Ailem fazlalık gibi hissettiriyor ne yapabilirim

Teşekkürler. Bunu deneyeceğim ama eminim birkaç gitmeden sonra onun için güvensizlik yapacaklardır ve evde çalışmak dururken neden gidiyorsun sürekli oraya diyeceklerdir senelerdir bitmek bilmeyen güvensizlikleri var gerçekten kanser olacağım ben hiçbir şekilde olmuyor yaranamıyorumm😔
Konu sahibi yaranmayi mi biraksaniz artık.
Yani alıngan falan değilsiniz şu sozleri kim duysa kırılır üzülür.
Rahat edeceksiniz gidin kütüphaneye en azından 4-5 saat gidin daha iyi motive olursunuz orada.
Güvensizlik muhabbeti olursa da rahatsız oluyorum senin sözlerinden o yüzden gidiyorum üstüme gelme deyip kestirip atacaksınız.
Sizde biraz pasif kalmayın karşılık verin.
Ayrıca da tercihlerde asla ve asla aynı şehri yazmayın derim hatta gelemeyecekleri bir şehri yazin yanınıza tasinabilirler çünkü.
Hatta atanır atanmaz kendinzie araba vs almaya bakın veya başka borca girin sizden para istemesinler.

Ailemin bugün benim hakkımda kötü şeyler konuştuklarını duydum. Üç kardeşiz evimiz 2+1. Bir kardeşim yks çalışıyor ben kpss çalışıyorum bir de 7 yaşında kız kardeşim var, ben üniversiteden yeni mezun oldum. Annemler ben ve diğer kardeşime sınav çalışmak için oda verdiler. Bugün balkonda annem sinirli sinirli bir odayı biri aldı diğerini biri aldı defolup gitmiyorlar da evden kaldılar başımıza tarzında laflar etti bende duydum. Ben zaten çok alınganım ve sınav çalışmaktan başka yolum olsa gerçekten yaparım. Ama bize fazlalık gibi davrandıkları sürece benim psikolojim altüst oluyor ve sınava kendimi veremiyorum. Bu zamana kadar üniversiteyi de hep ailemin yanında okudum her zaman yanlarındaydım ama gitmeme de yasak koydular ki hem beni başlarında tutup geri neden benden şikayetçiler ne yapabilirim dayanabilmek için gerçekten çok kötü hissediyorum kendimi beni hiç özgür bırakmadılar ki başlarında tutup neden şikayet ediyorlar. Bu arada onların da oturması için oturma odası var. Gerçekten aileme yük olmamak için hiç para bile harcamıyorum, üniversiteden kalan krediyi harcıyorum ihtiyaç olunca. Tek verdikleri barınma ve yiyecek. Psikolojik yönden götürdükleri ise daha fazla. Bir aile doğurduğu beslediği çocuğundan neden şikâyetçi olur
Bir şeye sinirlenmiş olabilir mi? Anneler böyledir takılmayın hayatınızı çekilmez hale sokmayin hiç

Güzelim benim, gerçekten kıyamam o tatlı yüreğine. Maalesef anne babamızı seçemiyoruz. Hangi yaşta olursak olalım annemizden böyle sözler duymak hepimizi derinden yaralar. Bir anne baba altından kalkamayacağı sorumluluğun altına girmemeli. Hadi diyelim 1.de anlamadı 2.yi yaptılar. 2.de de mi anlamadın da 3.yü yaptın, şimdi ne yapmaya şikayet ediyorsun derler. Sana tavsiyem mümkün olduğunca kpss'ye yoğunlaş ve inşallah çok başarılı olur, mesleğini en kısa sürede icra etmeye başlarsın. Kardeşlerinle aran nasıl bilmiyorum, umarım iyidir. Birbirinize destek olun, sarılın, dertleşin. Anneni cahil bir kimse olarak gör, zaten öyle. Düşün ki hep o evde kalmayacaksın. Kpss'ye hazırlanıp, iyi bir puan derken işe başlamak sana da iyi gelecek diye inanıyorum. Insallah ileride çok güzel bir ailen de olur. Allah yardımcın olsun.
yok valla evladını stress topu olarak gören yüzüne karşı git diyen anne hiçbir şekilde Güzellenmez. evlat demiyor anneye babaya beni yap. oturup çocuk yapan kendini de dizginlesin ağzından çıkana dikkat etsin. minimum 20 yaşında anne olan insan kendini tutmayı bilecek. mantığını kullanacak. çocuğuna destek olacak arka olacak. böyle dibe çekmeye çalışmayacak.

yok valla evladını stress topu olarak gören yüzüne karşı git diyen anne hiçbir şekilde Güzellenmez. evlat demiyor anneye babaya beni yap. oturup çocuk yapan kendini de dizginlesin ağzından çıkana dikkat etsin. minimum 20 yaşında anne olan insan kendini tutmayı bilecek. mantığını kullanacak. çocuğuna destek olacak arka olacak. böyle dibe çekmeye çalışmayacak.
Güzelleyen kim acaba, bana ithafen mi dediniz? Tam anlayamadım da.

