• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ailem konuştuğum kişiyi onaylamıyor

Tabi tabi eminim kıskançtır kesin ailesini ve çocuklarını kıskanmıştır, 3 çocuklu adamın neyini kıskanacaksa artık, büyük ihtimalle kadına hayatı zindan ettiler ailece ve 3 çocukla kadın da kaçtı gitti , nedense hikaye hep aynı , sana gerçekleri söyleyecek hali yok heralde , kesilecek kurbanın basını da en başta okşar sonra keserler herşeyin bir usulü var seni niye kaçırırtsın ki , bir bakıcı tutsa asla ücretini ödeyemez ama seni evlilik adı altında bedavadan kullanacaklar, valla ömür boyu kocasız kal daha iyi...
Niyeyse boşanmış erkeklerin karısı hep aşırı kıskanç, aşırı kontrolcü, melek gibi adamlara hayatı zindan ediyorlar. Ezberlemişler gibi hep aynı laf. Biri de çıkıp demiyor ki, kadını ben delirttim.
Ben bizzat babamdan biliyorum bu işleri, geçsinler

Şuana kadar çocuklarının yanında olmaması lakin evlendikten sonra alacağım demesi bana biraz bakıcı aradığı hissiyatı yaratti. Biraz inceleyin ve dikkatli olun rahat etmeniz gereken yaşlarınızda başkasının çocuğunun derdine fark olmayın . Temkinli olmakta fayda var

Çünkü çalıştığı için almamış yanına onlarla ilgilenen olmayınca bir ara babaanne gelip bakmış o da vefat edince geri gitmiş çocuklar. Baştan söyledi bana evleneceksen çocuklarımla yaşayacaksın diye. Bende o gazla olur neden olmasın dedim
Yorumlarını okudukça anlıyorum ki kendini yakacaksın. Boşuna bizden fikir isteme. Git evlen gör olacakları.

60 yaşındaki kadın dahi kafayı yiyip 3 çocuğun içine gitmez ayol.
60 yaşındakiler bile çocuklar aynı evde olmasın istiyor. Evlenmiş evden ayrılmışsa çocuklar öyle razı oluyor. Üstelik ev istiyorlar, araba aldırıyorlar amcalara evlenirken. Yani konu sahibinden çok kendilerini değerli görüyorlar. Konu sahibi 38 yaşında kafayı yemiş olmadık işlere amin diyor.

Sevgili konu sahibi, ben ilk evliliğimi 34'ün sonlarında 35 yaşıma yakınken yaptım ve evlendiğim kişi de benden önce iki kez daha evlenmişti. İkinci eşinden de bir oğlu vardı 12 yaşlarında ve yurtdışında annesi ile yaşıyordu. (Bunların hepsini evlendikten sonra öğrendim.)
Yaşadığım hayatın keşke bir fragmanı olsaydı da görseydin.
Nasıl bir ihmale kurban gittim, anne olmak istedim izin vermedi. Evliliğin heyecanını duymak istedim, benden önce bu duyguyu zaten iki kez daha yaşadığı için o her şeyi zaten benden çok önce yaşayıp tüketmişti.
Ailesinin evinde sürekli eski eşlerinin konusu dönerdi. Hatta onlarla kıyaslandığım bile oldu.
Hayatım kabusa döndü. Bak benimkinde çocuk falan da yoktu. Ama o kadar değersizdim, o kadar mutsuz oldum ki. Milyonlarca kere pişman oldum. Hayatım ellerimin arasından kayıp giderken, beş sene sonra boşandım ve hayata döndüm yeniden.
Hayatımdaki stres azalınca cildim tazelendi, kronik hastalıklarım iyileşti, uyku problemlerim düzeldi, sosyalleşip insanlara karıştım ve nefes almaya başladım.
Kendim ettim, kendim buldum ve benim senin gibi "aman yapma" diyen bir ailem de yoktu. Boşandığımda dönecek bir baba evim de yoktu.
Aileni dikkate al ve hayatını mahvetme. Yaşında hiçbir sorun yok, tek sorun bakış açında. Kendini sev önce. Adam hizmetçi arıyor, bakıcı arıyor.
Kanma öyle sevgi aşk laflarına da.
Diyelim aşk da var, gene de yapma.
Bu duruma inan bana hiçkimse onay vermeyecektir.
İnsan kendi hayatına uzaktan bakamıyor içinde birebir yaşarken. Boşandıktan sonra kendi hayatıma uzaktan bakmayı öğrendim ve yaşadığım ve normal zannettiğim her şeyin, şahsıma ne büyük saygısızlık olduğunu fark ettim.
Kendine başka bir hayat seç. Ömür boyu yalnız yaşa dilersen ama bu evliliği yapma.
Kıyma kendine.

