyaç olunca. Tek verdikleri barınma ve yiyecek. Psikolojik yönden götürdükleri ise daha fazla. Bir aile doğurduğu beslediği çocuğundan neden şikâyetçi olur
Kadına bak.eee doğrumasaymış madem.

ve söyledikleri de şu bir odada yaşayanlar nasıl yaşıyor bir odada nasıl yaşayabilirim mesela onlarla okuyan bir insanım okumasam tamam her şey kabulüm ama şurda ekonomik bağımsızlığımı kazanmama ne kaldı ki bunun için sağlam bi kafayla sınav çalışmam gerekiyor ama mahvediyorlar beni
bunu düşünüyor olabilirler çok önce lafını yapıyorlardı. Yani doğru diyorsunuz geçmiş olayların üzerinden 5-6 sene geçti hala ergenken yaptığım ufak tefek herkeste olan hatalar onların güvensizliği yani. Benim ailem biraz fazla muhafazakar ve takıntılı erkek çocuğunu çok salar kız çocuğunu ise hep denetler. Evet atandıktan sonra da evlenme vaktin geldi derler yani ama korkum da şu kendiler seçmek ister evleneceğim kişiyi. İnşallah dediğiniz gibi olur 🙏🏻 kendi kararlarını kendileri verebilen yalnız olabilen arkadaşlarıma hayranlıkla bakıyorum ama benim ailem beni bir bırakmadı çok sevgiden olsa zoruma gitmez ama sevgi de yok eziyet gibi
Evlenme vakti geldi deseler ne yapabilecekler sanki? Görücü işleri bitti artık.

Back
X