Bu tip anneleri iyi bilirim evlenene kadar hayatı zehir ederler arkadaşlık yapmazlar, evlendikten sonra da dibinden ayrılmazlar evine müdahale etmeye calısırlar arkadaşlık beklerler,

Hiç üzülme. Anne babanın kazandığı her kuruşta çocuğunda hakkı var. Bizler bilerek dünyaya getiriyoruz evlatlarımızı. Başımızın tacı evlatlarımız. Gerekirse dilenip bakmak zorundayız.
O evde senin de 2 kardeşinin de hakkı var. Takma onları sen derslerine yoğunlaş. Annen boş konuşmuş.
ya ben bunu bilmiyorum hakkım mıdır yoksa kazanıp verdikleri yedirip içirdikleri için onlara tapmam mı gerekiyor bilmiyorum ama şuan onların eline baktığım için burnumdan fitil fitil geliyor senelerdir geliyor yani her zaman bizim için çalıştığını söyler babam ama biz olmasaydık da yine geçinmek için çalışacaklardı her şeyin ucunu bize dokundururlar iğneleyerek. Yani benim Allah izin verirse sadece bir senelik çalışmaya ihtiyacım var sonrasında ben istemem zaten kalmayı ama o zaman da tercihlerime karışırlar yanıma gelirler yani böyle de çelişkili bir aile. Elimizin altında dur ama bütün her şeyimize de katlan diyorlar üniversitede de böyle oldu tercihlerime karıştılar aile evinde okudum. Madem beni istemiyorlar neden kendi başımın çaresine bakmama da izin vermediler hep sönük baskılanmış yetiştirdiler beni

Konu sahibi yaranmayi mi biraksaniz artık.
Yani alıngan falan değilsiniz şu sozleri kim duysa kırılır üzülür.
Rahat edeceksiniz gidin kütüphaneye en azından 4-5 saat gidin daha iyi motive olursunuz orada.
Güvensizlik muhabbeti olursa da rahatsız oluyorum senin sözlerinden o yüzden gidiyorum üstüme gelme deyip kestirip atacaksınız.
Sizde biraz pasif kalmayın karşılık verin.
Ayrıca da tercihlerde asla ve asla aynı şehri yazmayın derim hatta gelemeyecekleri bir şehri yazin yanınıza tasinabilirler çünkü.
Hatta atanır atanmaz kendinzie araba vs almaya bakın veya başka borca girin sizden para istemesinler.
Teşekkürler deneyeceğim kütüphaneye gitmeyi ve eğer kızsalar da yine kendiler haksız konumdalar yani hem azarlayıp kötü davranıp sonra da bir yere de gitmeme izin vermiyorlar benden ne istiyorlar açıkçası anlamadım.
evet dediğiniz gibi gelirler zaten geçen gün kardeşim üniyi kazanınca yanına gideceklerinden söz ediyorlardı kardeşim istemedi sonra babam bana dönüp ne olmuş istediğim yere gidebilirim istediğim yere taşınırım değil mi dedi yani alttan alta bana hissettiriyorlar aslında. İnşallah gelmezler de ben de kendi başımın çaresine bakmayı kendi kararlarımı verebilmeyi öğrenirim. Bu arada neresi olsa oraya gelirler çok defa taşındık farklı farklı yerlerde bulunduk. Benim kendim ifade etmem gerek ben artık yalnız yaşamak istiyorum diye

Çocuk sahibi olmayı sexten öte düşünmeyen cahil bir toplumda ebeveynlik çok uzak bir kavram maalesef.Keşke herkes üremese…
ben gerçekten anlayamıyorum karnını doyurmayı yatcak yer vermeyi "bakabiliyoruz" zannediyolar.
çocuğun geleceği yetiştirilmesi hiç umurlarında olmuyo. geçen müge anlıda bir adam vardı 6 çocuğu vardı en büyükleri para lazım diye okumamış müge de diyoki ne diye yapıyosunuz madem imkanınız yoktu adam hala dioki imkan var aç mı bıraktık:D