38 yaşında gencecik bir kadınsınız. Canınıza mı susadınız yahu?
Ben bi tane çocuğa zor bakıyorum. Hem de beni koşulsuz seven dünyanın en harika şeyi.
Bu çocuklar sizi sevecek mi? Kim büyütmüş? Nasıl terbiye almışlar belli değil. Bu yaştan sonra elin adamının 3 çocuğunu mu yetiştireceksiniz.
Yiyin için gezin tozun. Boşverin bunları

Arkadaşım seni anlıyorum ama 3 çocuk gerçekten çok zor. Çocukların da seni kabullenmesi, biri sevse biri sevmese birbirlerinden etkilenecekler haliyle, onların okulu, yemeği vs kocanla ne zmn vakit geçirip gezip eğleneceksin. Kendi çocuğun da olursa belki abla abi olurlar ona ama o zmna kadar da seni tüketirler. Evlenmek,sevmek-sevilmek tabiki hakkınız ama bu durum sizi zorlar. Hakkınızda hayırlısı olsun inşallah

Benim 3 çocuğum var bazen tükendiğimi hissediyorum. Dışarı çıkmak, yemeğe gitmek, yolculuk etmek, tatile gitmek, dersleri, arkadaş ilişkileri, kardeşlik ilişkileri hep sorun. Her biri ile ayrı ayrı ilgileniyorum. Emanet edebileceğimiz birini bulsak eşimle bir çay/kahve içmeye zor kaçıyoruz. Yatak odasında temkinli olmalıyız, sürekli çocukların uyku saatlerini kolluyoruz başbaşa vakit geçirmek için. Bir gün eşimle bir şekilde yollarımız ayrılırsa çocuklu adamla olmak istemezdim (büyük sözüme tövbe olsun). Çocuklu biri ile olmak büyük sorumluluk ve sonsuz merhametli olmayı gerektiriyor. Çocuklar küçük olsa yine size alışırlar bir şekilde ama çok tehlikeli yaşlardalar tam ergenlik döneminde hayatı sorguladıkları zamanlar da sizi kabul etmeleri çok zor. ortak çocuğumuz olur diye düşünüyorsunuz ama belki adamın çocukları kardeş istemeyecek sorun çıkartacaklar, belki de adam diyecek zaten 3 tane var başka istemiyorum diyecek.

Daha 38 yaşındasınız. Bir tanıdığım 40 yaşında bekar biri ile evlendi başka tanıdığım 37 yaşında bekar biri ile evlendi. 30 yaş üstü bekar birçok kadın arkadaşım var değil çocuklu adam kendilerinden 4-5 yaş büyük bile istemiyorlar.

2.eşi cok kıskançmış anlaşamamışlar sonunda boşanmışlar herkesin düşüncesi o yönde bu kadar bekar kaldıktan sonra değecek biri olsun diyor. Benim öyle büyük beklentim yok beni sevsin değer versin yeter.

Çünkü çalıştığı için almamış yanına onlarla ilgilenen olmayınca bir ara babaanne gelip bakmış o da vefat edince geri gitmiş çocuklar. Baştan söyledi bana evleneceksen çocuklarımla yaşayacaksın diye. Bende o gazla olur neden olmasın dedim

Eski esleri kesin sorunludur canim. Hangi gazla olur dediniz? Sirf evlenmenin gazi ile mi? Su yaziginiz iki post arasindaki farki tekrar tekrar okuyun belki anlarsiniz.

