Ailem ilişkimi onaylamıyor

aguuga

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
4 Temmuz 2023
34
9
1
25
Erkek arkadaşım üniversite öğrencisi, bilgisayar mühendisliği okuyor ve aynı yaştayız. Çalışıyor aynı zamanda. Kendi geç başlamış üniversiteye. Tanıştığımızda ben mezun olmuştum ve hali hazırda çalışıyorum. Ayrıca sosyal medyadan tanıştık. Bu sebeplerle ailem onay vermiyor, görüşmemi istemiyor. Okuldu askerlikti derken çok bekleyeceksin çocuğu diyorlar ama biz zaten bunu göze alarak yola çıktık. Ayrılmak istemiyoruz ama bir çözüm yolu da bulamıyoruz. Ne yapmalıyız?

Allah mesut etsin. Ben ailemde bir art niyet aramıyorum zaten. Onlar da beni düşünüyor. Sonra ayrılırsam daha çok üzülürüm diye. O yüzden sinirle ve öfkeyle yaklaşmıyorum onlara. Sadece sosyal medyadan biriyle tanışmak çok normal bir şey artık. Bunu göremiyorlar
Cnm benim kuzenim de öle evlendi mutlular ama geçmişteki insanlar bunu normal karsilamazki nedir necidir vs düşünürler zamana bırak onu da kendini de kötü etkileme eminol düzelir böle düşünüp yiprandikca karşındaki de çok üzülecek ve bir zaman sonra artık ilişkiniz hep sorunlu olur

Ben de zamanında biriyle tanışıp 8 ay görüşmüştüm ve çok da güzel geçmişti ama herkese, ortak arkadaş aracılığıyla demiştim. Ön yargı çok maalesef... Bence ailenize, tamam deyin. Yalan kötü bir şey ama en azından, eskisi gibi değiliz çok konuşmuyoruz, siz de haklısınız deyin. Öyle böyle zaman geçecek ve o da düşen oturtacak. Tanıyınca da içlerine siner. Şu an sadece ön yargı
evet kesinlikle ön yargı. tanışırım eğer isterlerse diyor erkek arkadaşım. gerçekten birbirimize değer vermesek bu kadar uğraşmayız. hani tanışılır, hoşlarına gitmeyen bir şey olur yine tamam ama tanımıyorlar ve ön yargılılar.

Bedelli askerlik yapar, işi de mezun olur olmaz bulur. Bilgisayar mühendisi işsiz kalmaz zaten.
Beklemek istiyorsan kötü bir tercih olmaz bence.
Ailen pesimist düşünüyor gibi.

Cnm benim kuzenim de öle evlendi mutlular ama geçmişteki insanlar bunu normal karsilamazki nedir necidir vs düşünürler zamana bırak onu da kendini de kötü etkileme eminol düzelir böle düşünüp yiprandikca karşındaki de çok üzülecek ve bir zaman sonra artık ilişkiniz hep sorunlu olur
evet kesinlike, o da çok üzgün şu an. hatta diyorum ben bunların hiçbirine maruz kalmak zorunda değilsin, saygı duyarım diyorum ama o da devam etmek istiyor benim gibi. ailem de benim kararımı bekliyor hemen, o da canımı sıkıyor. zaman istiyorum diyeceğim düşünmek için.

Bedelli askerlik yapar, işi de mezun olur olmaz bulur. Bilgisayar mühendisi işsiz kalmaz zaten.
Beklemek istiyorsan kötü bir tercih olmaz bence.
Ailen pesimist düşünüyor gibi.
ben de aynı şekilde düşünüyorum. kesinlikle pesimist bakıyorlar. dediğim gibi tanısalar, araştırsalar biraz ve kötü bir şey görseler tamam diyeceğim. o da yok. daha tanımadan etmeden böyle konuşmaları çok üzüyor.

Erkek arkadaşım üniversite öğrencisi, bilgisayar mühendisliği okuyor ve aynı yaştayız. Çalışıyor aynı zamanda. Kendi geç başlamış üniversiteye. Tanıştığımızda ben mezun olmuştum ve hali hazırda çalışıyorum. Ayrıca sosyal medyadan tanıştık. Bu sebeplerle ailem onay vermiyor, görüşmemi istemiyor. Okuldu askerlikti derken çok bekleyeceksin çocuğu diyorlar ama biz zaten bunu göze alarak yola çıktık. Ayrılmak istemiyoruz ama bir çözüm yolu da bulamıyoruz. Ne yapmalıyız?
Okulunuz bitmiş işe başlamışsınız artık yetişkin bir bireysiniz, ailelerin her şeyi bildiğine katılmıyorum, kimse senin kadar tanımıyor adamdan eminsen bas nikahı okutup askere gönder adamı. Aile onayı bence belli yaştan sonra sadece fikir almaktır, kararı kendin verebilmelisin, sonuçlarına kendin katlanabilmelisin, sonuç eğer kötü çıkarsa kimseden destek beklemeden kalkabilmelisin.

aynı ilde yaşamıyoruz ki zaten. sorun o değil. sorun yukarıda belirttiğim gibi hala öğrenci olması, benim mesleğimi elime almış olmam ve sosyal medyada tanışmış olmamız.

iyide bitecek ya öğrencilik. hem bölümüde iyi belkide sizden kat kat fazla kazanacak.
zaten küçüksünüz yaş olarak beklemenin ne sakıncası var aileniz için tam olarak?
sosyal medyaya birşey diyemem ama şimdi çoğu insan oradan tanışıyor zaten aileniz için yaşları itibariyla hoş gelmiyor olabilir.