Niye üzülüyorsunuz ki. Şöyle düşünün: doğurmasalarmış.
Her aile çocuğuna o toplumun normlarına göre gerektiği kadar bakım vermek zorunda. Herkes ayakları üzerinde durana kadar ailesinin yanında kalıyor. Eğer az yük olmaya calısıp, derslerinize de çalışıyorsanız hiç kendinizi fazlalık gibi hissetmeyin.
Yine de hissettiriyorlar çalışsam da harcama da yapmasam. ben evin hiçbir kaynağını kullanmamaya çalışıyorum elimden geldiğince çünkü göze batıyor. Yani en çok dikkat eden benim aslında ama en çok üzülen ezilen de benim. Yani bu lafları diğer kardeşime de dedi aslında ama o pek kaale almıyor ben kafama takıyorum her şeyi bu sınav sürecimi de kötü etkiliyor sorun biraz da bende umursamaz değilim 😔

keşke yazın vs çalışıp biraz para biriktirip bu süreci daha iyi geçirme şansınız olsaydı. ne bileyim kütüphane gençlik merkezi vs bir yere gidip akşama kadar çalışın mesela. bunlar için de para lazım ailenizde de yok. takın kulaklığı açın odaklanma müziği çalışın başka çare yo kardeşinizle aynı odada neden çalışmıyorsunuz
kütüphaneye gitmek için otobüs parası bile harcamam ya bisiklet var onu sürerek bile gidebilirim yiyeceği vs evden götürürüm. Ve dediğiniz gibi herhangi bir işte çalışmam taraftarı da değiller taşınma mevzusu da olduğu için söylemedim. Kardeşim erkek ve daha önceleri çalıştığımızda rahatsızlık veriyordu istemediğim şeyler yapıyordu ev ortamı olduğu için rahattı tabi o zaman 2-3 sene öncesiydi şimdi nasıl bilmiyorum yani dikkatimi dağıtır diye ayrı oda istedim

bakamayacaklarsa doğurmasınlar. herkes üremek zorunda değil. sanki sana mı sordular doğmak istiyo musun diye. annene çok takılma idare et umarım atanırsın hakketten de "defolur" gidersin.

beni çok sinir ediyo böyle ebeveynler ya. etraf sevgisiz çocuk dolu resmen.
😰 ya gerçekten keşke öyle olsa. Yani madem 3 çocuk ağır geliyor kaldıramıyorsun neden doğurursun. Anneme bunu deyince annem 3 çocukta ne var ben az doğurdum diyor. Doğurmak bir marifet değil ya. Ailemden sevgi görmedim zaten sadece maddiyat karşılandı o da başımı ezerek her seferinde baskı gördüm

Böyle bir kafa yapısında ailede büyüyüp kpss hazırlanacak kadar kendini yetiştirdiğin için tebrik ederim seni.❤️
Hepimiz hayata aynı gözle bakmıyoruz onların jenerasyonunda eğer eğitim görmediysen kendin evlenip bir aileye ev hanimligi yapmak başarı sayılıyor.(muhtemelen ailenin eğitim seviyesi pek yuksek degil.)Belirli bir yaştan sonrası artık evde evlat gibi değilde istenmeyen misafir gözüyle sana bakılarak oluyor. Bundan dolayı şuan sınav sonucun gelmeden istenmeyen misafirsin o evde. Baskın olmaya bak. Baskın bir karakter olmadan baş edebilmen çok zor.
Teşekkür ederim okumaktan başka çarem yoktu 😔🙏🏻 Evet ilkokul lise mezunu ikisi de. Okumama izin vermek için kapanma şartı koymuşlardı mesela liseye geçerken. Üniversitede devam edebilmem için yanlarında okuma şartı hep bi şeyler dayatmaylaydı ama öyle böyle bitirdim çabalayarak. Kpss konusunda ise tıkandım çok zorlanıyorum çünkü zihinsel olarak sakin, stratejik bir çalışma istiyor her gün kavga olan maddi meseleler konuşulan her şeyin başa kalkıldığı bir evde çok verimsiz hissediyorum kendimi.