Anneniz haklı. Pişman olursunuz malesef. O kadar açık ki olacaklar. Adam şimdi neden çocuklarına kendi bakmıyor da, yanında değilde sizle evlenince yanına alacak? Çocuklara bakıcı, eve yemek yapan birini arıyor belli ki.
Yani aşk, sevgi güzel duygular da evlenince insanın gözü pek görmüyor. Geçiyor o canım cicim ayları gerçeklerle yüzleşiyor insan. Üç çocukla aynı evde yaşamaya başlayınca anlarsın zaten. Sesleri, kavgaları, tartışmaları, şikayetleri, istekleri asla bitmeyecek. Biri onu yemem diyecek diğeri bunu yemem diyecek. Hastalanacak siz ilgileneceksiniz, ödevleri olacak siz ilgileneceksiniz, ergenlikte sorunları olacak yine siz ilgileneceksiniz. Peki gerçekten kendi çocuğunuza davranır gibi davranabilecek misiniz? Bakın insan yeri gelir kendi çocuğuna tahammülü biter de bağırır, ceza verir. Siz el çocuğuna bunu yaparsanız kötü üvey anne olursunuz. Hazır mısınız sırf aşk ve 2 sene hatırına bu sıkıntıları çekmeye? Kaldı ki çocuğa, gürültüye tahammülünüz yokmuş bir de.
Pişman olacağınıza adım kadar eminim eğer evlenirseniz. Bu kadar evde kaldımi bu yaştan sonra kimseyle evlenemem kafasına girmeyin. Kısmet işleri bunlar, karşına kim çıkar belli olmaz. Ama sırf yaş geçiyor diye de böyle yanlış bir evlilik yapmayın.

Hayat, bütün hataları bizzat yaşayarak tecrübe edecek kadar uzun değil. Bazılarında, yaşanmış başka tecrübelerden ders almak zorundayız. Benim gibi ziyan olan o kadar çok örnek var ki.
Yapma bunu.
Ay yapacak. Yorumlarından anladım. Kendini ateşe sevgi, aşk diye diye atacak. Ben burdan sinir oldum adama. 3 çocukla boşanmış tek çocuklu birini bile istemez, evlenmemiş arar böyleleri ki bu da öyle yapmış işte.
Seviyorum diyen adam evlenince önce çocuklarım diyecek, çocuklarla belki anlaşırım diyen konu sahibi ergenlerle hem de 3 tane uğraşırken saçını başını yolacak ama geçmiş olsun.