Yasınız kac.

Okul askerlik bitsin. Ondan sonra evlenme gündemini tekrar açarsınız

Biraz vakit gecsin ısıtıp ısıtıp ortaya cıkarın. O arada da okul biter. Erkek arkadadınız iş bulmak için okulun bitmesini beklemesin. Tanıdığım bilgisayar mühendisleri öğrenciyken iş buluyor.
Çalışıyor zaten kendi alanıyla ilgili bir şirkette. Isıtıp ısıtıp derken yani anlamadım. Açar mısınız rica etsem?

İnşallah yoluna girer.
Benim gözlemlediğim ailenin onayı olmayan ilişkiler ya yürümüyo ya da kötü devam ediyo. Ebeveynlerin hislerine güvenmek lazım. Size naçizane tavsiyem işi inada bindirmeyin.

Sizin mesleğiniz nedir? Yani adam okuyorsa okusun acilen evlenmeniz mi lazım daha 23 yaşındasınız. Beklenmeyecek bir yaş değil. Biz nişanlımla tanıştığımızda 21 yaşındaydım. 4.5 senedir beraberiz beraber okuduk mezun olduk işe girdik. İlişki öyle acilen evlenmemiz lazım diye bir şey değil, zaman ve emek isteyen bir şey

bir yazilimci olarak, bu damat adayinin zekasi, problem cozme yetenegi ve iletisim kapasitesine kefilim 🤣

karakterin duzgun, vicdanli (azicik da yakisikliysa) bence aileni ikna et

Ne kadar var mezun olmasına yaşınız kaç. ? Ailen netten tanıştığım için önyargılı haksizlar diyemem zaman kötü.Maddi yönden bakıyorlar birde olaya iş bulacak askere gidecek zaman gececek ve nankör değilse seni sevmeye devam edecek mi ?

Nedir bu aceleniz anlamiyorum.

Konuyla ilgili güncelleme. Aileme ayrıldığımı söyledim ama bir şekilde görüşmeye devam ediyoruz. Derken bugün bir şey oldu. Erkek arkadaşımın babası öğrendi, whatsapp yazışmalarını okumuş. Aşırı tepki göstermiş. Ki zaten babasının sıkıntılı birisi olduğunu söylüyordu hep bana. Gözü korktu onun da, bitirelim demeye başladı ama beni hala seviyor. Ben bitmesini istemiyorum. Nolur bir akıl verin. Beni kendinden uzaklaştırmak için, önüme bakıp hayatımı yaşamam için bana saçma sapan şeyler söylemeye başladı. Çok zor durumdayım.

Konuyla ilgili güncelleme. Aileme ayrıldığımı söyledim ama bir şekilde görüşmeye devam ediyoruz. Derken bugün bir şey oldu. Erkek arkadaşımın babası öğrendi, whatsapp yazışmalarını okumuş. Aşırı tepki göstermiş. Ki zaten babasının sıkıntılı birisi olduğunu söylüyordu hep bana. Gözü korktu onun da, bitirelim demeye başladı ama beni hala seviyor. Ben bitmesini istemiyorum. Nolur bir akıl verin. Beni kendinden uzaklaştırmak için, önüme bakıp hayatımı yaşamam için bana saçma sapan şeyler söylemeye başladı. Çok zor durumdayım.
Kırmak istemem ama bana bahane gibi geldi. Gençler olarak telefonumuzda şifreler var. Baba, genç oğlunun telefonunu alıp da ilişki yazılarını okumaz sanki. Direkt başlamış zaten sizi uzaklaştırmaya. Aileniz de onay vermiyordu zaten. Arkadaşınız da pes etmiş, üstelemeyin derim. Hayırlısı olsun hakkınızda

Kırmak istemem ama bana bahane gibi geldi. Gençler olarak telefonumuzda şifreler var. Baba, genç oğlunun telefonunu alıp da ilişki yazılarını okumaz sanki. Direkt başlamış zaten sizi uzaklaştırmaya. Aileniz de onay vermiyordu zaten. Arkadaşınız da pes etmiş, üstelemeyin derim. Hayırlısı olsun hakkınızda
bilgisayardan okumuş zaten whatsappta, zaten şifre var telefonunda. telefonunu elinden almış, bu sabah işe gidecek diye vermiş.

Back
X