Ya aslında 29 yaşına kadar evde duran kız kuzenim de vardı 7 sene kpss çalıştı ona nasıl katlandı amcam hayret ediyorum. Ben henüz 22 yaşına yeni girdim birkaç ay önce mezun oldum ve beni eve sığdırmamaya başladılar. Baskın olmama müsaade etmiyorlar öyle ben kinci evlat oluyorum, susturuyorlar. Çalıştığım sınavlar yeterince zorken ailem sayesinde daha da dibe çekiliyorum. Keşke biraz daha az aldırsam sözlerine

😰 ya gerçekten keşke öyle olsa. Yani madem 3 çocuk ağır geliyor kaldıramıyorsun neden doğurursun. Anneme bunu deyince annem 3 çocukta ne var ben az doğurdum diyor. Doğurmak bir marifet değil ya. Ailemden sevgi görmedim zaten sadece maddiyat karşılandı o da başımı ezerek her seferinde baskı gördüm

evde +1 daha çocuk olsa annen cinnet geçirir bence. biz iki kardeşiz ben en ufak bir pürüzde bunu söylüyorum. yapmasaydınız yani. bakmayacağın sevmeyeceğin çocuğu dünyaya neden getirirsin anlamam. benim 2 kedim var ben doğursam bu kadar severdim yani.
annenle çok muhattap olma kpss çalış şehir dışı biryere atanırsın kendi evine çıkarsın.

Anneler bazen bunalir ve aslinda hiccc de oyle düşünmedigi şeyler soyler :) cok ciddiyim
Kesinlikle soylediklerini ciddi soylemedi ve oyle düşünmüyor. Ekonomi zor, devir zor, cocuk buyutmek zor. Duymamis gibi yapin. Kafaniza da takmayın. Eminim sizi canindan cok seviyor.

Herkesin düşüncesine saygim var ancak bazi yorumlara katılmıyorum. Ev kucukse cocuk az olmali, her cocuga oda olmayacaksa dogurmamali vs.. öyle sey olur mu yahu. Biz de 4 kardesiz. Annem hayatımın anlami ve en yakın arkadasim. Evlenene kadar surekli soylenirdi. Hem de yüzüme:) bi gidemedin basimdan, evde kaldin, bunaldim sizden.... hic birisinde ciddi değildi ama bunalinca söylüyordu isteee.

Annene cok uzuldum boyle dedin diye soyle. Ama cevap yine amaan siz de defolup gitmediniz olursa yine kizma. Duydugun icin üzülür ama savunma mekanizmasi olarak yine ayni seyi soyleyebilir.
Anneler de insandir canim kardesim. Sen nasil ders calis vs ust uste geldi ve yorulduysan, o da yorulmuş ve biraz soylenip stres atmis :)
söylediklerinde ciddi olmadığını nasıl anlayabilirim ki sürekli maruz kalıyorum. Ve siz nasıl daha az aldırabiliyorsunuz gerçekten gece uyuyana kadar ağladım her hafta aynı meseleler tekrarlanıyor benzer şekilde ve çok koyuyor. Nasıl psikolojinizi sağlam tutuyorsunuz? Ve annem benim hiçbir zaman en yakın arkadaşım olmadı ve olamayacak o bağ kurulmadı bir türlü hep her hareketime kızdılar küçük gördüler bu evde baskıladılar ve erkek çocuk kız çocuk ayrımı yaptılar ben bunları görmezden gelip anneme sarılamam 😔

Güzelim benim, gerçekten kıyamam o tatlı yüreğine. Maalesef anne babamızı seçemiyoruz. Hangi yaşta olursak olalım annemizden böyle sözler duymak hepimizi derinden yaralar. Bir anne baba altından kalkamayacağı sorumluluğun altına girmemeli. Hadi diyelim 1.de anlamadı 2.yi yaptılar. 2.de de mi anlamadın da 3.yü yaptın, şimdi ne yapmaya şikayet ediyorsun derler. Sana tavsiyem mümkün olduğunca kpss'ye yoğunlaş ve inşallah çok başarılı olur, mesleğini en kısa sürede icra etmeye başlarsın. Kardeşlerinle aran nasıl bilmiyorum, umarım iyidir. Birbirinize destek olun, sarılın, dertleşin. Anneni cahil bir kimse olarak gör, zaten öyle. Düşün ki hep o evde kalmayacaksın. Kpss'ye hazırlanıp, iyi bir puan derken işe başlamak sana da iyi gelecek diye inanıyorum. Insallah ileride çok güzel bir ailen de olur. Allah yardımcın olsun.
Teşekkür ederim 😔 işte kendi toyluklarının acısını çocuklarından çıkarıyorlar ya aslında çok değil 1 seneye Allah izin verirse kardeşim de bende gideceğiz ve artık bu evde olmayacağız o zaman istedikleri şekilde istedikleri odada oturabilirler bizim için masraf yapmak zorunda kalmayacaklar. Ama böyle yaptıkları sürece ben sınavımdan kopuyorum başarım kötü etkileniyor psikolojik olarak sağlam biri değilim artık eskisi kadar katlanamıyorum davranışlarına. İyi dilekleriniz için teşekkür ederim gerçekten atanmayı çok istiyorum 🙏🏻 İyiyiz, kardeşlerimle bir problemim yok, sadece sınav sürecinde olduğum için küçük kardeşimle ilgilenemiyorum çok yoğun o da sürekli annemin başında sürekli bir şeyler yapmak istiyor ve annem sinirlendi ona o yüzden de bizim hakkımızda o şeyleri söyledi.