Sırf evlenmiş olmak için 2 evlilik geçirmiş 3 çocuk babası biriyle mi evleneceksin. Sırf 38 yaşındayım ve bekarım diye asla ne olduğu belirsiz neden evlenmiş boşanmış neden boşandığını bile bilmediğim çocuklu biriyle evlenmezdim. 38 yaşında birinin annesinin gerçeği görmesi değil ilk kendisinin görmesi lazım.
Daha önce evlenip çoluk çocuk sahibi olması benim gözüme batmadı olabilir dedim. İnsan oğlu hersey başına gelebilir diye düşündüm
Sevgili konu sahibi, ben ilk evliliğimi 34'ün sonlarında 35 yaşıma yakınken yaptım ve evlendiğim kişi de benden önce iki kez daha evlenmişti. İkinci eşinden de bir oğlu vardı 12 yaşlarında ve yurtdışında annesi ile yaşıyordu. (Bunların hepsini evlendikten sonra öğrendim.)
Yaşadığım hayatın keşke bir fragmanı olsaydı da görseydin.
Nasıl bir ihmale kurban gittim, anne olmak istedim izin vermedi. Evliliğin heyecanını duymak istedim, benden önce bu duyguyu zaten iki kez daha yaşadığı için o her şeyi zaten benden çok önce yaşayıp tüketmişti.
Ailesinin evinde sürekli eski eşlerinin konusu dönerdi. Hatta onlarla kıyaslandığım bile oldu.
Hayatım kabusa döndü. Bak benimkinde çocuk falan da yoktu. Ama o kadar değersizdim, o kadar mutsuz oldum ki. Milyonlarca kere pişman oldum. Hayatım ellerimin arasından kayıp giderken, beş sene sonra boşandım ve hayata döndüm yeniden.
Hayatımdaki stres azalınca cildim tazelendi, kronik hastalıklarım iyileşti, uyku problemlerim düzeldi, sosyalleşip insanlara karıştım ve nefes almaya başladım.
Kendim ettim, kendim buldum ve benim senin gibi "aman yapma" diyen bir ailem de yoktu. Boşandığımda dönecek bir baba evim de yoktu.
Aileni dikkate al ve hayatını mahvetme. Yaşında hiçbir sorun yok, tek sorun bakış açında. Kendini sev önce. Adam hizmetçi arıyor, bakıcı arıyor.
Kanma öyle sevgi aşk laflarına da.
Diyelim aşk da var, gene de yapma.
Bu duruma inan bana hiçkimse onay vermeyecektir.
İnsan kendi hayatına uzaktan bakamıyor içinde birebir yaşarken. Boşandıktan sonra kendi hayatıma uzaktan bakmayı öğrendim ve yaşadığım ve normal zannettiğim her şeyin, şahsıma ne büyük saygısızlık olduğunu fark ettim.
Kendine başka bir hayat seç. Ömür boyu yalnız yaşa dilersen ama bu evliliği yapma.
Kıyma kendine.
Yaşadıklarınıza üzüldüm kötü bir tecrübe olmuş bundan sonra bütün güzellikler sizin olsun. Ailem, buradaki herkes aynı fikirde yapabilirim dedim ama şimdi sözümden de dönmek istemiyorum kafam iyice karıştı
Anneniz haklı. Pişman olursunuz malesef. O kadar açık ki olacaklar. Adam şimdi neden çocuklarına kendi bakmıyor da, yanında değilde sizle evlenince yanına alacak? Çocuklara bakıcı, eve yemek yapan birini arıyor belli ki.
Yani aşk, sevgi güzel duygular da evlenince insanın gözü pek görmüyor. Geçiyor o canım cicim ayları gerçeklerle yüzleşiyor insan. Üç çocukla aynı evde yaşamaya başlayınca anlarsın zaten. Sesleri, kavgaları, tartışmaları, şikayetleri, istekleri asla bitmeyecek. Biri onu yemem diyecek diğeri bunu yemem diyecek. Hastalanacak siz ilgileneceksiniz, ödevleri olacak siz ilgileneceksiniz, ergenlikte sorunları olacak yine siz ilgileneceksiniz. Peki gerçekten kendi çocuğunuza davranır gibi davranabilecek misiniz? Bakın insan yeri gelir kendi çocuğuna tahammülü biter de bağırır, ceza verir. Siz el çocuğuna bunu yaparsanız kötü üvey anne olursunuz. Hazır mısınız sırf aşk ve 2 sene hatırına bu sıkıntıları çekmeye? Kaldı ki çocuğa, gürültüye tahammülünüz yokmuş bir de.
Pişman olacağınıza adım kadar eminim eğer evlenirseniz. Bu kadar evde kaldımi bu yaştan sonra kimseyle evlenemem kafasına girmeyin. Kısmet işleri bunlar, karşına kim çıkar belli olmaz. Ama sırf yaş geçiyor diye de böyle yanlış bir evlilik yapmayın.
2 kız kardeşim benden önce evlendiler en son yakın tarihte de erkek kardeşimde evlenince hüzünlendim annemle başbaşa kaldım o da rahatsız zaten. Ömrüm böyle geçecek diye düşündüm. 2 senedir görüşüyoruz 1 senedir annemle kardeşlerimi ikna etmeye çalışmaktan da yoruldum kardeşlerim de eskisi gibi değiller bana karşı ne halin varsa gör dediler. Kafalar çok karışık

Daha önce evlenip çoluk çocuk sahibi olması benim gözüme batmadı olabilir dedim. İnsan oğlu hersey başına gelebilir diye düşündüm

Yaşadıklarınıza üzüldüm kötü bir tecrübe olmuş bundan sonra bütün güzellikler sizin olsun. Ailem, buradaki herkes aynı fikirde yapabilirim dedim ama şimdi sözümden de dönmek istemiyorum kafam iyice karıştı

2 kız kardeşim benden önce evlendiler en son yakın tarihte de erkek kardeşimde evlenince hüzünlendim annemle başbaşa kaldım o da rahatsız zaten. Ömrüm böyle geçecek diye düşündüm. 2 senedir görüşüyoruz 1 senedir annemle kardeşlerimi ikna etmeye çalışmaktan da yoruldum kardeşlerim de eskisi gibi değiller bana karşı ne halin varsa gör dediler. Kafalar çok karışık
3 çocuklu adamla evlenirseniz annenizle yalniz geçirdiğiniz günleri mumla ararsınız.
Sanki evlenince ömrünüz güllük gülistanlık geçecek bu şartlarda.
Sevgiliniz bu zamana kadar çocuklarıyla yaşamamış, evlenince istiyor bilin bakalım bakıcı olarak kimi düşünüyor?
3 çocuklu bir evde evlendiğinizi bile anlamayacaksınız.
Eşinizle baş baş kalmanız hayal olur.
Maddi meselelerde ayrı.
Azıcık aklı olan bu şartlarda evlenmez.

Ne diyelim o halde.
Kendi düşen ağlamaz.

Sakın evlenmeyin bu adamla. Resmen çocuklarına bedava bakıcı arıyor. İnsanlar kendi çocuğuna yeri geliyor annesine tahammül edemiyor, siz elin çocuğuna bakmak kolay mı sanıyorsunuz? Aşk sevgi ikinci aya biter ben size söyleyeyim. Bir erkeğe alışmak zorken üstüne üç çocuğun bakımı eklenecek.

Anne lafı dinleyin. Anne rızası alınmamış bir evlilikten hayır gelmez siz ne kadar severseniz sevin. Çevremde üç örnek sayarım.

Çok zor çok. Yaşım geçti zaten evlenemem diye düşünüyorsunuz ancak bu evlilik ve çocuklar sizi yıprattığında inanın bekar kalsaydım daha iyiymiş dersiniz. Kaldı ki bir çocuğun sorumluluğunu almak bile zor bence. Bi kere duygusal anlamda annelerinin yerini elbette dolduramazsınız ancak nasıl kendi çocuğunuza kızamayacak, fedakarlık yapacak ve uykusuz geceleriniz olduğunda bunu evladınız olduğu için normal karşılayacaksınız onlara karşı da öyle olmanız gerekiyor. Sizin o aşık, çok seviyor sandığınız adam ise yapamadığınızı gördüğünde size kapıyı gösterecek. Adam resmen çocuklarına bakıcı arıyor. 2 evlilik yapmış ders almayıp ikisinden de çocuk yapmış birde 3 tane.. Tamam ölmüş biri Allah rahmet eylesin ama o çocuklara babalık yaptığını sanmıyorum açıkçası ben.

Selamlar öncelikle sırf bu konu için üye oldum tarafsız gözle yorum almak için.
Kizlar ben 38 yaşındayım işletme mezunuyum ama hiç o alanda çalışmadım sayısız işe girip çıktım. Son çalıştığım yerde de biriyle tanıştım başlarda arkadaştik sonra da sevgili olduk 2 seneye yakındır da sevgiliyiz evlenmek istiyor buraya kadar sorun yok. Gel gelelim daha önce 2 evlilik yapmış eşinden biri vefat etmiş 3 tane de çocuğu var. Şu an çocuklarıyla yaşamıyor ama evlenirsek hepsini yanına almayı düşünüyor. Tabi anneme söyleyince kesinkes karşı çıkıyor asla olmaz dedi. Ben hiç evlenmedim bilmiyorum evlenince de çocuğum Olur mu olursa da 4 çocuğa nasıl bakacaksın diyor. Diyorum benimde yaşım geçti bekar biriyle evlenmem çok zor. Seviyorum seviliyorum ama annem kardeşlerim asla olumlu bakmıyorlar sevgilim de ailen istemezse olmaz diyor. Sizlerin bu konuda fikirlerini merak ediyorum aşk sevgi bir yere kadar mı
Anneniz haklı, evlenmemiş biriyle evlenmek zor kolay onu bilemem ama en azından çocuğu olmayan biri olmalı, bir tane de değil üç tane. Çocuklarına çok düşkün bir baba desem şuan onlarla yaşamıyormus zaten, evlendikten sonra neden birlikte yaşamak istiyor, nasıl olsa bakacak biri var diye mi

Ben 39 yasindayim, sizden 1 yas buyugum. Ama 60 yasimda olsaydim bile bu tur evlilik yapmayi asla istemezdim. Ablamin 4 cocugu var, yegenlerimi cok seviyorum ama cocuk buyutmek oyle yorucu ki ablamin aksama kadar cani cikiyor. Hadi insan kendi cocuguna olsa sabreder de baskasinin cocuguna nasil sabredeceksiniz? Nasil 3 cocukla basa cikacaksiniz? Alisik olunca neyse ama siz cocuga alisik degilsiniz. Bagiramayacaksiniz, sesinizi yukseltemeyeceksiniz. Cocuklar cok kirici olabiliyorlar, soyleyecekleri laflari sineye cekebilecek misiniz? Ne olmus yasiniz 38 ise? Insallah vazgecersiniz..

Back
X