evde +1 daha çocuk olsa annen cinnet geçirir bence. biz iki kardeşiz ben en ufak bir pürüzde bunu söylüyorum. yapmasaydınız yani. bakmayacağın sevmeyeceğin çocuğu dünyaya neden getirirsin anlamam. benim 2 kedim var ben doğursam bu kadar severdim yani.
annenle çok muhattap olma kpss çalış şehir dışı biryere atanırsın kendi evine çıkarsın.
evet geçirir ama buna rağmen az doğurduğunu söylüyor. Bende söylüyorum ama buna bir cevapları yok bana ikide bir tek odada yaşayan da genç o da sınav çalışıyor biz de öyleydik vs vs laflarla savuşturuyorlar hep en kötüyü örnek veriyorlar. Haklısınız onu dikkate almamam lazım keşke biraz aldırmaz olsaydım. İnşallah buna da karışmazlar

Bu kadar zor koşullarda konforsuz bir şekilde yaşıyorken 3. Çocuğu yapan anne babanın akıl sağlığının yerinde olduğunu düşünmüyorum. Bu yüzden olayları kişisel algılama. Çalışıp o evden kaçmaya bak. Bir kulağından girsin diğerinden çıksın.

Bu kadar zor koşullarda konforsuz bir şekilde yaşıyorken 3. Çocuğu yapan anne babanın akıl sağlığının yerinde olduğunu düşünmüyorum. Bu yüzden olayları kişisel algılama. Çalışıp o evden kaçmaya bak. Bir kulağından girsin diğerinden çıksın.
doğru diyorsunuz sorun benden kaynaklı değil 😔 ben suçlu değilim. Teşekkür ederim bunlara aldırarak kendime eziyet ediyorum aslında haklısınız

Ailemin bugün benim hakkımda kötü şeyler konuştuklarını duydum. Üç kardeşiz evimiz 2+1. Bir kardeşim yks çalışıyor ben kpss çalışıyorum bir de 7 yaşında kız kardeşim var, ben üniversiteden yeni mezun oldum. Annemler ben ve diğer kardeşime sınav çalışmak için oda verdiler. Bugün balkonda annem sinirli sinirli bir odayı biri aldı diğerini biri aldı defolup gitmiyorlar da evden kaldılar başımıza tarzında laflar etti bende duydum. Ben zaten çok alınganım ve sınav çalışmaktan başka yolum olsa gerçekten yaparım. Ama bize fazlalık gibi davrandıkları sürece benim psikolojim altüst oluyor ve sınava kendimi veremiyorum. Bu zamana kadar üniversiteyi de hep ailemin yanında okudum her zaman yanlarındaydım ama gitmeme de yasak koydular ki hem beni başlarında tutup geri neden benden şikayetçiler ne yapabilirim dayanabilmek için gerçekten çok kötü hissediyorum kendimi beni hiç özgür bırakmadılar ki başlarında tutup neden şikayet ediyorlar. Bu arada onların da oturması için oturma odası var. Gerçekten aileme yük olmamak için hiç para bile harcamıyorum, üniversiteden kalan krediyi harcıyorum ihtiyaç olunca. Tek verdikleri barınma ve yiyecek. Psikolojik yönden götürdükleri ise daha fazla. Bir aile doğurduğu beslediği çocuğundan neden şikâyetçi olur
Merak etmeyin yarın kpss kazanıp atanınca hayırlı evlat olursunuz. Bu tür insanlar o şekil davranıyor. Çok üzücü ama takmamaya çalılın nir an önce kurtarın kendinizi

Back
X